• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

Hanımefendi bu kadar yuh,çüş,oha yapılacak ne var Allah aşkına?
Ha 20 günde gelmişler ha 1 ayda. Alt tarafı evladının evine gelmek istemişler yani bu kadar abartacak coşturacak ne vardı bi anlatır mısınız lütfen?
Hem ailelerde heyecanlı oluyorlar çocuğumuzun evi diye bence problem yok abartılacak birşey değil 🙄artı bi yerde iki aileye de aynı mı davranılması gerekiyor tarzı birşey sormuş bir üye eşinden ailene saygı bekliyorsan sende eşinin ailesine saygı göstermelesin içten aynı sevemezsin ama dıştan aynı saygıyı gösterebilirsin

guzelce anlat zaman lazim size alismam lazim.. zorla sevgi saygi insaa edilmez yasandikca olusur boyle seyler arada deyin.. tabiki mesafeli olacaksiniz daha alismaya calisiyorsunuz. herkesin kendi evi yok mu araniz uzak mi ne diye orda burda kalma muhabbeti oluyor anlamiyorum herkes evinde rahat eder hele yeni evliler bakalim ne dertleriniz var cinsellik oturmamis daha mutfakta insan sekerli tuzlu yapiyor yemegi yakiyor ocagin firinin huyunu ogrenene kadar.. ne bu acele.. size saydirmaya calisiyolar zorla kendilerini cok samimi olmaya calisiyolar en sevmedigim sey.
Siz beni cook iyi anlamissiniz❤❤❤🙏🏻
ben sizi anlayışsız buldum acıkcası . gelsinler ne olacak ki ? yemek yapılır bilmiyorum bu kadar neyi abarttınız ?
anneniz hadi bu aksam size geleyim dese muhtelen hiç negatif hissetmezdiniz . oda esinizin annesi , artık aynı ölçüde davranmanız gerekiyor .
Hem de ne... Evlenirken gelenekler, bilezikler havada ucussun, sonrasında eve yemeğe gelmesinler. Valla ben de bu rahatliktan istiyorum.
Simdi size de kizmiyorum cunku daha nisanlilik sürecinde annemin evinde haftada 4 kere geldigini bilseydiniz bence bu yorumlardan vazgecerdiniz😂
Bu daha başlangıç...
Daha neler neler göreceksiniz.
Yemeğe gelebilirler fakat kalmayı kabul etmeyin.
Bu ara da kv biz çok uyanık, kp nizi konuşturuyor. Bu tür kv lerden korkarım. Yapmak istediklerini başkaları aracılığı ile ve asil asil durarak yaptıran cinsten galiba...
Çok ısrarcı insanlar ise mesafeyi asla ama asla bırakmayın siz kelimesini kullanmayacak çok özen gösterin. Rica ederim, teşekkür ederim, sizin tercihiniz cümlelerini sık sık kullanın.
Bende yeni evli iken görümcem yeni doğum yaptı, boşanıcam diye tutturmuştu. Sürekli eşimi arayıp, yazıp size gelicem diyordu.
Baktım olacak gibi değil eşime istemiyorum demiştim.
Cok tesekkür ederim siz de beni cok iyi anlamissiniz🙏🏻
Malesef sinsidir evet siz cözdünüz bakın😊 kayinbabaya o aratti mesela ben burda yazmadim ama siz anlDiniz daha nicesi var😊
Şimdiye kadar bi sorn yaşamadıysanız abartıyosun. Hveslenmiş insanlar 1 sene sonramı gelsinler. Yemekte neyi güzel yapabiliuosan onu yap. Laf edecek olurlarsa bundan sonra ona göre tavır alırsın. Direk önyargılı olma. Kalmaları pek uygun olmaz sadece arabaları yokmu, kaynın çokmu küçük.
Kayin kücük o size gelmek istedi diye nisanliyken gecenin 10unde bile annemlere gelmisligi var.. iste bu yüzden yuzsüz cocugunu dunurune birakip gitmisligi var baksin diye.sevmedigim hareketler
Valla çevremde 10 günden sonra aileler yemeğe alınır. O yüzden 20 gün geçmiş,davet de etmemişsiniz, hala haberli geliyorlarsa yüzsüz değil bayağı anlayışlılar bana göre :KK70:

