Arkadaşlar aklıma gelen önemli şeyleri yazmaya çalışacağım.
1-Bulaşık ve çamaşır makinesi gibi aletlerin mutlaka Asınıf olmasına dahada önemlisi kısa programda yıkama seçeneğinin olmasına çok dikkat edin.Beyaz eşyalarınız gri-çelikse kesinlikle normal bezlerle silmeyin,çizmeyen bir bez kullanın.
2-Alacağınız ütüyü çok iyi seçin.Benim ki Tefal memnunum.
3-Mutfaktaki küçük ev aletlerini gerçekten küçük boyutta olanlardan seçin.Örnek kocaman bir mutfak robotu almak yerine rondo ve el blendırı alın,benim en büyük yardımcılarımdır.
Fritözü en minik olanından seçin.
4-Lüzumsuz küçük ev aletlerine para harcamayın yumurta pişirici,ekmek kızartma makinesi,yoğurtmatik gibi.
5-Günlük olarak kullanacağınız kaşık çatalları lütfen iyi bir markadan alın,evde ençok yıkanan şeylerdir.Sapları plastik-şıngırdak renkli kaşık çatal takımınız varsa makineye koymayın,benimkilerin rengi kaçtı çizildi.
6-Düdüklü tencereniz mutlaka ve mutlaka olsun,zamandan tasarruf edeceksiniz.
7-Mikrodalga fırını gerçekten kullanacaksanız alın,yoksa bir köşede yer kaplayarak öylece bekler.
8-Çelik-teflon tencere takımlarınız ayrı ayrı mutlaka olsun.
9-Mutfaktaki yardımcı minik aletleriniz fındık-ceviz kıracağı,sarımsak ezici,tirbüşon...vs mutlaka çelik olsun yoksa bir işe yaramaz.
10-Bir metal birde plastik süzgeciniz olsun.Sıcak birşey süzerken çelik olanı,sebze-meyve süzerken plastiği kullanırsınız.
11-Ekmek kutunuz-ekmek sepetiniz,çokkk devasal boyutta olmayan baharat takımlarınız olsun.
12-Şekilli birkaç kek kalıbınız olsun.Ben hem kek yaparken hemde tatlı ve salatalarımı şekillendirirken çok yararlanıyorum.
13-Su ve çay bardaklarınızı çok şıngırdak lame-dore...vs kaplamalı olanlardan seçmeyin aldıysanızda kullandıktan sonra da makinede yıkamayın.4-5 yıkama sonrasında desenler pofffff
14-Kahvaltı takımınız olsun,misafirlerinizi ağırlarken çok şık duruyor ayrıca eşinizlede hafta sonu kahvaltı yaparken keyifle kullanırsınız.Ayrıca servis tabaklarını pasta-meyve ikramlarındada kullanırsınız.
15-Yemek takımızı mutlaka iyi ve garanti süresi uzun olan bir firmadan seçin.Çok desenli-kaplamalı modelleri tercih etmeyin elinizde yıkamak zorunda kalırsınız.
16-Ençok kullanılan eşyalarda olsa Havlu-nevresimleri abartarak almayın.Çünkü sürekli muhteşem desenli ürünler çıkıyor bakakalıyorsunuz :))))))))))
17-Banyo için klozet takımı-seramik takımı gibi şeyleri en son alın.En son derken oturacağınız ev belli olduktan sonra alın,fayanslara uyum sağlasın sırıtmasın.
18-Mobilya alırkende çok açık veya çok koyu renkli özellikle koltukları seçmeyin,temizlemekte çokkk zorlanırsınız.
19-Dekorasyon objelerinizi mobilyalarınızı aldıktan sonra temin edin,yoksa uymayabilir.
20-Yatak örtüsüne bir ton para verip şu gelinlik gibi her yeri tüllü ve gösterişli olanlardan sakın almayın.Evlendikten çok kısa bir süre sonra kullanmayacaksanız emin olun.Hele ki çalışıyorsanız sabah o örtüyü örtmeye bile vaktiniz olmayacak.Ben yatak odasının perde fonundan çok pratik ve kullanışlı bir örtü diktirdim,onu bile sadece misafir geldiğinde kullanıyorum.
EN ÖNEMLİSİ HİÇBİRŞEYİ ALMIŞ OLMAK İÇİN UYDURMASYON BİR FİRMADAN ALMAYIN AZ VE ÖZ OLSUN
Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım