• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

Yemek yapın mı denmiş ne denmiş de yemekli davet ettirmek ayıptır diyorsunuz, belki de bir çaya uğrarız dediler
Bunlar sadece yorumlarınız
Bir kek karıştırmak yarım saat ya hu o da elin ağırsa ne var yani
Yapmayın nolur
Kayınaile sever olmak değil bu
Nasıl yeni gelinin yeni gelin hevesini ya da endişesini hoşgörüyorsanız kayınailenin de bazı hevesleri olabileceğini düşünebilmelisiniz

Biz iki saatlik şehirlerde oturuyoruz ve ben üç günlük evliyken kaldım k.validemin talebiyle
Olay da çıkarmadım yatak da ayırmadım
Ben nasıl hevesliysem o da öyle heveslidir dedim
Ya hiç kalmamızı istemese surat assa daha kötüdür mesela benim için
Sonra da onları bize davet ettim ve başka akrabaları da
Ve ben daha önce hiç ama hiç yemek yapmamış bir insandım
Sonuçta eşimle biz de evde ekmek kemirmiyorduk
İlla yemek yapıyorduk kah birlikte kah ben tek başıma
İki çeşit daha ya da iki porsiyon fazla yapsam ölmem sonuçta

Yapmayın, siz de anne baba olacaksınız
Altı üstü bir yemeğe gitmek bu kadar problem olmamalı
Çekirdek ailenizin sınırları çiğnenmedikçe her şeye sorun gözüyle bakmak sizi yıpratır sadece
Niyetse bu başlıklara bakınca sürekli kaynanadan dert yanan gelinleri okuyoruz. Nasıl oluyorsa herkes de çok iyi anlaşıyormuş 🤣 konu açmak için uydurmasyon o zama çoğu hikaye. Kale almamak lazım 🤣 ne melek gelinler varmış. Vay bizi şeytanlar biziiiiii 🤣 yatacak yerimiz yok 🤦🏻‍♀️

Niyetse bu başlıklara bakınca sürekli kaynanadan dert yanan gelinleri okuyoruz. Nasıl oluyorsa herkes de çok iyi anlaşıyormuş 🤣 konu açmak için uydurmasyon o zama çoğu hikaye. Kale almamak lazım 🤣 ne melek gelinler varmış. Vay bizi şeytanlar biziiiiii 🤣 yatacak yerimiz yok 🤦🏻‍♀️

Çok iyi anlaşmak değil bu.
Çok ağır problemler de yaşadım mesela ben kayinailemle
Ama yine de yemeğe geleceğiz dediklerinde sorun etmem
Anlatabildigimi hiç sanmıyorum.

Evlenirken hiç bir destekleri olmadı gelmesinler mantığı çok çirkin bence. Benim eşimin aileside abartmıyorum 1 lira destek olmadı, herşeyimizi eşimle biz yaptık ki bence olması gerekende bu ama evime gelirler bazen yemek yapamamış olursam kv ile birlikte yaparız kimsede sorun etmez bunları. 20 gün az bir süre değil, neyin düzenini oturtamıyorsunuz Allah aşkına? Zaten yeni evler tertemiz düzenli bir şekilde oluyor diğer işlerde hepimizin yaptığı günlük işler. Bahane arıyorsunuz resmen ve hoş değil.

20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :KK43:
Yemek bahane teftiş şahane.

Cok sükür beni anlayanlar da cikiyo. Mesele misafirlik degil. Kaynanamlar gercekten yuzsüz... nisanliyken haftada bikac kez hatta gecenin bi saati bi bahane bulur oturmaya gelirdi bide yaninda misafir getirirdi. Yani ben önyargili davranmiyorum evin anahtarini ver diyen biri kendisi
Haklı miyim haksız miyim diye konu açmışsın.
Seni haksız bulan herkese laf yetiştirmissin.
Desteklenmek için mi açtın o zaman konuyu

