Yeni birisi ile tanıştım yardımlarınıza ihtiyacım var.

O kadar toysun ki, söyledikleri sana güzel şeyler gibi gelmiş. Halbuki koşarak uzaklaşılması gerken bir karakter bana kalırsa.

Hem bunlar ilk buluşmada konuşulmaz, yol yordam bilmiyor mu bu adam? Hem de söyledikleri, dediğimi yapmayan saygısızlık yapmıştır, bana saygısızlık yapana ben de yaparım, o düşünsün ben ne yaptım diye falan çok itici cümleler. Son derece sabit fikirli, dediğim dedik, kötü düşünceli bir adam var karşında.

Ayrıca 23 yaş bizden geçti artık denecek bir yaş değil. Neden 65 yaşında gibi davranıyorsun ki?
ben onu su anlamda söyledim
hani bende artık liseli aşıklar gibi ilişki yaşamak istemiyorum
ciddi ileriye dönük bir ilişki istiyorum anlamında dile getirdim.. yanlış anlaşılmasın diğer konuya gelincede.
ilk buluşmada ben sordumn bunları ben dile getirdim..
nasıl birisin nasıl bir kişiliğin var beklentilerin neler bana herşeyi açık acık anlatırmısın dedim..
Oda herşeyi açıkca anlattı beklentilerini isteklerini dile getirdi.. yoksa bu konular acılmazdı
ama dediğiniz gibi çok sabit fikirli cok baskıcı ve kuralcı birisi buna katılıyorum

Bence gayet mantikli konusmus tuhaf olan birsey yok sonucta 29 yasinda biri hayata toz pembe bakmiyor istedigi sadece guven sen onu saglarsan zaten merak etme kiskancligi bitecek bence durust biri yalan konussa ben oyleyim boyleyim deyip farkli ciksaydi ne yapacaktin bence tani

Daha ilk buluşmada ben karşımdakinden şunu beklerim benim niyetim ciddi,ben evlilikten sunu beklerim diyen erkeklerden hiç hazzetmem,çok yapmacık gelir böyle Şeyler bana.aşağı yukarı evlilikten herkesin beklentisi aynı.sen hiç duydunmu ben baskı severim,böyle hergün şuralarıma vursun kocam,bana nefes aldırmasın diyen bi kadını?veya karım herşeyime karışsın,arkadaşlarımla 1 saat bile vakit geçirmeme izin vermesin,ailemle iyi anlaşmasın diyen bi erkeği?dolayısıyla tatlım karar verecek olan sensin ama iyi analiz et iyice araştır hemen kapılma
dediğim gibi ilk buluşmada bunlar konuşulmuyordu aslında..
ben konusunu actm ben sordum nasıl birisin beklentilerin isteklerin ne yönde bana acık acık anlat dedim yoksa kendisi açmadı bile bu konuları

yook kapanmak istediğimi ben dile getirdim..
bana kapalı bir eş istediğini kendisi söylemedi ama haklsıınız
daha şimdiden az cok belli bunlar yarın bir gün nefes alamassam cok cok kıskanırsa baskı kurarsa diye terettüde girdim..
napsam o zaman sizce :KK43:
Dışın değil gönlün tesettürlü olsun . Hayatta herşeyi tadında ve edebinde yaşa ki evleneceğin insan geniş ufuklu olsun seni kıskandığında azarlamak yerine elini tutup kendi muhafaza etsin. Bence yürek gücü budur. Ohh ne ala kıskançlığım sevgimden de kadını kapalı kutuya koy dışarıda milletin karısına kızına bak. Allah aşkına yapmayın bunu gençler.

Bence gayet mantikli konusmus tuhaf olan birsey yok sonucta 29 yasinda biri hayata toz pembe bakmiyor istedigi sadece guven sen onu saglarsan zaten merak etme kiskancligi bitecek bence durust biri yalan konussa ben oyleyim boyleyim deyip farkli ciksaydi ne yapacaktin bence tani
haklısınız bir bakımdan böylede düşünüyorum hani bana herşeyini olduğu gibi anlattı.. nasıl birisi olduğunu herşeyi söyledi
ve dediğiniz gibi yaşıda 29 bu kişinin görmüş geçirmiş birisi bana kendini cok farklı biri olarak da tanıtabilrdi kandıradabilrdi
bunları kacıp uzaklaşmayım diye söyleyemede bilirdi.

