• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

Ya yorumlara biraz baktim da gercekten sasirdim.
Adamlar yirmi gunde ilk defa gelecegiz demisler, haber vermisler yani paldir kuldur catkapi gelmemisler.
Yatiya kalacagiz da dememisler bu sadece konu sahibinin yorumu
ki kalsalar ne olur.
Bir gece idare edemeyecek kadar ne yasiyorsunuz ya hu
Ne yuzsuzlukleri kalmis ne baligin bastan kokmasi kalmis ne kendilerini zorla davet ettirmeleri kalmis ayiptir ya
Yirmi gundur israrla gelmeye calisiyor ya da catkapi geliyor olsalardi ya da yirmi gunde uc kere gelmis iki kere kalmis oluyor olsalardi tamam mesafe koy vs denebilir ama daha ilk defa gelecegiz demisler hemen mesafe koy kapiyi acma laf carp tavsiyeleri havada ucusmus
Es ailesi illa da gardimizi alacagimiz dusmanlarimiz degildir
Sonra yeni nesil neden asosyal neden kopuk neden bencil
Hayretler icindeyim
Biri de daha cinsellik oturmamıştır yazmış ben de ona koptum:KK70:

Cok tesekkür ederim siz de beni cok iyi anlamissiniz🙏🏻
Malesef sinsidir evet siz cözdünüz bakın😊 kayinbabaya o aratti mesela ben burda yazmadim ama siz anlDiniz daha nicesi var
Ne demek dediğim gibi yapın, konuşmalarınızı siz kelimesi kullanarak yapın. Asla mesafeyi aşamasına izin vermeyin.
Örnek vereyim hep beraberken komik bişey oldu gülmenizi bile tebessümden öte götürmeyin.
Çünkü en ufakcık bir boşluktan yararlanmak ister bu tarz insanlar.
Eşiniz de aileci, çok üstelemeyin eşinizle aranızı bozmayın sakın.
Alttan sessiz ama derinden işleyin.
Biraz zaman geçsin sizi şikayete başlayacaklar eşinize öyle bı davranin ki eşiniz bile hayır karım öyle bişey yapmadı kıza neden taktınız kıvamına getirin. Bunun için de asla kvniz ile birisi hakkında konuşmayın, ucu size dokunacak bir olayda yorum istediğinde yorum asla yapmayın, kişisel fikirlerinizi asla onlarda paylaşmayın. Genel konuşmalar yapın.

Benim bildiğim yeni evliler yemeğe çağırılır hatta bizim buralarda ona "gelin yemeği" denir.Saçma geldi bana 20 günlük gelinin evine yemekli davet ettirmek kendini.Başkasının kayınvalidesi kayınpederinin gelmesi söz konusu olunca kk ahalisi kayınailesever olmuş bir anda. :KK200::KK200:
Zaten insanlar konu kendileri olmadikca objektif bakmiyorlar. Surda sorsan eski konularina bsksan yarisi esinin ailesi ile gorusmez. Yeni evli acaba yemek yapabiliyor mu dusunce yok hadi caya gelicez yada kendini yormasin sizi gormeye geliyoruz ayri ama size yemege geliyoruz tam dusuncesiz lik. Yoksa zaten konu sahibi zaten elinden geldigince agirlar

Yemek konusunda haksizsiniz ve abartiyorsunuz. 20 gun kisa bir sure degil bir ay olmus neredeyse anne baba olarak gelmeleri en dogal haklari. Alt tarafi fazladan iki kisiye yemek hazirlayacaksiniz sanki dunyanin anlayissizligini yapmislar gibi davraniyorsunuz. Gece yatiya kalma konusunda haklisiniz. Ama sizinkisi sadece bir tahmin. Belki yemegini yiyip gidecekler.

