• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ama sorunlar bitmiyor bir çare bir yol arıyorum

Napmaliyim inanın bilmiyorum...
biraz geç gordum konuyu bilmiyorum hallettiniz mi hâlâ ayni mi ama yazamadan gecemicem. İnsan bu şekilde psikolojik baskı altında olunca ve karşı taraf bu tür şeyleri olması gereken biseymis gibi gösterdiği zaman insanın eli ayağı daha çok bağlanıyor ve sanki hakediyomussun gibi bi psikoloji içine giriliyor ama kesinlikle kolay şeyler değil bunlar ve asla haketmiyorsunuz kocanız evliliği idrak edememiş anlaşılan hiçkimsenin biseyi zorla yaptırma hakkı yok . Evlendikten sonra aile evlendiğin kişi olur ve inanın daha yeni evlisiniz cicim ayında bile böyle davranıyorsa ilerde siz çok yıpranırsınız daha çok gençsiniz kendi ayaklarınız uzurinde durmaya çalışın ama bence boşanmalısınız

biraz geç gordum konuyu bilmiyorum hallettiniz mi hâlâ ayni mi ama yazamadan gecemicem. İnsan bu şekilde psikolojik baskı altında olunca ve karşı taraf bu tür şeyleri olması gereken biseymis gibi gösterdiği zaman insanın eli ayağı daha çok bağlanıyor ve sanki hakediyomussun gibi bi psikoloji içine giriliyor ama kesinlikle kolay şeyler değil bunlar ve asla haketmiyorsunuz kocanız evliliği idrak edememiş anlaşılan hiçkimsenin biseyi zorla yaptırma hakkı yok . Evlendikten sonra aile evlendiğin kişi olur ve inanın daha yeni evlisiniz cicim ayında bile böyle davranıyorsa ilerde siz çok yıpranırsınız daha çok gençsiniz kendi ayaklarınız uzurinde durmaya çalışın ama bence boşanmalısınız
Hala
gidiyorum
Eşimle aramız iyi
Bana harçlık vermeye başladı.
Bazen arkadaşıma gidiyorum
Bazen babannemlere..

Kayinvalidem hergün nerdeyse tartışıyor.
Ama ben kocama anlatmiyorum.
Anlatınca sadece haksız ben oluyorum.
O yüzden sabrediyorum.
Eşimle evde kahvaltı etmeye başladık..

Hala
gidiyorum
Eşimle aramız iyi
Bana harçlık vermeye başladı.
Bazen arkadaşıma gidiyorum
Bazen babannemlere..

Kayinvalidem hergün nerdeyse tartışıyor.
Ama ben kocama anlatmiyorum.
Anlatınca sadece haksız ben oluyorum.
O yüzden sabrediyorum.
Eşimle evde kahvaltı etmeye başladık..
çok sevindim biraz olsun mutlu olmaya başladıysanız insaalah her şey çok daha iy8 olur sizin adınıza

çok gençsin öyle her lafa her söze üzülme. Burada insanlardan gelen sözlerde dahil. herkesin bir yaşam tecrübesi ve farklı karakteri var. anladığım kadarıyla özgüvenin zayıf ayrıca eşinden çekiniyorsun belki biraz da korkuyorsun. baskın ve sıkı bir ailede büyüdüğünü tahmin ediyorum. eşinin sözlerini garipsemedin ya da çıldırmadın. yani çalışamazsın, annemsiz tek çıkamazsın gibi. birçok kadın delirmişti hatta kimi hanede yer yerinden oynamıştı. insanın dayanacak güvenecek ailesinin olmaması kolunu kanadını kırar bilirim böyle arkadaşlarım oldu. zamanla diş göstermeyi, masaya yumruk vurmayı, kalbindekini özgürce söylemeyi ya da karşılıklı kafa göz karı koca birbirlerine girmeyi öğrendiler. küçük dünyanda sıkısıp kalma körelirsin. fikrin, hayalin kalmaz. tabi enerjin ve kalan son güven kırıntılarıda seni terk eder. Kocanın sözünü dinlemen gerekiyor madem öyle büyüdün, şartların bunu gerektiriyor, karakterin buna yatkın, itaatkar konumundasın eşinle kavga çıkmadan en azından özgüvenin artana kadar kendini geliştirebileceğin yollara bakalım. mesela 4 yıllık eğitime ağırlık ver eşin çalışmayacaksın zaten ne gerek var okulu uzatmana derse. hayat bu belli olmaz. hem benimle guru duy istiyorum. hem fena mı çocuklarımı daha güzel büyütürüm gibi gerekçelerle yumuşat. fırsat bulursan kayınvaldene saplanıp kalma diye ücretsiz kuralara katıl. neredeyse her ilde belediyelerin kursları oluyor. hatta çocuk gelişimi kalifiye eleman yetiştirme branşıda vardı bilmiyorum 2 yıllık bölüm mezunları buralarda öğretici olarak görev yapabiliyor mu? eşin için karısının çalışması için cazip bir yer. bi araştır istersen. yine bu kursların aşçılık, dikiş nakış, boyama gibi branşları oluyor. ev hanımlarına yönelik eşinin bu tip kurslara gitmenden dolayı itiraz edeceğini sanmıyorum. ama araştırıp kesinleştirmeden konuyu açmamalısın eşine ve ailesine. hem kadın olarak kendini geliştirirsin. Ayrıca bu kurslardan bazıları para kazanmanada yardımcı olabilir. nikah şekeri yapımı gibi, saç tasarım, takı tasarım gibi çoğaltılabilir. bir değerlendir derim

