- 24 Mayıs 2017
- 7.487
- 14.680
- 248
- 34
Konu sahibinin yengesi ozelinde konusmuyorum ama benm var boyle bi arkadasim. Kv ona gitse dert gitmese dert arasa dert aramasa dert. Cocuguna bakayim dese dert annenler baksin dese dert. 9 yildir kadina yapmadigini birakmiyo. Anlatiyo sorun ettigi seyi bakiyorum aslinda sorun yok. Ama o takmis kadina aldigi nefes batiyo. Mesela toruna bakarken 2 sokak otede oturan kizi cagiriyo kadini yegenimi de al gel degisiklik olur cocuklarla oynarlar aksam da yengemi cagiririz yemek yeriz diyo. Kadin yengene sorayim diyip ariyo. Vay plani yapiyomus da sonra usulen sormak icin ariyomus. Cemkirirse kadin gitmiyo cemkirmezse gidiyo. Arkadas yetinmiyo kocasini arayip cemkiriyo. Kocasi annesini ariyo niye gittin diye e eizin verdi oglum deyince kari koca kavga ediyolar gelin bu sefer annesi aramizi aciyo diye ortaligi karistiriyo. Var yani bole insanlarben konuda eksikler görünce eski konuyu da okudum. orda da eksikler gördüm. yani karşı tarafın atakları yazılmış ama yengen neden kızdı? annen ne dedi neye karıştı hep boşluk. o yüzden sağlıklı cevap veremeyeceğim. yani karşı taraf durduk yere mesajlar atan, tepkiler gösteren kişiler değildir diye düşünüyorum. öyleyse o zaman arayı bulacak kişi yine abiniz. eşi haksızsa onunla konuşmalı. ama anneniz de sanki müdahaleci gibi geliyor bana. mesela gelin doğum yaptığında başına herkesin üşüşmesini sevmem ben. evet torun sonuçta merak ediliyor ama beklenebilir. kız yeni doğum yaptığı için annesi olur başında 1 ay. sonra kv gider bir süre de destek için. hem kızın annesi hem kv, lohusa bir kadın. tabiki kavga çıkması kaçınılmaz.
dediğim gibi konu çok açık gelmedi bana ama sataşan kişilerse mesafe koyun. olabildiğince ve sorulmadıkça da karışmayın, fikir vermeyin. sırf sizin için değil bence herkes için en sağlıklı iletişim şekli bu. çünkü iyi niyet adı altında yapılan yardımlar, fikir vermeler de aslında karşı tarafa sen bilmiyorsun ben daha iyi biliyorum hissiyatı verebiliyor.