Yeni birisi ile tanıştım yardımlarınıza ihtiyacım var.

Bencede kaç,burda herkes bı yonunden gösterdı.Çok degerlı yorumlar yaplmıs..Bencıl,saygı yok vede despot..Kıza direk senın evın araban var mı demiş ya yenı dıkkat ettım..Çok küstah..Bu soruyu bayan sorabılır çunku ıdare ev gecımı erkektedır.Neden o kadar gocunmuş..Kısa ve net..Düşünmeye bıle değmez

Ben olsam koşarak uzaklaşırım o kadar kesin ve net. Bu ne ya, ben ben ben? Söylediği kelimelerin hiç biri bana olabilir ya diye gelmedi. Çok itici ben okurken sıkıldım sen dinlerken nasıl sıkılmadan hayret. Ayrıca bizden geçti artık gibi düşünceye 23 yaşında nasıl sahip oldun. Daha 23 sün ya. İnan bu tip birisi ile hayat geçmez. Yok haddini bilevrek, yok orasını burasını gösteren kadınlar vs. Allahım böyle konuşan adam değil eşim arkadaşım bile olamaz. O ancak ezik, pasif, tüm hayatı boyunca geri planda duracak birisi ile anlaşır. Sen bunları sorguladığına göre öyle biri değilsin. Yapma lütfen daha çok geçsin.

kız olarak biz tabi sorarız işin gücün evin ne alemde diye. çünkü geçim erkekte olcak. ama erkeğin de misilleme gibi kıza bunu sorması abesle iştigall

hepinize değerli yorumları için teşekkür ederim bu soruların cevabı bende saklı aslında kendim oturup düşünmem lazım.. sizde bana yardımcı oldunuz sagolun.

arkadaşım tüm mesajları okuyamadım
fakat yaşın daha 23, çok gençsin!
bu yaşta böyle pazarlık eder gibi ilişkiye başlamak neden?
yani insanlar birbirinden hoşlanır, bir çekim duyar, ufak ufak araşmaya yazışmaya başlar
ilk görüşmelerde havadan sudan konuşulur önce, sonra biraz eskilerden, sonra aaa ben şuraya gitmeyi çok severim, şu sanatçıyı hiç sevmem'lerden bahsedilir
sonra o çekim ya artar, ya azalır
ya aramak istersin, arasın istersin, beklersin, görüşmek istersin, heyecanlanırsın
ya kaçmak istersin, aramasın istersin, telefon ederse "offf ne diyeceğim" dersin

yani ben seni anlayamadım
neden böyle antlaşma yapar gibi, pazarlık eder gibi gidiyor herşey?
bir yazıya döküp, maddeleyip, altına imza atmadığınız kalmış

haaa bunun sonu iyi olmaz mı? ola da bilir,
Richard Bach'ın Sonsuza Uzanan Köprü diye bir kitabı var, okumayan varsa mutlaka tavsiye ederim
bir erkeğin kendi iç konuşmalarını vs anlatıyor
adam hayalindaki kadının, nasıl olmasını istediği bir liste hazırlamış, önlü arkalı 10 sayfa, yok sakız çiğnemeyecek, yok bağırmayacak vs vs
sonra gidip bunların tam tersi bir kadına aşık oluyor :)
kadın, kadınların dilini öyle güzel anlatıyor ki

fakat başlangıç yanlış, özellikle senin açından
kesinlikle hemen kapılma
ve en en en önemlisi
birbirinizi tanıyacağınız şu günlerde kesinlikle kendin gibi ol!!!
seni isteyecekse kendin gibi istesin!!!
sakın bu başlangıç günlerinde onun ne istediğini bildiğin için şuna susayım, şunu alttan alayım yapma!
sonra çok zor bir evliliğin olur, hep susmak, hep alttan almak zorunda kalırsın veya boşanırsın
sakın ama sakın ilişkinin başı diye hareketlerini "mantık" olarak ayarlayıp yapma!

Şöyle bir şey var tatlım evet bu işler nasip işi çocuk ciddiyim falan demiş ama neolacagını bilinmez tatlım bu defa da aynı şey olur diye yaşanmaz ki evet haklısın önceki yaşadıklarından dolayı ama bazı şeyleri akışına bırakmak lazım o zaman herşey daha iyi oluyor benden sana tavsiye biraz akışına bırak tanımaya çalış biraz..

sevgililk konusunu neden bukadar büyütüyorsunuz ki baslayın bakalım bi etkilendiyseniz olur olmaz allah bilir orasını kasmaya luzüm yok. Zamanınızda kısıtlı değil 23 yasındasınız daha evde kalma durumu söz konmusu değil yani.

