• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemin olayları aileyi kopma noktasına getirmesi.

Yani gercekden abin niye asla bi tepki vermiyor. O zaman desin ya madem sorun senin Annen benim annem diye basladi ne senin ailen ne benim ailem gelicek desin bakalim. Yada madem sen istemiyosun, Ben cocukla anneme kardesime gidip geliyorum demiyor. bin bir türlü sey yapabilir, ama susuyor.
Susmuyor bence o yüzden huzursuz yengem. Yengen hatasını kabul edicek annemde uzatmayacak arayacak soracak konuşacak olmaz öyle şey haklısın dedi abim ama demekki dinlemiyor yengem hala sorun çıkartıp inat ediyor. Yengemle muhattap olmuyor abimle oluyoruz onda da sorun çıkartıyor. Abim kalp hastası taşikardisi var annem korkuyor bişey olur diye susuyoruz sustukça yine kavga çıkarıyor.

Öyle tipleri çok iyi bilirim. Siz tırnaklarınızı çıkardığınızda kudurması geçecektir. Bir şey demediğinizi gördükçe şımarmış.
Numaramı sildiğinde çıkarttım işte. Madem silmiş eteğimdeki taşları döktüm. Annemi kovmaktan beter ettiği bizimde onun bir ailesi olduğumuzu yaptığının doğru olmadığını herşeye taktığını söyledim. İthamlarıma cevap vermeyecekmiş. Verecek cevabım yok diyemedi.

Kesinlikle öyle. Ben bir de eşimin tarafına olayı çok yansıtmak istemiyorum. Bunu kullanırlar. Ailesiyle küs gitmiyor hep burda olsunlar derler. O yüzden de bayramı aileme ayırmak istiyorum yengemin kendi terbiyesizliği ve saygısızlığı.

Kimin ne dediğini önemseme. Zaten anlayacaklar. Önemli olan bu olaydan en az hasarla çıkmak. Ben son yaşananlarda artık sağlığımdan olmaya başladım. Uzak durmak daha iyi.

Birşey yapmadım esila. Benim annem yürüyemiyor. Felç gibi oldu yalan söylemiyor ben götürdüm doktora. Atmış kadına ses kaydı dinledim şok oldum. Ne sanıyor kendini ? Kendince büyük kadına hemde eşinin annesine ? Abimin haberi yok saygısızlık yapmış diyor konuşuyor hala o da anneme sesini yükseltti diyor. Tamam yükseltmiş annem sesini sonra düzelmişler geçmiş gitmiş yengem yapmayın böyle demiş dünürüyle tatlıya bağlanmış. Yengeme cephe almadım ama ses kaydından sonra aldım evet. Konuşmadım aramadım. Ses kaydında benim aileme saygılı olmayana olmam ona göre diye tehtit ederse annemi bende o zaman ona saygılı olmam.
Yinede cevap vermedik sustuk abimle konuştuk bebeği gördük yengeme laf etmedik kapattık konuyu gitmiş beni silmiş. Silsin dert değil ama bu neyin kafası ? Beni görmeyecek mi ? Çocuğun halasıyım eşinin kardeşiyim ben. Böyle yaparak kendi huzurunu bozuyor.

Evet görmeyecek istemediğini belirtmiş bu saatten sonra görüşme ısrarı ile sadece huzur kaçırırsınız önemsemem derseniz abinizde çocuğundan olur
En az 3 sene çocuğu alıp gelmesini unutun 2 aylık bebeği anneden koparıp halaya getirmek vicdansizlik olur çocuğun suçu ne?
Suçum yok diyorsunuz demekki başka yoldan yürümenin gerekiyordu
Asıl suçlu ve aslında halinden çokta şikayeti olmayan umursamayan abiniz. Onları başbasa bırakın evliliklerini toparlasinlar el kadar çocuğa yazık

Her ailede bir mikser oluyor demek ki. Bizdede böyle bir yenge var. Ne yapsaniz yalnis olur. En azindan görüsmeyerek kendinizi daha hasta etmeyin. Abiniz adam olsa annesinin saygisizlik yaptırmaz. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil, ama saygisizlik bambaska birsey
Ek not: evine gitmeyin