Çok iyi anlaşmak değil bu.
Çok ağır problemler de yaşadım mesela ben kayinailemle
Ama yine de yemeğe geleceğiz dediklerinde sorun etmem
Anlatabildigimi hiç sanmıyorum.
Anlatabildiniz beyin hücrelerim henüz okuduğunu algılamayacak kadar değil, çalışıyor çok şükür. Ama mantıklı olan gelinin hazır olduğunda çağırması değil mi? Sanki kaçıyorlar hemen arayıp geleceğiz demeler filan. Senin oğlun olabilir ama artık el içine girdi ve aklı başında olmasa zaten evlendirmezdi. Bırakın yeni gençler kendileri bir şeyleri öğrensin düşünsün davet etsin sürekli birilerinin yönlendirmesi irite etmez mi? Ben irite olmuştum, ilk ve son davetim olmuştu. Ama kendimi hazır hissettiğimde çağırmış olsaydı belki daha istekli olacaktım. Üstelik mesela ben evlendim çok hastalandım. 2-3 ay hastalık çektim. Bunu bildikleri halde bir gün arayıp yardıma ihtiyacın var mı demediler üstelik ben şehir değiştirip gelmiştim oraya gelin olarak. Bir kere yol göstermediler. Annem 500 km yol gelip bana baktı o 10 km mesafeden gelip bir kap çorba kaynatmadı. Eeee nerde kaldı bunun aile olma kavramı? Ben hasta hasta kusarak yemek yapmak zorunda kalmıştım hiç unutmam. Hakkım varsa da helal etmiyorum bunu onlara da söylemiştim.

Anlatabildiniz beyin hücrelerim henüz okuduğunu algılamayacak kadar değil, çalışıyor çok şükür. Ama mantıklı olan gelinin hazır olduğunda çağırması değil mi? Sanki kaçıyorlar hemen arayıp geleceğiz demeler filan. Senin oğlun olabilir ama artık el içine girdi ve aklı başında olmasa zaten evlendirmezdi. Bırakın yeni gençler kendileri bir şeyleri öğrensin düşünsün davet etsin sürekli birilerinin yönlendirmesi irite etmez mi? Ben irite olmuştum, ilk ve son davetim olmuştu. Ama kendimi hazır hissettiğimde çağırmış olsaydı belki daha istekli olacaktım. Üstelik mesela ben evlendim çok hastalandım. 2-3 ay hastalık çektim. Bunu bildikleri halde bir gün arayıp yardıma ihtiyacın var mı demediler üstelik ben şehir değiştirip gelmiştim oraya gelin olarak. Bir kere yol göstermediler. Annem 500 km yol gelip bana baktı o 10 km mesafeden gelip bir kap çorba kaynatmadı. Eeee nerde kaldı bunun aile olma kavramı? Ben hasta hasta kusarak yemek yapmak zorunda kalmıştım hiç unutmam. Hakkım varsa da helal etmiyorum bunu onlara da söylemiştim.

Geçmiş olsun.
Bu yönlendirme değil, insan arkadaşına da size geleceğiz çay koy diyebiliyor, ne var bunda?

Hazır olduğunda demişsiniz neye hazır olmak?
Eli ayağı tutan bir kişi üç kişilik bir misafir ağırlayabilir ki bunlar eş ailesi.

Evlenen iki kişi hiçbir şey yemeden yaşamıyor, sonuçta, iki kap değil üç kap yemek yapıverir, çocuk çoluk da yok ki yeni ev dağılsın.
Ki ben bunların problem olmadığının farkındayım yalnızca hazır olsaydı kendi çağırsaydı dediğiniz için söylüyorum, zaten her şey hazır yav.
Asıl problem "ben"cilik.
Benim evimcilik benim kurallarımcılık ve en önemlisi benim "kocam"cılık.
Ele karışan oğul evlattan sayılmıyor mu?
Siz ailenize ben artık ele karıştım herkes ayağını denk alsın mı diyorsunuz?
Evlendirdiler, oğulları ele karıştı demişsiniz onu diyorum. O zaman ele karışan gelinden de hazır olması beklenmemiş, sizin mantığa göre.

