• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler ve ev işlerinin paylaşımı

Sabahları yüzünü yıkamıyordu zar zor öğrettim... Uykudan kalkıp ilk iş yüz yıkanır bence o da bana diyor ki annem bana hiç yapmadı öğretmedi bilmiyorum ki sabah yıkanır böyle alışmışım ilk kez senden duyuyorum, çok üşeniyorum vs.. ki hala dürtüyorum bazen hadi yıka yüzünü diye.. sanki çocuk büyütüyorum. Ama uzun süre mücadele edicem sanırım mecbur her şey için yoksa kendim yap yap yap kocaya düşman olcam çünkü bazen gözüm hiçbir şey görmüyor saçını başını yolmak istiyorum :olamaz:
nasil yikamaz yuzunu ya insan kendine gelmek icin olsun sabah kalkinca lavaboya gider, ellerini yuzunu yikar, dislerini fircalar. siz esinizle cok kisa surede mi evlendiniz?

biz nisanlimla uzun zamandir birlikte yasiyoruz yakinda da dugunumuz var. o kendi ailesinin evinde ayni sizin esiniz gibidir ama bizim evimizde yapamaz oyle bir sey. ben zaten cabuk yoruluyorum evdeki butun isleri yapamam bir de ustune onun daginikligini toplayamam. yapmasi gerektigini bildigi icin hic ikiletmeden yapar her seyi. cunku o yapmazsa ben de yapmam, ev dagilirsa sinirlenirim, sinirlenirsem ona kan kustururum :KK53:

Bırakacaksınız sabredeceksiniz toplamayacaksınız . Bir yerde bir sorun görüp yaşayacak.
Eşim ilk senelerde bu kadar olmasa da dağınıktı. Sabrettim ben. Ellemedim. Ben de çalışıyorum ve bulaşık çamaşır bana zimmetli değil dedim. Sonra yapacaktım dediği ne varsa ellemedim.
Mesela ben yokken yemek yedi tabağı lavaboya koymayı normal sanıyordu. Ben hizmetçin değilim yediysen makineye koyacaksın, kuruyor böyle diyordum. Yine aynı. Artık o bulaşık kurursa kendi yıkamak zorunda. Yoksa o tabak orada yüz yıl durur yada bir cinnet anında alır atarım çöpe iyi biliyor. Kendisi koymaya başladı. İstiyorsa koymasın.
Siz de toplamayın arkasını. O ev ortak ikiniz de çalışıyorsunuz. Eşşek gibi öğrenecek. Güzellikle öğrenmiyorsa da tepkinizi gösterin

Sorun biraz da benim yapmadan duramamamda sanırım ya.. O tabak, o boş paket bana ızdırap oluyor ama anlattığına bakılırsa görmezden gelmek ve onun kendi pisliğine dağınıklılığına el sürmemek yoksa söyleyerek anlatarak zor gibi. sanırım bi süre bu görüntülere alışmam gerekiyor.. kendi de pek rahatsız olacak gibi değil ama bakalım her yolu deneyeceğim, yoksa kanlı bıçaklı olacağız kin güdüyorum çünkü bildiğin düşünüp düşünüp kuruluyorum...

Eşim de gömlek ütülemeyi böyle öğrendi. Ben de sevmiyorum ütü. Kendi gömleğini bir zahmet öğren. Yapmadı. Ben de yapmadım. Bir gün tören vardı temiz gömlekler ütüsüzdü. O gece geç saatte ütü yaptı ondan sonra da kendi peşine düşmeye başladı. Ya ütücüye verir ya kendi yapar.
İyi yapmışsınız kadın yaptıkça nasıl olsa eşim yapiyo zaten görevi hem o benden daha iyi yapiyo diye salıyolar

Ben de pes etmek istemiyorum bazen bakışımla anlıyor masadaki çöpünü alıyor gidiyor, bazen de hiç sallamıyor ama sistematik şekilde böyle sıkıştırmaya devam edersem bana gerek kalmadan alışır mı acaba sorunum bu.. ya da uzun zamandır evlilerin bir formülü var mı diye düştüm buraya. Adaletsiz çünkü bu durum çok canımı sıkıyor tahammülüm azalıyor
Alisip alismamakla ilgisi yok,o bir yetiskin ve siz cocuk yetistirmiyorsunuz.