O calismama konusunu b3ni sinir etmek icin söylediğimi düşünüyorum

Sigortami başlattılar..
Ayrıca bu aralar eşimle çok iyiyiz...

Bugün çok güzel geçti
Iki taraf olarakta iyidik birbirimize mangal yaptik
Gecenin 11. Buçuğuna kadar mutfaktatdimama sorun değil güzeldi

Kayinvalidem kendi altınlarını benim altinlarimi peşinat olarak kullanıp bir daire bulun dedi.

Ev sahibimiz onun dostu olmasına rağmen gıcık kapmış.

Normalde tek binada yasicaktik ..
Şimdi ayrıca olsa alın diyor..
Canım şimdi bende kendi tecrübelerimden yola çıkarak bi kaç bir şey söylemek istiyorum. Sen şu an çok gençsin ve ayrıca
Bugün çok güzel geçti
Iki taraf olarakta iyidik birbirimize mangal yaptik
Gecenin 11. Buçuğuna kadar mutfaktatdimama sorun değil güzeldi

Kayinvalidem kendi altınlarını benim altinlarimi peşinat olarak kullanıp bir daire bulun dedi.

Ev sahibimiz onun dostu olmasına rağmen gıcık kapmış.

Normalde tek binada yasicaktik ..
Şimdi ayrıca olsa alın diyor..
Canım yaşadıklarını ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Bende şimdi sana kendi tecrübelerimden yola çıkarak bazı önerilerde bulunmak istiyorum nacizane. Canım yasin çok geçn ve ayrıca kendi öz ailenden de darbe gördüğüm için sevgiye ve şefkate çok muhtaçsın. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Boşanmak cate değil ama boyun bükmek te hiç çare değil. Burda önemli olan akıllı oynamak. Bak benim eşimde sürekli ailesiyle gorusmrmi onlar ne yaparsa hep onları masumlastiriracak bir şey bulur. Eşim eşimin korkusu ben onlarla görüşmezsem ailesi karısına laf geçiremiyor diye onu kucumseyeceklerinden korkuyorlar. Ve inan erkekler için anneleri masum yani annelerini evlatlarının hep mutluluğunu ister gözüyle gördüğü için hep annelerine inanıyorlar. Burda kayinvalidene çok dikkat et. Kesinlikle kavga etme. Amma velakin sürekli söylediklerini de yapma çünkü alışıyorlar ve soyle bir şey var onlar çok tecrübeliler iyilikte de kötülükte de sana küçümseyerek seni azarlayarak iş yaptırınca daha çok azıyorlar bi şey söyledi şunu yapacaz diye mesela yapmak istemediğini soyle ve yapma ama sakın sözlerine karşılık verme suratını asma ne derse sen onun beklediğinin tam aksi hep gülümse yani umurunda olmadığını belli et ama karşılık verme sözlerine karşılık verirsen kocan la aran bozulur ona fırsat verirsin. Birde bugün iyiidik diye yazmışsın ya güzelim altınlarınla ve kendi altınlarıyla ev için peşinat demiş ya bence biraz bekle sırf senin altınlarin için iyi davranmış olabilir. Altınlarını şimdilik evliliğini oturana kadar kaptırma diyeceksin ki ama kayınvalidem de veriyor göz boyamak için yapıyor olabilir bi bakarsın ki kendi altınlarını bi bahane ile vermemiştir giden sadece seninkisi olmuştur ama geç öğrenirsin. Eşine gelince sakın ama sakın beni bırakma sensiz yapamam diye eline kız verme ha bence seni seviyor o ama ailesinin yani annesinin sözlerin e de inanıyor çünkü annesi. Benim kayınvalidem ikili oynar çok numara yapar cahil numaraları yapar eşimin yanında bana kızım gibi seviyom der eşime gelsin ben onu seviyom der ama eşim olmadığında sürekli her türlü lafı iftirayı çakar beni üzmek için sırf. Yanı eşinin burda çok suçu yok ailesinin etkisinde o da zamanla anlayacak ama eşine sakın sensiz yapamam deme tam tersine ona çok dik dur ben kimseye saygısızlık yapmıyorum sen olmasamda Allah büyük ben her şekilde hayatımı sürdürürüm sen hesap veremezsin de yani çizgini duruşunu dik tut. Ama onunla da sürekli kavga etme kendinizi mutlu edecek güzel uğraşlar bul bi arkadaş demiş Kendin e ve eşin e güzel uğraşlar bul diye dikkate almanı tavsiye ederim. Ama bu sakın seni eşine ailesine karşı ezik olna. Anlıyorum çaren yok kendi ailen kötü diye öyle düşünüyorsun ama çare var güzelim. Çare Allah. Sen dik dur hep gülümse hep gülümse kavga etme sözlerin e yerden göğe kadar haklı da olsan kötü sözle karşılık verme suratını canın ne kadar sıkılırsa sıkılsin asma umurunda değilmiş havasına gir ve dik dur dik dur. Altınlar konusunda da çok çok dikat et. Hemen verme ve şunu de eşin e sen beni boşanacağını söyledim yüzden hayat bu ne olacağı belli değil onlar benim güvencem mehir im de ve bence verme şimdilik ev alınacak olsa bile. Inan buna senin güvenliğin evden daha onemli