Ama siz bence tam olarak ne istediğinizi bilmiyorsunuz.
Çünkü bir cümlenizde bir şeyleri öğrensinler kimse yönlendirmesin diyorsunuz diğerinde kimse yol göstermedi ben hastayken diyorsunuz.

Bu kadar tırnak çıkarılacak bir mevzu değil konu sahibinin konusu.

Okusun o zaten arkamda bu konuda kendi agziyla söylüyo ben baska arkadaslarimda gorup kinadigim seyleri simdi kendi ailem bana yapiyo cok utaniyorum diyo. Yani siz bana bos yere böyle söylüyosunuz bilmediginiz cok sey var bence ondan kaynakli.. demin de yazdim baska birine nisanliyken misafir alip alip her gün bize geliyodu bu normalmi size göre? Neden kendi cagirmiyo da bize geliyo sürekli madem cok misafir canlisi bi insan da.
Esimden haber gonderip dugunde takilanlari alcaz milanin haberi olsun diye haber gonderdi bana😂 ki ailem yapmasaniz bile olur biz altin para hicbisey istemiyoruz hep beraber evlerini döseriz huzurlari olsun demisti. Yani degisik karakterleri. Ha altin konusunda oturup kizim böyle böyle bizim durumumuz yok insallah yanlis dusunmezsin inanki elimizden gelse konusunu acmazdim altinlari biz alsak seklinde söylese valla verirdim. Ama ben köle degilimki neden benimle konusmuyo da sadece emir veriyo. İste böyle olunca olmuyo malesef kendi jebdine kurmaya basliyosun bi raddeden sonra
O zaman bu kadın 20 gün çok bile dayanmış gelmeden. Yakında sizin yakınınıza taşınırlar, sizin evden çıkmaz.

20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :(
Ben evliligimin ikinci günü gitmek zorunda kaldım emri-vaki yapılarak. Balayından döncegimiz akşamına aradılar size gelicez yarın diye. Sizi gayet iyi anlıyorum ama malesef kimse sizin gibi ince düşünmüyor. O günden sonra çok sık gelemediler çünkü soledim yaptıklarının doğru olmadığını soledim. Bi iki tamam dediler sonra yine gelmeye başladılar

Bazı yorumları şaşkınlıkla okudum gerçekten yok yüz verme yok mesafe koy bilmem ne . merak ettim de kendi anneniz sizi arasa aynı şeyi düşünücekmiydiniz ? Kayınbabnz size yemeğe gelmek istiyor diye yüüzünüz düşüyor çok ilginç. 20 günlük evliyken ne oluyor ki biri bana açıklasın ? Ne kadar abartmışsınız kalmasına izin verme falan kendi anneniz gelse izin vermicekmiydiniz ? Ayrıca gören de sanır ki aylar ca kalacak kayınvalideniz sizde .
Epi topu bir gün ne kadar abartmışsınız allah aşkına... Benim merak ettiğim kendi ailenizede böyle düşünceniz varmı ?

kpss ye çok var daha. Hazırlanırsin.
Kayınvaliden de gelin oldu. Hepimizin başından geçti. Yaptığını yerler. Elinden gelen o sonuçta. Ne olacak ki. Belki de kalmazlar. O senin tahminin kalırlarsa da 1 geceyi asmaz bence. Bunun için ne kendini ne de onları üz. Bunlar olağan şeyler.