Ya yapacak ya yapmayacak iki sekilde de secim yapma kabiliyeti var sonucta bu insanin.

Yetiskin adamlari yetistirmek icin formuller, yollar, yontemler aramak 😄

Sorun biraz da benim yapmadan duramamamda sanırım ya.. O tabak, o boş paket bana ızdırap oluyor ama anlattığına bakılırsa görmezden gelmek ve onun kendi pisliğine dağınıklılığına el sürmemek yoksa söyleyerek anlatarak zor gibi. sanırım bi süre bu görüntülere alışmam gerekiyor.. kendi de pek rahatsız olacak gibi değil ama bakalım her yolu deneyeceğim, yoksa kanlı bıçaklı olacağız kin güdüyorum çünkü bildiğin düşünüp düşünüp kuruluyorum...
Siz de aşırıya kaçmayın ama ya. Benim annem mesela aşırı titizdir. Artık toksik seviyede. Çocuğun salonda oyuncağı olsa basıyorlar kadına. Bana her geldiğinde stres yapıyorum. Yine neye kızacak beğenmeyecek eleştirecek diye. Anneannem gelecek bugün diye çocuğum odasını siler o bile öğrendi. Bu da iyi değil. Bizi de strese sokuyor. Ev bu dağılır da toplanır da.

Sabahları yüzünü yıkamıyordu zar zor öğrettim... Uykudan kalkıp ilk iş yüz yıkanır bence o da bana diyor ki annem bana hiç yapmadı öğretmedi bilmiyorum ki sabah yıkanır böyle alışmışım ilk kez senden duyuyorum, çok üşeniyorum vs.. ki hala dürtüyorum bazen hadi yıka yüzünü diye.. sanki çocuk büyütüyorum. Ama uzun süre mücadele edicem sanırım mecbur her şey için yoksa kendim yap yap yap kocaya düşman olcam çünkü bazen gözüm hiçbir şey görmüyor saçını başını yolmak istiyorum :olamaz:
ilk okuduğumda çöpünü toplamayan insan nasıl bir insandır diye düşündüm ama şunu görünce sahiden pes diyorum. sabah yüzünü yıkamaktan aciz biri insan bile değildir. yüz yıkamayı ilk kez eşinden duyması, üşenmesi vs. sabah sabah midem bulandı yani nasıl bir yokluktasınız da böyle insan olma aşamasını tamamlamamış kişilerle evleniyorsunuz, seviyorum dersin sen kesin, gülü seven dikenine katlanır derim o zaman ben de. seviyorsan pisliğine katlanacaksın, yüzünü yıkamayan insan umutsuz vakadır. hayatın boyunca bu adamın çöpünü toplamaya hazır ol. gözümün önüne şey geldi, küçük çocuklar tuvaletini yaptıktan sonra "anneeee bittiii" diye çağırırlar da anne poposunu yıkar, temizler falan çocuğun, tuvalet eğitimi çünkü... sen çeri çöpü bırak bu adam tuvaletten sonra sifonunu çekmen, taharetini alman için seni çağırmazsa şükret. öyle bir izlenim verdi çünkü bana. yüz yıkamamak nedir yaa :kusmuk:sen yarın öbür gün kocam banyo yapmıyor, diş fırçalamıyor diye konu açarsın.

Yüz yıkamamak? Gözünün önünü nasıl görüyor ki. Hadi cer çöp olayı şurada dursun ama bu daha büyük dert. Sizin baştan eğitmeniz gerekiyormuş kolay gelsin.

Ben kocamla evlenmeden önce uzun bir süre dönem dönem birlikte yaşadığım için evlilikte sürprizlerle karşılaşmadım. Bu pis pire torbalarını neden koca diye alıyorsunuz, erkek(!) bu değişmez diyip arkasını topluyorsunuz?

Artık belli bir düzen oluştu ben kocama ağzımı bile açmıyorum. İkimiz de çalışıyoruz. Ben bulaşıkları yıkayıp mutfağı toplarken, o alıyor dikey süpürgeyi etrafı süpürüyor mesela. Banyo yapar, kıyafetleri sepete atar. Banyodan çıkar, banyoyu temiz bırakır. Bunları zaten yapmalı bir lütuf değil.

