Yeni evli oğlundan telefon isteyen kayınvalide

Kv ye alınacak telefon 10 bin tl olur ( koca kadın iphone diye diretmez herhalde). Ama konu sahibinin telefonu 100 bin tl. 100 bine 10 tane Samsung marka gayet kullanışlı telefon alınabilir.

Anamıza 10 bin tl ye bir telefon alamayacaksak biz neden çalışıyoruz?

Nedense böyle konuları açanlar genelde çalışmayan kadınlar oluyor. Adam sanki karısının elinden maaşını, altınını aldı da anasına öyle telefon alacak.

Popomun çeyreği bile etmeyecek el kadar telefonu almak için altınını bozduracak kadar para yönetimi olmayan, ev ekonomisinden bihaber insan , kocasının anasına alacak 3 kuruşluk telefonun derdine düşüp huzursuzluk çıkarmamalı.
Ben burada 10 bin tl yi örnek olsun diye verdim ama Samsung marka 10 bin tl ye telefon olduğu gibi aynı marka 6 bin tl ye de telefon var.

Afedersiniz bu devirde gaz çıkarsan 6 bin gider, hani anlaşılsın diye öyle bir benzetme yapıyorum. Şurada 5 bin, 6 bin için tatava yapmaya gerek yok.

Ben burada 10 bin tl yi örnek olsun diye verdim ama Samsung marka 10 bin tl ye telefon olduğu gibi aynı marka 6 bin tl ye de telefon var.

Afedersiniz bu devirde gaz çıkarsan 6 bin gider, hani anlaşılsın diye öyle bir benzetme yapıyorum. Şurada 5 bin, 6 bin için tatava yapmaya gerek yok.
Konu sahibi ilk yumuşak yorumlarda bile kaçmış son yapılanları okusa üyelik iptali yapar herhalde. Çalışmayan kadın tespitiniz çok doğru.

Ben 1 ay önce kendime ıphone 16 pro aldım bilezik bozup çünkü eşimin o kadar nakiti yoktu aynı şeyi annende yapabilir ben kimseden istemedim sonuçta dedim
Bu devirde bilezik bozdurup telefon mu alınır😅😅 aşırı mantıksız bir harcama olmuş. Hem kiradayiz diyorsunuz hemde nerden baksanız 90-100binlik telefon aliyorsunuz

Ben 1 ay önce kendime ıphone 16 pro aldım bilezik bozup çünkü eşimin o kadar nakiti yoktu aynı şeyi annende yapabilir ben kimseden istemedim sonuçta dedim
Bilezik bozdurup telefon alan birinin maddi meseleler hakkındaki fikirlerini ciddiye almazdım.

Bazı erkek aileleri oğullarından para istemeyi çok seviyor. Sürekli gerekli gereksiz istiyor ve bu hep tek taraflı alma şeklinde oluyor. Adamın bu tarz ailesi olsa veriyoruz veriyoruz şimdi de telefon çıktı deseniz anlarım ama adamlar size düğünde destek olmuş sanırım, araba parası vermiş . Araba parası almak yerine iPhone 16 alabilirdi KV ama yok o size vermiş siz telefonun lafını yapıyorsunuz. Boşuna dememişler malım seni vereyim de mi kötü olayım, vermeyeyim de mi kötü olayım.

Bu yaptığınız çok ayıp. Keşke size düğün,ev eşya ve araba da hiç yardım etmeselerdi bakalım o zaman keyfine bilezik bozdurup telefon alabilir miydiniz?

Ayrıca altın bozdurup telefon almak nasıl bir mantık. Ben mi cimriyim diye düşünüyorum. Çocuklarin Bayram harçlıklarıni bile altına çevirdim 😆

Bu devirde bilezik bozdurup telefon mu alınır😅😅 aşırı mantıksız bir harcama olmuş. Hem kiradayiz diyorsunuz hemde nerden baksanız 90-100binlik telefon aliyorsunuz
Kira 15 bin desek, telefon parası 6-7 aylık kirayı öder. Kira 20 bin desek 5 aylık kira ödenir.

Konu sahibi maddi sıkışıklığı bu kadar dert ediniyorsa bozdurduğu altının parasıyla o ayki kirayı, faturaları vs ödeseydi de kocasının yüzünü güldürseydi.

Ki kocası , annnesine telefon alma konusunda konu sahibinin fikrini sornuş, ne güzel. Gizli bir şey yapmamış. Konu sahibi, kocasına " al canım tabii, onlar bize düğünde, araba alırken çok yardm etti, bir telefonun lafı olmaz" dese adam keyiften dört köşe olurdu. Karısını daha bir başka severdi.

Kimisi düzgün koca bulamaz, kimisi bulduğu düzgün koca ve ailesinin kıymetini bilmez.

Ben sasirmadim altin bozup telefon almasina nerde bi fakir var eline gecen ilk toplu parada iphone aliyor.
Aynisini yapan yenge var bizde de daha yeni evliyken ve evinde esyasi eksikken altin bozup telefon almisti. 8 senelik evliler taş ustune taş koymadilar yine krediyle telefon aliyormuş. 😁 16 alcak herhalde.

