Yeni evlilik ve cinsel ilişki problemi

bbirem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
84
10
29
Merhabalar; ben yaklaşık 12 yıllık ilişkiden sonra sevgilimle evlendim. 3 hafta olacak. Henüz tam anlamıyla ilişkiye giremedik.
Aslında hikaye şöyle;
Uzun zamandır -10 yıldır belki- cinsel birleşme dışında çok kez yakınlaşma ve yaşantımız oldu. Nikahımız Nisan ayında olmuştu. Nikahtan sonra 1 kere cinsel birleşmeyi denedik. İkimizde cidden bu konuda bilgisizmişiz 🙈 ön sevişmeyi çok kısa tuttuk sanırım heyecanlandık. Benim de iş hayatımla ilgili ciddi sıkıntılı bir dönemdi, ruh halim iyi değil kafam çok doluydu. Belki de bunlar etken oldu bilemem ama ilk denemede çok az girdi hatta neredeyse giremedi eşim. Kayganlaştırıcı da kullandık. Kendimi kasmış gibi hissetmiyor olsam da vajina girişinde bir baskı hissettim. Eşim de zorlamadı ve sonra düşünürüz bunu sen daha iyi hissettiğin bir zaman dedi, konu kapandı.
Biz Ağustos sonunda evlendik. Evlenene kadar da bir daha hiç birleşmeyi denemedik. Evlendiğimizde balayı süreci adetime denk geldi…. Evimize döndük, adetim bitti. Fakat hala tam anlamıyla birleşmeyi denemedik. Eşim “sen kendini hazır hissedince deneyelim, bir kere denedik sen olmayınca çok kötü hissettin çok üzüldün” dedi. Ben nasıl hazır hissedeceğimi bilmiyorum. Bu his böyle denemeden kendiliğinden gelen bir şey mi? Nasıl olacak? Zaman geçtikçe geriliyorum. Bu işi nasıl kolayca çözüme ulaştırabiliriz?
Eşim ilk denediğinde vajinanın girişinde bir baskı hissetmiştim. O hissin üzerine gidip girmesi için devam mı etmeliydik? Ne hissetmem gerek onu da bilmiyorum açıkçası. İnternete baktıkça kafam karışıyor , kendimde bir sorun var gibi algılıyorum ve bakmak istemiyorum… illa ki böyle şeyler yaşamış olanlar vardır. Lütfen bana yol gösterin

birleşmeyi öyle aman aman bir olay düsünmezseniz bir sorun olmaz. baskı, hafif ağrı tabii ki hissedeceksiniz bundan doğal ne var? içerisi komple kastan oluşuyor zaten. ne kadar kendinizi rahat hissederseniz o kadar kolay olur, ne kadar kasarsanız o kadar zorlaşır.

ben de cinsel ilişki öncesi hep “aman ne var bunda” düsüncesindeydim. ama evlilik öncesi çevrem o kadar korkuttu ki beni ister istemez birleşme anında kötü oldum, tansiyonum düstü, elim yüzün uyuşmaya başladı. raz ara verdik sohbet ettik vs. aynı gece 2-3 saat sonra tekrar denedik ve oldu. biraz akışa bırakın kendinizi. kimseyi öldürmüyor sonucta 😂

Denediğimiz zaman benim rahat olmadığımı o yüzden de giremediğini söylemişti. Ben de vajinamda baskı hissetmiştim yoğun şekilde.
Tekrar deneme konusunda da “güzel ve özel bir şeyken travmatik üzücü bir şeye dönüşsün istemiyorum lütfen iyi hisssediyorsan ve hazır hissediyorsan deneyelim “ diyor . Ben nerden bileceğim hazır olduğumu veya kasılıp kasılmayacagımı işte onu bilmiyorum….

birleşmeyi öyle aman aman bir olay düsünmezseniz bir sorun olmaz. baskı, hafif ağrı tabii ki hissedeceksiniz bundan doğal ne var? içerisi komple kastan oluşuyor zaten. ne kadar kendinizi rahat hissederseniz o kadar kolay olur, ne kadar kasarsanız o kadar zorlaşır.

ben de cinsel ilişki öncesi hep “aman ne var bunda” düsüncesindeydim. ama evlilik öncesi çevrem o kadar korkuttu ki beni ister istemez birleşme anında kötü oldum, tansiyonum düstü, elim yüzün uyuşmaya başladı. raz ara verdik sohbet ettik vs. aynı gece 2-3 saat sonra tekrar denedik ve oldu. biraz akışa bırakın kendinizi. kimseyi öldürmüyor sonucta 😂
Ağrı acı böyle şeyleri çok takmam, genelde de eşiğim yüksektir zaten. Ama bence her ikimizde de başaramama korkusu oldu gibi hissediyorum. Kendimi rahatlamam gerek…
Bu arada çok güzel yazmışsınız, iyi hissettim teşekkür ederim 🤩

O hissin üzerine gidip girmesi için devam mı etmeliydik?
Evet canım devam etmelisin eşin yavaş yavaş ilerlesin. Öyle düşündüğün gibi dayanılmayacak bir ağrı acı yok. Hafif baskı hissediyorsun o kadar. İçine girdikten sonra bir iki kez git gel yaparsa vajina genişliyor rahatlıyor zaten

Kendini hazır hissetmeye çalıştığın sürece hazır olamazsın. Bazen akışına bırakmak gerekir yoksa sürekli kafanda dönüp durur ve kendi kendine daha da zorlaştırırsın. Bası hissetmen normal biraz acı da olacak ama dayanamayacak kadar değil. Sakin ol ve bitir bu işi 😂😂

Bence bir jinekologa görünün fizyolojik bir problem yok ise denemeye devam edin, vajinismus değil gibi bahsettiğiniz yani varsa da ileri seviye değil. Korkunun artmaması için denemeyi sıklaştırın ve ertelemeyin derim. Erteledikçe daha büyüyen bir sorun bu maalesef. O baskı hissi ilk denemelerde gayet normal devam ederseniz penetrasyon olacaktır diye düşünüyorum. Fizyolojik bir sorun yok ise tabi.
Kegel egzersizleri ile kolay ve konforlu şekilde birleşme sağlayabilirsiniz. Bu sitede kadın haftalıkları sayfasında vajinismus konusunda egzersizler vs detaylı anlatımları var bakabilirsiniz.