Kızlar öncelikle ülkemizin başı sağolsun. Umarım iyisinizdir. Bu konuyu açmak istemezdim ama sizinle paylaşmak istedim. Eski konuyu ekledim becerebildim mi bilmiyorum. Abimin eşinin doğumu sonrası birtakım olaylar oldu. Uzamasın diye eski konuyu okuyabilirsniz özetlemek keresinde annemle dünürü tartışmışlar konu kapanmış gitmiş yengemin anneme kin beslemesi sevmemesi hatta obsesif takıntı haline getirip saydırarak ses kaydı atması sonucu mesafe koyduk. Şaka yapmıyorum ses kaydında saydırıp akranı gibi ahkam kesiyor. Sindirilebilir bir konu değil annemin yaptığı en fazla “kızım ev biraz soğuk sanki” demesidir. Doğumdan öncede annem arasa şikayet eder aramasa şikayet eder sürekli bi takıntı halindeydi. İdare ettik ama yeter.

Anneme yapılan saygısızlıktan ötürü yengemle arama mesafe koydum. Geçmiş olsun mesajımıda yazdım 2 defa yeğenim hasta olduğu için ama samimi davranmıyorum. Abimi arıyorum yeğenimi görüp kapatıyorum. Atılan ses kaydınada insanlık namına cevap yazmadı annem aileyiz diye. Kardeşleride anneme saygısızlık yaptığı için mesafe koydum. Bunada takmışlar beni silmişler. Kendileri bilir dedim bende sildim. Yengem hemen abime şikayet etmiş. “Kızlara mesafeli onlar burdayken mesaj bile atmamış kızları silmiş “ diye abimi doldurmuş. Yaptığı tek şey doldurmak. Neyse yine muhattap olmadım polemiğe girmedim mesafe candır diye bir de ne göreyim yengem numaramı silmiş. Kaynana görümce kötüleyen gönderileri beğenip sanki yengeme her gün laf sokup eziyet edip her gün evine gidiyormuşuz gibi de laf sokmalı durumlar atıyor. Senede 1 kere 2 3 gün görüşüyor ya da görüşmüyoruz uzaktalar zaten.
Abim durumdan çok mutsuz. Sürekli kavga ediyorlar cevap yazmıyoruz yine mutlu değil yazıyoruz yine değil anlamıyorum. Mesaj atıp problemin nedir öğrenebilirmiyim diye 3 sayfalık destan yazmış. Onu 1 kalemde silmişim. Numarayı silen o ama yaşadığı kafaya bakarmısınız. Annem narsistmiş gerçekler zoruna gitmiş terbiyesiz terbiyesiz söylemler. İyi mutlu olursun inşallh sanmıyorum biz aileyiz ve yaptığın çok yanlış dedim.
Sıkmayayım sizi de yorumlar da detay veririm ben bayramda abime gitmek istiyordum hem yeğenimi görmeye hemde takımı takmaya. Annemleri de alıp gidicektim. Abim var arada komple bağı koparmak istemiyorum gerçi gelmesinler de diyebilir herşeyi beklerim artık. Annem çok üzgün kanaması geliyor bacakları tutmuyor götürmedğim doktor kalmadı kitlendi heryeri üzüntüden. Konuşmuyorum yine rahat durmuyorum konuşuyorum bu seferde kurban psikolojisine girip abimi dolduruyor. Şaşırdım ne yapacağımı. Çevremize ne söyleyeceğiz ? Anneme kalırsa belli etme ama bana kalırsa gönül rahatlığıyla psikolojisinin iyi olmadığını ve bizi düşmanı olarak gördüğünü söylemek istiyorum. Siz ne düşünürsünüz?
Benim yendlgem de bundan daha manyak ve bencil. Abimde onan daha beter. Ben 4 yıl oldu sildim heryerden engelledim. Ailrde en rahat benim şuan . Ha yegenlerim var özlüyorum ama daha bebekken kıskanıp kucaģıma vermemişti manyak kadın dolayisıyla yegenlerimi de gormesem olur yapacak bişey yok. İlerde buyüdüklerinde görüşmeknisterlerse gorüşürüm. Ha benim annem de ayilip bayildi en son gorüştüler. Hala annemle babamın burnundan geyiriyor kötü ikili. Annemle babama da müstehak artık napayım yani

Benim de dayımın karısı ruh hastası. Evlendiği günden beri anneannem ve kardeşleri bunlara gitmesinler diye yapmadığını bırakmadı. Ama suç onda değil bence. Yani insanlar kimseyi istemeyebilir, sadece kendi ailem olsun eşimin ailesi cehennem olsun diyebilir. Eş bunu kabul ediyor demek ki. E iki kişi memnunsa zaten geri çekilmek şart. Ben dayımı çok az gördüm. Dolayısıyla sokaktaki adamdan hiç farkı yok benim için. Annemler için de öyle. Abileri gibi değil.

