Burayı uzun zamanıdır takip ediyordum üye olmak bugüne nasip oldu.
Ben 23 yaşında bir bayanım çok sorunlu bir ilişkim oldu geçmişte ona olan sevgim aşkım herşeyim bitti hal böyle olunca da bitirmek zor oldu ama bitti.
Zaman verdim kendime toparlanabildim..
Tesadüf eseri gittiğim bir yerde birisi ile tanıştım kendisi beni face book adresimden buldu. mesaj attı ve konuşmaya başladık
29 yaşında işinde gücünde birisi
.Bana benden çok hoşlandığını dile getirdi dha görür görmez isteklerini beklentilerini söyledi.
Evlenmek niyetinde olduğunu ama kısmet nasip olmadığını dile getirdi en son ilişkisi evlilik boyutuna gelmiş
Ama çok özel nedenlerden dolayı olmamış. TAbi yaşı böyle oluncada norma olarak çevreden olsun aileden olsun, herkez hani daha evlenmiyormusun gibi bir çok kelime kullanmış. Ama kendisinin içine sinen kimse olmamış.olduysa bile nasip olmamış.
Bana bu saatten sonra kendisinin lay lay lom bir ilişki aramdığını beni ciddi bir şekilde tanımak istediğini dile getirdi. Ve daha sonra benim bu konudaki düşüncelerimi sordu. Bende eğer iste bu diyebileceğim birisi olursa
Beni seven sayan değer veren neden evlenmeyim biz zaten o yaşları çoktan geçtik dedim.
Düşümcelerim kendisini fazlasıyla mutlu etti. Baya bir konuştuk mesajlaştık .Onun için güvenin çok önemli olduğunu söyledi eğer bana o güveni verebilrsen daha ben ne isteyebilirim ki dedi.
Hayat baya yıpratmış kendisini bunlarıda dile getirdi.
Biz daha sonra bir yerde kahve içmeye karar verdik ve görüştük yüz yüze konuşmak daha iyi olur diye.
Size aynen konuştuklarımızı yazmak istiyorum.
O: senin için maddiyat ne kadar önemli ? parayla mutluluk olur mu ?
Ben: Benim için maddiyat elbette önemli ama her zaman ikinci sırada yer alır hiç önemli değil desem yalan söylemiş olurum sana Bir insanın karakteri kişiliği daha önemli maddiyat 2. planda Bir insanın karakteri yerindeyse o insan ekmeğini taştan cıkartır dedim bu düşüncelerim çok hoşuna gitti.
O: Arkadaşlarımın önerisi üzerine birisile tanıştım kız daha bana ilk buluşmamızda evin var mı ? araban var mı ? ne kadar maaş alıyorsun gibi cümleler kullandı Ben ise bende hepsi var peki ya sende bunlar var mı dedim.. Yok diye cevap verdi bana ve masadan kalktım gittim Böyle insanlarda var dedi.
Ben senden gerçekten çok etkilendim bunca şey yaşadım bunca insan gördüm. işimden dolayıda Bir insanın gözünün içine baktım mı anlayabiliyorum artık Sen gerçekten beklentilerimin çok çok üzerinde birisin.
Seni tanımayı bir yola çıkmayı cok isterim.. Bu yolda İllaki olacak diye birşey de diyemez illaki olmayacak diye birşey diyemez. Olursa çok güzel olur Ama olmassada nasip kısmet.Kimsenin üzülmesini istemem.
Kimsenin vaktinide çalmak istemem.
Ben biraz eski kafalıymdır Sevdiğim kadını eşim olacak kadını kıskanırm, sahiplenirim açık söyleyim.
Karışırım giyimine kuşamına rahatsız olduğum birşey varsa dile getiririm.
Yapmak veya yapmamak onun elinde Yapması bana saygısı, Yapmaması bana saygısızlığını gösterir.