Zaten insanlar konu kendileri olmadikca objektif bakmiyorlar. Surda sorsan eski konularina bsksan yarisi esinin ailesi ile gorusmez. Yeni evli acaba yemek yapabiliyor mu dusunce yok hadi caya gelicez yada kendini yormasin sizi gormeye geliyoruz ayri ama size yemege geliyoruz tam dusuncesiz lik. Yoksa zaten konu sahibi zaten elinden geldigince agirlar
Cok sükür beni anlayanlar da cikiyo. Mesele misafirlik degil. Kaynanamlar gercekten yuzsüz... nisanliyken haftada bikac kez hatta gecenin bi saati bi bahane bulur oturmaya gelirdi bide yaninda misafir getirirdi. Yani ben önyargili davranmiyorum evin anahtarini ver diyen biri kendisi

Kız al bir tane tavuk bir kilo patates yarım kilo pirinç. Yaa geldiğiniz çok iyi oldu ben de ders çalışmaktan hazırlık yapamadım hem x de senin yemeklerini özlemiştir yemeği sen yapıver annecim. Aha da malzemeler burda de 😂 denendi
Evet öyle yapmak lazim aslinda😊
Arkadaş kpss hazırlanıyorum kpss hazırlanıyorum. 1günde öğlene kadar hazırlansanız sadece kpssyi o gün öğlene kadar hazırladınız diye mi kaybedeceksiniz? Bir çorba bir pilav bir fırında patatesli köfte bitti gitti.. 20günde evinizi .. Götürmüyor heralde... Bir de şu mesafeli durma olayı var size bir haları bir kırıcı halleri mi olduda hemen bir mesafe koyma düşüncesindesiniz? Kalmalarını istemeyebilirsiniz aynı şehirde. Ama bunun dışında bana manasız bir güç gösterisi gibi geldi beni yok saydılar vs siz aileden olduğunuzu hissettirdiniz mi ki? Siz uzak durup '' mesafeli '' olmak için kasarsanız
20 günde kimse size ailenin ferdi sıcaklığı ile yanaşmaz ki... Mesela anne babanız size geleceğini size söylediği gibi kocanızıda arayıp size gelmek istiyoruz oğlum diyor mu?
Kusura bakmayin da ben onu da denedim hadi bastan kinli olmuyum dedim. Ama bi baktim nisanliyken anneme kucuk kaynimi birakip sehir disina dugune falan gitmeyi planliyo yani rahat insanlar.. her Allahin günü bize geliyodu nisanliyken annem benim hatrima bisey demezdi ama cok rahatsiz olurduk bide yanina misafir getirirdi. Yani ben önyargili degilim bosuna mesafeli durmuyorum. Durmazsam o kucuk kaynima bakicilik yapmaya kadar gider olay acik ve net yuzsuzler .
Ah canım... Seni okadar iyi anlıyorum ki. Sen en azından 20 günde olsa ayrı eve çıkmışsın yeni gelinliğini bilmişsin. Biz ev alcaz kiraya çıkmayalım derdine kaynanama taşınmıştım hayatımda yaptığım yapacağım en büyük hataydı bu. Nişanlıyken sinsi sinsi saklamış yüzünü. Sürekli biz ayrı eve çıkınca yapayalnız kalacağından ev çok soğukmuş soğukluğundan şohpeni bozulmuş gelip yıkanmak istemesinden evine çekirge girmişmişte eşim evlenene kadar korkmuyomuşta ne manipülasyonlara maruz kaldım. Kafasına bişey takmayan insanlar için aman ne ki bu derler ama ben kafamda kur kur kur hiçbir zaman huzur bulamadım. Ayrı eve çıktım devamlı bende kalmak yatmak için göndermeler imalar yapardı. Her yemeğe çağırdığımda 5 dk lık evine gitmez yatardı bende. Ertesi gün giderdi ama. O yüzden sustum . Çocuk yapmayı aklımdan bile geçirmedim zamanında iyikide yapmamışım. Bana gelmek için eşimi aramaları falan yaşadıklarımın yanında solda küçük kalır. Eşimin annesini hiç sevmedim. Hiçbir zaman sevmedim. Bu onun için önemli olmadı kalmayı zorla kendini saydırmayı amaç edindi kendine. Halbuki sevseydim zaten ben severek yapardım yüzüm daha çok gülerdi. Dul kaynana başa belaymış kimse üstüne alınmasın. Ben çok çektim ben kavga ettikçe eşim sinir krizi geçirdi. Evliliğin bitmesine en büyük sebeptir bu durum. Birkere kesinlikle onun evinde yatma. Yatarsan önünü alamazsın. Misafirliğe tabiki gelecek eşinin ailesi seninde ailen. Güler yüzünü eksik etme güzel şeyler yapmaya çalış ama sen istediğinde yüzün güldüğünde al evine. Öyle o istediğinde değil zırt pırt değil arayıp çağırki zamanı ayarlamak senin elinde olsun. Her haftasonuda öyle evde olma çık gez gençliğinin tadını çıkar sonuçta her gaftasonu beraber olmak zorunda değilsin. Araya mesafe koyki nefes alabilesin. Bana sorarsan ben evlendiğime pişmanım. Bu sorunları yaşayacağımı bilseydim asla evlenmezdim. Asla.
Cok tesekkür ederim fikirleriniz icin🙏🏻