Bence bu saate dek bir kendi ailenizi, bir eşinizin ailesini almış olmanız gerekirdi evinize. Çalışıyorum vakit bulamadım deseniz amenna, ama 1 günlük KPSS fazladan çalıştınız diye atanmazsınız merak etmeyin.

Belli ki bahane ediyorsunuz, karşı taraf da farketmiş ve bu yüzden kendini davet ettirmiş.

Merak ettim kendi aileniz geldi mi evinize?
Hayir annem su aralar aramaya bile cekiniyo kizim sizi rahatsiz etmiyim diye. Oyle de ince insanlar kendi ailem. Kaynana kisisi nisanliyken sürekli annemin evine gelrdi rahatsiz olurduk ama bisey diyemezdi
Babası arayip yemeğe gelmek istedi diye yüzü düşen bir kadına nasıl saygı duyuyor ki kocan?
Veya bu yaptığın şeyde problem görmeyecek kadar ailesine saygı duymayan bir adami sen nasıl sevebiliyorsun?
Düşünüyorum da babam bize gelmek istedi diye suratı düşecek bir insanla bir saniye nefes almak istemem.
Nasıl aile ilişkileriniz var sizin ya?
Anne baba ötesi var mı?
20 günlük evli olunca ne oluyor?
Prenses havaları saçma sapan
Üstteki yazdiklarimi okursaniz aslinda prenses degil de köle olarak göründugumu anlarsiniz bence
20 günlükken gidip evlerinde niye kaldınız ki ? Ben şehir dışında ve 6 7 saatlik yoldaki yere bile kendi ailemde kalmak istemedim. Mesafe budur bence.
Kaynana duruyomu 20 gunluk degil 5 gunlukken kaldik.. trip atti kalmiyosunuz diye bende herseye hayir diyen kisi olmamak icin kaldim esimin hatrina
Nekadar cok sorun etmissin :işsiz: ben 2 haftalik gelinken hem kendi ailemi hem esimin tarafindan istemede bulunan akrabalarini cagirmistim (esimin anne babasi ayri gorusmuyorlar) Ama daha 1 haftalikken benim babam demisti haftaya size gelelim diye , sonucta yapa bilen yapiyor yemegini ustelik internet denilen bisey var ac istedigin yemegin tarifini ölcusune kadar veriyor yemegi bazen tuzlu bazen tuzsuz yapiyorum elimin ayari oturmadi demene karsilik bunu soyluyorum bence fazla buyutuyorsunuz ayrica polemik yaratmak degil ama kendi ailesine davrandigi gibi davranan varmi demissin ? Neden davranilmasin ki sonucta oglunu aliyorsun aranizdaki aile iliskini bilemem ama cok ön yargilisin bunda abartilacak birsey yok
O cümleyi ben söylemedimki:)

Son cümleniz için alıntıladım , bir insan , erkek veya kadın demiyorum evlendikten sonra eşinin annesine , kendi annesine davrandığı ölçüde mi davranmalı? Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Bu tutum bana çok yapmacık geliyor da içinden gelerek her iki tarafa da aynı şekilde davranan var mı merak ediyorum.Polemik değil amacım.
His olarak demedim elbette aynı olamaz . Ama maddi destek(ihtiyaç dahilinde ) , eve gelme süresi, gibi gibi şeyler de kesinlikle es olunması gerektiği taraftariyim.
Kibar sorusunuz için teşekkürler