Yemek de yapar, ben evde yoksam günlük asgari temizliği de sağlar. Bu cinsiyet ayrımı olmadan insan olmanın gereği. Utanmasalar eşşşşşek kadar heriflerin mabadını siz sileceksiniz wcden sonra. Yapmayın, etmeyin; ya yapacaklar ya yapacaklar!

Son düzenleme:
Değişmez anacim uğraşma. 9 senelik evliyim. Bekar da yaşadı senelerce. Anası prensesler gibi büyütüp, hiç iş yaptırmadigi için söylemeden yapmaz. Halbuki görüyorsun yani, ben bebekle uğraşıyorum, makineyi boşalt doldur. Yok. Anasına kızdım kaç kere benim hatam yüzünden boyle bu oğlanlar dedi. Evet dedim, her haltlarini yapip iş yaptırmadigin icin ben çekiyorum şimdi sıkıntısını.

ilk okuduğumda çöpünü toplamayan insan nasıl bir insandır diye düşündüm ama şunu görünce sahiden pes diyorum. sabah yüzünü yıkamaktan aciz biri insan bile değildir. yüz yıkamayı ilk kez eşinden duyması, üşenmesi vs. sabah sabah midem bulandı yani nasıl bir yokluktasınız da böyle insan olma aşamasını tamamlamamış kişilerle evleniyorsunuz, seviyorum dersin sen kesin, gülü seven dikenine katlanır derim o zaman ben de. seviyorsan pisliğine katlanacaksın, yüzünü yıkamayan insan umutsuz vakadır. hayatın boyunca bu adamın çöpünü toplamaya hazır ol. gözümün önüne şey geldi, küçük çocuklar tuvaletini yaptıktan sonra "anneeee bittiii" diye çağırırlar da anne poposunu yıkar, temizler falan çocuğun, tuvalet eğitimi çünkü... sen çeri çöpü bırak bu adam tuvaletten sonra sifonunu çekmen, taharetini alman için seni çağırmazsa şükret. öyle bir izlenim verdi çünkü bana. yüz yıkamamak nedir yaa :kusmuk:sen yarın öbür gün kocam banyo yapmıyor, diş fırçalamıyor diye konu açarsın.

O kadar öfkelisin ki... Sakinleş. Hakarete vardırmışsın. İnsan değildir falan. Başka bir problemin mi var kendi içinde de tüm nefretini kustun buraya? Ölçülü olalım. Bir yoklukta değildim ölçüp tartarak evlendim; evliliğimdeki tek derdim titizlik ve sorunu çözebilmenin yolunu öğrenmeye çalışıyorum ilk defa biriyle beraber yaşadığım için. Hakaret ve saygısızlık görmeye değil fikir almaya geldim.

nasil yikamaz yuzunu ya insan kendine gelmek icin olsun sabah kalkinca lavaboya gider, ellerini yuzunu yikar, dislerini fircalar. siz esinizle cok kisa surede mi evlendiniz?

biz nisanlimla uzun zamandir birlikte yasiyoruz yakinda da dugunumuz var. o kendi ailesinin evinde ayni sizin esiniz gibidir ama bizim evimizde yapamaz oyle bir sey. ben zaten cabuk yoruluyorum evdeki butun isleri yapamam bir de ustune onun daginikligini toplayamam. yapmasi gerektigini bildigi icin hic ikiletmeden yapar her seyi. cunku o yapmazsa ben de yapmam, ev dagilirsa sinirlenirim, sinirlenirsem ona kan kustururum :KK53:

Ben de kan kusturuyorum işte kustuğu halde ayak diriyor, söyle diyor yapıcam ama söyle söyle nereye kadar yani... Bütün yorumlardan anladığım o ki takmamak gerekiyor bi süre sonra afallayıp kendi işlerinin peşine düşüyorlar belli ki

