• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

Orayı da anlamamışsınız. Ele karışınca evlattan sayılmıyor değil, sadece oğlunu arayarak gelicez demesi saçmalık. O evin bir hanımı var oğlun bekar evinde tek yaşamıyor yemeği de o yapmayacak. Eeee el içine karışmak bu işte. Saygı gösterip evin hanımı arayıp müsaitsen gelmek istiyoruz ama değilsen sen müsait olunca ararsın demek. Neyse siz anahtar bile verirsiniz ben onu anladım :) umarım bu saygıyı oğlunuz evlenince ona da gösterirsiniz bakalım nasıl etki alacaksınız “el kızından” :)

Yemeği ‘beni aramadı’ diye yapmamak lazım sizin tabire göre. Oğlunu aradıysa ‘oğlu yapsın’. Kaç yıllık evlisiniz merak ettim ben.
Bu sert tüyolarla hayat biraz çetrefilli geçer.

Kalmalarina karsi cikin ama yemege gelebilirler, disardan biseyler soyler ya da balik yaptırıp yaninda bir salatayla halledersiniz, kimsenin sizden icli kofteler, kaburga dolmalari bekledigini sanmiyorum.
Ne guzel fikir balik yaptirin konu sahibi 😁

Erkek çocuk evlendikten sonra, el sayılır. Ama evleninceye kadar kaynanaya kayın peder iyi bakılmalıdır, çünkü erkek çocuğu evlendirmek kolay değildir Türk adetlerine göre. Kolay mı oğlunu besleyecek büyütecek, bi ton masrafla evlendirecek, sonra da mesafeler konulup, evladıyla görüşmesine gerekirse mani olunacak, mesafeler konulacak.
Konu sahibi çağırmayın tabiki, onlar kim ki... gelmesinler hiç ne hakları var değil mi ?

Ah canım... Seni okadar iyi anlıyorum ki. Sen en azından 20 günde olsa ayrı eve çıkmışsın yeni gelinliğini bilmişsin. Biz ev alcaz kiraya çıkmayalım derdine kaynanama taşınmıştım hayatımda yaptığım yapacağım en büyük hataydı bu. Nişanlıyken sinsi sinsi saklamış yüzünü. Sürekli biz ayrı eve çıkınca yapayalnız kalacağından ev çok soğukmuş soğukluğundan şohpeni bozulmuş gelip yıkanmak istemesinden evine çekirge girmişmişte eşim evlenene kadar korkmuyomuşta ne manipülasyonlara maruz kaldım. Kafasına bişey takmayan insanlar için aman ne ki bu derler ama ben kafamda kur kur kur hiçbir zaman huzur bulamadım. Ayrı eve çıktım devamlı bende kalmak yatmak için göndermeler imalar yapardı. Her yemeğe çağırdığımda 5 dk lık evine gitmez yatardı bende. Ertesi gün giderdi ama. O yüzden sustum . Çocuk yapmayı aklımdan bile geçirmedim zamanında iyikide yapmamışım. Bana gelmek için eşimi aramaları falan yaşadıklarımın yanında solda küçük kalır. Eşimin annesini hiç sevmedim. Hiçbir zaman sevmedim. Bu onun için önemli olmadı kalmayı zorla kendini saydırmayı amaç edindi kendine. Halbuki sevseydim zaten ben severek yapardım yüzüm daha çok gülerdi. Dul kaynana başa belaymış kimse üstüne alınmasın. Ben çok çektim ben kavga ettikçe eşim sinir krizi geçirdi. Evliliğin bitmesine en büyük sebeptir bu durum. Birkere kesinlikle onun evinde yatma. Yatarsan önünü alamazsın. Misafirliğe tabiki gelecek eşinin ailesi seninde ailen. Güler yüzünü eksik etme güzel şeyler yapmaya çalış ama sen istediğinde yüzün güldüğünde al evine. Öyle o istediğinde değil zırt pırt değil arayıp çağırki zamanı ayarlamak senin elinde olsun. Her haftasonuda öyle evde olma çık gez gençliğinin tadını çıkar sonuçta her gaftasonu beraber olmak zorunda değilsin. Araya mesafe koyki nefes alabilesin. Bana sorarsan ben evlendiğime pişmanım. Bu sorunları yaşayacağımı bilseydim asla evlenmezdim. Asla.