Cok sükür beni anlayanlar da cikiyo. Mesele misafirlik degil. Kaynanamlar gercekten yuzsüz... nisanliyken haftada bikac kez hatta gecenin bi saati bi bahane bulur oturmaya gelirdi bide yaninda misafir getirirdi. Yani ben önyargili davranmiyorum evin anahtarini ver diyen biri kendisi
acaba evin anahtarını neden verin dedi ? bi tane bizde de yedek olsun kapıda kalırsanız diye olabilir mi ?
ben sizin konuları carpıttıgınızı düşünüyorum . daha 20 günde eşinizi var eden kadına yüzsüz filan demenizde cok saygısızca ..
dilerim eşinşz denk gelir de okur bu yazdıklarınızı.

acaba evin anahtarını neden verin dedi ? bi tane bizde de yedek olsun kapıda kalırsanız diye olabilir mi ?
ben sizin konuları carpıttıgınızı düşünüyorum . daha 20 günde eşinizi var eden kadına yüzsüz filan demenizde cok saygısızca ..
Okusun o zaten arkamda bu konuda kendi agziyla söylüyo ben baska arkadaslarimda gorup kinadigim seyleri simdi kendi ailem bana yapiyo cok utaniyorum diyo. Yani siz bana bos yere böyle söylüyosunuz bilmediginiz cok sey var bence ondan kaynakli.. demin de yazdim baska birine nisanliyken misafir alip alip her gün bize geliyodu bu normalmi size göre? Neden kendi cagirmiyo da bize geliyo sürekli madem cok misafir canlisi bi insan da.
Esimden haber gonderip dugunde takilanlari alcaz milanin haberi olsun diye haber gonderdi bana😂 ki ailem yapmasaniz bile olur biz altin para hicbisey istemiyoruz hep beraber evlerini döseriz huzurlari olsun demisti. Yani degisik karakterleri. Ha altin konusunda oturup kizim böyle böyle bizim durumumuz yok insallah yanlis dusunmezsin inanki elimizden gelse konusunu acmazdim altinlari biz alsak seklinde söylese valla verirdim. Ama ben köle degilimki neden benimle konusmuyo da sadece emir veriyo. İste böyle olunca olmuyo malesef kendi jebdine kurmaya basliyosun bi raddeden sonra

Bu arada ne münasebet o zaman herkes birbirine anahtar versin kapida kalir diye 5 yasinda cocuk degiliz kalirsak da cilingirle actiririz😊 anne ise baslicam zaten diyorum olsun sen ise gidersin ben sizin evde otururum diyo bana. Anahtarin amaci oymus. Siz cok iyi niyetlisiniz😊

20 gün olmuş daha kaç ay geçmesi gerekiyor ki. İstedikleri gibi girerim çıkarım kafasında olsalar Cat kapı yaparlar. Bir arkadaşın bir arkadaş a bile diyebileceği şekilde arayıp size geleceğiz demişler. Ne var ki bunda. Yemekteyiz programına katilmiyorsunuz ne yaparsanız o. Yemeklerinize not vermeyecekler.