Ve olur ki eğer kayınvalidem altınlarin konusunda ısrar ederse ona da oğlun beni boşamak istedi ilerde aynı şeyi yapmayacağını nerden bileyim hayat bu altınlarım benim güvencem ve dinen de dokunma ve ne yap.am gerektiği konusunda tavsiye vermeniz yanlış de. Sana bunun karşılığında ayarlayabilir oğluna şikayet edebilir türlü türlü iyilik veya kötülük yapabilir bunun için taviz verme ama sakın kötü sözle karşılık verme ben düşüncemi söyledim de bırak onlar ne derse ne tavır yaparlarsa da yapsınlar aldırış etme. Kendi hayat güvencen için uyanık ol akıllı ol.

Ve olur ki eğer kayınvalidem altınlarin konusunda ısrar ederse ona da oğlun beni boşamak istedi ilerde aynı şeyi yapmayacağını nerden bileyim hayat bu altınlarım benim güvencem ve dinen de dokunma ve ne yap.am gerektiği konusunda tavsiye vermeniz yanlış de. Sana bunun karşılığında ayarlayabilir oğluna şikayet edebilir türlü türlü iyilik veya kötülük yapabilir bunun için taviz verme ama sakın kötü sözle karşılık verme ben düşüncemi söyledim de bırak onlar ne derse ne tavır yaparlarsa da yapsınlar aldırış etme. Kendi hayat güvencen için uyanık ol akıllı ol.

Altınları zaten annesi kasaya koydu.
Kendi altinlarini borç vermiş.
Benimkinide o borç verdiklerini de peşinat gösterip alcaklardi.

Herneuse ışte..
Kocamla aramız iyi değil.
Urfadan misafir geldi.

Babası eve dönerken siz ağırlayin dedi diye bana söyledi.
Saat 12.30 gece.
Sabah bir de kahvaltı hazirlicam...
Neymiş efendim
Babası demis.
Ben bir misafir agirlayamiyormusum. Hemen laf soz ediyomusum.

Herneuse ışte..
Urfadan misafir geldi.

Saat 12.30 gece.
Neymiş efendim
Babası demis.
Anladım canim

Herneuse ışte..
Urfadan misafir geldi.

Saat 12.30 gece.
Neymiş efendim
Babası demis.
Anladım canım. Altınlarin konusunda onlar plan yapmış ve sana bırakma niyetinde değiller anladigim kadarıyla. Diğer konuya gelince eşinle güzelce konuş. Evinizde önce ona güzel bi kahve yap sonra sıkıntılarından bahset. Evliliğinizin mutlu huzurlu olması için birbirinize anlayışla yaklaşmanız gerektiğinden senin yaşının genç olduğundan herşeyi hemen beceremeyebileceginden bunun doğal olduğundan zamanla ogrenecegjnden bahset ki bu arada şunu da hemen söyle. Sana demiş ya bi misafir bile ağırlaamıyorsun diye ona deki bak hep senin ailenin yanında yemek yersek herşeyi kayınvalidem yapıp bana fırsat vermezse ben nasıl öğreneceğim. O yüzden kendi evimizde de vakit geçirelim de. Ama hep te kendi evinde olsun isteme şimdilik. En azından haftanın 2 3 günü kendi evimizde yiyelim ki bende öğreneyim bazı şeyleri seni misafirlerini güzelce ağırlayabileyim de. Hatta kendi evimde öğrendiğimde annene de güzel yemek yapabilirim senin hoşuna girmez mu de. Yanı eşini kayinvalide nin aksine güzellikle doldur ve hiç ama hiç canını sıkma inan herkesin evliliğinde kayincalideker çok problem oluyor. Ve sakın eşine ezik durma onunla iyi ol ama dik ol dik ol. Onsuz yaşayamayacağını boşanırsak mahvolurum gibi bir şey sevdirme ona. Bunu kullanır hep. Dik dur ama güzellikle sabırla ilerle ve kendini üzme sen hatalı kusurlu değilsin kendin değerlisin korkma hiçbirşey den.