Boşandiniz mi acaba ? Eski konunuzu okumuştum,hatirladim sizi.

Evlilik hayatının öğrenilmesinden bahşedilirim. Bunu büyük bile olsa kimse kimseye öğrenemez. Ama yeni bir şehire gelirseniz taşınırsanız, zaten orada taşıyan eşiniz dostunuz da olsa size yardım etsin sağı solu gezdirsin öğretsin istemez misiniz? Anlayamamışsınız çünkü önyargılı okumuşsunuz. 🤦🏻‍♀️

Neyi öğretiyor arkadaşım
Müsaitseniz size geleceğiz demek neyi öğretmek oluyor, evliliğe nasıl bir müdahale olarak algılıyorsunuz çok ilginç ya.

Size sağı solu gezdireyim deseydi o zaman da biz çocuk değiliz ki derdiniz siz.
Ki bence bu cok daha anormal bir beklenti.
Müsaitseniz size geleceğiz demeyi kimse kimseye evlilik hayatını öğretemez diye kötü gören biri gel seni gezdireyim denilince boşanır bile bence.

Benim anladığıma göre siz robot istiyorsunuz.
Sizin müdahale edin dedğiniz yere edecekler, geri durun deyince de okey bebişim diyecekler.
Ama öyle bir dünya yok :)

Orayı da anlamamışsınız. Ele karışınca evlattan sayılmıyor değil, sadece oğlunu arayarak gelicez demesi saçmalık. O evin bir hanımı var oğlun bekar evinde tek yaşamıyor yemeği de o yapmayacak. Eeee el içine karışmak bu işte. Saygı gösterip evin hanımı arayıp müsaitsen gelmek istiyoruz ama değilsen sen müsait olunca ararsın demek. Neyse siz anahtar bile verirsiniz ben onu anladım :) umarım bu saygıyı oğlunuz evlenince ona da gösterirsiniz bakalım nasıl etki alacaksınız “el kızından” :)

Ayh yeter ya.
Kocişim de kocişim benim evim de benim evim, ben yemek yapıyorum da ben aranacağım da off yeter egonuzla muhatap olduğum, gerçekten bayıyor bir süre sonra.
Bu hemen hemen her evlilikte böyledir, her aile kendi çocuğunu arar.
Zannediyorum evliliği bir statü olarak gören, bir başarı sayan pembik gelinlerdensiniz, hayat size çok zor, Allah yardımcınız olsun.

Ve umarım siz de sizin gibi bir gelinle karşılaşırsınız madem bu denli iyisiniz.

Son düzenleme:
Yani benim kendi anne babam bize geleceği zaman eşimi değil beni arar müsait misiniz kızım diye kv kp eşimi arar. Biz de bunu hiç bir zaman bu evin hanımı benim beyi benim beni arayacak triplerine girmedik.

Yüksek ihtimal kendi ailesi de kendini arıyor, eşini değil.
O zaman eşi de ulen ben bu evin nesiyim desin, madem yemeği hanım abla yapıyor, para getiren kişinin de söz hakkı olmasın mı?

Nasıl güzel kafalar ama.

Çok merak ediyorum
Evin hanımı aranmalı!!diye yaygara koparan arkadaşlar anneleri gelmek istediği zaman kocamıda ara anne diyorlar mı?
Yada o hayır diyorsa benim için hayır anne diyebiliyorlar mı?
Diyorlarsa sorun var bence
Sanırsın kraliçe Elizabeth'in akşam yemeğine randevu alınıyor
Bir o aranacak bir bu aranacak
Kapı komşusu ailecek gelince bile bu kadar yapılmıyor

Bu durumda kv gelini aramalı bence . Çünkü kp oğlunu arıyor ama oğlu evi süpürüp silmiyorum yemekleri oğlu yapmıyor çayı oğlu koymuyor servisi oğlu yapmıyor .kv elini taşın altına koymamak için maşa kullanıyor o konuda konu sahibi haklı evin hanımını aramak görgü kuralı bence
Niye yapmıyor oğlu bunları? Görümcem genelde eşimi arayıp söyler bize geleceklerini, eşimle evde o an yapılacak iş varsa beraber yaparız, yemek yapımından,çay servisine kadar herşeye de yardım eder. Kendi anne babası memleketten kalmaya gelince azami gayret gösterir ben yorumlayayım diye.