Neden bu kadar olay yaptınız anlamış değilim siz bir kere davet etseniz onlar da ısrar kıyamet gelmek istemeyecekler evinizi düzenini merak ediyorlar belliki ve bence normal birşey bu . Biz evlendik 14 Temmuz’da ailelerden 12 saat uzağa yerleştik mobilyacı yüzünden evimizde eksikler vardı ve ev çok sıcaktı 50 derece oluyor burası zAten cebimizde paramız yoktu İnan ay sonu asla gelmiyordu öyle zor durumdaydık ki . Evin mobilya Beyaz eşya halı perdelerini 1 günde almıştık . BurAya gelince de 1 hafta mobilya sildim kıyafet yerleştirdim eşimin bekar evinden gelen tüm kıyafetleri kokuyordu herşeyi yıkayıp dolaplara yerleştirdim kabus gibiydi . Kv eşimi aramış size geleceğim diye bende annemi aradım kv geliyor sende gel niye gelmiyorsun dedim ikisi otobüse binip geldi 15 Eylül hiç unutmam . 1 hafta kaldılar . Hiç daha yeni düzen kurduk vs demek aklıma gelmedi mesela beni arayıp gelmek istiyorum dese daha makul olurdu . Hala beni arayıp geleceğiz müsait misin demez . Kocama geçen gün yine telefonda eşime diyor ki bizde size gelecektik eşimde anne gelin dedi . Aradan birkaç gün geçti benim annemle babam yakın bi şehire geldiler bana bana gelmediler çünkü artık hamileliğimin son 3 ayındayım akşamları uzanmak istiyorum filan . Kv olunca sabah 6 akşam 12 mesai yapıyorum evde bitmiyor . Bende kv yi aradım laf arasında annemlerin bu yüzden gelmediğini söyledim artık hayatta gelmez Doğuma gelecek. Sende bi mercimek çorbası yap nefis yemeklerde tarifleri var herşeye tuzu yok denecek kadar ay herkes kendi tabağına atsın. Patatesleri kalın kalın dilimle tavuk patatesleri yağ baharatla tepsiye dök üzerine de domatesleri 4 e böl biberleri tüm tüm diz . Üzerine salçalı sos yap gezdir fırına ver . Yanına da bir pilav . Marketten bir tatlı bak bitti gitti ortaya salata

Burada konu sahibini kınayanların çoğu bu olay yüzünden yeni evliyken olay çıkarıp yatağını ayırmadıysa bende bir şey bilmiyorum 🤣🤣🤣🤣🤣 herkes kayınvalide sevici oldu birden nolduysa 🤣🤣🤣🤣
Hic alakası yok, kendimden örnek vereyim, çalıştığım hâlde ikinci hafta eşimin ailesini yemeğe çağırmıştım. Nişanlıyken de belli sıkıntılar yaşamıştım kayinvalidemle ama eşimin ailesi neticede onlar.

Şuan ayrı şehirlerdeyiz her sene 15 günle 1 ay arası evimde misafir ediyorum. Ha yine bayılmıyorum kendilerine ama eşime olan saygımdan, anne baba hakkına verdiğim önemden ötürü onların da gönlü olsun diye yapıyorum bunları.

Ortada ciddi sorunlar varsa elbette ayrı ama eş ailesini öcü gibi görüp eve gelmesine bile tahammül edememek benim anlayacağım birşey değil.

Arkadaş kpss hazırlanıyorum kpss hazırlanıyorum. 1günde öğlene kadar hazırlansanız sadece kpssyi o gün öğlene kadar hazırladınız diye mi kaybedeceksiniz? Bir çorba bir pilav bir fırında patatesli köfte bitti gitti.. 20günde evinizi .. Götürmüyor heralde... Bir de şu mesafeli durma olayı var size bir haları bir kırıcı halleri mi olduda hemen bir mesafe koyma düşüncesindesiniz? Kalmalarını istemeyebilirsiniz aynı şehirde. Ama bunun dışında bana manasız bir güç gösterisi gibi geldi beni yok saydılar vs siz aileden olduğunuzu hissettirdiniz mi ki? Siz uzak durup '' mesafeli '' olmak için kasarsanız
20 günde kimse size ailenin ferdi sıcaklığı ile yanaşmaz ki... Mesela anne babanız size geleceğini size söylediği gibi kocanızıda arayıp size gelmek istiyoruz oğlum diyor mu?