Sen hep gül ki kayınvaliden ters köşe olsun. O yaptıklarını biliyor seni kızdırıp suratının düşmesini istiyor ki oğluna şikayet etsin. Bak oğlum işte biz bi şey yapmiyoz ona k hep asik süratli diye. Sen gül hep ve sana iş koştuklarinda herşeyi yapma ama kavga da etme. Eşin e de ben elimden geleni yapıyorum de kavga etmeden hatta gülerek de. Yanı burda önemli olan senin evliliğin eşine kendini güzel göstermen baskılarına boyun eğme güzellikle reddet ama kavga etme. Eşin zamanla anlayacaktır. Bir de çok dua et. Özellikle gece kalk ve dua et. Bak Rabbim seninde yüzünü guldurecektur. Boşanmayı şimdilik düşünme ama eşine boşanmak istemediğini söyleme istiyorsan sen bilirsin de dik ol yani. Biraz uzun oldu ama anlatabilmisimdir inşalla h. Sevgiyle kal

Pembiiisim yazan kişiye dikkat etmedim ama okurken bu pembe dedim inanırmısin :KK43: Allah sana sabir versin

Sen hep gül ki kayınvaliden ters köşe olsun. O yaptıklarını biliyor seni kızdırıp suratının düşmesini istiyor ki oğluna şikayet etsin. Bak oğlum işte biz bi şey yapmiyoz ona k hep asik süratli diye. Sen gül hep ve sana iş koştuklarinda herşeyi yapma ama kavga da etme. Eşin e de ben elimden geleni yapıyorum de kavga etmeden hatta gülerek de. Yanı burda önemli olan senin evliliğin eşine kendini güzel göstermen baskılarına boyun eğme güzellikle reddet ama kavga etme. Eşin zamanla anlayacaktır. Bir de çok dua et. Özellikle gece kalk ve dua et. Bak Rabbim seninde yüzünü guldurecektur. Boşanmayı şimdilik düşünme ama eşine boşanmak istemediğini söyleme istiyorsan sen bilirsin de dik ol yani. Biraz uzun oldu ama anlatabilmisimdir inşalla h. Sevgiyle kal
Birşeyi yapamama şikayet ediyorlar.
Çok güzel bir kahvaltı hazırladım .
Aşırı güzeldi her şey

Gorumcem yardıma geldi sabahtan iyi di yani.
Eşim evde olmamizi istemiyor. Bir şey ogreneceksem orada öğren diyor.
Eşim

Birşeyi yapamama şikayet ediyorlar.
Çok güzel bir kahvaltı hazırladım .
Aşırı güzeldi her şey

Gorumcem yardıma geldi sabahtan iyi di yani.
Eşim evde olmamizi istemiyor. Bir şey ogreneceksem orada öğren diyor.
Eşim
Şikayet hep olur canım. Kimse ah biz yanlış yaptık demez. Demek istediğim onlar şikayet ede dursun sen net ve sakın yapmak istemediğini soyle ve sonra sus. Gerisini boşver kafana takma ve üzülme her isteklerine cevap verirsen şikayet ediyorlar diye sürekli seni kullanırlar eşine de güzelce ifade et. Rabbim yardımcın olsun inşalla h. Hayır demeyi öğrenmeli insan. Eğer istemediğin şeylere hayır demeyi öğrenemezsen bu hep böyle gider dik dur korkma ve söyleyeceklerini sakinlikle kavga etmeden soyle. Karşındakiler kızıyor muş şikayet ediyormuş umurunda olmasın

Boşan diyecek halim yok zaten boşanacak biri gibi durmuyorsun ama düşünce yapınla ilgili tavsiye vermek istiyorum naçizane. Şimdi ben gidersem anne baba evinde de kölelik yapıyorum diyorsun ya, yıllarca sana bakan ve büyüten insanlara, bir şey olacak olsa arkanda kalacak insanlara kölelikle hayatına son birkaç yılda girmiş, şu an görünen o ki ailesinin dolduruşuyla seni ağlatmaya veya terk etmeye meyilli bir adama kölelik yapmak bir değil. Hangisi daha iyi sen düşünerek bulabilirsin. Ama demek ki sen ona kölelik yapmayı tercih ederken onu ailenden öne koyarken bu adam senin gibi hissetmiyor, ailesini öne koyuyor seni değil.