Valla gelecekten çok korkuyorum. Sizin çocuklarınız da bu kafanın bir üst modeli olur. Eyvah eyvah diyorum korkuyorum şimdiden. Gitsen yapıştı oluyor. Gitmesen aramiyor sormuyor oluyor. İki erkek annesi olarak aşırı şanssız görüyorum kendimi

AYnen katılıyorum düşüncenize.
Kayınvalide erken gelir yardım eder büyük ihtimal. Ev sahibi gelin ‘ anne erken gel beraber hazırlayalım hem sizin damak tadınıza göre olsun’ diyebilir. Samimiyetleri gelişir. Altı üstü bir yemek bir çay. Azıcık sohbet muhabbet. Yani hem eşini , hem kendisini , Hemde eşinin ailesini geriyor. Ne gerek var bu kadar gerilmeye anlamadım. Evde zaten yemek pişiyorsa iki tabak fazla konacak . 20 gün geçmiş evde çoluk çocuk yok ev dağılmıyordur bile. Neyin toplanması neyin stressi şimdiden . Erkek ailesi olmak ne zor işmiş. Rica minnet göreceksin oğlunu.
Bunun tek sebebi daha evlenmeden mesafe koyacaksın öğütleri. Elbette mesafe koyulur ama bu şekilde değil. Kayınpeder oğlunu arayıp size geleceğiz demiş, bir de gelini aramaya gerek var mı, kaç kişiden izin alınacak? Oldu olacak yazılı dilekçeyle başvursunlar.

Bunun tek sebebi daha evlenmeden mesafe koyacaksın öğütleri. Elbette mesafe koyulur ama bu şekilde değil. Kayınpeder oğlunu arayıp size geleceğiz demiş, bir de gelini aramaya gerek var mı, kaç kişiden izin alınacak? Oldu olacak yazılı dilekçeyle başvursunlar.
Bu durumda kv gelini aramalı bence . Çünkü kp oğlunu arıyor ama oğlu evi süpürüp silmiyorum yemekleri oğlu yapmıyor çayı oğlu koymuyor servisi oğlu yapmıyor .kv elini taşın altına koymamak için maşa kullanıyor o konuda konu sahibi haklı evin hanımını aramak görgü kuralı bence

Kalmak biraz saçma olur ama 1 haftalık evliyken görümcem eşi ve çocukları gelmişti. Köfte pilav patates yaptım geçtim. Gece de gittiler zaten. Yemek için döktürmeye gerek yok.

Kolay riskli olmayan bikac yemek yapıp çağırın bence.
Ama sohbet esnasında sürekli kpss muhabbeti açın yoğun bir sene olacak her zaman müsait değilim vs.seklinde üç beş kez söyleyin bastıra bastıra.
Bir de 1 saat yol gidip gelinebilir kalmaya gerek yok sizde gittiğinizde kalmayın ne gerek var ?
Bir de sizi aramalarını istiyorsanız cagiracaginiz zaman siz özellikle arayıp ben müsaitim gelin diye arayın.
Eşinizde önce hanıma sorayım falan desin böyle böyle alışırlar.

Benim bildiğim yeni evliler yemeğe çağırılır hatta bizim buralarda ona "gelin yemeği" denir.Saçma geldi bana 20 günlük gelinin evine yemekli davet ettirmek kendini.Başkasının kayınvalidesi kayınpederinin gelmesi söz konusu olunca kk ahalisi kayınailesever olmuş bir anda. :KK200::KK200:

Yemek yapın mı denmiş ne denmiş de yemekli davet ettirmek ayıptır diyorsunuz, belki de bir çaya uğrarız dediler
Bunlar sadece yorumlarınız
Bir kek karıştırmak yarım saat ya hu o da elin ağırsa ne var yani
Yapmayın nolur
Kayınaile sever olmak değil bu
Nasıl yeni gelinin yeni gelin hevesini ya da endişesini hoşgörüyorsanız kayınailenin de bazı hevesleri olabileceğini düşünebilmelisiniz

Burada konu sahibini kınayanların çoğu bu olay yüzünden yeni evliyken olay çıkarıp yatağını ayırmadıysa bende bir şey bilmiyorum 🤣🤣🤣🤣🤣 herkes kayınvalide sevici oldu birden nolduysa 🤣🤣🤣🤣

Biz iki saatlik şehirlerde oturuyoruz ve ben üç günlük evliyken kaldım k.validemin talebiyle
Olay da çıkarmadım yatak da ayırmadım
Ben nasıl hevesliysem o da öyle heveslidir dedim
Ya hiç kalmamızı istemese surat assa daha kötüdür mesela benim için
Sonra da onları bize davet ettim ve başka akrabaları da
Ve ben daha önce hiç ama hiç yemek yapmamış bir insandım
Sonuçta eşimle biz de evde ekmek kemirmiyorduk
İlla yemek yapıyorduk kah birlikte kah ben tek başıma
İki çeşit daha ya da iki porsiyon fazla yapsam ölmem sonuçta

Yapmayın, siz de anne baba olacaksınız
Altı üstü bir yemeğe gitmek bu kadar problem olmamalı
Çekirdek ailenizin sınırları çiğnenmedikçe her şeye sorun gözüyle bakmak sizi yıpratır sadece

Sanırım evlatlarının evine hevesleri var. Olur o kadar. Anlayışlı olmak gerekiyor.