Bazı yorumları şaşkınlıkla okudum gerçekten yok yüz verme yok mesafe koy bilmem ne . merak ettim de kendi anneniz sizi arasa aynı şeyi düşünücekmiydiniz ? Kayınbabnz size yemeğe gelmek istiyor diye yüüzünüz düşüyor çok ilginç. 20 günlük evliyken ne oluyor ki biri bana açıklasın ? Ne kadar abartmışsınız kalmasına izin verme falan kendi anneniz gelse izin vermicekmiydiniz ? Ayrıca gören de sanır ki aylar ca kalacak kayınvalideniz sizde .
Epi topu bir gün ne kadar abartmışsınız allah aşkına... Benim merak ettiğim kendi ailenizede böyle düşünceniz varmı ?
Yüz verme demesi falan yine insanca. Kapıyı açma yazmış birisi 😃.
Bir arkadaşım boşanma aşamasında şu an. O yüz vermemeler kapıyı acmamalar terslemeler herkeste ise yaramıyor

Son düzenleme:

Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :KK43:
Güzel yemek yapıp yamamana takilcaklarini sanmıyorum yeni evlisiniz hevesleniyorlardir idare etmek lazım ayrıca halinize sukredin 5 günlükken onlar sizi çağırmış bizimki ert3si günü kahvaltımizi bastı ilk gunden😂

Geçmiş olsun.
Bu yönlendirme değil, insan arkadaşına da size geleceğiz çay koy diyebiliyor, ne var bunda?

Eli ayağı tutan bir kişi üç kişilik bir misafir ağırlayabilir ki bunlar eş ailesi.

Evlenen iki kişi hiçbir şey yemeden yaşamıyor, sonuçta, iki kap değil üç kap yemek yapıverir, çocuk çoluk da yok ki yeni ev dağılsın.
Ki ben bunların problem olmadığının farkındayım yalnızca hazır olsaydı kendi çağırsaydı dediğiniz için söylüyorum, zaten her şey hazır yav.
Asıl problem "ben"cilik.
Evlendirdiler, oğulları ele karıştı demişsiniz onu diyorum. O zaman ele karışan gelinden de hazır olması beklenmemiş, sizin mantığa göre.

Çünkü bir cümlenizde bir şeyleri öğrensinler kimse yönlendirmesin diyorsunuz diğerinde kimse yol göstermedi ben hastayken diyorsunuz.

Evlilik hayatının öğrenilmesinden bahşedilirim. Bunu büyük bile olsa kimse kimseye öğrenemez. Ama yeni bir şehire gelirseniz taşınırsanız, zaten orada taşıyan eşiniz dostunuz da olsa size yardım etsin sağı solu gezdirsin öğretsin istemez misiniz? Anlayamamışsınız çünkü önyargılı okumuşsunuz. 🤦🏻‍♀️

Geçmiş olsun.

Asıl problem "ben"cilik.

Orayı da anlamamışsınız. Ele karışınca evlattan sayılmıyor değil, sadece oğlunu arayarak gelicez demesi saçmalık. O evin bir hanımı var oğlun bekar evinde tek yaşamıyor yemeği de o yapmayacak. Eeee el içine karışmak bu işte. Saygı gösterip evin hanımı arayıp müsaitsen gelmek istiyoruz ama değilsen sen müsait olunca ararsın demek. Neyse siz anahtar bile verirsiniz ben onu anladım :) umarım bu saygıyı oğlunuz evlenince ona da gösterirsiniz bakalım nasıl etki alacaksınız “el kızından” :)

Orayı da anlamamışsınız. Ele karışınca evlattan sayılmıyor değil, sadece oğlunu arayarak gelicez demesi saçmalık. O evin bir hanımı var oğlun bekar evinde tek yaşamıyor yemeği de o yapmayacak. Eeee el içine karışmak bu işte. Saygı gösterip evin hanımı arayıp müsaitsen gelmek istiyoruz ama değilsen sen müsait olunca ararsın demek. Neyse siz anahtar bile verirsiniz ben onu anladım :) umarım bu saygıyı oğlunuz evlenince ona da gösterirsiniz bakalım nasıl etki alacaksınız “el kızından” :)

Yani benim kendi anne babam bize geleceği zaman eşimi değil beni arar müsait misiniz kızım diye kv kp eşimi arar. Biz de bunu hiç bir zaman bu evin hanımı benim beyi benim beni arayacak triplerine girmedik.

Bence de hatta randevu bile alsalar yeri. Çok haklısınız oğlunu araması büyük ayıp. Gelinden izin almalılar.

Back