Seviyor ama göstermiyor korkuyor vesaire, bunları kendini kandırmak için söylemediğine emin ol evliliğine devam ettiğin süreçte. Bir gün iyi olunca hep öyle zannetmekle de hata yapıyorsun. Bir an evvel tamamen ayrı düzenini kurmaya bak, olduramıyorsan da ayrıl. Ömrü billah her laflarını sineye çekemezsin, sonra çoluk çocuk varken patlarsın bu defa onlar var diye boşanmamaya bahane bulursun, koca ömür zehir olur.

Bir de kadının çalışmasına karşı çıkan erkeğin korkusu, bu kadın para kazanırsa özgürlüğünü ilan eder laf geçiremem, güvencesi olur bana muhtaç olmaz o yüzden ayrılmayı daha kolay gözü yer laf geçiremem gibi şeyler. Yarın öbür gün 35 yaşında boşanmaya kalksan, o saatten sonra çocuğun olacağı için ancak asgari maaşla çalışabileceğin için geçinemezsin. Hadi onu geçtim emeklilik maaşını geç almaya başlarsın yaşlılığın rezil olur öyle bir durumEşinle yaş farkınız da fazla, 20 yaşındayken 6 yaş fazla, hani 25 ile 31 arasındaki farkla bir değil, erken evlenmişsin zaten ama, neyse gerçi eşin olgun bir adam değil çok absürd durmuyor o yüzden.

Bir de eşine gidip iki güne bir yemekleri kendi annende ya da babanda yemeyi teklif etsen bak bakalım ne cevap veriyor. Böyle bir geri planda kalmayı ve aşağılanmayı nasıl kabul edersin anlamıyorum. Ailesini senden çok seven senden çok önemseyen bu adam bir gün olur da dolduruşa gelirse seni kapının önüne koyar. Bunu engellemek için laf söz geçiren biri olman lazım, öyle uysal kadınları, beni bırakırsan ölürüm triplerine giren kadınları o tarz erkekler çok takdir etmez, ayrılmaya daha sıcak bakar ters bir durumda, biraz daha laf söz geçiren dişli, peşinden koşturan kadın olabilirsen -tabii bunu ilk etapta taban tabana zıtlaşıp kavga çıkararak değil tatlı dille yapman lazım, duruma bağlı daha dominant olmaya devam edersin- o zaman evliliğinin iyi gitme olasılığı var. Ama sen önce şu ayrı yuva kurduğunuzu adamın kafasına sok. O adam saygı bekliyorsa önce sana göstersin sığıntı gibi davranmasın sana.

Boşan diyecek halim yok zaten boşanacak biri gibi durmuyorsun ama düşünce yapınla ilgili tavsiye vermek istiyorum naçizane. Şimdi ben gidersem anne baba evinde de kölelik yapıyorum diyorsun ya, yıllarca sana bakan ve büyüten insanlara, bir şey olacak olsa arkanda kalacak insanlara kölelikle hayatına son birkaç yılda girmiş, şu an görünen o ki ailesinin dolduruşuyla seni ağlatmaya veya terk etmeye meyilli bir adama kölelik yapmak bir değil. Hangisi daha iyi sen düşünerek bulabilirsin. Ama demek ki sen ona kölelik yapmayı tercih ederken onu ailenden öne koyarken bu adam senin gibi hissetmiyor, ailesini öne koyuyor seni değil.

Seviyor ama göstermiyor korkuyor vesaire, bunları kendini kandırmak için söylemediğine emin ol evliliğine devam ettiğin süreçte. Bir gün iyi olunca hep öyle zannetmekle de hata yapıyorsun. Bir an evvel tamamen ayrı düzenini kurmaya bak, olduramıyorsan da ayrıl. Ömrü billah her laflarını sineye çekemezsin, sonra çoluk çocuk varken patlarsın bu defa onlar var diye boşanmamaya bahane bulursun, koca ömür zehir olur.

Bir de kadının çalışmasına karşı çıkan erkeğin korkusu, bu kadın para kazanırsa özgürlüğünü ilan eder laf geçiremem, güvencesi olur bana muhtaç olmaz o yüzden ayrılmayı daha kolay gözü yer laf geçiremem gibi şeyler. Yarın öbür gün 35 yaşında boşanmaya kalksan, o saatten sonra çocuğun olacağı için ancak asgari maaşla çalışabileceğin için geçinemezsin. Hadi onu geçtim emeklilik maaşını geç almaya başlarsın yaşlılığın rezil olur öyle bir durumEşinle yaş farkınız da fazla, 20 yaşındayken 6 yaş fazla, hani 25 ile 31 arasındaki farkla bir değil, erken evlenmişsin zaten ama, neyse gerçi eşin olgun bir adam değil çok absürd durmuyor o yüzden.