Çünkü senin annen baban da gelmek isteyecek. Eşinden anlayış beklemez misin?

Hepimiz bekleriz.

Ama kalma konusunda isteksizsen bunu belli etmeni öneririm. Evleri uzak sayılmaz. Özel araçları varsa kolaylıkla gidebilirler evlerine.

Benim annem alt sokakta oturuyor. Bazen gidip orda kalıyorum 5 gün 🤣 ama benim durumumda bundan rahatsız olan kimse yok. Bu sebeple sorun olmuyor.

Yemek yapmayı bilmiyorum, beceremiyorum vs gibi şeyler de bana abartı geliyor. Elbette tecrübe önemli ama bazı yemekleri herkes yapabilir.

Mesela güveç... ya da et sote. Herkes yapabilir .

Herkesin yapabileceği kolay yemekler seç.

Su böreği yapamam dersen anlarım. Ki kimse de senden su böreği beklemez. Ama bi güveçi de yapamam dememek gerekiyor.

Mesela ben kendimden küçük kuzenimden pilavın ayarını öğrendim. Lapa oluyordu benimkiler. Ona sordum çünkü güzel pilav yapıyordu.

Annemden yengemden kv den .. herkesten sorup öğrenmeye bak.

Öğrenmek isteyene herkes seve seve yardımcı olur.

Bir diğer mesele. Sen tek değilsin. Eşin var. Bu eve bir misafir gelecekse yemekleri ben yaparım. Ama temizlik ve alışveriş eşimdedir.
Söylememe gerek bile yoktur. Sabah erkenden kalkıp yapar.

Ben kalkınca yemek yaparım sadece .

Bu şekilde is bölümü olsun aranızda. En baştan ona sorumlu hissettirmek gerekiyor.
Sorumlu hissetmezse iş daima sana yapışmış olur.

Ben hiç-bir zaman bi evi süpürme ya da silme konsunda sorumlu hissetmem. Eşim de banyonun temizliğini, mutfağı ya da yemeği düşünmez. Kimse kimseye müdahale etmez.

Yapamadığımız zamanlarda da birbirimize anlayış gösteririz.

Bu dengeyi şimdiden kur.

Misafir eşinin tarafından geliyor zaten. Bi zahmet o da bunalsın azıcık.

20 gün olmuş daha kaç ay geçmesi gerekiyor ki. İstedikleri gibi girerim çıkarım kafasında olsalar Cat kapı yaparlar. Bir arkadaşın bir arkadaş a bile diyebileceği şekilde arayıp size geleceğiz demişler. Ne var ki bunda. Yemekteyiz programına katilmiyorsunuz ne yaparsanız o. Yemeklerinize not vermeyecekler.

Valla gelecekten çok korkuyorum. Sizin çocuklarınız da bu kafanın bir üst modeli olur. Eyvah eyvah diyorum korkuyorum şimdiden. Gitsen yapıştı oluyor. Gitmesen aramiyor sormuyor oluyor. İki erkek annesi olarak aşırı şanssız görüyorum kendimi

Valla ben görümce değilim
Asla da olamam çünkü erkek kardeşim yok
İki kızım var gelinim de olmayacak
Ama yine de şaşırıyor ve korkuyorum
Böyle yetiştirilen çocuklar yarın "benim alanım, benim düzenim, benim evim" kafasında olup da bir yemeğe gelmek isteyen kendi annesini dahi sorun edecek olan yetişkinler olurlarsa biz ne yapmışız diyeceklerdir geç de olsa.
Çünkü sınırlarını korumakla bencilliğin çizgisini ayırt edememişler daha.

Back