Tanımaya değer gibi geldi bana. Yalnız ben farklı bir konudan bahsetmek istiyorum. Bu arkadaş kendini anlatmış gayet güzel düşündüğü gibi. Ama bir de şöyle bir gerçek var ki herkes kendisini aslında "olmak istediği insan" gibi anlatır. Ve hic bir zaman objektif olamaz. Yani bu söyledikleri evet doğrudur muhtemelen ama bir de söylemediklerini düşünmelisiniz. Insan kendini disaridan goremiyor, bu yuzden onda cok farkli huylari gorebilirsiniz zaman icinde, kendisinin bile farkinda olmadigi. mesela sinirliyken nasil?yemek konusunda ne düşünüyor? Ev işlerine yardim eder mi? Kadin dedigin evinde oturur çocuğuna bakar diye düşünür mu, siyasi görüşleri neler, merhametli mi? Yani binlerce soru sorabilirim bu sekilde

Bence siz evet onu tanıyın ama hemen evlilik yolunda adım atmayin, sanki hemen evlenelim ciddiyete binsin der gibi konusmussunuz ama 0dan tanidiginiz biri icin cok riskli diye düşünüyorum. Bir de 29 yaşındaki adam cok cok zor değişir bu da goz önünde bulundurulmali. Yani siz deneyin evet ama uzun bir sure gozlemleyin, birbirinizi tanıyın vakit geçirin. Hem bu surede aşık olup olmadığınıza da bakmaniz gerek, aşk her yaşta vardir, gecti o isler benden diye düşünmek cok yanlis. Hala deli dolu bir sekilde asik olabilirsiniz.

Tanımaya değer gibi geldi bana. Yalnız ben farklı bir konudan bahsetmek istiyorum. Bu arkadaş kendini anlatmış gayet güzel düşündüğü gibi. Ama bir de şöyle bir gerçek var ki herkes kendisini aslında "olmak istediği insan" gibi anlatır. Ve hic bir zaman objektif olamaz. Yani bu söyledikleri evet doğrudur muhtemelen ama bir de söylemediklerini düşünmelisiniz. Insan kendini disaridan goremiyor, bu yuzden onda cok farkli huylari gorebilirsiniz zaman icinde, kendisinin bile farkinda olmadigi. mesela sinirliyken nasil?yemek konusunda ne düşünüyor? Ev işlerine yardim eder mi? Kadin dedigin evinde oturur çocuğuna bakar diye düşünür mu, siyasi görüşleri neler, merhametli mi? Yani binlerce soru sorabilirim bu sekilde

Bence siz evet onu tanıyın ama hemen evlilik yolunda adım atmayin, sanki hemen evlenelim ciddiyete binsin der gibi konusmussunuz ama 0dan tanidiginiz biri icin cok riskli diye düşünüyorum. Bir de 29 yaşındaki adam cok cok zor değişir bu da goz önünde bulundurulmali. Yani siz deneyin evet ama uzun bir sure gozlemleyin, birbirinizi tanıyın vakit geçirin. Hem bu surede aşık olup olmadığınıza da bakmaniz gerek, aşk her yaşta vardir, gecti o isler benden diye düşünmek cok yanlis. Hala deli dolu bir sekilde asik olabilirsiniz.
çoook çook haklısınız gerçekten teşekkr ederim bu yorumunuz için
zaten kesinlikle hemen hemen evliliğe adım atmam asla onu tanımadan etmeden gözlemlemeden emin olmadan
zaman gerekiyor.. ama bu zaman içindede korkuyorum hani ona bağlanırsam aşık olursam sonu hüsranla biter diyede korkuyorum açıkcası
ama korkarakta yolada cıkılmaz bunuda biliyorum
deidğiniz gibi bu yaşta birisinin değişmesi cok cok zor ki zaten değişmesinde o beni oldum gibi kabul etsin bende onu öyle ediyim.. yinede bilmiyorum enisi bir süre uzaktan baya bir gözlemlemek gibi.

dediğim gibi ilk buluşmada bunlar konuşulmuyordu aslında..
ben konusunu actm ben sordum nasıl birisin beklentilerin isteklerin ne yönde bana acık acık anlat dedim yoksa kendisi açmadı bile bu konuları
O halde biraz daha gözlemlemeni tavsiye ederim.bana biraz sen baya etkilenmişinde onun az çok beklentilerine Yanıt vermişin gibime geldi.kapanırsın kapanmazsın bu senim tekelinde,fakat sana ben eşimin şöyle giyinmesini isterim diyene ben zaten kapancaktım dersen,karşı taraf tabi memnun olur.daha leb demeden sen leblebiyi kavurup önüne koymuş oluyorsun tatlım.