Siz de öyle olacaksınız. Yeğeni de boşverin. Şimdi isterseniz abiniz görüntülü göstersin. İsterse büyüyünce getirir ama zorlamayın.

Konuştuk çözümün uzak kalınmasını mesafeli olunmasına karar verdik. Yengem bu seferde buna takıp numaramı silmiş.

Silsin ne önemi var ki? Zaten mesafeli olacakmışsınız. Dolayısıyla açıp konuşacak değilsiniz. Boşuna yer kaplıyor olacaktı telefon. Silsin gitsin ne olacak ki? Bu arada ben biri benim telimi silse anlamam. İnstagramdan takipten çıkartsa anlamam :p siz de bakmayın kim kimi silmiş ne yapmış. İsterse engellesin. Zaten aramayacaksınız. Evlerine de asla gitmeyin. Abiniz gelsin istiyorsa görmeye.

Anlatabilirim sorun yok ama ben kendi konumda da en ince ayrıntılarına kadar girmem. Yengemin kızgınlığını bende anlarım onda okeyiz benim sorunum çirkefliğiyle. Anneminde. Kızgınlığı olsaydı keşke.

Peki 7 senede kaç kızgınlık biriktirdi?
Annenizin masum olmadığının siz de farkındasınız bence. Özellikle defalarca "annem yengeme bir şey soylememis" demissiniz. Annesine ne dedi peki, o bilgi yok.
Biri ailemden birine saygısızlık yapsa ben de deliririm. 7 senelik birikmisligi de varsa kadın raydan çıkmış olabilir.

Yanlissam duzeltin ama sizin kendi kayın ailenizle de birçok sorununuz oldu ve çözümü mesafe koyarak buldunuz diye hatırlıyorum.
Şimdi sizi evinde istemeyen, size çıldırmış ve sizi cildirtmis bir insanın evine ısrarla gidip kalmak istemenizi nasıl değerlendirmeliyiz?

Bir yerde de "böyle olursa eşimin ailesi sadece kendileri varmış gibi davranacaklar" gibi bir şey yazmışsınız. Çok korkunç bir düşünce bu.
Gidip yengeyi baskilayarak kendi kayın ailenizin gözünü korkutabileceginizi mi sanıyorsunuz? Ya da esinizin tarafıyla mücadele etmeye gücünüz olmadığı için yengeyle gerilip durmak daha mı kolay geliyor?
Tek cümleyle ülkedeki bütün aile gerilimlerinin sebebini ozetlemissiniz resmen. Kocasına gücü yetmeyen oğlunun, erkek kardeşinin karısına sarıyor.

Evet görmeyecek istemediğini belirtmiş bu saatten sonra görüşme ısrarı ile sadece huzur kaçırırsınız önemsemem derseniz abinizde çocuğundan olur
En az 3 sene çocuğu alıp gelmesini unutun 2 aylık bebeği anneden koparıp halaya getirmek vicdansizlik olur çocuğun suçu ne?
Suçum yok diyorsunuz demekki başka yoldan yürümenin gerekiyordu
Asıl suçlu ve aslında halinden çokta şikayeti olmayan umursamayan abiniz. Onları başbasa bırakın evliliklerini toparlasinlar el kadar çocuğa yazık
Anneme bi küfür etmediği kalan yengeme “ canım nasılsın bitanem iyi yaptın “ diyip kalplermi atmalıydım ? Bu yoldan yürüseydim iyi olurdu evet ama bu seferde anneme yüklenmekten vazgeçmez iyice yüz bulur abime şikayeti yetmez gibi bide bana ederdi. Bıraktım zaten ne yaparlarsa yapsınlar.

