Ben de nacizane fikirlerimi paylaşayım;
- Mikrodalga fırınım var, mikrodalga sadece ısıtmak için kullanılmaz, derin dondurucuda dondurulmuş ürünleri kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde çözdürmek için, her türlü şeyi ısıtmak için, mısır patlatmak için, hatta yemek pişirmek için de kullanılır, yemek pişirme işini zamanla tecrübe edindikçe yapabilirsiniz ancak, biraz tecrübe gerektiriyor. Ama ben mikrodalga fırınımdan çok memnunum, çalıştığım için birçok şeyi hafta sonu hazırlayıp dondurucuya atıyorum ve akşamları işten döndüğümde 5 dakikada çözdürüp servise hazır hale getiriyorum, ısıtma işi de bence küçümsenecek birşey değil, her türlü yemek, börek-çörek, bayat ekmekleri, hatta 1 dakikada süt ısıtıyorum. Çok büyük kolaylık. Mikrodalgada kek bile yaptım ben, 6 dakikada kek pişirdim, gerisini siz düşünün.
-Çalışıyorsanız buzdolabınızı mümkün olduğunca derin dondurucu kısmı en büyük olanından alın, ben ekstra bir dondurucu daha aldım dolabımınki yetmedi.
-Hayatımda en çok dua ettiğim şey çay-kahve makinamdır, sabah kalktığımda 1 poşet çay ve su koyuyorum içine düğmesine basıp giyinmeye gidiyorum, ben giyinene kadar çay kendi kendine demlenmiş oluyor.
-Eskiden küçük ev aletleri olmadığı için büyük bir mutfak robotu almıştım çeyizime, sakın almayın, tek tek küçük ev aletlerinden alın. Atmaya kıyamadığım için mecburen kullanıyorum. Ayrıca 1 tane de rondo aldım ekstradan.
-Plastik kepçe spatula tarzı şeyler almayın, yemek yaparken tencerenin içinde kalırsa yanıyor, ayrıca bulaşık makinesinde de eriyor. Teflon gibi plastikler var onlar kullanışlı. Yumurta fırçası da kıllı olanlardan almayın silikon olanlar makinede yıkanabiliyor.
-Günlük kullanım için plastik saplı çatal-kaşık setlerinden almıştım sapları çıktı, kırıldı, hiç tavsiye etmem, normal metal yada çelik olanlardan alın.
-Fritöz hediye gelmişti, ben de daha önce kızartma tenceresi almıştım, ikisi de duruyor hiç kullanışlı değil, kızartmalarımı tavada yapıyorum, diğerleri için 1 litreden fazla yağ gerekiyor, ayrıca temizlemesi çok büyük dert.
-Ben bir türlü çaydanlık işinde dikiş tutturamadım, tombul çaydanlık almıştım küçük, çok akıtıyor, sonra emsanın demce modeli çaydanlık aldım, görünüşü çok şık ama o da demliğin yarısı çaydanlığın içine girdiği için hep buhar oluyor, dökmeye kalkıştığınızda buharlar su olup masaya akıyor, onu da kullanamadım, eski klasik tip çaydanlıkla rahat ettim, bir de sinbo nun porselen demlikli çay makinası hediye gelmişti o da çok güzel tavsiye ederim, kettle olarak da kullanılıyor.
-King kettle almıştım çok çabuk bozuldu tavsiye etmem, allahtan 2 tane de hediye gelmişti yedeği çok.
-Bardak ve sürahi takımlarını yaldızlı olanlardan almıştım, çay bardaklarını makinede yıkadım, çalışan kadınım malum herşeyin pratiği, hepsinin boyaları gitti, renksiz ve yaldızsız olanlardan alın.
-Kahvaltı takımını kapaklı olanlardan alın, sonra üstüne streç film yada bone takmakla uğraşmayın.
-Şarjlı küçük el süpürgeleri yerine arzum vızır vızır temizlik robotu öneririm, yere eğilmeden uzun sapıyla çok rahat süpürüyor. Eski gırgırlar gibi fırçalı süpürgenin şarjlı olanı, çok güzel bir ürün.
-Eğer durumunuz müsaitse mutlaka ama mutlaka çamaşır kurutma makinesi öneririm, benimkisi siemens, çok araştırdım en iyisi de bu marka olduğuna karar verdim. Çamaşır makinesinden çıkan temiz çamaşırlardaki kılı tüyü, tozu nasıl topluyor bir bilseniz, filtresinden resmen kapkara bir toz yumağı çıkıyor her çamaşırda, bunları gördükçe evim bahçeli olmasına rağmen bahçeye çamaşır asamaz oldum, temiz çamaşırlardan bunlar çıkıyorsa, dışarıya astığımızda toplayacağı tozu kiri düşünün artık, şu an hamileyim ve bebek olunca onun çamaşırlarını hep kurutma makinasında kurutacağım.
-1 tane Fackelmann 1 tane de Tefal teflon fırın tepsisi almıştım, ikisi de çizildi, teflonları soyuldu, teflon almayın, kullanışlı değil.
-Plastik sarımsak rendesi, metal sarımsak ezici hepsini kullandım, plastik kırıldı, metal ezicinin içinde kalıyor zaten sarımsak içiden elinizle çıkarmak zorunda kalıyorsunuz, en son kolaylığı havanda buldum, en pratiği eski usul havan ve tokmak :)
aklıma geldikçe yazarım yine ilk aklıma gelenler bunlar.