• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :KK43:
guzelce anlat zaman lazim size alismam lazim.. zorla sevgi saygi insaa edilmez yasandikca olusur boyle seyler arada deyin.. tabiki mesafeli olacaksiniz daha alismaya calisiyorsunuz. herkesin kendi evi yok mu araniz uzak mi ne diye orda burda kalma muhabbeti oluyor anlamiyorum herkes evinde rahat eder hele yeni evliler bakalim ne dertleriniz var cinsellik oturmamis daha mutfakta insan sekerli tuzlu yapiyor yemegi yakiyor ocagin firinin huyunu ogrenene kadar.. ne bu acele.. size saydirmaya calisiyolar zorla kendilerini cok samimi olmaya calisiyolar en sevmedigim sey.

ben sizi anlayışsız buldum acıkcası . gelsinler ne olacak ki ? yemek yapılır bilmiyorum bu kadar neyi abarttınız ?
anneniz hadi bu aksam size geleyim dese muhtelen hiç negatif hissetmezdiniz . oda esinizin annesi , artık aynı ölçüde davranmanız gerekiyor .

ben sizi anlayışsız buldum acıkcası . gelsinler ne olacak ki ? yemek yapılır bilmiyorum bu kadar neyi abarttınız ?
anneniz hadi bu aksam size geleyim dese muhtelen hiç negatif hissetmezdiniz . oda esinizin annesi , artık aynı ölçüde davranmanız gerekiyor .
Hem de ne... Evlenirken gelenekler, bilezikler havada ucussun, sonrasında eve yemeğe gelmesinler. Valla ben de bu rahatliktan istiyorum.

Hem de ne... Evlenirken gelenekler, bilezikler havada ucussun, sonrasında eve yemeğe gelmesinler. Valla ben de bu rahatliktan istiyorum.
ya ben altını da hoş karışılamıyorum acıkcası . evlenirsem evlenecegim adamın ailesınden tek bir maddi talebim olmaz , evimizi de kendimiz alır döşeriz . görüşme konusun da da zorundalıklardan hoşlanmıyorum , kendisi ile aram iyi olur ise her zaman görüşürüm yoksa görüşmem ama evime gelmesinler diye bir sey olamaz cünkü orası ogullarınında evi . ve konu sahibi daha ilişki kurmadan yüzsüzler neden arıyorlar filan yazmış çok saygısızca bence

ya ben altını da hoş karışılamıyorum acıkcası . evlenirsem evlenecegim adamın ailesınden tek bir maddi talebim olmaz , evimizi de kendimiz alır döşeriz . görüşme konusun da da zorundalıklardan hoşlanmıyorum , kendisi ile aram iyi olur ise her zaman görüşürüm yoksa görüşmem ama evime gelmesinler diye bir sey olamaz cünkü orası ogullarınında evi . ve konu sahibi daha ilişki kurmadan yüzsüzler neden arıyorlar filan yazmış çok saygısızca bence
Ben her zaman söylüyorum. Gidip eşinize soyleyemeyeceginiz lafları, hakaretleri buraya yazmayın. Bırakın içinizde kalsın. Ben de geleneklere karşıyım fakat isteyen de bir zahmet yaşantısına yansıtsin biraz. Eşinin ailesinin arkasından hakaretler etmesin.

Oğlumun evi istediğim gibi girer çıkarım diye bir dünya yok . Tabi ki gelebilirler ama bismillah yani davetsiz gelmeleri de garip ne meraklılarmış oğullarına. Eşimin ailesi habersiz hiç gelmez gelemez kendi ailem de öyle . Evim müsait olmayabilir ben müsait olmayabilirim

Abartmasanız bu işleri. Lohusalık mı bu gün sayıyorsunuz? Evlenmişsiniz olmuş bitmiş.
İnsanlar çocuklarını evlendirmiş, pek tabii gidip evinde misafir olmak isterler, çok yanlış bakıyorsunuz meseleye.
20 günde çoktan sizin davet etmeniz gerekirdi, onların da gönlü hoş olurdu.
Kalma kısmı uygun değil, daha doğrusu gereksiz, ama yemeğe gelmek istemeleri çok çok normal. Bir çorba, bir pilav, bir de tavuk öğrenci evinde bile pişirilir, strese girmeyin.