Her ailede bir mikser oluyor demek ki. Bizdede böyle bir yenge var. Ne yapsaniz yalnis olur. En azindan görüsmeyerek kendinizi daha hasta etmeyin. Abiniz adam olsa annesinin saygisizlik yaptırmaz. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil, ama saygisizlik bambaska birsey
Ek not: evine gitmeyin
Biz araları açılmasın diye sustuğumuz için ve bu sürede yengem doldurup yalan yanlış manipülasyon yaptığı için abimde artık bıkmış durumda. Allaha havale ediyorum.

Benim yendlgem de bundan daha manyak ve bencil. Abimde onan daha beter. Ben 4 yıl oldu sildim heryerden engelledim. Ailrde en rahat benim şuan . Ha yegenlerim var özlüyorum ama daha bebekken kıskanıp kucaģıma vermemişti manyak kadın dolayisıyla yegenlerimi de gormesem olur yapacak bişey yok. İlerde buyüdüklerinde görüşmeknisterlerse gorüşürüm. Ha benim annem de ayilip bayildi en son gorüştüler. Hala annemle babamın burnundan geyiriyor kötü ikili. Annemle babama da müstehak artık napayım yani
Babam aramıyor sormuyor abimleri. Kafam rahat uğraşamam onlarla diyor. Annem kaygılarından kötü olmamak için üzülüyor ne diyeyim.

Benim de dayımın karısı ruh hastası. Evlendiği günden beri anneannem ve kardeşleri bunlara gitmesinler diye yapmadığını bırakmadı. Ama suç onda değil bence. Yani insanlar kimseyi istemeyebilir, sadece kendi ailem olsun eşimin ailesi cehennem olsun diyebilir. Eş bunu kabul ediyor demek ki. E iki kişi memnunsa zaten geri çekilmek şart. Ben dayımı çok az gördüm. Dolayısıyla sokaktaki adamdan hiç farkı yok benim için. Annemler için de öyle. Abileri gibi değil.

Siz de öyle olacaksınız. Yeğeni de boşverin. Şimdi isterseniz abiniz görüntülü göstersin. İsterse büyüyünce getirir ama zorlamayın.

Silsin ne önemi var ki? Zaten mesafeli olacakmışsınız. Dolayısıyla açıp konuşacak değilsiniz. Boşuna yer kaplıyor olacaktı telefon. Silsin gitsin ne olacak ki? Bu arada ben biri benim telimi silse anlamam. İnstagramdan takipten çıkartsa anlamam :p siz de bakmayın kim kimi silmiş ne yapmış. İsterse engellesin. Zaten aramayacaksınız. Evlerine de asla gitmeyin. Abiniz gelsin istiyorsa görmeye.
Aslında farketmedim eski konuşmalarda resminin olmadığını görünce anladım. Sosyal medyadan da kontrol edince sildğini gördüm. Dayanamadım derdi neymiş sormak istedim.
Aslında evet gitmesem daha iyi olucak ama abim ? Gelin diyip duruyor. Ben eşime söyledim abimlere gideceğim memleketimde vakit geçireceğim bu bayram diye. Ailesi sonra sadece kendi memleketi varmış akrabaları varmış gibi davranıyor. İkilemde kaldım.

Anneme bi küfür etmediği kalan yengeme “ canım nasılsın bitanem iyi yaptın “ diyip kalplermi atmalıydım ? Bu yoldan yürüseydim iyi olurdu evet ama bu seferde anneme yüklenmekten vazgeçmez iyice yüz bulur abime şikayeti yetmez gibi bide bana ederdi. Bıraktım zaten ne yaparlarsa yapsınlar.