Afedersin Benim eşime yolda sokakta kimsenin bakmasını istemem dikkat çekici şekilde giyinmesini orasını burasını götermesini istemem .Çok görüyoruz böyle kişileri bana göre bunlar ters.. Düşüncelerim sana anormal gelebilir ama benim istediklerimde çok fazla değil.. Bunları bil düşün ki sende kafanda değerlendir beni, bana bir adım gelene ben 10 adım gelirim Eşim olacak kişiye gözü kapalı güvenmem lazım.
Ben: Düşüncelerinde bana anormal gelen hiç birşey yok zaten bende giyimime kuşamıma dikkat eden biriyim.Allah nasip ederse ilerde kapanmayı düşünüyorum. Buunda kendisine dile getirdim daha çok hoşuna gitti.
Ben: Benim için saygı en önemlisi saygısız hiç birşey yürümez olmaz elbet biliyorum güven dürüstlük cok önemli ama bunlar kadar saygıda önemli
O: Bu benim karşımdaki kişiye bağlı eğer karşımdaki kişi bana saygısızlık yapmış veya yapıyorsa bende ona yaparım.. Açk söyleyim saklamam senden Once kişi kendini sorgulamalı Ben ne yaptım ki ? Bu adam bana saygısızlık yaptı.. diyebilmeli dedi.
Bu şekilde baya konuştuk anlayacağınız o bana düşüncelerini belirtti ben kendisine belirttim.
Ama anladığım kadarı ile bu kişi çok çok kıskanç birisi Ama bir o kadar da sadık güvenilir ailesine eşine çocuklarına sahip çıkabilecek koruyup kollayacak, her zaman arkadasında durabilecek birisi.
Şu an ikimizinde düşünceleri olumlu yönde onun bana karşı benimde o na karşı birbirimizi tanıma aşamasındayız.
Eğer kendisi tama diyebilrse ve bende tamam diyebilrsem işi ciddiye bindirmek için beklemeyeceğini de dile getirdi.
Tabiki bunlar için zaman gerekli..
Ama yinede bilmiyorum sizede sormak istedim başkası gözünden yorumlara ihtiyacımım. var
Siz bu konuşmalardan az çok ne çıkardınız yinede insanlardan korkuyorum.
Boş hayallerede kapılmak istemem ümtlenmek istemem ama tanımaya değer birisi gibi geldi bana
Tabi zaman ne getirir bilinmez ne olur bilinmez. onun da dediği gibi olursa olur olmassa yapacak birşey yok.
Ama ben kapılırsam ve eğer olmassada üzülürüm gerçekten.
Bu arada kendiside oğlak burcu nerdeyse tüm özelliklerini taşıyor :)
Sizinde fikirlerinizi yorumlarınızı almak istedim şimdiden çok teşekkür ederim
Ynlış anlaşılmasın birşeyi söylemek istedim
Kendisi bana kapan vs kesinlikle demedi sadece giyimime kuşamıma dikkat etmem gerektiğini dile getirdi..
Ben ilerde kapanmayı düşünüyorum kendim düşünüyorum
Bunuda ona söyledim Ben zaten ilerde kendimi hazır hissettiğimde kapanmayı düşünüyorum dedim.
Burayı uzun zamanıdır takip ediyordum üye olmak bugüne nasip oldu.
Ben 23 yaşında bir bayanım çok sorunlu bir ilişkim oldu geçmişte ona olan sevgim aşkım herşeyim bitti hal böyle olunca da bitirmek zor oldu ama bitti.
Tesadüf eseri gittiğim bir yerde birisi ile tanıştım kendisi beni face book adresimden buldu. mesaj attı ve konuşmaya başladık
.Bana benden çok hoşlandığını dile getirdi dha görür görmez isteklerini beklentilerini söyledi.
Evlenmek niyetinde olduğunu ama kısmet nasip olmadığını dile getirdi en son ilişkisi evlilik boyutuna gelmiş
Ama çok özel nedenlerden dolayı olmamış. TAbi yaşı böyle oluncada norma olarak çevreden olsun aileden olsun, herkez hani daha evlenmiyormusun gibi bir çok kelime kullanmış. Ama kendisinin içine sinen kimse olmamış.olduysa bile nasip olmamış.