Bir de eşine gidip iki güne bir yemekleri kendi annende ya da babanda yemeyi teklif etsen bak bakalım ne cevap veriyor. Böyle bir geri planda kalmayı ve aşağılanmayı nasıl kabul edersin anlamıyorum. Ailesini senden çok seven senden çok önemseyen bu adam bir gün olur da dolduruşa gelirse seni kapının önüne koyar. Bunu engellemek için laf söz geçiren biri olman lazım, öyle uysal kadınları, beni bırakırsan ölürüm triplerine giren kadınları o tarz erkekler çok takdir etmez, ayrılmaya daha sıcak bakar ters bir durumda, biraz daha laf söz geçiren dişli, peşinden koşturan kadın olabilirsen -tabii bunu ilk etapta taban tabana zıtlaşıp kavga çıkararak değil tatlı dille yapman lazım, duruma bağlı daha dominant olmaya devam edersin- o zaman evliliğinin iyi gitme olasılığı var. Ama sen önce şu ayrı yuva kurduğunuzu adamın kafasına sok. O adam saygı bekliyorsa önce sana göstersin sığıntı gibi davranmasın sana.

Bu dediklerini nasıl olacak.

Bu dediklerini nasıl olacak.
Önceki sayfalarda birinin yazdığı aslında başlangıç için mantıklı duruyor yemeğini yapman vesaire gibi, yavaş yavaş öğünlerini kaydırmaya çalış eve, mesela yemek vakti kayınvalideye geçmeden evvel şık giyin güzel sofra kur hatta gerekirse cilveleş kocanı evde tut o gün bir şekilde, sık yapma tabii bunu şüphe çekmesin. Başbaşa tatil hayalleri kur. Hani biraz kadınlık kullanarak -evli değilim senden çok büyük de değilim o yüzden ben de bu yaşta kadın kadın nasıl olunur bilemiyorum ama senin öğrenmen gerek- eşini kendi evinize çek. Sonra cilveleş hafif uzaklaş mesafe koy, oyna birazcık yani. Kaçan kovalanır yap tatlı tatlı, baktın yumuşadı evde lafın geçmeye başlıyor o zaman tamamen düzenini oturtursun evinde bence. Bu süreçte tabii kaynanalarla iyi geçinmek gerekiyor. Güç savaşı diyorlar ya, huzur istiyorsan onu senin kazanman lazım, bu da bence biraz kadınsılıkla tatlı dille başlayıp, biraz cilve peşinden koşturma ve dominantlığa giden yolla olabilir gibi geliyor bana.

Kızlar eşimle sabahtan beri misafirlerle ilgilendik

bu saatte evdeyiz. Dükkana gidicek diye beni de kaynanamlara birakicakmis.
Gitmek istemediğimi dinlenmek istedigimi söyledim

Gelince dinlenirrsin hazırlan dedi.
Ben ısrarla hazirlanmadim.
Inat yapma dedi.
Bağırdı çağırdı. Misafir var oturcaz dedi.

Bende kendi istediğim şeyi söyledim.

Bir 15 dk böyle geçti

Birden bağırarak kolumu çekerek tepki verdi.
Ama bu sefer tepkisiz kaldım. Sözümü dinliceksin ikiletmiceksin dedi.

Robot değilim dedim. Robotun hazırlan dedi.

Neyse hazirlanmadim.

Bu gece gelmezsen bir daha ne babannenlerle ne babanla ne kardesinle gorustururum dedi.

Bişey demedim. Geliyomusun gelmiyomusun dedi. Yok dedim. Iyi bir daha seni ailenle gorusturen en adı. O.rsu cocugu. Esir hayatı sana dedi.

Neyse çıkıyordu.
Yolcu etcektim.
Bir de yolcu mu endeksin dedi
Bende evet dedim

Hayırlı işler dedim.
Kapattı gitti.
Mesaj attım sonra. Anahtarı almis kapiyi kitleyemedim krka korka 12 de uyudum

Gece bir buçukta gelmiş eve.
Bişey demedim sarıldım ama o kicini donup yatti

Sabah kalktı nerdeydin gece falan dedim

Sonra soylemedi.
Tavır yapmaya devam etti.gecenin o saatinde gelip bana tavır yapamazsin dedim.

Artık böyle dedi.

1.30 kadar orda olamazdı imkansız yani.

Neyse bundan sonra böyle dedi.
Haecligimida bırakmadı.
Bende anneye soylucem dedim.
Söylersen şöyle dedi.

Ben yapsam ne olur dedim.
Kendini benle kıyaslama dedi.
Giderken de güle güle gidişin olsun bu daha dönme ve dedim.