En basit yol annene o senin kızın demek ona da siz anne kizsiniz ne olup bittiğini bilmiyorum sen bebeğine odaklan olur boyle seyler toparlanir demek ses kaydı olmadan en başında ilk geldiği gün- normalde iyi anlaşan sevilen insanlar için yuvarlak bir konuşma herseyi toparlardi
Bir konu daha vardı herkes kıymet bilin abladan uzak durun kv iyi niyetli dedi o insanlar birsuru olay yaşamış ama böyle toparlamis
Neyse siz bilirsiniz ne desem üste çıkmaya çalışacaksınız birde gelini dinlemek lazım öyle yada böyle abiniz ile aynı evde ortak bir çocukları var ve herkesten uzak durmaya ihtiyaçları var bundan sonra yapacak pek birseyiniz yok

Aslında farketmedim eski konuşmalarda resminin olmadığını görünce anladım. Sosyal medyadan da kontrol edince sildğini gördüm. Dayanamadım derdi neymiş sormak istedim.
Aslında evet gitmesem daha iyi olucak ama abim ? Gelin diyip duruyor. Ben eşime söyledim abimlere gideceğim memleketimde vakit geçireceğim bu bayram diye. Ailesi sonra sadece kendi memleketi varmış akrabaları varmış gibi davranıyor. İkilemde kaldım.

Tek sorun aslında bu gelinin ne yaşadığı umurunuzda bile değil bu korkunç birsey

Peki 7 senede kaç kızgınlık biriktirdi?
Annenizin masum olmadığının siz de farkındasınız bence. Özellikle defalarca "annem yengeme bir şey soylememis" demissiniz. Annesine ne dedi peki, o bilgi yok.
Biri ailemden birine saygısızlık yapsa ben de deliririm. 7 senelik birikmisligi de varsa kadın raydan çıkmış olabilir.

Yanlissam duzeltin ama sizin kendi kayın ailenizle de birçok sorununuz oldu ve çözümü mesafe koyarak buldunuz diye hatırlıyorum.
Şimdi sizi evinde istemeyen, size çıldırmış ve sizi cildirtmis bir insanın evine ısrarla gidip kalmak istemenizi nasıl değerlendirmeliyiz?

Bir yerde de "böyle olursa eşimin ailesi sadece kendileri varmış gibi davranacaklar" gibi bir şey yazmışsınız. Çok korkunç bir düşünce bu.
Gidip yengeyi baskilayarak kendi kayın ailenizin gözünü korkutabileceginizi mi sanıyorsunuz? Ya da esinizin tarafıyla mücadele etmeye gücünüz olmadığı için yengeyle gerilip durmak daha mı kolay geliyor?
Tek cümleyle ülkedeki bütün aile gerilimlerinin sebebini ozetlemissiniz resmen. Kocasına gücü yetmeyen oğlunun, erkek kardeşinin karısına sarıyor.
Güçsüz olduğumu düşünmüyorum çok şükür. Ben eşimin ailesiyle sorun yaşadım çünkü alt katımdalar. Görümcem de arka sokakta. Kayınvalidemin ailemin yanında evimde laf sokmasından tutunca çalıştığım halde canıma okumasına kadar herşeyi yaşadım. Gidipte kimseye saygısızlık yapmadım çok şükür.
Onlar uzakta. 7 yıldır biriktirdiği ne olabilir? Kaynanam arıyor der ne bileyim senede 1 kaynanama gidiyorum der arayıp soru soruyor der ne olabilir?
Ben yengemin evinde ısrarla kalmak istemiyorum orası abiminde evi. Abim gelin annemleride al gel diyorsa kestirip atamam. Size buraları gezdiricem getir babamı annemi diyorsa buna ısrarla gitmek istiyorsunuz diyemezsiniz ben halayım takımı takmadım bebeği görmedim.
Yengemi baskıladığım yok eşimin ailesni tanımıyorsunuz. Köylerine giderken memletimden geçiyoruz da uğrayacağım dediğimde suratıma küfür etmişim gibi bakıyorlar. Eşime bayramda memletime gitmek istediğimi söyledim gidilir yeğenin oldu tabi annenleri de alalım dedi. Ben ne diyeceğim peki? Yengem silmiş gidemem mi ? Abimlere uğramasam da gideceğim.

En basit yol annene o senin kızın demek ona da siz anne kizsiniz ne olup bittiğini bilmiyorum sen bebeğine odaklan olur boyle seyler toparlanir demek ses kaydı olmadan en başında ilk geldiği gün- normalde iyi anlaşan sevilen insanlar için yuvarlak bir konuşma herseyi toparlardi
Bir konu daha vardı herkes kıymet bilin abladan uzak durun kv iyi niyetli dedi o insanlar birsuru olay yaşamış ama böyle toparlamis
Neyse siz bilirsiniz ne desem üste çıkmaya çalışacaksınız birde gelini dinlemek lazım öyle yada böyle abiniz ile aynı evde ortak bir çocukları var ve herkesten uzak durmaya ihtiyaçları var bundan sonra yapacak pek birseyiniz yok
Annemin senede 1 gittiği evde kovmaktan beter ettikleri için konuşmadım esila. İşteyim annem birden arayıp bilet al kızım yarın ya da akşam gelicem dedi. Ne oldu dedim al kızım dedi kapattı. İçimden parça koptu. Onun o üzüntüsünü içinin acısını öyle derinden hissettim ki. Gitmeden de uyardım anne kötü his var içimde gitme diye. İlk torunum kızım az kalacağım birşey demem etmem dedi. Yengemi biliyorsun sorun yaşarsan bin gel dedim.
Abim anneme bebeği yıkayıp git sen alışkınsın demiş. Annem gelmedi o yüzden konuşurken de göbeği düşsün gelicem dedi. Laf sokmuş yengem senin yüzünden düşmüyor göbek konuşuyorsun diye. cevap vermemiş annem. Odasına girmedim etmedim kucağıma aldım çektiler aldılar ses etmedim kız ameliyatlı dedi. Dolmuş 4 kişiler orda annem tek. Kımıldasam ters bakıyorlar otursam ters bakıyorlar dedi. Kaynananda kaynanan iyi kaynanana yoktur diye de laf sokmuşlar. Göbek düşmüş yengem demiş yıkanmayacak. İyi demiş annem gideyim o zaman kalmayayım çok durdum. Abim demiş kal şu gün yıkancak.
Sonra abim yokken annem kahvaltı hazırlarken dünürü gelmiş kızım dediki o gün yıkamayacam. İyi demiş annem. Sonra gelmiş senin gidiceğin günün ertesi yıkayacak bilmem ne. Annemde sinirlenmiş istemiyorsanız gideyim yeter anne kız ne isterseniz yapın dalgamı geçiyorsunuz sabah sabah noluyor demiş. Ordan küçük kız kardeş terbiyesiz noluyor be diye anneme bağırmış. Annemde ben terbiyesizlik yapmıyorum demiş.

Olay bu. Abime annemi kötüleyip anneme bağırdıklarını onu istemiyormuş gibi davrandıklarını söylemek yerine annen sinirlendi annemi ezdi diye kötülemişler. Annem dışarda vakit geçirdi abim göndermedi. Yengemede kızmadı sarıldı öptü dünürü bi kaç laf etmiş ona kızdı ama düzeldiler. Basit bir olay karışıklıklı atışma sonrası yengem 1 hafta aonra anneme saydırdı. Yenge kardeşinde bağırmış nasıl müsade edersin diyorum o annene bağırmadı diyor. Tamam hadi geçmiş gitmiş ses atmışsın sana mesafeli olduk kırıldı annem iyi mi oldu diyorum narsist senin annen diyor. Durmuyor durulmuyor. Beni siliyor yine rahat etmiyor. Tamam annem alınmış dolmuş söylemiş annene kardeşinde anneme söylemiş tatsızlık olmuş kapanması gereken konuyu açmaman lazımdı diyorum hala annemi kötülüyor. Bu yani esila. Annemin kucağından dünürü çocuğu almış ver bana diye çekmişler. Abim görmüş tamma anne boşver demiş annem ses çıkarmadım etmedim ama kızım dayanamadım tekim diye yüklendiler diyor. Anlatmak istemiyordum anlatırken bile saçmalığından utanıyorum.

Biz araları açılmasın diye sustuğumuz için ve bu sürede yengem doldurup yalan yanlış manipülasyon yaptığı için abimde artık bıkmış durumda. Allaha havale ediyorum.

En iyisi. Bizim mikser ortaligi öyle karistirdi ki kardesler senelerce küs kaldi. Adam sonunda pisman oldu ama gec kaldi. Kalp krizi gecirip vefat etti. Isin garip tarafi adam vefat ettikten sonra esi "bir aile olalim" tribine girdi. Yok kalsin dedi herkes..ailemizden kimse görüsmüyor kendisiyle

Back