• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemin olayları aileyi kopma noktasına getirmesi.

O zaman hala evine kalmaya gitmeyeceksin abin ile her konuşmada onu konuşmayacaksın
Onun düzenine onun evine giderim diyip orada yaşayacakların ile kavgana kavga nefretine nefret katmayacaksın. Hem giderim diyip hem yok sayıyorum dersen pek iyi niyetli görümce olmuyorsun
Şuan iyi niyetli olduğumu söylemiyorum esilacım. Benim numaramı silen birine iyi olamayacağım.

Elbette olabilir. Melek demiyorum hangi kaynana masumdur ki ? Ama kalkıpta saydırmalı ses kaydı atıp silip oğullarını doldurmuyoruzdur diye düşünüyorum.
ben hala aynı fikirdeyim. en güzeli karşılıklı olarak araya mesafe koymak. biraz sular durulsun. tabiki saydırmalı mesaj atmak ayıp birşey. karşındaki büyüğün. ama yengen neye sinirlendi onu da bilmiyorum. yine de atmasa güzel olurdu tabiki. lohusa kadın farklı olur. kafasına taktıkça birşeyleri sütü azalır. yine yeğeninize zarar. o yüzden bence boşverin. muhattap olmayın. mesafe koyun. hem siz rahat hem o rahat. tek çözüm bu.

Daha öncede söylemiştim size gelininizi öve öve bitiremediğiniz yorumlarınız var. Şimdi gelin kötü oldu.
Önceki konuya da taraflı anlattığınızı söylemiştim ama bu sefer herkes farketti seviniyorum o yüzden.
Sizin düşünceniz. Önceden severdim evet demekki o bizi sevmiyormuş düşmanca görüyormuş yaptıkları onu gösteriyor.

Canim her issiz cahil degilki

Ben kendimi bildim bileli calisiyorum son 2 yildir evdeyim issizim😀 ama kimse umrumda degil ya keyfime bakiyorum
Ben issiz oldugum icin cahil oldugumu kabul etmiyorum sahsen😀
Kız yok ondan demedim işsiz demek derken boş insan demekki takıntılı insan anlamında😀

Sadece sizin konunuz için demiyorum ama insanlar belli bir noktadan sonra deliriyor sonra suçlu oluyor.Annenizde de peygamber sabrı varmış hiçbir laf etmemiş.Eğer gelin madem sorunluydu gidip kalmayacaksınız o zaman.Piskolojik sorunları var demişsiniz izin verseydiniz düzelirdi belki.Normalde çok sakinimdir ama haksızlığa uğradığım anda içimden canavar çıkar.O yüzden gelinden de dinlemek gerek.

Şuan iyi niyetli olduğumu söylemiyorum esilacım. Benim numaramı silen birine iyi olamayacağım.

Kayinpederini götürüp annem ağırladı demekte öyle ama söylemiyorsun.
Asıl abinde iş yok, laf taşıyıp duruyor. Karısı ve çocuğuyla keyfine bakacak kimseyi umursamayacak. Uzaktan numaranı sildirdin hala evine gideceğim diyorsun melek yenge şeytan oldu. O kapı sana kapanmış gibi duruyor kabullensen senin iyiliğine olacak

Sosyal medyadan silin, mesaj atarsa cevap vermeyin. Onceki konunuzda yazmistim, mesafeli olun, muhattap almayin. Zaten farkli sehirlerdeymissiniz, goruntulu ararsiniz cocugu gormek için. Yengenizle ilgilenmesi gereken kisiler anne babasi ve abiniz. Abiniz mutsuzsa terapiye gidebilirler, oda olmuyorsa bosanabilir. Insanlar cinnet gecirene kadar ya tedavi olmuyor ya bosanmamak icin direniyor. Sonra kimsenin kimseye bakacak yüzü kalmıyor.

Konu sahibi siz annenizi tutup,birlikte ona cephe alıp,abinizle karısı hakkında konuşursanız yengeniz de sizin çocuklarınızla ilgilenmenize izin vermeyecek ve sizi istemeyecek.Bu normal değil mi?

Sosyal medyadan silin, mesaj atarsa cevap vermeyin. Onceki konunuzda yazmistim, mesafeli olun, muhattap almayin. Zaten farkli sehirlerdeymissiniz, goruntulu ararsiniz cocugu gormek için. Yengenizle ilgilenmesi gereken kisiler anne babasi ve abiniz. Abiniz mutsuzsa terapiye gidebilirler, oda olmuyorsa bosanabilir. Insanlar cinnet gecirene kadar ya tedavi olmuyor ya bosanmamak icin direniyor. Sonra kimsenin kimseye bakacak yüzü kalmıyor.

Bu yorumu geri alıyorum. Annenizle ilgili olan kısımları okudum. Guleryuzle, sakin sekilde konusunca ignelememis, rahatsiz etmemis olmuyorsunuz. Insani cildirtip cildirtip sonra aa delirdi bu kadin demek dogru degil

Sadece sizin konunuz için demiyorum ama insanlar belli bir noktadan sonra deliriyor sonra suçlu oluyor.Annenizde de peygamber sabrı varmış hiçbir laf etmemiş.Eğer gelin madem sorunluydu gidip kalmayacaksınız o zaman.Piskolojik sorunları var demişsiniz izin verseydiniz düzelirdi belki.Normalde çok sakinimdir ama haksızlığa uğradığım anda içimden canavar çıkar.O yüzden gelinden de dinlemek gerek.
Ben dinledim elle tutulur birsey bulamadım. Emin olabilirsiniz.

Görümce-kv bir taraf
Gelin diğer taraf.
Ve bu iki taraftan illa bir tanesi manyak olur,istisnalar elbet vardır o ayrı.
Sizdeki manyak gelin maalesef. Siz ne yaparsanız yapın ,nasıl davranırsanız davranın,istediğiniz kadar iyi olun işe yaramayacaktır. O yüzden çabalamayın.

Kayinpederini götürüp annem ağırladı demekte öyle ama söylemiyorsun.
Asıl abinde iş yok, laf taşıyıp duruyor. Karısı ve çocuğuyla keyfine bakacak kimseyi umursamayacak. Uzaktan numaranı sildirdin hala evine gideceğim diyorsun melek yenge şeytan oldu. O kapı sana kapanmış gibi duruyor kabullensen senin iyiliğine olacak
Numaramı sildirecek ne yaptım peki ? Sormak istiyorum siz eşinizin ailesinin numarasını neden silersiniz ?

Konu sahibi siz annenizi tutup,birlikte ona cephe alıp,abinizle karısı hakkında konuşursanız yengeniz de sizin çocuklarınızla ilgilenmenize izin vermeyecek ve sizi istemeyecek.Bu normal değil mi?
Abimle karısı hakkında konuşmadım abim gelip bana konuyu açtı. Attığı ses kaydını bile söylemedik abime atmadık. Şikayet etmedim konuşmadım yengem hakkında. Sonra abim yengeni ara yengene yaz konuş diye söylendi. Hatta yengem abimin telefonundan yazdı. Uzatmadım birşey söylemek istemiyorum abi annem üzgün yengeme de kızgınım dedim.
Sonra birden kardeşi takipten çıkmış. Neyse dedim kendileri bilir bende çıktım. Ben çıktım diye abime şikayet etmiş abim geldi söyledi bana.
Yengene soğuksun dedi abim evet anneme atmış olduğu ses kaydından kaynaklı ve anneme benimle ilgili laf soktuğu için kızgınım dedim. Bizi düşmanı olarak görüyor dedim.
Gelip bana sataştıkları için muhabbete dahil oldum gidpte yengemin dedikodusunu yapmadım.

Annenizin tarafında olduğunuz için sildi bence.
Kendisi de annesi tarafında ? Anneme dünyaları saymış. Benim annem şöyle annem böyle sana saygı yok bundan sonra istersen konuşma benimle zoruna gidcek gerçekler birdaha gelme ve birsürü şey. Kendisi annesini savunca ve annesinin yanında olunca sorun yok ben olunca mı sorun ? Hata yapmışım önce ben silmeliydim sanırım yengemi.

Sanırım anlatamıyorum. Yengemi yoksaydım yine rahat durmuyor. Anlattıklarımı düzgün okumadığınızı düşünüyorum. Evden sarılarak göndermemiş annem sarılmış yengem suratsız şekilde durmuş. Evde de konuşmamışlar annem dönmek istedi abim göndermedi olmaz öyle şey diye. Abim işteyken dışarda kaldı tek başına orda ağladı ama abime belli etmedi üzülmesin diye.
Abimin mutlu bir evliliği yok. Yengemin sinirinden ve öfkesinden abim telefon kırdı. Psikologa götürdü ama yok aynı.
Çok idare ettik iyi davrandık önceki şikayetlerini önemsemedim anneme söylenmelerini sineye çektim ama bu çok saçma. Anneme akranı gibi davranamaz saygısızlık yapamaz.
Mesafe koyduğum içinde böyle oldu. Annemin yaptığını zaten söyledim yengeme hadi aralarında geçmiş tartışma söylemiş sesi yükselmiş hata yapmış annende öyle geçmiş gitmiş sen iyi mi yaptın yenge diyorum anlamıyor.

Sİz ayda yılda anca bir kere görüşüp, nasıl oluyor da tam 7 sene boyunca evli kalıp, çocuk hasreti çeken bir çift için mutlu değiller diyorsunuz? Uzaktan ahkam kesip, karar vermek nasıl oluyor anlamıyorum cidden. Gerçekten amacınız abinizin yuvasını yıkmak.