Bana bu saatten sonra kendisinin lay lay lom bir ilişki aramdığını beni ciddi bir şekilde tanımak istediğini dile getirdi. Ve daha sonra benim bu konudaki düşüncelerimi sordu. Bende eğer iste bu diyebileceğim birisi olursa
Beni seven sayan değer veren neden evlenmeyim biz zaten o yaşları çoktan geçtik dedim.
Düşümcelerim kendisini fazlasıyla mutlu etti. Baya bir konuştuk mesajlaştık .Onun için güvenin çok önemli olduğunu söyledi eğer bana o güveni verebilrsen daha ben ne isteyebilirim ki dedi.
Biz daha sonra bir yerde kahve içmeye karar verdik ve görüştük yüz yüze konuşmak daha iyi olur diye.
Ben: Benim için maddiyat elbette önemli ama her zaman ikinci sırada yer alır hiç önemli değil desem yalan söylemiş olurum sana Bir insanın karakteri kişiliği daha önemli maddiyat 2. planda Bir insanın karakteri yerindeyse o insan ekmeğini taştan cıkartır dedim bu düşüncelerim çok hoşuna gitti.
O: Arkadaşlarımın önerisi üzerine birisile tanıştım kız daha bana ilk buluşmamızda evin var mı ? araban var mı ? ne kadar maaş alıyorsun gibi cümleler kullandı Ben ise bende hepsi var peki ya sende bunlar var mı dedim.. Yok diye cevap verdi bana ve masadan kalktım gittim Böyle insanlarda var dedi.
Ben senden gerçekten çok etkilendim bunca şey yaşadım bunca insan gördüm. işimden dolayıda Bir insanın gözünün içine baktım mı anlayabiliyorum artık Sen gerçekten beklentilerimin çok çok üzerinde birisin.
Seni tanımayı bir yola çıkmayı cok isterim.. Bu yolda İllaki olacak diye birşey de diyemez illaki olmayacak diye birşey diyemez. Olursa çok güzel olur Ama olmassada nasip kısmet.Kimsenin üzülmesini istemem.
Ben biraz eski kafalıymdır Sevdiğim kadını eşim olacak kadını kıskanırm, sahiplenirim açık söyleyim.
Yapmak veya yapmamak onun elinde Yapması bana saygısı, Yapmaması bana saygısızlığını gösterir.
Afedersin Benim eşime yolda sokakta kimsenin bakmasını istemem dikkat çekici şekilde giyinmesini orasını burasını götermesini istemem .Çok görüyoruz böyle kişileri bana göre bunlar ters.. Düşüncelerim sana anormal gelebilir ama benim istediklerimde çok fazla değil.. Bunları bil düşün ki sende kafanda değerlendir beni, bana bir adım gelene ben 10 adım gelirim Eşim olacak kişiye gözü kapalı güvenmem lazım.
Ben: Düşüncelerinde bana anormal gelen hiç birşey yok zaten bende giyimime kuşamıma dikkat eden biriyim.Allah nasip ederse ilerde kapanmayı düşünüyorum. Buunda kendisine dile getirdim daha çok hoşuna gitti.
Ben: Benim için saygı en önemlisi saygısız hiç birşey yürümez olmaz elbet biliyorum güven dürüstlük cok önemli ama bunlar kadar saygıda önemli
O: Bu benim karşımdaki kişiye bağlı eğer karşımdaki kişi bana saygısızlık yapmış veya yapıyorsa bende ona yaparım.. Açk söyleyim saklamam senden Once kişi kendini sorgulamalı Ben ne yaptım ki ? Bu adam bana saygısızlık yaptı.. diyebilmeli dedi.
Bu şekilde baya konuştuk anlayacağınız o bana düşüncelerini belirtti ben kendisine belirttim.
Ama anladığım kadarı ile bu kişi çok çok kıskanç birisi Ama bir o kadar da sadık güvenilir ailesine eşine çocuklarına sahip çıkabilecek koruyup kollayacak, her zaman arkadasında durabilecek birisi.
