Yeni evlenmiş hanımlar,çeyizinizdeki hangi ürünlerden memnun değilsiniz?

mısra ggerçekten yararlı fikirler vermişsin.alkisalkisalkisBen bir tane klozet takımı almıştım,ama dediğin çok doğru gerçekten şimdi pişman oldum.AZ ve ÖZ konusunda saan kesinlikle katılıyorum.ama annemi tutmak çok zor oluyor.yerimseniben

Sulu süpürge demek o kadar zor.Düşününce gerçekten çok haklısınız sağolun

Son düzenleme:
Ben de nacizane fikirlerimi paylaşayım;
- Mikrodalga fırınım var, mikrodalga sadece ısıtmak için kullanılmaz, derin dondurucuda dondurulmuş ürünleri kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde çözdürmek için, her türlü şeyi ısıtmak için, mısır patlatmak için, hatta yemek pişirmek için de kullanılır, yemek pişirme işini zamanla tecrübe edindikçe yapabilirsiniz ancak, biraz tecrübe gerektiriyor. Ama ben mikrodalga fırınımdan çok memnunum, çalıştığım için birçok şeyi hafta sonu hazırlayıp dondurucuya atıyorum ve akşamları işten döndüğümde 5 dakikada çözdürüp servise hazır hale getiriyorum, ısıtma işi de bence küçümsenecek birşey değil, her türlü yemek, börek-çörek, bayat ekmekleri, hatta 1 dakikada süt ısıtıyorum. Çok büyük kolaylık. Mikrodalgada kek bile yaptım ben, 6 dakikada kek pişirdim, gerisini siz düşünün.
-Çalışıyorsanız buzdolabınızı mümkün olduğunca derin dondurucu kısmı en büyük olanından alın, ben ekstra bir dondurucu daha aldım dolabımınki yetmedi.
-Hayatımda en çok dua ettiğim şey çay-kahve makinamdır, sabah kalktığımda 1 poşet çay ve su koyuyorum içine düğmesine basıp giyinmeye gidiyorum, ben giyinene kadar çay kendi kendine demlenmiş oluyor.
-Eskiden küçük ev aletleri olmadığı için büyük bir mutfak robotu almıştım çeyizime, sakın almayın, tek tek küçük ev aletlerinden alın. Atmaya kıyamadığım için mecburen kullanıyorum. Ayrıca 1 tane de rondo aldım ekstradan.
-Plastik kepçe spatula tarzı şeyler almayın, yemek yaparken tencerenin içinde kalırsa yanıyor, ayrıca bulaşık makinesinde de eriyor. Teflon gibi plastikler var onlar kullanışlı. Yumurta fırçası da kıllı olanlardan almayın silikon olanlar makinede yıkanabiliyor.
-Günlük kullanım için plastik saplı çatal-kaşık setlerinden almıştım sapları çıktı, kırıldı, hiç tavsiye etmem, normal metal yada çelik olanlardan alın.
-Fritöz hediye gelmişti, ben de daha önce kızartma tenceresi almıştım, ikisi de duruyor hiç kullanışlı değil, kızartmalarımı tavada yapıyorum, diğerleri için 1 litreden fazla yağ gerekiyor, ayrıca temizlemesi çok büyük dert.
-Ben bir türlü çaydanlık işinde dikiş tutturamadım, tombul çaydanlık almıştım küçük, çok akıtıyor, sonra emsanın demce modeli çaydanlık aldım, görünüşü çok şık ama o da demliğin yarısı çaydanlığın içine girdiği için hep buhar oluyor, dökmeye kalkıştığınızda buharlar su olup masaya akıyor, onu da kullanamadım, eski klasik tip çaydanlıkla rahat ettim, bir de sinbo nun porselen demlikli çay makinası hediye gelmişti o da çok güzel tavsiye ederim, kettle olarak da kullanılıyor.
-King kettle almıştım çok çabuk bozuldu tavsiye etmem, allahtan 2 tane de hediye gelmişti yedeği çok.
-Bardak ve sürahi takımlarını yaldızlı olanlardan almıştım, çay bardaklarını makinede yıkadım, çalışan kadınım malum herşeyin pratiği, hepsinin boyaları gitti, renksiz ve yaldızsız olanlardan alın.
-Kahvaltı takımını kapaklı olanlardan alın, sonra üstüne streç film yada bone takmakla uğraşmayın.
-Şarjlı küçük el süpürgeleri yerine arzum vızır vızır temizlik robotu öneririm, yere eğilmeden uzun sapıyla çok rahat süpürüyor. Eski gırgırlar gibi fırçalı süpürgenin şarjlı olanı, çok güzel bir ürün.
-Eğer durumunuz müsaitse mutlaka ama mutlaka çamaşır kurutma makinesi öneririm, benimkisi siemens, çok araştırdım en iyisi de bu marka olduğuna karar verdim. Çamaşır makinesinden çıkan temiz çamaşırlardaki kılı tüyü, tozu nasıl topluyor bir bilseniz, filtresinden resmen kapkara bir toz yumağı çıkıyor her çamaşırda, bunları gördükçe evim bahçeli olmasına rağmen bahçeye çamaşır asamaz oldum, temiz çamaşırlardan bunlar çıkıyorsa, dışarıya astığımızda toplayacağı tozu kiri düşünün artık, şu an hamileyim ve bebek olunca onun çamaşırlarını hep kurutma makinasında kurutacağım.
-1 tane Fackelmann 1 tane de Tefal teflon fırın tepsisi almıştım, ikisi de çizildi, teflonları soyuldu, teflon almayın, kullanışlı değil.
-Plastik sarımsak rendesi, metal sarımsak ezici hepsini kullandım, plastik kırıldı, metal ezicinin içinde kalıyor zaten sarımsak içiden elinizle çıkarmak zorunda kalıyorsunuz, en son kolaylığı havanda buldum, en pratiği eski usul havan ve tokmak :)
aklıma geldikçe yazarım yine ilk aklıma gelenler bunlar.

önerilerin icin saol canım faydalı olcak kaydirigubbakcemile5

gulbiraz bilgiler için tşk ama her ne kadar kolaylıgı olsada asla mikrodalga alıp kullanmayacağım.ve kimselerede önermiyorum.Bir sürü zararlıyla beraberken, hepsini kullanmak şart değil. Ki mikrodalganın zararları cok daha fazla diğerlerine oranla..Hele de ne pişiririm ne de ısıtırım ne de çözdürürümmm.ama dileyen kullanabilir tabi.

Son düzenleyen: Moderatör:
gülbiraz sana da teşekkürler . faydalı bilgiler vermişsin.
birşey soracağım sana,mikrodalgada nasıl mısır patlatıyorsun:kedi:

schaffer tabak takımımdan(plastik saplı kaşık vs dahildi), schafer bıçak takımımdan, mutfak için shaggy halımdan, turuncu mutfak örtü takımımdan, mat çatal-kaçık takımımdan, mat çay servisi takımımdan, tefal düdüklü(pahalı olduğu için mecbur kullanıyorum), bi milyoncudan aldığım ıvır zıvır plastik vs. şeylerden memnun değilim. almışken iyisini almak en iyisi ama, markalar da insanı yanıltıyor bazen...

evet çok haklısın.. ben daha yeni ergen zamanlarımda anneme demiştim, yapma dantel vs şeyler ben istemem diye... sadece havlu çok lazım oluyo, onun dışında bikaç seccade, bi kaç tülbent, biakç da patik yetiyo.lifmiş, dantellermiş, hepsi yer kaplıyo sadece.

bendeyeni evli olarak nacizane fikirlerimi paylaşayım..
o kadar çok çeyize hiç gerek yok ..dantel vs..hele bide çalışıyorsanız yıkaması ütülemesi bir dert..
ben az ve öz olarak aldım bunları..annem yapmışdı sağolsun ama o kadar çok dantel vardı ki
ben seçip eleyerek istediklerimi aldım..şu an salonumda serili annemin el emeği diye içim rahat etmedi
bi 6 ay kullanıyım dedim .
onun dışında yatak örtüsü olmalı ama abartmadan sade bir model almışdım taç dan şiddetle taçı
tavsiye ederim memnun olmama rağmen hergün örtmüyorum açıkçası...
soley marka nevresim takımından memnun kaldım...