O halde biraz daha gözlemlemeni tavsiye ederim.bana biraz sen baya etkilenmişinde onun az çok beklentilerine Yanıt vermişin gibime geldi.kapanırsın kapanmazsın bu senim tekelinde,fakat sana ben eşimin şöyle giyinmesini isterim diyene ben zaten kapancaktım dersen,karşı taraf tabi memnun olur.daha leb demeden sen leblebiyi kavurup önüne koymuş oluyorsun tatlım.
doğru keşke öyle demeseydim.. sonradan bende pişman oldum.. ama artık laf agızdan cıktı.. birdaha böyle bir hata da yapmam dediğiniz gibi en iyisi ben uzun bir süre gözlemleyim.. zaten kelimelerinden tepkilerinden bile ipuçları verecektir bana.

Çok sıkıya gelmem, ben zaten nasıl davranacgımı bılen bırym.Kırmızı çizgilerm vardr onu kımse aşamaz deyın mesela bakalım ne dıycek:KK66: Ben çok cüretkar buldum ya neyse hakknzda hayrlısı olsun

Sıze karsı acık oldugunu dusunuyorum bu konularda..
Burclardan anlamam ben pek bılemem oglak erkegı nasıl olur :)
Gıyım kusam boyutunda neye ne kadar karısır bılemıyorum ama benım ıcınde mantıklı olan budur mesela eger sızın ıcınde oyleyse kıı oyle oldugundan bahsedıyorsunuz bu konuda da sorun yok
Ben ve esım kıskancız bırbırımızı anlayabılıyoruz ama eger sende bu duygu yoksa onu anlayamazsın ve yaptıkları abartı olarak gelır sana :)
Insallah bekledıgın gıbı bırıdır eger sende hoslandıysan tanımaya deger dıye dusunuyorum ama ama ama soyledıklerını onaylıyorsan tanı :) hee olmadımı hayırlısı degılmıs dersın.. hakkında hayırlısı olsun ınsallah sonu mutlulukla bıter

çoook çook haklısınız gerçekten teşekkr ederim bu yorumunuz için
zaten kesinlikle hemen hemen evliliğe adım atmam asla onu tanımadan etmeden gözlemlemeden emin olmadan
zaman gerekiyor.. ama bu zaman içindede korkuyorum hani ona bağlanırsam aşık olursam sonu hüsranla biter diyede korkuyorum açıkcası
ama korkarakta yolada cıkılmaz bunuda biliyorum
deidğiniz gibi bu yaşta birisinin değişmesi cok cok zor ki zaten değişmesinde o beni oldum gibi kabul etsin bende onu öyle ediyim.. yinede bilmiyorum enisi bir süre uzaktan baya bir gözlemlemek gibi.
Bence bu adam zaten sizi kendisine asık edip terkedebilecek bir insan degil. Yani o daha toy erkeklerde oluyor, yas olarak da dusunce olarak da olgun bi insan yazdiklarinizdan anladigim kadariyla. Bos yere umut vermez bence

Demek istedigim bu iş olmazsa yani görüşmeme karari alirsaniz senin de onun da ici rahat olacak, "iyiki bitirdik birbirimize uygun degildik" dersiniz gibime geldi. O konuda tasalanmayin.

ben onu su anlamda söyledim
hani bende artık liseli aşıklar gibi ilişki yaşamak istemiyorum
ciddi ileriye dönük bir ilişki istiyorum anlamında dile getirdim.. yanlış anlaşılmasın diğer konuya gelincede.
ilk buluşmada ben sordumn bunları ben dile getirdim..
nasıl birisin nasıl bir kişiliğin var beklentilerin neler bana herşeyi açık acık anlatırmısın dedim..
Oda herşeyi açıkca anlattı beklentilerini isteklerini dile getirdi.. yoksa bu konular acılmazdı
ama dediğiniz gibi çok sabit fikirli cok baskıcı ve kuralcı birisi buna katılıyorum

Bir ekleme yapayım aynızamanda bencil...

