• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yengemin olayları aileyi kopma noktasına getirmesi.

ben konuda eksikler görünce eski konuyu da okudum. orda da eksikler gördüm. yani karşı tarafın atakları yazılmış ama yengen neden kızdı? annen ne dedi neye karıştı hep boşluk. o yüzden sağlıklı cevap veremeyeceğim. yani karşı taraf durduk yere mesajlar atan, tepkiler gösteren kişiler değildir diye düşünüyorum. öyleyse o zaman arayı bulacak kişi yine abiniz. eşi haksızsa onunla konuşmalı. ama anneniz de sanki müdahaleci gibi geliyor bana. mesela gelin doğum yaptığında başına herkesin üşüşmesini sevmem ben. evet torun sonuçta merak ediliyor ama beklenebilir. kız yeni doğum yaptığı için annesi olur başında 1 ay. sonra kv gider bir süre de destek için. hem kızın annesi hem kv, lohusa bir kadın. tabiki kavga çıkması kaçınılmaz.
dediğim gibi konu çok açık gelmedi bana ama sataşan kişilerse mesafe koyun. olabildiğince ve sorulmadıkça da karışmayın, fikir vermeyin. sırf sizin için değil bence herkes için en sağlıklı iletişim şekli bu. çünkü iyi niyet adı altında yapılan yardımlar, fikir vermeler de aslında karşı tarafa sen bilmiyorsun ben daha iyi biliyorum hissiyatı verebiliyor.
Konu sahibinin yengesi ozelinde konusmuyorum ama benm var boyle bi arkadasim. Kv ona gitse dert gitmese dert arasa dert aramasa dert. Cocuguna bakayim dese dert annenler baksin dese dert. 9 yildir kadina yapmadigini birakmiyo. Anlatiyo sorun ettigi seyi bakiyorum aslinda sorun yok. Ama o takmis kadina aldigi nefes batiyo. Mesela toruna bakarken 2 sokak otede oturan kizi cagiriyo kadini yegenimi de al gel degisiklik olur cocuklarla oynarlar aksam da yengemi cagiririz yemek yeriz diyo. Kadin yengene sorayim diyip ariyo. Vay plani yapiyomus da sonra usulen sormak icin ariyomus. Cemkirirse kadin gitmiyo cemkirmezse gidiyo. Arkadas yetinmiyo kocasini arayip cemkiriyo. Kocasi annesini ariyo niye gittin diye e eizin verdi oglum deyince kari koca kavga ediyolar gelin bu sefer annesi aramizi aciyo diye ortaligi karistiriyo. Var yani bole insanlar

Yengemin kızkardeşi bebek 1 aylık 2 hafta kalmaya gitti hemde abimin izin döneminde. Ailesi annemden sonra 2 hafta kaldılar hemde 3 kişi. 1 gün kaldığımız için sorun olmaz diye düşünüyorum.

Ya konu sahibi ne kadar garip bir kişiliğin var. Hem yengeye neler diyorsun abine tek kelime etmeden. Sana mesafe koy diyoruz. Hala evine gidip kalacağız diyorsun. Onları 2 hafta ağırladı bizi de ağırlayacak mantığı nedir Allah aşkına. Amacınız galiba abiyle yengeyi ayırmak.

Sana diyorumki senin öz annen bayramda onun istediğini yapmadın diye sana ses kayıtları atıp neler demiş, ayılıp bayıldığını söylemiş. Ama el kızına mı cevap veremedi diye soruyorum. Yok detay yazamam diyorsun.

hayda.
Sorununuz nedir konu sahibiyle.
İlk konuları bilmiyor olabilirsiniz, neyse.
Ayrıca kadın yeni doğum yapmamış 2 ay olmuş.
sorunları olmasa bile 1 gün kalınmayla kimse ölmüyor.

Konudan bağımsız olarak 1 gün kalma ev sahibine en zoru bence o yatak yorgan çıkacak yıkanacak yerleşecek alisveris yapsan bir türlü yapmasan bir türlü
1 gün telassiz olmaz kısmına katılmıyorum küçücük bebekli evde 1 gün için bir sürü telaş olarak algılanabilir

Konu sahibinin yengesi ozelinde konusmuyorum ama benm var boyle bi arkadasim. Kv ona gitse dert gitmese dert arasa dert aramasa dert. Cocuguna bakayim dese dert annenler baksin dese dert. 9 yildir kadina yapmadigini birakmiyo. Anlatiyo sorun ettigi seyi bakiyorum aslinda sorun yok. Ama o takmis kadina aldigi nefes batiyo. Mesela toruna bakarken 2 sokak otede oturan kizi cagiriyo kadini yegenimi de al gel degisiklik olur cocuklarla oynarlar aksam da yengemi cagiririz yemek yeriz diyo. Kadin yengene sorayim diyip ariyo. Vay plani yapiyomus da sonra usulen sormak icin ariyomus. Cemkirirse kadin gitmiyo cemkirmezse gidiyo. Arkadas yetinmiyo kocasini arayip cemkiriyo. Kocasi annesini ariyo niye gittin diye e eizin verdi oglum deyince kari koca kavga ediyolar gelin bu sefer annesi aramizi aciyo diye ortaligi karistiriyo. Var yani bole insanlar

Kuzum tabiki var böyle insanlar, ama konu sahibi eski konularında yengeyle arasının iyi olduğunu vs yazmış. Şimdi de kötülüyor. Annesi evden ayrılırken normal şekilde gidiyor yengenin evinden sonra uzaktayken nasıl oluyorsa olanlar oluyor. Çok garip.