Şu an ikimizinde düşünceleri olumlu yönde onun bana karşı benimde o na karşı birbirimizi tanıma aşamasındayız.
Eğer kendisi tama diyebilrse ve bende tamam diyebilrsem işi ciddiye bindirmek için beklemeyeceğini de dile getirdi.
Ama yinede bilmiyorum sizede sormak istedim başkası gözünden yorumlara ihtiyacımım. var
Boş hayallerede kapılmak istemem ümtlenmek istemem ama tanımaya değer birisi gibi geldi bana
Tabi zaman ne getirir bilinmez ne olur bilinmez. onun da dediği gibi olursa olur olmassa yapacak birşey yok.
Kendisi bana kapan vs kesinlikle demedi sadece giyimime kuşamıma dikkat etmem gerektiğini dile getirdi..
Bunuda ona söyledim Ben zaten ilerde kendimi hazır hissettiğimde kapanmayı düşünüyorum dedim.
Valla gayet mantıklı ve dürüst konuşmuş çocuk. Yanlış bir şey göremedim. Ama sen yine de kendini çok kaptırma. Giyime falan gelince seven ve değer veren her erkek bu şekilde kıskanır. Seven her erkek, sevdiğini sadece kendi görsün ister.Burayı uzun zamanıdır takip ediyordum üye olmak bugüne nasip oldu.
Valla gayet mantıklı ve dürüst konuşmuş çocuk. Yanlış bir şey göremedim. Ama sen yine de kendini çok kaptırma. Giyime falan gelince seven ve değer veren her erkek bu şekilde kıskanır. Seven her erkek, sevdiğini sadece kendi görsün ister.[/QUOTE]
Valla bilmeyenler olabiliyor, bunun bilmemekle ilgisi yok ki. Yeni tanışmışlar, çocuk tabii ki istediklerini söyleyecek. Kimileri nerede ne yapacağını bilmiyor. Örnek vereyim, teyzem yani. 5 Kardeşler hepsi nerede ne yapacağını bilir, lakin o bilmiyor. (Müvlütlü düğüne transparan mini bir elbiseyle gelmek gibi mesela) Ve 37 yaşında. Herkes nerede ne giyeceğini bilse sokaklarda bazılarını gördüğümüzde aman ya rabbi demeyiz sanırım. Çocuk da tam tanımadığı için kurallarını söylemiş. Benim ailem rahat, ben de açık giyinirdim yaşım ilerlemeden önce, eşim de evlenmeden önce söylemişti. Tamam bu kıyafetler açık, sana da çok yakışıyor. Ama seni bu şekilde sadece ben görmek isterim, başka erkekler görse kıskanırım derdi. Ben de gerçekten bel, sırt dekolteli falan giyinirdim yazın. Ama yavaş yavaş öğrendim. Ya da yetişme tarzı diyelim. Mesela benim kız kardeşim tesettüre girdi evlendikten sonra. Babam onu görünce öfkeden köpürüyor. Çarşaflı değil ama siyah giyiyor diye dalga geçiyor, eşin mi giydiriyor seni böyle diye. Halbuki kız böyle istiyor. Eşi değil. Benim annem de kapalıymış, tabi kız kardeşim kadar aşırı değil, babam böyle sevmiyorum diye açtırmış, hoş mu? değil. Ama ciddi ilişkilerde ya da evlilikte sıkıntı olabiliyor bazı şeyler. Çocuğun da düşüncelerini baştan söylemesi doğal bence.Bunda yanlış anlaşılacak ne var anlayamadım?Mantıklı buldunuz demek. Eğitimci olduğunuz yazıyor profilinizde. Neye göre mantıklı bulduğunuzu merak ettim. Hangi açıdan mantıklı ?