Evde görev dağılımı yapacaksınız, onun görevleri konusunda kesin ve net olacaksınız.
Yapmadı diye asla siz el atmayacaksınız.
Biraz gözünüzü kapatıp, görmezden gelip dağınıklığını toplamasını bekleyeceksiniz.
Yemek yapma görevini her gün siz üstlenmeyeceksiniz, haftanın bir kaç günü onun görevi olacak.
Misal haftasonu kahvaltıdan sonra planınız varsa, ben evi toplayayım sen kahvaltıyı hazırla diyerek evde olduğu günlerde kahvaltı hazırlama görevini çaktırmadan ona kitleyeceksiniz.
Evi temizlerken mutlaka ona da görev vereceksiniz.
Çalıştığın için yetişemediğini söyleyip maddi durumunuza göre haftada ayda bir düzenli yardımcı alacaksınız.
Tasarruf edilmesi gerekiyorsa yardımcıya verilecek paradan değil başka bir şeyden edilsin.
Çoğu evlilikte kadın çalıştığı halde gezme. tozma, kıyafetten değil bu konuda tasarruf ediliyor.
Çalışmasan senin tarafından maddi gelir hiç olmayacaktı, böyle düşün.
Ve şunu asla unutma sorun çıkmasın, güzellik olsun diye sırtlandığın yük senin görevin olarak kalacak.

Siz de aşırıya kaçmayın ama ya. Benim annem mesela aşırı titizdir. Artık toksik seviyede. Çocuğun salonda oyuncağı olsa basıyorlar kadına. Bana her geldiğinde stres yapıyorum. Yine neye kızacak beğenmeyecek eleştirecek diye. Anneannem gelecek bugün diye çocuğum odasını siler o bile öğrendi. Bu da iyi değil. Bizi de strese sokuyor. Ev bu dağılır da toplanır da.

Aşırıya kaçtığımı düşünmüyorum ya sorguladım çünkü kendimi de bi baktım yoo normal gayet:işsiz: Sorun daha çok adaletsizlik işte adaleti de sağlamak için bir müddet tahammül ve taktik gerekiyor belli ki çünkü dilimde tüy bitti de...

Evde görev dağılımı yapacaksınız, onun görevleri konusunda kesin ve net olacaksınız.
Yapmadı diye asla siz el atmayacaksınız.
Biraz gözünüzü kapatıp, görmezden gelip dağınıklığını toplamasını bekleyeceksiniz.
Yemek yapma görevini her gün siz üstlenmeyeceksiniz, haftanın bir kaç günü onun görevi olacak.
Misal haftasonu kahvaltıdan sonra planınız varsa, ben evi toplayayım sen kahvaltıyı hazırla diyerek evde olduğu günlerde kahvaltı hazırlama görevini çaktırmadan ona kitleyeceksiniz.
Evi temizlerken mutlaka ona da görev vereceksiniz.
Çalıştığın için yetişemediğini söyleyip maddi durumunuza göre haftada ayda bir düzenli yardımcı alacaksınız.
Tasarruf edilmesi gerekiyorsa yardımcıya verilecek paradan değil başka bir şeyden edilsin.
Çoğu evlilikte kadın çalıştığı halde gezme. tozma, kıyafetten değil bu konuda tasarruf ediliyor.
Çalışmasan senin tarafından maddi gelir hiç olmayacaktı, böyle düşün.
Ve şunu asla unutma sorun çıkmasın, güzellik olsun diye sırtlandığın yük senin görevin olarak kalacak.

İşte ben de sırtlannıp görevimmiş gibi lanse etmemek için uğraşıyorum. tüm yazılanlardan anladığım da herkes kendi pisliğiyle ilgilenecek kendi düzenini sağlayacak kimsenin çocuk gibi arkası toplanmayacak... Ki buna da tahammül gerekiyor, kullanılmış tabağı salonda masanın üzerinde görüp almadan, açılmış soda kapağını lavabodan çöpe atmadan duramamak benim lanetim sanırım her şeyden önce tahammül gerek bu durumlara. Kendi dağınıklığı büyüyünce ancak gözüne batacak belli ki konuşmakla olmayacak.

