yemek yapmaktan nefret ediyorum-yemek yapmaya bayılıyorum

valla kocan her yemeği seçiyorsa çok zor .. babam çok nadir yemek seçer kereviz bile yerdi eşim öyle değil belli başlı şeyler yer ee haliyle zor oluyor yemek yapmak yapması değilde ne yapacam işkencesi insanı soğutuyor mutfaktan

ama bacım ben sadece ev işlerinde tembelim..
başka işlerde çok azimliyimdir gıı valla

Ne bileyim bacım buradan bakınca hiç öyle görünmedin, yemek yapmayı sevmem ev işlerini sevmem deyince tembel olduğunu düşündüm bir an. Eğer çalışmıyorsan şu pasta, börek, yemek kursları var ya oralara git bence belki heves gelir :)))))

Reactions: s u

yemek ve elişi kurslarında nefret ederim tv de görünce bile boğuluyorum sanki

ayyyy hayran kaldım size, nasıl bi beceri bu yaa
hayatta aklıma gelmez bu şekilde yapmak
sağolun bana da fikir vermiş oldunuz

sizle yazişırken eşim de geldi yemeğini koydum yedi.şimdi bulaşık var onu da yaparsam ohhhh diyorum..

Kesinlikle yalnız değilsin. O gün ki psikolojime göre değişiyor aslında.

Bazen eve gidiyim hemen girişeyim istiyorum ona göre alışveriş yapıyorum.
Bazen eşim ne teklif sunarsa sunsun (fikir olunca yapması daha kolay ya sonuçta) elimi süresim gelmiyor.

Akşamdan kuru ıslatmak aklıma gelmez benim de. Bir kaç kere denedim ertesi akşam yapacak vaktim olmadı pişirmeden dolaba attım. Boş vaktimde hazırlayıp buzluğa atmaya yeni yeni başladım mesela.

İsteyerek yapınca lezzetli olduğu fikrine katılıyorum.

Demek ki suyunu az koyuyorsun pirinçler diri kalır ki altını kısık pişirmen gerek puf noktası bu güzelim
Ben de hiç hoşlanmıyorum yemek yapmaktan ama yaptıklarım hep güzel oluyor. Sadece dolmalar konusunda kötüyüm

Bende yemek yapmaktan hoslanmiyorum.cocuk eş gibi sebeplerden dolayı aç kalmasinlar iyi beslensinler diye yapiyorum.Yemek bilmiyordum internetten ogrendim.Yemek daveti verdigimde aldigim iltifatlar beni hep sasirtmistir.Oysaki yemek sonrası sofra sohbetlerini seviyorum ben :)

Ay bir de benim numune 2 gün üst üste aynı yemeği yemez. Kalan yemeği ikinci gün ısıtıp yanına da ilave yemekler de yapsam yine mi bu yemek var daha dün yedik bunu der. Bulmuş bulanıyor. Geçen akşam yine yaptı hiç sesimi çıkarmadım. Ertesi gün geldi ne yemek var dedi hiçbir şey dedim nasıl yani dedi. Sen nasıl ki 2 gün aynı yemeği yemek istemiyorsan bende 2 gün üst üste yemek yapmak istemiyorum. Çocuklar ve ben hazırız bu arada dışarıda yemek için hazırlandık dedim. Grev yapıyorsun yani dedi yes aşkımmm dedim hadi gidelim bari ne yapalım yapacak bir şey yok, bir daha da laf edersem önceki günden kalan yemeğe hayır niye laf ediyorsun ki be adam yemiyorsan yeme yeni yapılanlardan ye evin hanımıyla aşık atılır mı diye kendi kendine söylendi durdu.

valla bu bile bir beceri işte..
Kendine yemek yapmayı sevdir. İnsan neye inanırsa o olur. Bir şey için hergün seviyorum seviyorum dersen birgün gerçekten o şeyi sevmiş olarak uyanırsın. Düşünce gücü her şeydir. Mesela yemek programları izle, yemek kitapları al. Ve muhakkak dünya mutfağını araştır. İlgini çeker öyle ilginç tarifler. Farklı tarifler dene. Bir bakmışsın yemek yapmayı sevmişsin.

Demek ki suyunu az koyuyorsun pirinçler diri kalır ki altını kısık pişirmen gerek puf noktası bu güzelim
Yo diri kalmıyor tam tersini suyunu çok koyup çok pişirmişim. Lapçik gibi bir şey oldu, bu sefer yapışımda da kıvamı iyiydi ama içini az doldurmuşum

Mesela ben bugün için barbunya pişirdim pazarda var ki erkek kısmı fasülye çeşitlerine bayılır yanına pilav ve cacık yapacağım paket yemek girmez bizim eve yani o kadar tembel vede zengin değilim

valla tembeller yaratıcı olur.ben kalan yemeği yoğurt kaplarına koyup buzluğa atıyorum. 1 ay sonra çıkarıp ıstıyorum ama yeni pişmiş gibi kaynatıyorum.hiç anlamıyor yiyor.

valla ben diyorum eğer çalışsaydım kıyameti koparırdım bugün ben yemek yaptım yarın sen yap diye

çalışmıyorum da sorun olmuyor..

yaaa benim kocam deil yemek yapmak bana aldığı şeyi yerine koysa kirlileri sepete atsa yetecek..
hakkını yemeyeyim yemek aramaz patates kızartsam yer..ama çok dağınık yaaaa

yaaa benim kocam deil yemek yapmak bana aldığı şeyi yerine koysa kirlileri sepete atsa yetecek..
hakkını yemeyeyim yemek aramaz patates kızartsam yer..ama çok dağınık yaaaa

oooo benimki de dağınıktır bıraksam.
ama alıştı korkuyor benden ..şerrimden
mesela kirli sepetinde olmayan çamaşırı yıkamam biliyor.sonra ararsa o kıyafeti kirli bulur.
bu yüzden bazen unutsa da aklına geliyor hemen topluyor.

kızlar eşim kahve istiyor yapayım da geliyorum..

diyo ki ne yazıyon ne öyle hararetli hararetli

kahvesini içsin de işe dönecek...

Benim bakkaldan yada marketten aldığım tek şey pasta börek yada yemek için malzeme.
Siz malzeme verin gerisini düşünmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…