Yeni evliler ve ev işlerinin paylaşımı

ortada hakaret ve saygısızlık yok, olanı söyledim hayatım, bak sen de öfkelenmişsin ama ben sana hak veriyorum. evet öfkelendim çünkü anlattıkların normal değil, hadi dağınıklık, işlere yardım etmeme falan maalesef alışık olduğumuz şeyler ama yüz yıkama meselesi normal mi sence? tek derdim dediğin derdin ufak tefek bişey değil, farkında mısın? ölçüp tarttım diyorsun ama tartın bozukmuş güzelim. işin çok zor.

Evlenmeden önce konusmadiniz mi bunları? Adamın nasıl olduğunu bilerek almadınız mı?
Evlenmeden önce ben eşime söylemiştim, yemek yapmam , temizlik yapmam , tüm sorumluluklar ikimizin diye , o da ben yaparım demisti , kabul etmese de evlenmezdim
Bu saatten sonra değiştiremezsiniz adamı, belli ki anasının prensiyle evlenmissiniz

Nasıl yok? Lütfen yazdığını bir oku bak insanlıktan atmışsın kocamı ben çok büyük bir sorun olarak görmüyorum, çözülebileceğini düşünüyorum; o da benim sosyal problemlerimden muzdarip mesela adamın arkadaşlarını bir kılıçtan geçirmediğim kaldı, arkadaşlarının eşleriyle falan anlaşamam didişirim ki çoook çok naif bi tanesiyle ancak uyum sağlayıp arkadaş olabildim son derece uyuz biriyim anlayacağın İyi kötü huylarımız var ama törpülemek için mücadele ediyoruz işte napalım mükemmel insan yok ki.

Konuştuk ve hak vererek kabul etti, nitekim yapmıyor da değil sadece söyletiyor ve geciktiriyor yani masadaki boş tabak şişe falan ancak 2-3 tane olacak o zaman kaldırıp atacak ya da makineye koyacak, o da benim göz<üme batıyor.. Ya da asılacak çamaşırları söyleyeceksin, bulaşıkları çıkarıp dizmesini söyleyeceksin falan. Anlaştık sanıyordum ama meğer detaylıca konuşmak gerekiyormuş. Bir de evet maalesef annesi falan iş yaptırmamış oğullarına ki kendi de süper titiz düzenli biri değil maalesef ki. Biraz da görerek öğreniyor insan işte.

Benim eşimin ailesi temizlik nedir bilmiyor, Allahtan eşim üzülmemden korktuğu için yediklerini kaldırıyor bazen unutuyor. Binlerce kez söyledim tartıştım, tam istediğim kıvamda değil çünkü babası annesine saygı duymayan bir tip ama bu da yeter. Izinli olduğu zamanlar diyorum sen daha güçlü supurursun sen süpür ben sileyim. Kitaplığın orasına yetisemiyorum bir tozunu al şimdi bezi gösterince anlıyor. Klozetin kapağının açık olması iğreti ediyor beni bu yüzden her fırsatta dile getirdim arada bi unutsa da olabilir insanlık hali. Her akşam dus alır ve çamaşırları doğal olarak kirlilikte olur ama sabah işe giderken çıkardıklarını nasıl askiya takması gerektiğini anlattım başarılı. Eve girerken gunboyu giydiği çorapları cikarttiririm en zor mesele buydu. Yani çok çabalamak lazım ve evliliğin başında yapmak lazım nasıl alisirsa öyle gider.

ettiğim her lafın arkasındayım. diğer üyeler de benzer yorumları yapmışlar özellikle yüz yıkama ile alakalı. pire torbasına benzeten de olmuş, haksız sayılmaz bence. biz kendine layık gördüklerine üzülüp yorum yapıyoruz. sorunu çözebilmen için önce sorunu kabul etmen gerekir, yüz yıkamayı anasından bile öğrenmemek küçük değil büyük bir sorundur. sen önce bu sorunun büyük ve normalin dışında olduğunu kabul et ki çözüm bulman kolaylaşsın. kocanı bize savunmak sorununu çözmüyor. tekrar ediyorum, dağınıklık şu bu o, kapağı çöpe atmamış bilmem ne bunlar çözülür de yüz yıkama mevzusu gerçekten uçuk bişey, kabullensen iyi olur. sen, yüz yıkamayı ilk kez karısından duyan bir adamı nasıl derli toplu biri yaparım diye soruyorsun, ufak tefek bi durum değil bu.