Söz verilmediyse hayir derdim ama söz vermisse/vermiş ucuzundan bir sey almasina bir sey demezdim amac söz tutmak.
Aynı yengedenbendede var yenge sendromu sanırım bu🤣🤣kıyafet ve telefon almak için bilezik satıyordu bişeyi kalmayınca kredi kartına geçti.. hiç bi şey edinemediler sonunda boşandılar mehiride telefona kürke tutar artık sjsjsj

Aynı yengedenbendede var yenge sendromu sanırım bu🤣🤣kıyafet ve telefon almak için bilezik satıyordu bişeyi kalmayınca kredi kartına geçti.. hiç bi şey edinemediler sonunda boşandılar mehiride telefona kürke tutar artık sjsjsj
Benim amcamın boşandığı eşi de böyle anlattığınız gibiydi
Gençtim o zaman

Babam gelecek etsiz yemek yemez bileziğimi sattım da dolabı et doldurdum dedi 😂😂

Boşandı hala sülalecek kurtulamadık
Aynı vizyonsuzluk kızlarında da var

Hem adamlara düğün yaptırıp, araba aldırıyorsunuz hem de bir 10 bin liralık telefon için utanmadan konu açıyorsunuz. Söz vermiş eşiniz bir zahmet sözünü tutsun. Bir düğün yapmak bile kolay değilken adamlar size üstüne araba almışlar. Insan bunları hiç mi düşünmez yahu?!
Ayrıca iPhone almak için bilezik satmanız hem de kıt kanaat geçirirken beni benden aldı. Siz de evlenmeden önce alsaydınız madem.. Bizim ülkemizdeki insanların bu marka hayranlığı neden kaynaklanıyor acaba. Ayranı yok içmeye...
Ben bekar halimle, borcum yokken ve çalışıyorken bile o paraya yazık diye iPhone almadım. Bileziği satıp o telefonu alınca hiç mi içiniz sızlamadı. Garip yahu. Bence evin ekonomisi konusuna siz çokta dahil olmayın. Eşiniz de sözünü tutsun ama sürekli sürekli de sözler verip durmasın.

O bilezikler benim mehirimdi istediğim şekilde kullanma hakkına sahibim o yüzden anası için bilezik bozamaz maalesef siz ne çok biliyorsunuz öyle
Mehiri istedigi gibi kullanmanin dini gereklilik oldugunu bilen kisi dinen Anne babanin da bakilmasi gereken kisiler oldugunu bilsin bir zahmet. O yuzden anne babaya zekat bile dusmez zaten bakman gerekir diye. Ne coo biliyoesun de oyle ama sadece iatedigin taraftan. Yok oyle azicik ordan azicik burdan ama sadece isime gelenler diye bir sey

Mart ayında bende anneme telefon aldım. Telefonu çok kötüydü arayınca açamıyordu falan donuyordu öyle yani. Bütçeme göre uygun bi şey aldım. Eşime de söyledim annemin doğum günü ve telefonu bozuk telefon almak istiyorum diye. Ne telefonu neden alıyorsun falan demedi. Tamam dedi çünkü biliyor ki annemin imkanı olsa zaten almam imkanı yok. 2 bileziği var ayrıca onu da bozdurup telefon alsın istemezdim dünyanın binbir türlü hali var. Acil bi şey olmadıkça büyük bi şey alınmayacaksa altın bozdurulmasına da karşıyım. Bu arada çalışıyor olmama rağmen bende iphone 13 var. Kazanılmamış parayı harcamak kolay geliyor sanırım size. Ben 13 alırken bile düşündüm ve bütçemi hesapladım çünkü.

yalnış anlamayın da sizinki de saçma olmuş yazık ya ki okudukça gözlerim yuvalarından fırladı arabalar vs kayınpederiniz ve kaynananız size kocaman bir bağ bağışlamış ,bence bir salkım üzümü de verirken gözünüz kalmasın yani. Bu kadar aç gözlülüğün sonu hiç iyi değil benden söylemesi.

Ulen milletin şeyi ne kadar kıymetli ya ben erkek olsam anneme telefon aldım sözüm vardı der geçerim. Anam o benim anamm :)
Yani şuan konuya o kadar sinirlendim ki durduk yere daha yeni evlendiginiz insan geliyor anneme telefon sözüm vardı diye size soruyor sizde biz kiradayiz annenlerin altinlari var ohh paraları var şunları var bozsunlar alsınlar baaaakk ben kimseden istemedim bozdum aldım daha dün 1 bugün 2 bune sahiplik yahu insan biraz konuştuğuna çekinir utanır.
Ha 10 senelik evli olursun dersin bak bizde kiradayiz durumumuz belli şöyledir böyledir sizden korkulur ya

not: kayinvalideleri savunmuyorum

ALtin bozdurup da telefon almayi da ilk defa duyuyorum :D Ben altin bozup evime esya bile almam.
Benim altimlarimi kocam dugun aksami gordu ondan sonra kaldirip kasaya koydum ve neredeyse 8 yillik evliyiz bir daha da gormedi. Ev almayi dusunuyoruz ve ben hala altinlarimi verme taraftari bile degilim. Nakitimizle yapabildigimizi yapma mucadelesindeyim.
Bu arada soz verildiyse alinmasi lazim o telefonun.

Konudan bağımsız u iPhone de ne varya? Herkes iPhone meraklısı 🤣🤣🤣🤣

Konudan bağımsız bu iPhone de ne varya? Herkes iPhone meraklısı 🤣🤣🤣🤣 bide altın bozup alınmış🤣

Back
X