Ah canım... Seni okadar iyi anlıyorum ki. Sen en azından 20 günde olsa ayrı eve çıkmışsın yeni gelinliğini bilmişsin. Biz ev alcaz kiraya çıkmayalım derdine kaynanama taşınmıştım hayatımda yaptığım yapacağım en büyük hataydı bu. Nişanlıyken sinsi sinsi saklamış yüzünü. Sürekli biz ayrı eve çıkınca yapayalnız kalacağından ev çok soğukmuş soğukluğundan şohpeni bozulmuş gelip yıkanmak istemesinden evine çekirge girmişmişte eşim evlenene kadar korkmuyomuşta ne manipülasyonlara maruz kaldım. Kafasına bişey takmayan insanlar için aman ne ki bu derler ama ben kafamda kur kur kur hiçbir zaman huzur bulamadım. Ayrı eve çıktım devamlı bende kalmak yatmak için göndermeler imalar yapardı. Her yemeğe çağırdığımda 5 dk lık evine gitmez yatardı bende. Ertesi gün giderdi ama. O yüzden sustum . Çocuk yapmayı aklımdan bile geçirmedim zamanında iyikide yapmamışım. Bana gelmek için eşimi aramaları falan yaşadıklarımın yanında solda küçük kalır. Eşimin annesini hiç sevmedim. Hiçbir zaman sevmedim. Bu onun için önemli olmadı kalmayı zorla kendini saydırmayı amaç edindi kendine. Halbuki sevseydim zaten ben severek yapardım yüzüm daha çok gülerdi. Dul kaynana başa belaymış kimse üstüne alınmasın. Ben çok çektim ben kavga ettikçe eşim sinir krizi geçirdi. Evliliğin bitmesine en büyük sebeptir bu durum. Birkere kesinlikle onun evinde yatma. Yatarsan önünü alamazsın. Misafirliğe tabiki gelecek eşinin ailesi seninde ailen. Güler yüzünü eksik etme güzel şeyler yapmaya çalış ama sen istediğinde yüzün güldüğünde al evine. Öyle o istediğinde değil zırt pırt değil arayıp çağırki zamanı ayarlamak senin elinde olsun. Her haftasonuda öyle evde olma çık gez gençliğinin tadını çıkar sonuçta her gaftasonu beraber olmak zorunda değilsin. Araya mesafe koyki nefes alabilesin. Bana sorarsan ben evlendiğime pişmanım. Bu sorunları yaşayacağımı bilseydim asla evlenmezdim. Asla.

Eşinize soylesenize biz yeni evliyiz, ne münasebet pat diye arayıp biz gelicez diyorlar diye. Evinizde de diken üstünde oturmayin, daginiksa dağınık, bisey derlerse "çat kapı geldiğiniz için toplayamadim" dersiniz, esinize de düşüncelerinizi açık açık anlatın

Yemege buyursunlar da kalmak nedir? Bana normal gelmiyor kitalararasi uzaklijtan gelmiyorlar yani.Ye yemegini,ic cayini vaktiyle dön.

Biz evlendik ucuncu gunu kayinvalidemlerde yatiya kaldik.
Sehir disiydi cunku.
Daha sonra iki haftalik evli ve hicbir sey bilmezken iftar yemegine cagirdik herkesi.
Elimden geldigince yaptim bir seyler, maksat misafir agirlamak ve hossohbet.
Bilmiyorum yani bana cok anormal geliyor "biz daha yeni evliyiz ne kalmasi ne eve gelmesi yea" dusuncesi.
Elinizden gelen kadariyla guler yuzle agirlayin, olsun bitsin.
Daha simdiden mesafe koyayim yatiya da gelmesinler zirt pirt da gelmesinler kafasina girmeyin.
Bismillah daha yani.
Eger bu isler sikinti olmaya baslarsa o zaman bir care dusunursunuz, belki dusundugunuz gibi olmayacak cunku.
Hem gerilmezsiniz hem de suizanda bulunup karsi tarafi ve esinizi de germezsiniz.