Konu sahibi olan biten her şeyi tek taraflı yazmış durumda. Bir şey yazıyoruz, ayrıntılarla ilgili düzgün yanıt vermeden geçiştiriyor. Eski konularında sevdiği yengesi şimdi manyak psikopat, kendisine bile bayramda istediği gibi davranmayan ona sinirli sinirli ses kayıtları atan, ayıplıp bayılan ailesinin tek hatası yok. Eski konularıyla bakılınca çok tutarsız yazılanlar. Zaten kendi de yazmış detaya girmedim diye.

Bir gün değil iki saat oturma olsun. Bir kimsenin evine anası kardeşi bile olsa öyle gideriz, kalırız nolcak denmemeli. Herkesin kendi ev hali, düzeni var. Bunu bozmak doğru değil.

Bende böyle bir elektrik alıyorum bu kız gelini kayinpederi ile hamileyken ağırlayan kız değil mi? Çok iyilerdi hediyeler araştırılıyordu bilmiyorum eksikler var
Abinin herseyi yetiştirmeyi ayrı olay
Tam olarak ne geçti ne bitti tam yansımıyor bende boşluk kalıyor

Kuzum tabiki var böyle insanlar, ama konu sahibi eski konularında yengeyle arasının iyi olduğunu vs yazmış. Şimdi de kötülüyor. Annesi evden ayrılırken normal şekilde gidiyor yengenin evinden sonra uzaktayken nasıl oluyorsa olanlar oluyor. Çok garip.
Dedm ya onun ozelinde demiyorum. Bana kalirsa hersey karsiliklidir.

Bu zamana kadar bana saygısızlığı olmadığı için mesafe koymadım. Koydurmaz zaten şikayet eder abimde yapma öyle der ve mesafe koyamam. Koyarsamda siler böyle.
Durumlarını takip etmiyorum canım instagramda önüme düşüyor beğendikleri anasayfada. Kasıtlı bakışmıyor yani.
Evde büyük birşey yaşanmadığı için normal vedalaşıldı konu kapandı ama yengem kapatmamış. Annem abimin yanında üzülmesin diye sesini çıkarmamış. Tek başımaydım uzasın istemedim dedi. Ağlamamış yanında konuyu açmamış kapatmış huzursuzluk olmasın diye.
Ufacık şeyler anlam veremiyorum.
İnstagramda arkadaşlarının beğenileri anasayfada önüne fln düşmüyor yalnız, öyle bir şey yok.

Böylelerine tahammül etmeniz onu daha da arsız yapıyor. Yapmayın alttan almayın arada abinizde olsa ruh hastalarıyla uğraşmak zorunda değilsiniz. Kaldı ki annenizi nasıl üzmüş dengesiz bunun üstüne takı takarsanız tebrik, aferin gibi olur. Lütfen mesafeli olun abiniz dayanamiyorsa ayrılın siz uzak durun

vardır illaki. belki konu sahibininki de böyledir. ben genelde çift yönlü bakmayı sevdiğim için arada eksiklikler var diye yazdım konu sahibine. ama sorunlu bir kişi ise yenge zaten her türlü mesafe şart. oğlu memnun demekki, yenge ile de mutlu. ben konu sahibinin annesinin yerinde olsam gerçekten karışmam. gidip gelmem. gelmek isterlerse gelirler. lazımsın bize gel derlerse anca giderim. yani çok alttan almam bana söyleneni. ama karşı tarafında özel işine müdahale etmem. şu aşamadan sonra ben olsam mesafe koyarım. kendi bilecekleri iş. oğlumla gün içinde işteyken konuşurum mesela gerekmedikçe gece aramam. yani yenge ile oğlunun tercihi bu oğlu da memnun ki eşine ses çıkarmıyor. ne yapacaksın ki! ama yengenin parmağında da oyuncak olmam.

Fazla prim veriyorsunuz
Sizin özlediğiniz kadar abiniz de sizi özlüyor mu ?
Alsın çocuğunu gelsin size görüşün
Ben bu konularda çok sabırlı değilim, aile içinde yüzler, benzetir bırakırım sonrasını kendi düşünsün

Eşimden öğrendiğim bir hayat dersi var ; benim yanımda kv me söyledi, siz dedi yuva bozulmasın diye senelerce ilk eşimi idare ettiniz, benden neler sakladınız, yıllarıma mal oldunuz bu konuda hakkımı size helal etmiyorum dedi. Bakın bu derin bir derstir, hep söyler o yaptı ailem idare etti/sakladı nelere mal olduklarını hiç düşünmediler der. O yüzden kendi eşine, yuvasına saygısı olmayanı kendini düşünmeyeni siz de düşünmeyin.
O kadar haklısınız ki.