"Seven her erkek, sevdiğini sadece kendi görsün ister" Bu cümle ile anlatmak istediğiniz nedir ? Bazılarımız çalışıyor , bazılarımız okuyor , ev hanımı olan arkadaşlar da illa ki insan içine çıkıyor. Kılık kıyafetten bahsediyorsanız , birey olarak neyi giyip giyemeyeceğimizi bilemeyecek durumda mıyız ? Bize ne giymemiz gerektiğini söylemezler ise giyinemiyor muyuz ?
Bu arada eğitimci değilim. Gazeteciyim ama çalışmıyorum. Üye olduğum sırada bir lisede ingilizce öğretmenliği yapıyordum. O sırada işim o olduğu için o şekilde yazmıştım. Evlenince bıraktım. Ayrıca eşim öğretmen, o da bu şekilde düşünüyor. Ne yani herkes nerede nasıl davranacağını biliyor mu eğitimci olsa bile. Eşimin okulunda ne öğretmenler var, eğitimci demeye bin şahit ister. Anlatsam bu nasıl öğretmen olmuş, atanmış bir de falan dersiniz. Bir de evlilik kolay bir şey değil. Ben de eşim de birbirimize kurallarımızı söyledik en başında, ikimiz de istediklerimiz mantıklıysa, mantıklı olanları uygulayarak evlendik. Yoksa evlenemezdik yani bu kadar net. O sevgisini gösteren biri değildi, bunu öğrendi. Ben de her şeye bağıran çağıran kavga çıkaran, aksi biriydim. Bu huyumu değiştirdim bu şekilde evlendik. Yoksa olmazdı yani.Valla bilmeyenler olabiliyor, bunun bilmemekle ilgisi yok ki. Yeni tanışmışlar, çocuk tabii ki istediklerini söyleyecek. Kimileri nerede ne yapacağını bilmiyor. Örnek vereyim, teyzem yani. 5 Kardeşler hepsi nerede ne yapacağını bilir, lakin o bilmiyor. (Müvlütlü düğüne transparan mini bir elbiseyle gelmek gibi mesela) Ve 37 yaşında. Herkes nerede ne giyeceğini bilse sokaklarda bazılarını gördüğümüzde aman ya rabbi demeyiz sanırım. Çocuk da tam tanımadığı için kurallarını söylemiş. Benim ailem rahat, ben de açık giyinirdim yaşım ilerlemeden önce, eşim de evlenmeden önce söylemişti. Tamam bu kıyafetler açık, sana da çok yakışıyor. Ama seni bu şekilde sadece ben görmek isterim, başka erkekler görse kıskanırım derdi. Ben de gerçekten bel, sırt dekolteli falan giyinirdim yazın. Ama yavaş yavaş öğrendim. Ya da yetişme tarzı diyelim. Mesela benim kız kardeşim tesettüre girdi evlendikten sonra. Babam onu görünce öfkeden köpürüyor. Çarşaflı değil ama siyah giyiyor diye dalga geçiyor, eşin mi giydiriyor seni böyle diye. Halbuki kız böyle istiyor. Eşi değil. Benim annem de kapalıymış, tabi kız kardeşim kadar aşırı değil, babam böyle sevmiyorum diye açtırmış, hoş mu? değil. Ama ciddi ilişkilerde ya da evlilikte sıkıntı olabiliyor bazı şeyler. Çocuğun da düşüncelerini baştan söylemesi doğal bence.Bunda yanlış anlaşılacak ne var anlayamadım?
Açık mektubu herkes okur, gizli mektubu sahibi okur...... demişMantıklı buldunuz demek. Eğitimci olduğunuz yazıyor profilinizde. Neye göre mantıklı bulduğunuzu merak ettim. Hangi açıdan mantıklı ?
"Seven her erkek, sevdiğini sadece kendi görsün ister" Bu cümle ile anlatmak istediğiniz nedir ? Bazılarımız çalışıyor , bazılarımız okuyor , ev hanımı olan arkadaşlar da illa ki insan içine çıkıyor. Kılık kıyafetten bahsediyorsanız , birey olarak neyi giyip giyemeyeceğimizi bilemeyecek durumda mıyız ? Bize ne giymemiz gerektiğini söylemezler ise giyinemiyor muyuz ?