Bu daha başlangıç...
Daha neler neler göreceksiniz.
Yemeğe gelebilirler fakat kalmayı kabul etmeyin.
Bu ara da kv biz çok uyanık, kp nizi konuşturuyor. Bu tür kv lerden korkarım. Yapmak istediklerini başkaları aracılığı ile ve asil asil durarak yaptıran cinsten galiba...
Çok ısrarcı insanlar ise mesafeyi asla ama asla bırakmayın siz kelimesini kullanmayacak çok özen gösterin. Rica ederim, teşekkür ederim, sizin tercihiniz cümlelerini sık sık kullanın.
Bende yeni evli iken görümcem yeni doğum yaptı, boşanıcam diye tutturmuştu. Sürekli eşimi arayıp, yazıp size gelicem diyordu.
Baktım olacak gibi değil eşime istemiyorum demiştim.

Kalma işini ben de sevmiyorum, eger ayni sehirdeyseniz. Ama gelip yemek yiyip gitmeleri gayet makul. Siz elinizden ne yemek geliyorsa neyi yetiştirebiliyorsanız onu yaparsınız. Onemli olan guler yüzünüz. Onu da bir zahmet gosterin zaten

böyle zorla gelenlere deli oluyorum. Benim çocuğum olana kadar eşimin ailesi siz yeni evlisiniz sürekli gelmek olmaz diyordu biz çağırdıkça geliyorlardı. evlendikten 1 buçuk sene sonra kızım doğdu. Torun olduğu için artık gelmeye başladılar :D Yeni evlisiniz de demiyorlar artık :D

Eşinizle konuşun o söylesin ailesine. Veya siz ufak çaplı ben sizi özel olarak hazırlık yapıp çağıracağım falan deyin.

Benim hic gelenek gorenek adetle alakam yoktur
Ama evlenince insanlar once yakin aile , sonra akraba , sonra arkadaslarini yemege davet eder ve bu da zaten ilk 1 ay icinde olur
Siz davet etmeyince adamlar kendileri soylemek zorunda kalmis
Ortada tuhaf bir sey yok , kpss ile alakasini hic cozemedim

Siz davet etmeden gelelim dememeli insanlar bence. Bu ne yuzsuzluk alo biz size gelecez?
En sevmedigim sey.
Nezaketen bir davet beklese su insanlar.
Hele ki yatiya kalmak istemek ne manasiz? Hastalik mi var ne var yani neden misafirlikten cikip da evlerine gidemiyorlar cidden anlayamiyorum ben.
Bizimkiler de boyleydi,evlendik daha haftasi yeni bitmisti yemege geliyoruz diye aradilar
Surekli her hafta devam etti bu durum. Her pazar onlarla beraberdik.
45 dakikalik mesafeden gelip gece yatiya kalirlardi. Kendilerini gectim coluk cocuklarini tatile gonderirlerdi. Kar yagar bizdeler kardanadam yapmaya
Yaz gelir bizdeler havuza girmeye
5 yilin sonundan bildiriyorum,kv kp bosaniyorlar,kv ile gorusmuyorum,gorumceyi de kovaladim rahatim ;)

Daha 20 gunluk evliyken evinize ilk defa gelecek kv ve kp icin yuzsuzluk vs demek biraz ayip olmuyo mu?
Insanlar ogullarinin evine gelemiycek mi ya bazi yorumlari hayretle okudum.yemege bu kadar takildiysaniz disardan ev yemekleri satan biyerden de alip koyabilirsiniz masaya.bence abartiyosunuz

Demekki hoşlanmıyor eşinin annesi ama

Evlenmişsin 20 gün olmuş, insanlar evine gelmemiş daha. Kadın oğlunu evlendirmiş ve 20 gündür evine gitmemiş. Çok abes. Yeni evlendiysen yeni evlendin, ne kadar abartıyorsunuz. Kpssye daha ohooo ekime bile girmedik bahane bu. İlerde anne olunca anlarsınız aslında bu düşüncenizin ne kadar saçma olduğunu.

Siz çağırmadınız diye insanlar kendini davet ettirmiş, üstüne bir de surat yapmışsınız. Açın internetten yapın 2 yemek. Çağırın. Buradaki kv kp düşmanlarına bakmayın. O çok sevdiğiniz eşinizi o insanlar doğurdu, büyüttü. Elbette evine gelecekler.

Back