Ve lutfen yok bir arkadasin uc kere gelirlerse kapiyi iki kere acma diyerek ayaklarini kesmeye calisma taktigine sakin ama sakin uymayin.
Misafir berekettir
Bilmiyorum misafire hurmetsizlik benim asla tarzim olmayan bir sey.
Hele hele kapi acmamak falan Allah gostermesin, cok cirkin bir şey.

Abartmasanız diyorum
Çocuklarının evine gelmek istiyorlar diye demediğinizi koymamışsınız
Onlar sizi evliliğinizin beşinci gününde çağırmışlar sizin karşı davet yapmanız gerekirdi bir süre sonra
Yapacağınız bir çorba, fırında tavuk salata pilav
Tatlıyıda bir yerden söylersiniz
Kpss bir ay sonra olsa siz hak vereceğim dakika önemli diye aylar var

Ha yatılı kalmadan bende nefret ederim o ayrı ona izin vermemekte haklısın
Eşinin arabası varsa anne sizi eve bırakayım diyebilir o durumda da

Ya yorumlara biraz baktim da gercekten sasirdim.
Adamlar yirmi gunde ilk defa gelecegiz demisler, haber vermisler yani paldir kuldur catkapi gelmemisler.
Yatiya kalacagiz da dememisler bu sadece konu sahibinin yorumu
ki kalsalar ne olur.
Bir gece idare edemeyecek kadar ne yasiyorsunuz ya hu
Ne yuzsuzlukleri kalmis ne baligin bastan kokmasi kalmis ne kendilerini zorla davet ettirmeleri kalmis ayiptir ya
Yirmi gundur israrla gelmeye calisiyor ya da catkapi geliyor olsalardi ya da yirmi gunde uc kere gelmis iki kere kalmis oluyor olsalardi tamam mesafe koy vs denebilir ama daha ilk defa gelecegiz demisler hemen mesafe koy kapiyi acma laf carp tavsiyeleri havada ucusmus
Es ailesi illa da gardimizi alacagimiz dusmanlarimiz degildir
Sonra yeni nesil neden asosyal neden kopuk neden bencil
Hayretler icindeyim

Abartmasanız bu işleri. Lohusalık mı bu gün sayıyorsunuz? Evlenmişsiniz olmuş bitmiş.
İnsanlar çocuklarını evlendirmiş, pek tabii gidip evinde misafir olmak isterler, çok yanlış bakıyorsunuz meseleye.
20 günde çoktan sizin davet etmeniz gerekirdi, onların da gönlü hoş olurdu.
Kalma kısmı uygun değil, daha doğrusu gereksiz, ama yemeğe gelmek istemeleri çok çok normal. Bir çorba, bir pilav, bir de tavuk öğrenci evinde bile pişirilir, strese girmeyin.

AYnen katılıyorum düşüncenize.
Kayınvalide erken gelir yardım eder büyük ihtimal. Ev sahibi gelin ‘ anne erken gel beraber hazırlayalım hem sizin damak tadınıza göre olsun’ diyebilir. Samimiyetleri gelişir. Altı üstü bir yemek bir çay. Azıcık sohbet muhabbet. Yani hem eşini , hem kendisini , Hemde eşinin ailesini geriyor. Ne gerek var bu kadar gerilmeye anlamadım. Evde zaten yemek pişiyorsa iki tabak fazla konacak . 20 gün geçmiş evde çoluk çocuk yok ev dağılmıyordur bile. Neyin toplanması neyin stressi şimdiden . Erkek ailesi olmak ne zor işmiş. Rica minnet göreceksin oğlunu.

Back