Bu ilişkinin sonu hüsran. Bir erkek ilişkiyi hemen evlenmeye, ciddi ilişkiye getiriyorsa altı tamamen boş. Bu böyle bir niyeti olmadığını gösterir. önce sizinle biraz görüşür. sonrada eğer evlenmek istiyorsan buları, şunları yapman gerek der. Bu özellikleri taşıyan insanlar anne ve babasının sözünden de çıkmaz. Bence bu adamla vakit kayetme. normal flört başla sonra bahsedersin evlilikten. Buna benzer bir olay benim çok yakınım kardeşim dediğim tanıdığımın başına geldi.

Bu adamdan kosarak uzaklasman lazim. Açik ve net.

Bu adam kiskanç felan degil. Kadinlari bir birey olarak görmüyor, mal olarak görüyor. Baksana "sen benim beklentilerimin çok üstündesin" Bu ne demek allasen? Sanki yeni biri ile tanismis degil, yeni iphone 6 almis gibi.

Kadinlari mal olarak gördügü için, onun üzerine kararlari kendi alir. Onun ile çikarsan bile sen onun malvarligi olmus oluyorsun. Ondan dolayi onun görüsünde senin kiyafetlerine, hayatina karismasi haktir. Sen ona itaat etmek zorundasin çünkü o seni sahibin. Konusma sekli bile sözlü anlasma gibi. Sanki birbirinizi tanimaya gitmediniz de, "business meeting" olmus gibi.

Bu arada adam çok despot. O "senin araban, evin varmi" diyen kiz'a kiziyor ve masadan ayriliyor, fakat kendisi yaptigi çokmu farkli? Kendisi sana bilmem kaç madde sundugunda ayni o "senin araban, evin var mi" diyen kiz'a benzemiyor mu? Bu arada o soru sirf maddiyatçiliktan oldugu için zoruna gitmedi, asil o kiz'in ondan beklentisi olmasi zoruna gitti. O kiz onun malvarligi olacak, ne soru sorma hakki var degil mi?

Bak canim, senin yasin daha 23. Evlilik yasamak için zaten çok erken. O yaslarda ben daha esim ile dedigin gibi lise asiklar gibiydik. Cocuklasirdik, deli gibi kahkaha atardik, sevdigimiz sanatçilar üzerine tartistirdik. Daha yeni bende 1,5 yil evliyim ve esim hiç bir zaman "benim kurallarim böyle, itaat etmen gerekiyor" demedi. Hiç bir zaman kiyafetlerime karismadi. Yani "kiskanmayan erkek yok" diyenler yalan söylüyor. Niye bir erkek kiskansin ki bir sefer? Esim beni tapulu mali degil de, birey olarak gördügü için böyle davraniyor. O kiskanan erkekler, kadinlari mal olarak gördügü için ve daha önemlisi özgüvensiz olduklari için, kadinin üzerine hakimiyet kurmak istiyorlar. Ancak bu sekilde özgüvensizligini kapatirlar.

Tabiki seçim senin canim fakat bu kisi ile zamanini harcama. Yoksa bir bakarsin kendini asik sanarsin bu kisiye ve hayatini mahv edersin. Kendin diyorsun, bu yasina kadar annenler bile kiyafetine karismamis, o kim oluyormusta karisiyor? Senin annenler neyin ne oldugunu bilmiyor da o'mu biliyor?

Ayrica açik kadinlari bak nasil görüyor "orani burani açanlar." Bu kadinlara karsi saygiszilik degilse nedir? Bu adam sana asla saygi duymaz canim. Yarin birgün is yerinde bir erkek ile konustugun için bile, disariya park'a gitmek istediginde, hayatini zehir eder bu adam. Yani lütfen, kendin için bu adamdan uzaklas. Bunca insan aynisini söylüyor, aklin yolu birdir.

ilişkiyi tamamen mantık üzerine kurmaya çalışmışsınız amaaaa

aranızda "çekim" olmazsa hımhızlı koşarkene taşa takılıp düşer gibi olursunuz maazallah.

Valla kimleride var ki böyle tatlı tatlı ballandıra balllandıra en can alıcı sözlerle mest edip baş döndürüyor, ama aslında tek istediği o karşısındaki kıza sahip olabilmek.cinsellik olmasa bile elde edeyim yeter diyen bunu hırs haline getirenlerde var.. dikkat et fıstık :)

1 ay süre ver ve bağlanma. Normal bir arkadaşlık ilişkisi gözü ile bak. 1 ayın sonunda zaten kendini belli eder az çok.