Sorun sizde değil eşinizde. İnşallah devamında ilişkiden kaçan biri olmaz. Bir kere ilişki yaşandı mı erkekler bırakmaz genelde. Evet ilk zamanlar zor olabilir fakat denemeden bu yükü üstünüzden psikolojik olarak atamazsınız. Eşiniz bahane uyduruyor gibi geldi. 10 yıllık birliktelikte ilişkinin hiç olmamasıda gerçekten tuhaf

Merhabalar; ben yaklaşık 12 yıllık ilişkiden sonra sevgilimle evlendim. 3 hafta olacak. Henüz tam anlamıyla ilişkiye giremedik.
Aslında hikaye şöyle;
Uzun zamandır -10 yıldır belki- cinsel birleşme dışında çok kez yakınlaşma ve yaşantımız oldu. Nikahımız Nisan ayında olmuştu. Nikahtan sonra 1 kere cinsel birleşmeyi denedik. İkimizde cidden bu konuda bilgisizmişiz 🙈 ön sevişmeyi çok kısa tuttuk sanırım heyecanlandık. Benim de iş hayatımla ilgili ciddi sıkıntılı bir dönemdi, ruh halim iyi değil kafam çok doluydu. Belki de bunlar etken oldu bilemem ama ilk denemede çok az girdi hatta neredeyse giremedi eşim. Kayganlaştırıcı da kullandık. Kendimi kasmış gibi hissetmiyor olsam da vajina girişinde bir baskı hissettim. Eşim de zorlamadı ve sonra düşünürüz bunu sen daha iyi hissettiğin bir zaman dedi, konu kapandı.
Biz Ağustos sonunda evlendik. Evlenene kadar da bir daha hiç birleşmeyi denemedik. Evlendiğimizde balayı süreci adetime denk geldi…. Evimize döndük, adetim bitti. Fakat hala tam anlamıyla birleşmeyi denemedik. Eşim “sen kendini hazır hissedince deneyelim, bir kere denedik sen olmayınca çok kötü hissettin çok üzüldün” dedi. Ben nasıl hazır hissedeceğimi bilmiyorum. Bu his böyle denemeden kendiliğinden gelen bir şey mi? Nasıl olacak? Zaman geçtikçe geriliyorum. Bu işi nasıl kolayca çözüme ulaştırabiliriz?
Eşim ilk denediğinde vajinanın girişinde bir baskı hissetmiştim. O hissin üzerine gidip girmesi için devam mı etmeliydik? Ne hissetmem gerek onu da bilmiyorum açıkçası. İnternete baktıkça kafam karışıyor , kendimde bir sorun var gibi algılıyorum ve bakmak istemiyorum… illa ki böyle şeyler yaşamış olanlar vardır. Lütfen bana yol gösterin
O duvar hissi gelse bile devam etmeliydiniz. Merak etme birşeycik olmaz.normal bir durum.

Aslında birleşmenin gerçekleşebileceğini kafamızda kabullendiğimizi sansak da gerçekten olana kadar tam inanmıyormuşuz gibi geliyor bana. Benim de balayımın bir kısmı adetime denk geldi ve bu süreçte birbirimize, sevişmeye alıştık. Sonrasında ben kendimi zihnen ne kadar hazırladığımı sansam da korktuğumu fark ettim. Bu yüzden çok yavaş yavaş ilerledik. Bence eşiniz parmağıyla deneyebilir. Biz o şekilde denemiştik. Parmağın girebildiğini anladığınızda zaten o baskı hissi dediğiniz şey azalır. Sonrasında zaten alışınca zevk çok daha fazla olacak

Aslında birleşmenin gerçekleşebileceğini kafamızda kabullendiğimizi sansak da gerçekten olana kadar tam inanmıyormuşuz gibi geliyor bana. Benim de balayımın bir kısmı adetime denk geldi ve bu süreçte birbirimize, sevişmeye alıştık. Sonrasında ben kendimi zihnen ne kadar hazırladığımı sansam da korktuğumu fark ettim. Bu yüzden çok yavaş yavaş ilerledik. Bence eşiniz parmağıyla deneyebilir. Biz o şekilde denemiştik. Parmağın girebildiğini anladığınızda zaten o baskı hissi dediğiniz şey azalır. Sonrasında zaten alışınca zevk çok daha fazla olacak
Galiba tam olarak sizin gibi hissediyorum.. hazır olduğumu düşünsem de o andan çekiniyorum. Aslında korku da değil tam. Acıyacak kanayacak gibi bir korkum yok. En azından bilinç düzeyinde yok. Belki de bilinçaltım tetikliyor.
Teşekkür ederim tavsiye için, deneyeceğiz

Erkekler bir kere ilişkiye meyletti mi onun devamını mutlaka getirir. Ya da sizi rahatlatmak için sürekli rahatlatıcı sözler söyler. Yani bir şekilde o işi yaparlar. Ben eşinizin bunu bahane ettiğini düşünüyorum. Başka bir sorun var gibi geldi bana.

X