Sonra aradı nerdesin vs diye beni almaya geldi. Arabaya bindiğimde hiç konuşmadı selamimi bile almadi
Kaynanamin evine geldik.
Bulaşiga yardım ettim balkonu sildmsildm
Neyse
Misafirler kaynanamlar gezmeye gitcekmiş tek kalınca dedi.
Hayırdır yine burnunu kaldirmissin
Yok dün niye gelmedin
Taa misafirler gelmeden önce konuştuk dedi sırrimızı belli etmemek için dedi.

Neyse bende yattım dedim o saatten sonra gelmedim dedim.

Niye esin geldi dedi.
Bişey demedm.
Baban çok kızdı. Herkes geliyor gelinin nerde gelinin nerde diyor. Bu kiz hiç oturmadi gelseydin ya sabahtan yardıma.
Bir gece yatmasan olur misin dedi.

Ben bişey demedim.

Yok sen hep gorumcen abimin yanına oturcam dedi diye böyle yapıyorsun dedi.

Bende oyle bişey yok anne niye alinayim dedim.

Öyle demedin ama öyle herhalde dedi.

Neyse yine bişey demedim.

Sonra gorumceme illa sende gel gezmeye sende gel dediler

Bende eve gidecektim çamaşırları yıkamak icin.
Kayinvalidem gitme evi temizleyin demişti ama Görümcem ders çalışacağı için ben temizlik yaparken o duramazmis. Ondan gidiyodum. Görümcem de israrlara dayanamadi hazirlaniyodu. Bana da ısrar ettiler bende yok dedim
3sime sordum. Esimde sende gorumcende gitmicek baba oyle söyledi dedi.

Biz kaldık.
Şimdi ben etrafı toparladim çamaşır yıkamaya gidicem.

EsimeEsime eve gidiyorum diye mesaj attım
Sürekli ben snaa gitme demedim mi dedi

Bende kalcaktim ama kardeşin git dedi dedim.
Üç çamaşır şeyi br defa yikicam diğerlerini başka zaman yikicam hem evi de toparladim. Kimse yoklugumu farketmez. Annemle misafirler yok gorumcemde ders çalısçalısiyo dedim.

Olsun ben sana gitme demedim mi dedi.

Bende her birimiz bişey diyor hangi biri bizi dinleyecegim dedim.

O da sen hangimizi dinliyosin ki dedi.

Kayinvalidem yüzüm asik olmasa da asik diyor.

Kızlar eşimle sabahtan beri misafirlerle ilgilendik

bu saatte evdeyiz. Dükkana gidicek diye beni de kaynanamlara birakicakmis.
Gitmek istemediğimi dinlenmek istedigimi söyledim

Gelince dinlenirrsin hazırlan dedi.
Ben ısrarla hazirlanmadim.
Inat yapma dedi.
Bağırdı çağırdı. Misafir var oturcaz dedi.

Bende kendi istediğim şeyi söyledim.

Bir 15 dk böyle geçti

Birden bağırarak kolumu çekerek tepki verdi.
Ama bu sefer tepkisiz kaldım. Sözümü dinliceksin ikiletmiceksin dedi.

Robot değilim dedim. Robotun hazırlan dedi.

Neyse hazirlanmadim.

Bu gece gelmezsen bir daha ne babannenlerle ne babanla ne kardesinle gorustururum dedi.

Bişey demedim. Geliyomusun gelmiyomusun dedi. Yok dedim. Iyi bir daha seni ailenle gorusturen en adı. O.rsu cocugu. Esir hayatı sana dedi.

Neyse çıkıyordu.
Yolcu etcektim.
Bir de yolcu mu endeksin dedi
Bende evet dedim

Hayırlı işler dedim.
Kapattı gitti.
Mesaj attım sonra. Anahtarı almis kapiyi kitleyemedim krka korka 12 de uyudum

Gece bir buçukta gelmiş eve.
Bişey demedim sarıldım ama o kicini donup yatti

Sabah kalktı nerdeydin gece falan dedim

Sonra soylemedi.
Tavır yapmaya devam etti.gecenin o saatinde gelip bana tavır yapamazsin dedim.

Artık böyle dedi.

1.30 kadar orda olamazdı imkansız yani.

Neyse bundan sonra böyle dedi.
Haecligimida bırakmadı.
Bende anneye soylucem dedim.
Söylersen şöyle dedi.

Ben yapsam ne olur dedim.
Kendini benle kıyaslama dedi.
Giderken de güle güle gidişin olsun bu daha dönme ve dedim.

Sonra aradı nerdesin vs diye beni almaya geldi. Arabaya bindiğimde hiç konuşmadı selamimi bile almadi
Kaynanamin evine geldik.
Bulaşiga yardım ettim balkonu sildmsildm
Neyse
Misafirler kaynanamlar gezmeye gitcekmiş tek kalınca dedi.
Hayırdır yine burnunu kaldirmissin
Yok dün niye gelmedin
Taa misafirler gelmeden önce konuştuk dedi sırrimızı belli etmemek için dedi.

