• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :KK43:

Allahım soyları tükense ya bunların, 5 günlük evliyken bize gelin kalın ne demek ya.🤦🏻‍♀️ 20 günlük evliyken yemeğe gelme ısrarları ayrı. Kaçmıyor ya. Bırak insanları birkaç ay rahat. Düşüncesizlikte Nirvana’ya oynamışlar. Kesinlikle haklısın canım. Eğer eşin anlayışlı biri ise onla konuş. O da ailesi ile konuşsun. Biz sizi müsait olduğumuzda davet edelim benim işlerim var. Hem biz yeni evliyiz biraz anlayış lütfen falan desin. Bunları söyleyemeyen insanlarda yetişkinim demesin bi zahmet

20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Bendede aynı dert var birebir aynı olmazsada konu kayınbaba 😁 ben Almanya’da yaşıyorum eşimle kayınbabam hergün ama hergüüüüüün beni arar eğerbirgün aramazsam aramadın haaa unuttun haaa diye sitemler duyuyorum. Ya arkadaş birkere fırsat ver seni özlim ben arim bise tüm gün çalışıyorum onlara İlka günde 1saat ayırıp konuşmam lağzım ve hep aynı sorular ayni konu nasılsın sağlığın nasıl sıkıntı yok demi tüm sülalemi sorar birkere mutlaka kankam gibi karı gibi konuşur bejimle artık Ayıp ya ..bunaldım iyice bende

Yeni evli çiftler neden kendini insanlara kapatma derdinde anlamıyorum. 5 günlük evliyken evlerine çağırmalarını da ilginç karşılamışsınız. Biz evlendik ertesi gün akşam anneme gittik özledim :)). Bir kaç gün sonrada eşimin ailesine gittik. Onlarda zaten geldiler hemen evimize .gelin kalın demek ayrı birşey ama aynı şehrin içinde ne kalması.

Daha evleneli 20 gün olmuş, neden kaldınız ki kayinvalidenizde anlamadim? Muhtemelen değil geldiklerinde kesin kalırlar, çünkü siz onlarda kalarak bu olaya kapı açmışsınız. Evlilikte ilk basta sınırları çizmezsen sonra cok ah vah dersin. Gelmek isteyene gelme denmez ama keske sizin davet etmenizi beklerlermiş. Yada 'kizim biraz erken gelelim, sende telaş etme yemekleri birlikte hazırlarız' deşeymiş daha makbule geçermiş. Cunku ben ilk bi kaç ay köfte patates makarna fln yapmıştım sadece 🤣 eşimin ablası annesi bize geleceğinde eşim hep, erken gelin yemeğe yardım edin derdi 😁 eger gelecek olurlarsa dışarıdan hazır birşeyler al bence. Pide corba salata tatlı bence akşamı kurtarır

Ah be kaderdaşım.
1.5 aylik evliyim kv ler ve annemlerden ayri sehirde yasiyoruz meslek geregi. Daha buraya gelmeden kv bende gelicem sizinle evi yerlestiririz demeye basladi acik acik gelme ben hallederim dedim ondan siyirttim.
Gün asiri aradi yerlestiniz mi diye sorup durdu yerlesince cikip gelecekmis. Buraya 12 saat uzakliktalar gelirse en az 1 hafta kalir. Sabah aksam hic farketmez arar evliligimin 2. Gunu sabah 8 de arayip napiyosunuz diye sordu.
Yakin zamanda gelecek agirliycam mecbur napiyim. Esime yakiniyorum dusuncesizliklerini ama onun da elinden bisey gelmiyor. Kv ye acik acik ben daha duzenimi oturtamadim dedigim halde cikip gelecek. Yani demem o ki anlayissiz insan her zaman huyunun gereğini yapar. Hiç sevmem kendilerini ama esimin hatrina kuru kuru kabul edip agirlayip gondericem.
Bence esinle konusmalisin bu durumu ama cozum olmuyor cunku karsidakiler kocaman yetiskin insanlar. Onlarin dusunmesi lazim. Olmadi kv ye acik acik dersin daha geziyoruz tozuyoruz birbirimize doyuyoruz vakit gecirmek istiyoruz diye. Benim kv anlamaz salağa yatar yine istedigi saatte arar hergun ama umarim seninki anlar.

Yuh yani ne kadar anlayışsız sizin kv ve kp en azından biray bekleselerdi bari sen mesafeni koru bence fazla yüz verme derim 🤗
Hanımefendi bu kadar yuh,çüş,oha yapılacak ne var Allah aşkına?
Ha 20 günde gelmişler ha 1 ayda. Alt tarafı evladının evine gelmek istemişler yani bu kadar abartacak coşturacak ne vardı bi anlatır mısınız lütfen?

ben sizi anlayışsız buldum acıkcası . gelsinler ne olacak ki ? yemek yapılır bilmiyorum bu kadar neyi abarttınız ?
anneniz hadi bu aksam size geleyim dese muhtelen hiç negatif hissetmezdiniz . oda esinizin annesi , artık aynı ölçüde davranmanız gerekiyor .
Son cümleniz için alıntıladım , bir insan , erkek veya kadın demiyorum evlendikten sonra eşinin annesine , kendi annesine davrandığı ölçüde mi davranmalı? Gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Bu tutum bana çok yapmacık geliyor da içinden gelerek her iki tarafa da aynı şekilde davranan var mı merak ediyorum.Polemik değil amacım.

Hem de ne... Evlenirken gelenekler, bilezikler havada ucussun, sonrasında eve yemeğe gelmesinler. Valla ben de bu rahatliktan istiyorum.
Kv lerin durumlari da paralari da vardi ama bize hic destek olmadilar. Takilari bile esim kendisi yapti. Alisverise cikarilmadim. Dugunumuzde 1 kuruş katkilari da yok. Buna ragmen evliligin her asamasinda biseye karistilar onu niye aldin, bunu boyle yapmayin, bu salonu tutmayin.(Tabi ki zerresine karistirmadim)
Evime annemin aldigi ceyizimle geldim, geri kalan butun esyalari esim kendisi aldi. Ustune kv utanmadan bi esyam icin benm eskimi kullanirdin niye aldin dedi. Dalga geçer gibi halini kaliteli alsaydin şunu iyisinden alin deyip durdu arayip.
Şimdi her an zaman kolluyor yatiya gelecek misafir olarak. Ben nasil isinayim, nasil sicak davranayim, nasil gelmesinler demeyim. Her zaman oyle olmuyor. 😔😟

Aslinda hem yakin hem uzak gibiyiz. 1 saatlik yol var
1 saatlik yolda kalınmaz. Pekala nasıl geliyorlarsa ayarlasınlar kendilerini erken kalkıp erken yol alsınlar.
20 günlük evli çiftin evinde kalınmaz.
Ama yemeğe gelebilirler elbette. Allah ne verdiyse oturup sohbet muhabbet eşliğinde yemek yenilip sofra kurulabilir. Ama fazlasını istemezdim.

Tek merak ettiğim şey kendi annen,baban yada kardeşin gelmek istese yine bu şekilde mi davranırdın?

Nekadar cok sorun etmissin :işsiz: ben 2 haftalik gelinken hem kendi ailemi hem esimin tarafindan istemede bulunan akrabalarini cagirmistim (esimin anne babasi ayri gorusmuyorlar) Ama daha 1 haftalikken benim babam demisti haftaya size gelelim diye , sonucta yapa bilen yapiyor yemegini ustelik internet denilen bisey var ac istedigin yemegin tarifini ölcusune kadar veriyor yemegi bazen tuzlu bazen tuzsuz yapiyorum elimin ayari oturmadi demene karsilik bunu soyluyorum bence fazla buyutuyorsunuz ayrica polemik yaratmak degil ama kendi ailesine davrandigi gibi davranan varmi demissin ? Neden davranilmasin ki sonucta oglunu aliyorsun aranizdaki aile iliskini bilemem ama cok ön yargilisin bunda abartilacak birsey yok

Bu kadar abartmanıza gerek yok bence. Gelmek istemeleri geyet normal. Siz davet etseniz kendiniz hazir hissettiginiz daha iyi olurmuş ama ortada anormal bi durum yok bu kadar tepki vericek.

Artık ne kadar uzaklaşıyoruz akrabalıktan,sadece kocam ve evim modunda hayatlar yaşamak isteniyor. Tamam baziları abartiyor,dengeleri korumak zor olabiliyor ama ortaligi ateşe verir gibi dertlenmek,istememek çok abartı geliyor.

Back