Merhaba hanımlaaar,
Bir sorundan muzdaribim ki bazen sinirden deliye döndürüyor beni
Yeni evliyim, 1 ay falan olacak, biraz da titiz biriyim, aslında bence "olması gerektiği kadar" ama bence işte... İstiyorum ki tezgahta kirli tabak olmasın makineye koyulsun, haftada 1 ev süpürülsün silinsin, çamaşırlar yıkansın... Öyle derinlemesine şeyler değil de evin derli toplu görünmesine yetecek kadar. Bunların hepsini yapıyorum, çalıştığım halde akşam eve gelip yemek yapıyorum mutfağı topluyorum falan. Ama gel gelelim benim adam bi şey yer paketini ortalıkta bırakır, tabakta yedikleri ortalıkta gezer, atıyorum soda açar kapağını lavabonun içine atar gider... Yani hem çalışıyor olmak hem de üstüne yemek yapıyor vs olmak ayrı bir de kocamın çerini çöpünü topluyorum
Laf edince de sen hemen kalksın ortalıktan istiyorsun ben zaten kaldırcam sen her şey hemen olsun istiyorsun diyor ama çöp, boş paket, boş tabak ortada durur mu? İşin bitince kaldırılması lazım değil mi? Çamaşır yıkanır, asılacak artık gözüme batıyor yani söylemeden asla yapmıyor, hadi ben asayım o toplasın dediğimde topluyor dünya kadar şeyi katlayıp yerleştirmek bana kalıyor yaa gözün görüyor işte yaparken yardım etsene... Ama yoook illa söyleyeceksin ki yapınca da elinin ucuyla yapıyor. Yemek hazırlarken sen de salatayı yap diyorum yapıyor ama mutfak savaş alanına dönüyor bi salata yapacak her yer her yerde
Kıyafetlerini çıkarır komidinin üstüne atar... Dağınık işte
Siz bu işleri nasıl hallettiniz? Yani bi düzen sağlanabiliyor mu yola geliyor mu bu erkekler? Söyleye söyleye yaptırsam zamanla alışır mı? Ne yapmam gerek inan bilmiyorum, durumdan rahatsız olan ben olduğum için haliyle meseleyi benim çözmem gerekiyor o yüzden tecrübesi olanlara soruyorum. Bu normal bir erkek davranışımı bilmiyorum çünkü büyürken evimizde erkek yoktu hiçbir erkekle yaşamadım. Nasıl düzeltirim? Mesela ortalıkta bıraktığı şeylere göz mü yumayım kaldırmasını mı bekleyeyim içim sıkıla sıkıla? Nasıl başlarsa öyle gider biliyorum bu yüzden arkasını toplamaya alıştırmak istemiyorum.