almanya'da dependant olarak oturma iznine sahip olabilmesi için bekleme süresi nedir sizce? örnek olarak, biz kuzey avrupa'da 5. ayın sonunda almıştık. ki bizim bulunduğumuz bölge özellikle non-eu vatandaşlar için yoğun olarak göç alan ve dolayısıyla uzun bekleme sürelerine sahip bir bölge dahi değil.
benim burada demeye çalıştığım, sizin anlattığınız kısım doğru olsa dahi hikaye akışı ve soru sahibi hanımın tavrı gereği gerçekle örtüşmeyen noktalar var.
depandant olarak oturum izni alması dediğiniz nedir tam anlamadım. evlilikten bağımsız olan oturum hakkını mı sordunuz yoksa?
aile birleşimi ile gelmiş zaten, o ilk tr'den verilen vizeyi oturuma (eşinin gelirini göstererek, yani dependant olarak, ki herhalde kast ettiğiniz bu kısım) çevirmesi lazım
normalde tr'den 90 günlük vizeyle geliniyor ve gelince çevriliyor ya, işte mesela son zamanlarda ilk gelişte bile daha uzun süreler verebiliyorlar o 90 günlük olmayabiliyor. burayı bilmiyoruz. bunu mu sormuştunuz ? büyük bir yerdeyse de o 90 günlük süre yalan olmuş olabilir, yetişmiyor.
ama başvurmuştur, evrak işi bitmese ve çıkmasa bile geçici bir belge veriyorlar. o yüzden çıkıp çıkmaması o kadar da kritik değil. yasal süreci içinde çünkü, normal.
aile birleşiminde çalışma iznin yok. bu adam çalışma iznini hemen çıkartmış zaten, oturumunu kendi geliriyle eşten bağımsız oturuma çevirmesi için de bildiğim 1 sene çalışmış olması gerekiyor -soru buyduysa.
ben gerçekle örtüşmeyen kısmı anlamadım
yani şöyle anladım
bağrıs çağrış var diye komşular çağırmış polisi
bu kız doğma büyüme oralı ise hele de tanıdık çevrede yaşıyorsa komşuları biliyor tanıyor olabilir, ailesini de tanıyor olabilirler (bence kimsenin içine doğmadı, biri aradı, neyse)
pek bu kısımlarda şaşılcak bişey yok. ben de sesini bana yükselten bir erkek olduğunda etraftan hemen polisi aradıklarını biliyorum ve çat diye de gelmişti. Almanlar çok hassas bu konuda, bir de erkek türk/kürt/arap vs ise hemmen arıyorlar. ben sadece tartıştık dedim (ki öyleydi, aslında tartışma bile yoktu, arkadaş sarhoştu ve benim sevgilim vs. değildi) neyse, gittiler direkt. bir rapor bildirim bişey de olmadı.
ama
bu kız bana bıçak çekti filan dememiş anladığım
ya da darp etti de dememiş --bak diyeceksen de mahkeme için 10 gün süren var demişler--
benim anladığım bu yani
bunları demezse sadece geçici bir uzaklaştırma oluyor demek ki
darp etti bıçak çekti dese sanıyorum başka işlemler olacaktı
kızın bu tavırları da burada açtığı konuyla uyumlu....o anda eşini silmiş bitirmiş olsa zaten hastaneye filan gider, rapor filan almaya çalışırdı? (bence yani). şu dedikleriyle yaptıkları uyumlu.
Ben galiba yanliz kalmakdan korkuyorum ben daha evliligime alisamadan bosanmis olmaktan beni ne bekleyecegini bilmemekten korkuyorum aklim kalbime agir basiyor ama ben sadece mutlu huzurlu bir yuvam olsun istedim. Calisiyorum kendi ayaklarimin üzerinde duruyorum akrabalar ariyor gecmis olsun diye ben utaniyorum utanicak bisey yapmadim ama utaniyorum. Bosanmanin en saglikli karar oldugunu biliyorum bidaha asla güvenemicegiminde farkindayim. Ben olana bitene inanamiyorum daha okadar severken sevilirken nasil kiydi nasil bu duruma geldik bilemiyorum
ha almanyada kesin x diye ifade etmedi de y diye ifade etti diye kanunu 50 maddesi de değişiyordur, ben o kadarını bilmiyorum...