Bunları eşimi övmek için yazmıyorum, ev kadının, kadın aranmalı gibi birşey yok. Ev kadınla erkeğin evi, erkek ailesi gelince kenarda oturmayacak kadar evin işine dahil olmalı. O zamane vay efendim beni niye aramaılar gibi dert olmuyor.

Niye yapmıyor oğlu bunları? Görümcem genelde eşimi arayıp söyler bize geleceğini, eşimle evde onan yapılacak iş varsa beraber yaparız, yemek yapımından,çay servisine kadar herşeye de yardım eder. Kendi aianne babası memlekettwn kalmaya gelincbe azami gayret gösterir ben yorumlayayım diye.

Bunları eşimi övmek için yazmıyorum, ev kadının, kadın aranmalı gibi birşey yok. Ev kadınla erkeğin evi, erkek ailesi gelince kenarda oturmayacak kadar evin işine dahil olmalı. O zamane vay efendim beni niye aramad8lae gibi dert olmuyor.
Adam işten geliyor o ara yemeği ne zaman yapacak misafirin yanında hep birlikte mi yapılıyor ki ? Konu sahibi şuan zaten çalışmıyor evde doğal olarak yemeği yapacak insanlar gelmeden önce . Eğer kadın çalışsa zaten ona göre bir şekilde yapılır . Herkes sizin kadar şanslı değil belki konu sahibide şanssız kısımdadır bilemeyiz . Adam yardım etse de etmese de evin hanımı aranmalı bu kadar net bence . Haaa Benim kv beni mi arıyor şehir dışından gelmek için hayır ama oda onun görgüsü. Benim gelinim olduğu zaman arayıp ona soracağım o kesin

Yüksek ihtimal kendi ailesi de kendini arıyor, eşini değil.
O zaman eşi de ulen ben bu evin nesiyim desin, madem yemeği hanım abla yapıyor, para getiren kişinin de söz hakkı olmasın mı?

Nasıl güzel kafalar ama.
Yani işte neden desin nedir bu güç savaşları evlilik bu yahu strateji oyunu değil benim annem tabiki beni arıycak kocamın annesi de kocamı arasın kocam zaten bana söylicek ha müsait değil miyim aynı kocam annecim kusura bakma bizim hanımım şu şu işi varmış başka zamana ayarlayalım der nedir yani

Bence de hatta randevu bile alsalar yeri. Çok haklısınız oğlunu araması büyük ayıp. Gelinden izin almalılar.

İzin mi? İzin almamış ki geleceğiz demiş 🤣 yine geleceğiz deseydi ama evin hanımını arasaydı diyorum. Hadi eşinizde unuttu size haber vermedi söylemedi. Onlar da çat kapı akşam oldu geldi. Eeee ? 🤣

Yemeği ‘beni aramadı’ diye yapmamak lazım sizin tabire göre. Oğlunu aradıysa ‘oğlu yapsın’. Kaç yıllık evlisiniz merak ettim ben.
Bu sert tüyolarla hayat biraz çetrefilli geçer.
Oğlu mu yemek yapsın? 🤣🤣🤣🤣 ay gerçekten sizler okuduğunuzu anlamakta zorlanıyorsunuz sanırım ya da öyle yorumlamak istiyorsunuz. Evin hanımı evin beyi diye ayrım yapmak cinsiyetçilik değil ki. Bir kadın vardır bir de erkek. İkimizde eşiğiz mantıcına getiriyorsunuz ama saçmalıyorsunuz. Umarım bu anlayışı gerçekten kaynananıza gösteriyorsunuzdur. Genelde klavyede kalıyor da 🤣 başkasına akıl vermek kendini mükemmel göstermek biz kadınların en iyi yaptığı şey bu formda 🤣

Yani işte neden desin nedir bu güç savaşları evlilik bu yahu strateji oyunu değil benim annem tabiki beni arıycak kocamın annesi de kocamı arasın kocam zaten bana söylicek ha müsait değil miyim aynı kocam annecim kusura bakma bizim hanımım şu şu işi varmış başka zamana ayarlayalım der nedir yani
Öyle mi der 🤦🏻‍♀️ Ben bir sorayım seni ararım anne demediyse kusura bakma bizim hanımın şu şu işi var sonra gelin mi diyecek 🤣🤣🤣 o kaynanaya onu diyecek bir oğlan... annesi yırtar bence 🤣

