1-Günlük kullanım için uyduruk çatal-bıçak takımı almayın (3. yıkamada paslandı, ve geçen peynir yerken sapı başı çatalın ayrıldı, diğer bir kaç parçası da koptu direk çöpe gitti hepsi).
2-Plastik mutfak minik gereçlerini seçmeyin. (Böyle yuvarlak sarımsak ezeceği almıştım, içine koyup kapağını kapatıp,mengeneli sistemle sıkılıyordu, 2. sıkışımda parça pinçik oldu) Metal seçmenizi tavsiye ederim.
3-Koskoca bir robot yerine (120 metrekarelik mutfağınız olmayacaksa) minik minik parçalar seçin, yıkaması da kullanması da rahat oluyor.
4-Ekonomik su tasarrufu olan makineleri kullanım durumunuza göre seçin (Kısa programım 2saat 40 dakika sürüyor, tencere gibi yoğun yıkama programını söylemeyeceğim bile :) )
5-Annenizin ya da etraftakilerin verdiği demet demet yorganları kabul etmeyin (120 metrekarelik yatakodanız olmayacaksa)Yoksa bazalar, dolaplar her yer yorgan, örtü bik bikle doluyor.
6-Alacağınız elektronik aletlerin walt kısmına dikkat edin, ben saç kurutma makinemi walt açısından yüksek almıştım, 2 dakikada belime kadar olan saçlarım kururken, düdük gibi kendini ısıtmaktan aciz saç maşasını da gene ben almışım (Ne akla hizmetse).Elektrik süpürgesi için de aman bu konuya dikkat.
7-Günlük kullanım tabak-çanak ve çatal-bıçak- bardak setlerini 12'li almaya çalışın, 2 kişi bile olsanız, sabah akşam 2-3 bardak su, çay içseniz tüm takım iki gün içinde bitiyor (6 kişilikse)
8-Tava,tencere gibi şeylerde ilk etapta tek olsun diye düşünmeyin, ilk etapta da olsa aynı anda iki ayrı kızartma tavası ya da tencere tas lazım olabiliyor, bunlardan en azından iki tane alın derim ben.
9-Kibar ve minik düdüklü tencere yerine her zaman kullanılabilecek, 100 gram da pişirseniz, 3 kiloda pişirseniz işinizi görecek normal boyutlarda bir düdüklü seçin yoksa benim gibi kibar ama kullanışsız bir düdüklünüz olur :)
10-Bazı şeyleri de aceleye getirmeyin, misal banyo aksesuar takımı(tuvalet kağıdı askılığı, macun kutusu, sabunluk ..vs.)Biz almıştık, ama tuttuğumuz evde hepsi fixlenmişti duvara monte edilmiş bir biçimde. Boşa para vermiş olduk böylece.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin size kızlar.