Ama liseli aşıklar gibi ilişki yaşamak güzeldir. Benim düşüncem liseli aşıklar gibi aşk yaşayamadığı biriyle evlenmemeli insanlar. Ama mantığını da kenara atma tabi, 15 yaşında değilsin. Yanında çılgınlık yapamayacağın, çocuklaşamayacağın, şımaramayacağın adamla yapılan bir evlilik çok fazla mutluluk getirmez. Huzur getirir ama bu konudaki gibi bir adamla da huzuru bulmak biraz zor. Her hareketine her sözüne dikkat etmek zorunda kalacaksın. Tepki gördüğünde ne yaptım acaba diye düşüneceksin. Zor bir hayat olur bence.

doğru keşke öyle demeseydim.. sonradan bende pişman oldum.. ama artık laf agızdan cıktı.. birdaha böyle bir hata da yapmam dediğiniz gibi en iyisi ben uzun bir süre gözlemleyim.. zaten kelimelerinden tepkilerinden bile ipuçları verecektir bana.

Örneğin ev, araba, maaş soran kıza, sende bunlardan yoksa ne konuşuyorsun? deyip masadan kalkıp gitmesi gibi. Kız da isteklerini beklentilerini belli etmiş işte, neyine gocunuyor? Senin için maddiyat bu kadar önemli mi diye sorabilirdi? Kız ne cevabını verecekti belki çok fakirdik çok eziyet çektim, senin yoksa bile, evliliğimde artık rahat etmek istiyorum, evlenmeden en azından bir evimiz olması için beraber çabalamak isterim diye cevap verecekti. Biliyor mu ardından ne söyleyeceğini? Yoo beyfendi koşarak uzaklaşıyor işte. Önyargılıyı da ekleyelim özelliklerine.

Sıze karsı acık oldugunu dusunuyorum bu konularda..
Burclardan anlamam ben pek bılemem oglak erkegı nasıl olur :)
Gıyım kusam boyutunda neye ne kadar karısır bılemıyorum ama benım ıcınde mantıklı olan budur mesela eger sızın ıcınde oyleyse kıı oyle oldugundan bahsedıyorsunuz bu konuda da sorun yok
Ben ve esım kıskancız bırbırımızı anlayabılıyoruz ama eger sende bu duygu yoksa onu anlayamazsın ve yaptıkları abartı olarak gelır sana :)
Insallah bekledıgın gıbı bırıdır eger sende hoslandıysan tanımaya deger dıye dusunuyorum ama ama ama soyledıklerını onaylıyorsan tanı :) hee olmadımı hayırlısı degılmıs dersın.. hakkında hayırlısı olsun ınsallah sonu mutlulukla bıter
cok teşekkürler.. dedim gibi hani aslında iş bende bitiyor..
kendisi bana herşeyi açık açık söyledi konuştu.. dile getirdi nasıl birisi olduğunu
benim kendimi sorgulamam lazım ? acaba böyle kıskan. baskıcı kuralları olan biriyle yapabilirmiyim?
Mutlu olabilirmiyim sorunlarımızı çözebilirmiyim.. bu sorunun cevabını kendimde bulmam lazım.

Bence acele etmeyin, ben bu ciddi niyetle baslama olayini anlayamiyorum.

Yani karsindakini tanimiyorsun ki, flort ettikten sonra belki sevemiceksin, isinamicaksin ?? Bir durun, once bir iliski yasayin, birbirinizi taniyin .......Ben zaten boyle en basindan "niyetim ciddi" demeyi cok kasinti buluyorum, ben islerin dogal yolla gelismesinden yanayim. Flort edersin, tanirsin, seversin, ondan sonra evlenmeyi dusunursun. Tanimayip etmedigin biriyle en bastan evlenmeyi dusunmek de neyin nesi?

Bunca sart neyin nesi, is anlasmasi yapmiyorsunuz ki. Insanlar birbirlerini sevince evlenirler, bu kadar kolay bence.

Son düzenleme:
haklısınız bir bakımdan böylede düşünüyorum hani bana herşeyini olduğu gibi anlattı.. nasıl birisi olduğunu herşeyi söyledi
ve dediğiniz gibi yaşıda 29 bu kişinin görmüş geçirmiş birisi bana kendini cok farklı biri olarak da tanıtabilrdi kandıradabilrdi
bunları kacıp uzaklaşmayım diye söyleyemede bilirdi.

Adam sana bir dünya olumsuz şey söylemiş. Ancak ya hitabetin kitabını yazmış ya da o kadar yakışıklı ki söyledikleri seni germediği gibi üstüne bir de etkilemeyi başarmış.

Erkekler flört ve ikili ilişkilerde genel olarak kadınlara kıyasla daha öndeler. Daha önce aynı metodu uygulaya uygulaya neyin ters tepeceğini neyin sevimli gözükeceğini öğrenmiş. Ben okuduğumda kaçarak uzaklaşman gerektiğini görüyorum mesela. Halbuki sen tam evlenilecek erkek diyorsun belki de.

X