Konu sahibi olan biten her şeyi tek taraflı yazmış durumda. Bir şey yazıyoruz, ayrıntılarla ilgili düzgün yanıt vermeden geçiştiriyor. Eski konularında sevdiği yengesi şimdi manyak psikopat, kendisine bile bayramda istediği gibi davranmayan ona sinirli sinirli ses kayıtları atan, ayıplıp bayılan ailesinin tek hatası yok. Eski konularıyla bakılınca çok tutarsız yazılanlar. Zaten kendi de yazmış detaya girmedim diye.

Bir gün değil iki saat oturma olsun. Bir kimsenin evine anası kardeşi bile olsa öyle gideriz, kalırız nolcak denmemeli. Herkesin kendi ev hali, düzeni var. Bunu bozmak doğru değil.
Yanıtlarımın gayet düzgün olduğunu düşünüyorum. Detaya girmedim çünkü olayı anlatırsam ifşa olabilirim. Annemin hatası yok demedim iki dünür tartışmış dedim.
Önceden severdim yengemi. Ufak tefek takılmaları şikayetleri olurdu ama büyütmezdim. Hepte iyi davrandım. Abimi ararken bile müsait misin diye sorarım ben anlayışımı sorgulamayın lütfen.
Ne olursa olsun bir gelin kayınvalidesine öyle saydıran ses atmamalı. Hadi attın tamam sana mesafeli olduk hala huzursuzluk çıkartıp bizi silemez bu çok yanlış. Hiçte düzenleri yok kendi ailesi haftalarca kalıyor bayramda seyranda gidiyor ama biz fazlalık geliyoruz.

bence yengeyi de dinlemek lazım. anneniz çok da masum gelmiyor. hatalar karşılıklı olabilir.

Eklentiler

• 222.PNG
    222.PNG
    23,9 KB · Görüntüleme: 71
  • nn.PNG
    nn.PNG
    25 KB · Görüntüleme: 79
İnanamıyorum yengemi anlattınız😀

Ya konu sahibi ne kadar garip bir kişiliğin var. Hem yengeye neler diyorsun abine tek kelime etmeden. Sana mesafe koy diyoruz. Hala evine gidip kalacağız diyorsun. Onları 2 hafta ağırladı bizi de ağırlayacak mantığı nedir Allah aşkına. Amacınız galiba abiyle yengeyi ayırmak.

Sana diyorumki senin öz annen bayramda onun istediğini yapmadın diye sana ses kayıtları atıp neler demiş, ayılıp bayıldığını söylemiş. Ama el kızına mı cevap veremedi diye soruyorum. Yok detay yazamam diyorsun.

Ya geçen konusundan da hatırlıyorum. Burda annesiyle kendisini çok masummuş gibi yanlı anlatıyor da gelini bunaltmışlar lohusa kadınınnda evine tepesine çökmüşler kaynana görümce olarak. Burda böyle eksik yanlış anlatıp coşunca kendince rahatlıyo

Gelin olduğu için demedi evet. Yengemin saydırdığı ses kaydınada cevap vermedi. Annemin ayılıp bayılması değil ki mesela yengemin saygısızlığı. Annem saygısızlık yapmış mı ? Yapmamış. Yengeme laf etmiş mi ? Etmemiş. Etse yıkardı dünyayı yengem. Sarılmış kızım güle güle büyüt evladını demiş öpmüş gelmiş.
Ben evliyim ve eşime yeğenimi görmeye gideceğim dedim. Benim ailem böyle diye eşimin ailesi sadece kendileri varmış gibi davranıcaklar.

Yanıtlarımın gayet düzgün olduğunu düşünüyorum. Detaya girmedim çünkü olayı anlatırsam ifşa olabilirim. Annemin hatası yok demedim iki dünür tartışmış dedim.
Önceden severdim yengemi. Ufak tefek takılmaları şikayetleri olurdu ama büyütmezdim. Hepte iyi davrandım. Abimi ararken bile müsait misin diye sorarım ben anlayışımı sorgulamayın lütfen.
Ne olursa olsun bir gelin kayınvalidesine öyle saydıran ses atmamalı. Hadi attın tamam sana mesafeli olduk hala huzursuzluk çıkartıp bizi silemez bu çok yanlış. Hiçte düzenleri yok kendi ailesi haftalarca kalıyor bayramda seyranda gidiyor ama biz fazlalık geliyoruz.

Konu sahibi, senin annen bu yengeye neler demiş bir açıklanasa? İfşa mişfşa ye uydurma rica ediyorum. Eski konularında da tüm hayatını ayrıntısıyla anlatmışsın. Konu belki ailenin hatalı çıkacaiı yere gelince mi ifşa oldu?

Eski konunda yazmışsın annem geline "sütün geliyor mu" diye sorup durmuş diye. Hem ayda yılda bir görüşüyorsunuz ama böyle kavga çıkıyor. Saçmalık yani.

Back