Ben saygı olayına takıldım açıkçası. Normal şartlarda biri bana saygısızlık yapsa aynı biçimde karşılık vermem, önce konuşurum baktım olmadı uzaklaştırırım hayatımdan mesela... Birde istediklerinin yapılması sorunsalı var... İyice tanı...

Valla gayet mantıklı ve dürüst konuşmuş çocuk. Yanlış bir şey göremedim. Ama sen yine de kendini çok kaptırma. Giyime falan gelince seven ve değer veren her erkek bu şekilde kıskanır. Seven her erkek, sevdiğini sadece kendi görsün ister.

Mantıklı buldunuz demek. Eğitimci olduğunuz yazıyor profilinizde. Neye göre mantıklı bulduğunuzu merak ettim. Hangi açıdan mantıklı ?

"Seven her erkek, sevdiğini sadece kendi görsün ister" Bu cümle ile anlatmak istediğiniz nedir ? Bazılarımız çalışıyor , bazılarımız okuyor , ev hanımı olan arkadaşlar da illa ki insan içine çıkıyor. Kılık kıyafetten bahsediyorsanız , birey olarak neyi giyip giyemeyeceğimizi bilemeyecek durumda mıyız ? Bize ne giymemiz gerektiğini söylemezler ise giyinemiyor muyuz ?

Valla bilmeyenler olabiliyor, bunun bilmemekle ilgisi yok ki. Yeni tanışmışlar, çocuk tabii ki istediklerini söyleyecek. Kimileri nerede ne yapacağını bilmiyor. Örnek vereyim, teyzem yani. 5 Kardeşler hepsi nerede ne yapacağını bilir, lakin o bilmiyor. (Müvlütlü düğüne transparan mini bir elbiseyle gelmek gibi mesela) Ve 37 yaşında. Herkes nerede ne giyeceğini bilse sokaklarda bazılarını gördüğümüzde aman ya rabbi demeyiz sanırım. Çocuk da tam tanımadığı için kurallarını söylemiş. Benim ailem rahat, ben de açık giyinirdim yaşım ilerlemeden önce, eşim de evlenmeden önce söylemişti. Tamam bu kıyafetler açık, sana da çok yakışıyor. Ama seni bu şekilde sadece ben görmek isterim, başka erkekler görse kıskanırım derdi. Ben de gerçekten bel, sırt dekolteli falan giyinirdim yazın. Ama yavaş yavaş öğrendim. Ya da yetişme tarzı diyelim. Mesela benim kız kardeşim tesettüre girdi evlendikten sonra. Babam onu görünce öfkeden köpürüyor. Çarşaflı değil ama siyah giyiyor diye dalga geçiyor, eşin mi giydiriyor seni böyle diye. Halbuki kız böyle istiyor. Eşi değil. Benim annem de kapalıymış, tabi kız kardeşim kadar aşırı değil, babam böyle sevmiyorum diye açtırmış, hoş mu? değil. Ama ciddi ilişkilerde ya da evlilikte sıkıntı olabiliyor bazı şeyler. Çocuğun da düşüncelerini baştan söylemesi doğal bence.Bunda yanlış anlaşılacak ne var anlayamadım?

Bu arada eğitimci değilim. Gazeteciyim ama çalışmıyorum. Üye olduğum sırada bir lisede ingilizce öğretmenliği yapıyordum. O sırada işim o olduğu için o şekilde yazmıştım. Evlenince bıraktım. Ayrıca eşim öğretmen, o da bu şekilde düşünüyor. Ne yani herkes nerede nasıl davranacağını biliyor mu eğitimci olsa bile. Eşimin okulunda ne öğretmenler var, eğitimci demeye bin şahit ister. Anlatsam bu nasıl öğretmen olmuş, atanmış bir de falan dersiniz. Bir de evlilik kolay bir şey değil. Ben de eşim de birbirimize kurallarımızı söyledik en başında, ikimiz de istediklerimiz mantıklıysa, mantıklı olanları uygulayarak evlendik. Yoksa evlenemezdik yani bu kadar net. O sevgisini gösteren biri değildi, bunu öğrendi. Ben de her şeye bağıran çağıran kavga çıkaran, aksi biriydim. Bu huyumu değiştirdim bu şekilde evlendik. Yoksa olmazdı yani.

Açık mektubu herkes okur, gizli mektubu sahibi okur...... demiş

dereyi görmeden paçaları sıvamış gibi geldi bana..

ikiniz de kadın erkek eşitliğine inanmiyorsunuz bence çokiyi gecinirsiniz. haftaya nnişanlanin çünkü acelesi varmış. neyse ya bence çok iyi taniyin konuşmaları simdiden bunaltici. kadının kapanması çok gereksiz bakan adamlar yine bakıyor sebep buysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…