Neyse bende yattım dedim o saatten sonra gelmedim dedim.

Niye esin geldi dedi.
Bişey demedm.
Baban çok kızdı. Herkes geliyor gelinin nerde gelinin nerde diyor. Bu kiz hiç oturmadi gelseydin ya sabahtan yardıma.
Bir gece yatmasan olur misin dedi.

Ben bişey demedim.

Yok sen hep gorumcen abimin yanına oturcam dedi diye böyle yapıyorsun dedi.

Bende oyle bişey yok anne niye alinayim dedim.

Öyle demedin ama öyle herhalde dedi.

Neyse yine bişey demedim.

Sonra gorumceme illa sende gel gezmeye sende gel dediler

Bende eve gidecektim çamaşırları yıkamak icin.
Kayinvalidem gitme evi temizleyin demişti ama Görümcem ders çalışacağı için ben temizlik yaparken o duramazmis. Ondan gidiyodum. Görümcem de israrlara dayanamadi hazirlaniyodu. Bana da ısrar ettiler bende yok dedim
3sime sordum. Esimde sende gorumcende gitmicek baba oyle söyledi dedi.

Biz kaldık.
Şimdi ben etrafı toparladim çamaşır yıkamaya gidicem.

EsimeEsime eve gidiyorum diye mesaj attım
Sürekli ben snaa gitme demedim mi dedi

Bende kalcaktim ama kardeşin git dedi dedim.
Üç çamaşır şeyi br defa yikicam diğerlerini başka zaman yikicam hem evi de toparladim. Kimse yoklugumu farketmez. Annemle misafirler yok gorumcemde ders çalısçalısiyo dedim.

Olsun ben sana gitme demedim mi dedi.

Bende her birimiz bişey diyor hangi biri bizi dinleyecegim dedim.

O da sen hangimizi dinliyosin ki dedi.

Kayinvalidem yüzüm asik olmasa da asik diyor.

Tehditlerini yeme. Sakin tavrınla kendi istediklerini yapmaya çalış. sakın kavga etme o derse ne hakaret ederse etsin sen uslubunu bozmadan ifadelerini kullan. Daha önce de dedim ya kimse biz hatalıyız demez hep karşı tarafa suç bulmaya çalışır. Olsun Kayınvaliden ne derse desin sen güleryüzünü eksiltme. Burda kritik nokta sen isteklerini sakince söyle ve yapmak istediklerini yap. Hizmetçilik yapma kendini kullandırma ama kesinlikle ve kesinlikle san ane hakaret ne tehdit yaparlarsa yapsınlar uslubunu tavrını kötü yönde bozma. sen kazanırsın. Eşine gelince san adiyorya bundan sonra böyle esir hayatı yaşatacağım sana diye sen de su sekilde cevapla onun bu sözlerini. sen bilirsin mahserd ehesabını sen verirsin ve ayrıca banaesir hayatı yaşatmaya kalkıştıgında sen de mutlu olmassın. Bu durumda ailen senin mutsuzluğundan mutlu mu olacaklar. benim bildiğim anneler evlatlarının mutlu olmasını isterler. sizde değişikse bilemem. Çünkü ben yanlış bir şey yapmıyorum. atalarımızın bir sözü vardır hane üstüne hane olmaz. evet ailene saygı duyuyorum onları senin için sevmeye çalışıyorum ancak bana da saygı gösterilsin benim yuvama da saygı gösterilsin. Benim yuvam evim burası. Ben köle gelmedim. ben mutsuz olursam sende olursun." şeklinde bir konuş. boşanmayı falan düşünme ama eşine gerekirse boşanmak istiyorsan boşan sen bilirsin havalarına gir. zamanla anlayacaktır. biraz sıkıntılı süreç olabilir ama tavrından uslubundan taviz verme. taviz tavizi getirir ve hiç bir zaman memnun olmazlar.

yav anlamıyorum bu görümcelerin kayınvalidelerin gelinlerle ne alıp veremedikleri var. Eşini dolduruşa getiriyorlar. Ne elde edecekler nasıl hesap verecekler. Bir yuvanın huzuruyla oynuyorlar. gelini el kızı hizmetçi esir gibi görüp kendi evlatlarının da mutluluğuna yuvasına fitne sokuyorlar. Rabbim şerlerinden korusun sana yardım etsin. Bolca dua et. Dua etmeyi ihmal etme. Geceleri kalk allaha dua et sürekli ona sıgın. Göreceksin Biraz sabır ve dik duruşla zamanla düzelecektir. Moralini yüksek tut. pozitif ol. Hiç negatif düşünme. Herkes ettiğini bulur.

Back