Evde günlük işlere yardım etse de büyük temizlik için yardımcı alacaksın.
Çocuk yok çok kirlenmez, yeni evlisin her şey düzenlidir de evinde.
Ayda bir yeter diye düşünüyorum.
Yardımcın ayda bir cam kapı siler, dip köşe temizler.
Ama yinede günlük haftalık rutinlerin olur.
Onlarda da destek isteyeceksin.
Yemekten sonra "sen masayı topla ben hemen makineye yerleştireceğim" diyeceksin mesela.
Yada "sen masayı topla makineyi yerleştir ben çamaşırı toplayacağım, sonrada güzel bir film açalım" gibi gibi.

Eğitilmiş alacaksin anasından devren satılık alinca öyle oluyor Ah su 4 sene içinde neler cektim yontana kadar bir yere gidecek oluyordu bana tisort pantolon getirsene yaa diyordu dusa girince camasır hazırla bana diyordu anası öyle alıstirmış ben senin anan degilim burası da ananın evi değil kendin gör ihtiyaclarını diyordum kavga ede ede alıştı en azindan ictigi çay bardağıni balkonda bırakmıyor kirli sepetinin yerini biliyor ben demeden çöpü cıkarabiliyor.Yani işin özü anasının öyle alıştırdığı adamlar kolay kolay yontulmuyor emek vermen lazım.Ya benim 21 aylık kızım bile ben mopla temizlik yaparken bez alıp peşimden dolanıyor ufakken egitmek lazım eğer kiz degil erkek olsaydı ona da aynisini yapacaktim simdi oyun zannediyor bir şey yapamiyor zaten ama zamanla skrumluluk almayi öğrenecek

Eşim sağ olsun yardım etmeye çalışır ama maalesef yetiştiği evde bir şeye dokunmadığı için ev işine dair bilgisi sıfır 3 senedir bunu yap şunu yap diye söylerim hep anca öyle yoksa görse de aklına gelmez, çok başka çalışıyor kafaları

kocaman bir kağıda yazın kural listesi/iş bölümü vs diye, oradan okuyup okuyup yapsın. 1. Sınıftaki çocuğa okuma öğretir gibi başka türlü olmuyor maalesef

Çok tatlısınız, zaman tanıyın birbirinize alışır o da. Aynı eve girmeden böyle davranışları bilmiyor insan. Eşim sözde aşırı titiz ve temizdir ama 14 senedir evi ona bıraksam belediye çöp ev derdi. Onun temizliği titizliği gömleğine uygun pantolon, yazlık şorta göre kemer uydurmak. Tabi hepsi elinin altında hazır olacak yoksa iş benim dağınık olmama! Geliyor. Ben de 5-6 senedir çocuklardan sonra akıllandım yaparsan yaparsın yoksa temizlik için birini tutarız dedim benim işime geldi ev hanıma olmama rağmen haftada bir abla gelip ütü, temizlik hallediyor. Kalanı da ben üstünden üstünden yapıyorum

kocamı savunan tek cümlem yok. savunacak olsam burda olmam zaten. adam kumarbaz değil hırsız değil tabii ki büyük bir problem değil orta çaplı sinir bozucu bir durum var fikir alışverişi için konuşuyorum işte. ay çevrendekilere sabır diliyorum yaaa o kadar tuhaf geldin ki bana ben uğraşamam senin tuhaf yaklaşımlarınla cevap vermeyeceğim artık.

Evlenmeden önce mutlaka birlikte yaşamak gerekiyor diyorum, en azından beraberce tatile gitmek bir arada kalmak gerek, iyice bakmak gerek.

Adam yüzünü yıkamıyor demişsiniz nasıl yani, sabah kalkınca ilk iş odur sonra diş fırçalanır. Yüz yıkamayan insan dişini de fırçalamıyordur bence öylece yataktan kalkıp kahvaltıya mı oturuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…