Çamaşır yıkanır, asılacak artık gözüme batıyor yani söylemeden asla yapmıyor, hadi ben asayım o toplasın dediğimde topluyor dünya kadar şeyi katlayıp yerleştirmek bana kalıyor yaa gözün görüyor
Bu benım aklıma nıye gelmedı dedım ya fgklfgkfgk
Camasır asma katlaama ısı bende bızde.
Gozumun onune getiriyorm yalnız hıc seksı değil kocamdan sogutur bu benı gfkljfgkgkl

Ne bu sıddet bu celal gklkfglkgflk

İşte ben de sırtlannıp görevimmiş gibi lanse etmemek için uğraşıyorum. tüm yazılanlardan anladığım da herkes kendi pisliğiyle ilgilenecek kendi düzenini sağlayacak kimsenin çocuk gibi arkası toplanmayacak... Ki buna da tahammül gerekiyor, kullanılmış tabağı salonda masanın üzerinde görüp almadan, açılmış soda kapağını lavabodan çöpe atmadan duramamak benim lanetim sanırım her şeyden önce tahammül gerek bu durumlara. Kendi dağınıklığı büyüyünce ancak gözüne batacak belli ki konuşmakla olmayacak.
Yazdıklarımın çoğunu uyguladım evliliğimde. Bu konuda her şey mükemmel mi dersen. Tabi ki hayır.
Yine söylemem gereken zamanlar, saldığında hatırlatmam için ufak çaplı delirmeler oluyor.
Ama genel anlamda temiz biridir eşim. Cumartesi günleri ben çalışmam o çalışır.
Ben o gelene kadar evi siler süpürürüm misal, yemek mutfağın toplanması vs. tamamen ona aittir.
15 günde bir yardımcı gelir evime, balkonumumuz kumandalı cam balkon, giyotin deniyor sanırım.
Bahçeden uzun bir şeyler uzatarak dışarıdan silinmesi lazım. Bahçede köpeğimiz var kadında da köpek fobisi olduğu için yapamam dedi ilk baştan. Mecbur bize kaldı o iş.
Eşime 2-3 haftadır söylüyorum bu hafta sonu camları yapacağız diye. Hep bir işi çıkıyor yada tembellik yapıyor.
Camlara her baktığımda delirsem de elimi sürmüyorum. Önümüzdeki haftasonu da yapmazsa sırf bu iş için birini bulacağım. Ücretini de o verecek

Bu benım aklıma nıye gelmedı dedım ya fgklfgkfgk
Camasır asma katlaama ısı bende bızde.
Gozumun onune getiriyorm yalnız hıc seksı değil kocamdan sogutur bu benı gfkljfgkgkl
ay hangi ev işi seksi ki zaten ajhashaha banane onu da yapsın bunu da yapsın ben soğumam yeter ki ortak olsun :KK70:

Benim esim yardım etmez, birlikte yaşar yapılması gerekenleri kim fark ettiyse ve yapabilecek durumdaysa o yapar. Tabak kaldırmak çöp atmak vs onlar ztn sorun olmamalı ya, ayıptır bir kere.
Net olacaksınız bu hayatı birlikte yaşadığınızı böyle bir düzenin normal olmadığını ve yapmayacağınızi söyleyeceksiniz.
Kavga gürültüye gerek yok o zmn etkisi kalmıyor

Yazdıklarımın çoğunu uyguladım evliliğimde. Bu konuda her şey mükemmel mi dersen. Tabi ki hayır.
Yine söylemem gereken zamanlar, saldığında hatırlatmam için ufak çaplı delirmeler oluyor.
Ama genel anlamda temiz biridir eşim. Cumartesi günleri ben çalışmam o çalışır.
Ben o gelene kadar evi siler süpürürüm misal, yemek mutfağın toplanması vs. tamamen ona aittir.
15 günde bir yardımcı gelir evime, balkonumumuz kumandalı cam balkon, giyotin deniyor sanırım.
Bahçeden uzun bir şeyler uzatarak dışarıdan silinmesi lazım. Bahçede köpeğimiz var kadında da köpek fobisi olduğu için yapamam dedi ilk baştan. Mecbur bize kaldı o iş.
Eşime 2-3 haftadır söylüyorum bu hafta sonu camları yapacağız diye. Hep bir işi çıkıyor yada tembellik yapıyor.
Camlara her baktığımda delirsem de elimi sürmüyorum. Önümüzdeki haftasonu da yapmazsa sırf bu iş için birini bulacağım. Ücretini de o verecek

o kadar haklsıın ki ya gerçekten.. yardımcı aklımın ucundan bile geçmiyordu mantıklı gayet yani maddi bi sıkıntı olmadıkça ben de ayda bir en az çağırabilirim e madem yardım etmeyecek buna da şaşırmayacak.. bu da yükümü hafifletir.

Back