sarev markalı olanın rengi daha 3 ay bile olmadan matlaşdı...tavsiye etmem bu markayı...
birde tencere takımları çok önemli ben her ne akıla hizmetse fakir marka teflon takım almışdım
ucuz bişey de değildi..ama memnun değilim...tavsiye etmem..
kahvaltı takımı mutlaka olmalı zaten çoğu setin içinde var..benimde güral porselen yemek takımım
içindeki kahvaltı takımımdan ..çatal kaşık takımımdan memnunum..
ama takımın içindeki çelik tencere seti iyi çıkmadı hemen çelik sarardı daha çok olmasına rağmen
mikrodalga almamışdım almayı da düşünmüyorum...
şimdilik aklıma gelenler bunlar ...geldikçe yazarım

laylaylom cok guzel bilgiler tşrkler.

Kızlar birşey sormak istiyorum. Soley bornoz seti kullananlar varmı varsa memnunlarmı? Ya da kullandığınız,memnun kaldıgınız bornoz markası ve havlu markası nedir yardımcı olur musunuz

ben henüz evlenmedim canm ama geçenlerde kendime taç bornoz aldım,ben çok memnunum!ama kuzenimde soleyin bornoz takımı var o da çok memnunsoleyin modelleride çok harika bence!ayrıcanak soft cotton çok kaliteli bir marka diyorlar(bornoz alanında)...

Lilyum, mikrodalgada fırın poşetine mısır, yağ ve tuz koyarak, yada kapaklı bir kap içinde mısır patlatılabiliyor. Mikrodalga kullanımı herkesin keyfine kalmış birşey, ben hayatımızdaki diğer elektronik aletlerden, cep telefonlarından, adım başı tepemizde asılı baz istasyonlarından, günde 10 saat maruz kaldığım bilgisayarlardan, her gün yediğimiz kanser yapan birçok yiyeceklerden daha fazla zararlı olmadığını düşündüm ve aldım ve iyiki de almışım, çalışıyorum ve zaman tasarrufu benim için çok önemli. Mikrodalga fırınla %80 zaman tasarrufu ve %50 enerji tasarrufu da işime geliyor.
Ayrıca bu mikrodalga fırında bulunan dalgalar, aynı zamanda evinizdeki tv nizde, radyonuzda ve cep telefonlarınızda da var.

ben 3 yıllık evliyim kızlar soley almıştık tam takım ama hiç memnun kaldım 6 ay önce çöpe attım liğme liğme oldu havluları sonra özdilek bambu olanından aldık çok fazla memnunum o kadar güzel ki yıkandıkça dahada güzel oluyo resmen

isteyen mikrodalga kullanabilir tabiki, radyasyonu tvdende cep telinden de cok daha fazla mikrodalganın. tek problemi bu değil zaten, ayrıca herşeyde var die hepsini kullanmamız gerekmez.. sorun radyasyon deil sadece zaten alışmadıgımız bi yöntemle ısıtıyor yemekleri, moleküllerini değiştiriyor, bu yüzden vücudumuza bu değişmiş hücreler de farklılık yaratıyor. Sağlığımız için biraz araştıralım bence.

ama kimsenin kullanmasına karşı değilim. ben kullanmayacağımı belirttim sadece.

esin cnm bende soley,taç ve özdilek arasında kaldım

o kadar faydalı bilgiler yazmışsınızki çok sağolunopuyorumnanaktan

pinky bornoz takımında özdilekten yanayımsositososito

bende sağlıksız olduğunu düşünüyorum mesela dondurucudan çıkan yicekleri buzdolabında kendi halinde çözülmesini beklemek en sağlıklısıymış..

o kadar faydalı bilgiler yazmışsınızki çok sağolunopuyorumnanaktan

pinky bornoz takımında özdilekten yanayımsositososito

sağol canım, çok tşk ederim.özdilek te tercihlerim arasında.

kızlar bornozla ilgili bilgilerinizi merakla bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…