Kızlar öncelikle ülkemizin başı sağolsun. Umarım iyisinizdir. Bu konuyu açmak istemezdim ama sizinle paylaşmak istedim. Eski konuyu ekledim becerebildim mi bilmiyorum. Abimin eşinin doğumu sonrası birtakım olaylar oldu. Uzamasın diye eski konuyu okuyabilirsniz özetlemek keresinde annemle dünürü tartışmışlar konu kapanmış gitmiş yengemin anneme kin beslemesi sevmemesi hatta obsesif takıntı haline getirip saydırarak ses kaydı atması sonucu mesafe koyduk. Şaka yapmıyorum ses kaydında saydırıp akranı gibi ahkam kesiyor. Sindirilebilir bir konu değil annemin yaptığı en fazla “kızım ev biraz soğuk sanki” demesidir. Doğumdan öncede annem arasa şikayet eder aramasa şikayet eder sürekli bi takıntı halindeydi. İdare ettik ama yeter.

Anneme yapılan saygısızlıktan ötürü yengemle arama mesafe koydum. Geçmiş olsun mesajımıda yazdım 2 defa yeğenim hasta olduğu için ama samimi davranmıyorum. Abimi arıyorum yeğenimi görüp kapatıyorum. Atılan ses kaydınada insanlık namına cevap yazmadı annem aileyiz diye. Kardeşleride anneme saygısızlık yaptığı için mesafe koydum. Bunada takmışlar beni silmişler. Kendileri bilir dedim bende sildim. Yengem hemen abime şikayet etmiş. “Kızlara mesafeli onlar burdayken mesaj bile atmamış kızları silmiş “ diye abimi doldurmuş. Yaptığı tek şey doldurmak. Neyse yine muhattap olmadım polemiğe girmedim mesafe candır diye bir de ne göreyim yengem numaramı silmiş. Kaynana görümce kötüleyen gönderileri beğenip sanki yengeme her gün laf sokup eziyet edip her gün evine gidiyormuşuz gibi de laf sokmalı durumlar atıyor. Senede 1 kere 2 3 gün görüşüyor ya da görüşmüyoruz uzaktalar zaten.
Abim durumdan çok mutsuz. Sürekli kavga ediyorlar cevap yazmıyoruz yine mutlu değil yazıyoruz yine değil anlamıyorum. Mesaj atıp problemin nedir öğrenebilirmiyim diye 3 sayfalık destan yazmış. Onu 1 kalemde silmişim. Numarayı silen o ama yaşadığı kafaya bakarmısınız. Annem narsistmiş gerçekler zoruna gitmiş terbiyesiz terbiyesiz söylemler. İyi mutlu olursun inşallh sanmıyorum biz aileyiz ve yaptığın çok yanlış dedim.
Sıkmayayım sizi de yorumlar da detay veririm ben bayramda abime gitmek istiyordum hem yeğenimi görmeye hemde takımı takmaya. Annemleri de alıp gidicektim. Abim var arada komple bağı koparmak istemiyorum gerçi gelmesinler de diyebilir herşeyi beklerim artık. Annem çok üzgün kanaması geliyor bacakları tutmuyor götürmedğim doktor kalmadı kitlendi heryeri üzüntüden. Konuşmuyorum yine rahat durmuyorum konuşuyorum bu seferde kurban psikolojisine girip abimi dolduruyor. Şaşırdım ne yapacağımı. Çevremize ne söyleyeceğiz ? Anneme kalırsa belli etme ama bana kalırsa gönül rahatlığıyla psikolojisinin iyi olmadığını ve bizi düşmanı olarak gördüğünü söylemek istiyorum. Siz ne düşünürsünüz?

Abim üzülmesin diye toksik bir ilişkiyi sürdürüp annemi hasta etmezdim. Abiniz karısının ağzına bakmadan ailesi ile görüşebilir. Olması gereken bu. Görümcemle kayınvalidemle konuşmadığım dönemde bile eşim ailesi ile görüşüyordu sonuçta olması gereken bu. Onlar ailesi. Asla görüşemezsin demeye hakkı yok. Biz aileyiz söylemlerini geçin sizi ailesi gibi görse bunları yapmazdı yengeniz. Bence açık açık konuşun abi biz senin mutlu olmanı istiyoruz çocuklarla sen başımız üstüne kapımız açık. Ama yengemle bundan sonra bilhassa annemin sağlığının sıkıntılı olduğu bu dönemde görüşmek istemiyoruz. Çevrenize birşey söylemek zorunda değilsiniz. Yani zorla güzellik olmaz madem sizi bu denli sevmiyor bırakın görüşme ısrarını.

Abinle niye yengen hakkında konuşuyorsun diyenler olmuş, yengen size bir sürü şey yazacak, silecek siz konusu açılınca hiç yorum yapmayacaksınız. Niye acaba? Sürekli söylenmesi değil ama konusu açılınca gayet de gerekeni söylemelisiniz. Bunu söyleyince yuva yıkan falan da olmuyorsunuz. Kötüye kötü denir. Olayı uzatmanın manası yok sadece. Siz oraya gidince konu kapanmayacak.
Abinde anne babani çağırıyor ama aynı sehire giden anneni görmemişti bile. Şimdi mi kıymetli olmuş anası?
Yengen de kadar abinizde de sorunlar var. Sizde uzak durun,konusunu açmayın, diyeceğinize dediyseniz.

Back