Bence kendinizi de eşinizide bu konuda bunaltmayin.. gelip gidecekler sonra pişman olacaksınız böyle düşündüğünüze😊 evlenir evlenmez aynı evde yaşayanlar var şükredin🥰

Adam işten geliyor o ara yemeği ne zaman yapacak misafirin yanında hep birlikte mi yapılıyor ki ? Konu sahibi şuan zaten çalışmıyor evde doğal olarak yemeği yapacak insanlar gelmeden önce . Eğer kadın çalışsa zaten ona göre bir şekilde yapılır . Herkes sizin kadar şanslı değil belki konu sahibide şanssız kısımdadır bilemeyiz . Adam yardım etse de etmese de evin hanımı aranmalı bu kadar net bence . Haaa Benim kv beni mi arıyor şehir dışından gelmek için hayır ama oda onun görgüsü. Benim gelinim olduğu zaman arayıp ona soracağım o kesin
Bu evin hanımı benim ben aranmalıyım düşüncesinde hiç olmadim. Kayinvalidemler de memleketten gelince beni aramaz, oğlunu arıyor eşimde bana söylüyor zaten. Tek tek aramasına ne gerek var düşüncesindeyim ben, tabi sizin fikrinize de saygı duyuyorum.

Bizim misafirlerimiz genelde haftasonu gelir, eşimde evde olduğundan, yardımcı oluyor, hafta içi de gelse illa ilk bana haber verilmeli değil, ben evdeyim , çalışmıyorum, iki tencere yemek yapıyorum diye evin giriş çıkısları benden sorulur tavrında olmakta benim için gereksiz.

İzin mi? İzin almamış ki geleceğiz demiş 🤣 yine geleceğiz deseydi ama evin hanımını arasaydı diyorum. Hadi eşinizde unuttu size haber vermedi söylemedi. Onlar da çat kapı akşam oldu geldi. Eeee ? 🤣
Kıyamet kopar tabiki, bu bi insanın başına gelebilecek en kötü şey, Aman Allah'ım reglim dışarı geçsin ama ben bu durumlara düşmiyim...

Ben bu konuda yorumlarımı burada kesiyorum siz değerli gelinler 🤣 mükemmel gelinler can kaynanalaaaaar 🤣 burda bunları yazar akşam da offf annen yine bunu dedi annen yine bunu yaptı diye adamların başının etini yersiniz 🤣 çok tatlısınız 🤦🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🤣

Bu evin hanımı benim ben aranmalıyım düşüncesinde hiç olmadim. Kayinvalidemler de memleketten gelince beni aramaz, oğlunu arıyor eşimde bana söylüyor zaten. Tek tek aramasına ne gerek var düşüncesindeyim ben, tabi sizin fikrinize de saygı duyuyorum.

Bizim misafirlerimiz genelde haftasonu gelir, eşimde evde olduğundan, yardımcı oluyor, hafta içi de gelse illa ilk bana haber verilmeli değil, ben evdeyim , çalışmıyorum, iki tencere yemek yapıyorum diye evin giriş çıkısları benden sorulur tavrında olmakta benim için gereksiz.
Ama evin düzenini biz ayarlıyoruz ya giriş çıkışla alakası yokki bu işin . Örnek veriyorum misafir gelecekte ben bir gün önce evi bi siler süpürürüm temiz olur . Misafirin geleceği gün sadece ikramlık hazırlarım kendimi evde çok yormam çünkü akşama enerjim kalsın misafiri güzel ağırlayalım hoş sohbet etmek isterim. Çalışıyor olsam da hafta sonuna misafir alırdım. Kv nin herkesi aramasına gerek yokki beni araması yeterli ben eşime söylerim zAten . Ayrıca kv gelince tüm gün evde benimle oluyor akşamları toplamda oğlunu 3 saat görüyor tüm gün sabah kahvaltısı öğlen çayı yataklarının toplanması vs ben yapıyorum oğulları değil 😍

Back