öncelikle hakkınızda hayrlısı olsun.
kendi fikrimi belirteyim. şimdiye kadar ben şöyleyim, ben böyleyim, bu olursa bu olur, o olursa o olur tarzı yaklaşan ve konuşan hiçbir kısmetimden hayr görmedim.
bu tipler kadını kafasında kategorize etmeyi seven tipler.
ben eski kafalıyım, kıskancım. herkes eşiniz evladını kıskanıyor ama bu o kişileri bazı şeylerden men etmek değildir. kıskançlık eğer ego kaynaklıysa sorun olur (oran açık, bu pantolon dar, bu makyaj çok vs gibi) çünkü erkek burada kendisini düşünüyor. akılda ne var "benim karıma bakmasınlar" oysa sevmek tabanlı kıskanç olmak bu değildir. sevgisinden dolayı kıskanan insan esirgeyici, koruyucu ve savunucudur "sen" odaklıdır. bu farka dikkat etmeniz gerek.
kıyafetine şuna buna karışırım. arkadaşım siz neyseniz o'sunuz. şu anki giyim kuşamınız size ne gibi bir eksi getiriyor ya da şu an siz böyle giyiniyorsunuz diye babanız/ erkek kardeşiniz sizden utanıyor mu?
siz günlük kıyafet seçiminizde zaten bu adama hitap etmiyorsanız gelmesin. ha babamın evinde mal sergiliyorum ama kocamın evinde toparlanayım diye hangi kadın düşünür.
evli ile bekar kadının davranışından konuşmasına kadar her hareketine ister istemez bir ağırlık, bir oturaklılık gelir (bu tabii ruh sağlığı normal olanlar için geçerli).. bundan fazlasını beklemek ya da talep etmek sizi kendi kişiliğinizden çıkarıp bir başkasının kişiliğine bürümektir.
neyin ne olduğunu anlamak için bağlanmadan tanımaya çalışmak lazım. zira ben kimsenin ilk görüşmede "ben çok kötü huylu bir adamım, çok cimriyimdir, kadına da zerre değer vermem" diyenini hiç görmedim. hepsi birer beyaz atlı prensken beygire dönüyor zamanla. o yüzden boş laf ve de vaadlere karnınız tok olsun.
ek olarak yaşınızda ne varmış. şu bizden geçti edası yüzünden kızdım size.
ve dahi bu plan program bana ilişki değil de şirket kuracaksınız da ön anlaşma için masaya oturmuşsunuz hissi verdi.
her dediğine he demeyin, ben zaten bunu yapacaktım gibi sözlere de gerek yok tavize de gerek yok.
bırakın sizi olduğunuz gibi kabul etsin, aşıksa her şeyinizle sorgusuz sualsiz kabul etsin. öbür türlü evlilik değil şirket olur siz karfılık o da kocaloık görevlerinizi yaparsınız, sonra da evde iki yabancı.
aşk güzeldir....