- 24 Aralık 2013
- 2.498
- 2.166
- 34
yemek kadınlığın olmazsa olmazıdır .
Er geç alışmak zorundasınız .
Nereye kadar bu şekilde idare edebilirsiniz ki .
Zamanla pratikleşirsiniz rahat edersiniz .
Erkeğin en önemsediği şeylerden biridir yemek .
Bazı kadınlara bakıyorum da teyze olmuşlar ama ellerinin lezzeti yok .Olmaz .Bir kadına yakışmaz
ama bacım ben sadece ev işlerinde tembelim..
başka işlerde çok azimliyimdir gııvalla
ben hem çalışıyorum hemde eşimin arkasını topluyorum...vallahi zor
Ne bileyim bacım buradan bakınca hiç öyle görünmedin, yemek yapmayı sevmem ev işlerini sevmem deyince tembel olduğunu düşündüm bir an. Eğer çalışmıyorsan şu pasta, börek, yemek kursları var ya oralara git bence belki heves gelir :)))))
ayyyy hayran kaldım size, nasıl bi beceri bu yaaHergün yemek yapılmaz zaten. 2 günde bir yap. Bir önceki günden kalma menüye bir şeyler ekle çıkar.
Mesela benim çarşamba günkü menüm zeytinyağlı iç bakla, brokoli salatası yanına haydariydi. Brokoli ve haydari o gün bitti. Perşembe önceki günden kalan baklanın yanına türlü, ton balıklı salata ve yoğurt çorbası yaptım. Salata ve bakla bitti. Bugün de dünden kalan yoğurt çorbası ve türlünün yanına buzluktan çıkardığım mantıyı koyacağım yanına da havuçlu cevizli salata.
Ben de hiç hoşlanmıyorum yemek yapmaktan ama yaptıklarım hep güzel oluyor. Sadece dolmalar konusunda kötüyüm
Kendine yemek yapmayı sevdir. İnsan neye inanırsa o olur. Bir şey için hergün seviyorum seviyorum dersen birgün gerçekten o şeyi sevmiş olarak uyanırsın. Düşünce gücü her şeydir. Mesela yemek programları izle, yemek kitapları al. Ve muhakkak dünya mutfağını araştır. İlgini çeker öyle ilginç tarifler. Farklı tarifler dene. Bir bakmışsın yemek yapmayı sevmişsin.valla bu bile bir beceri işte..
Yo diri kalmıyor tam tersini suyunu çok koyup çok pişirmişim. Lapçik gibi bir şey oldu, bu sefer yapışımda da kıvamı iyiydi ama içini az doldurmuşumDemek ki suyunu az koyuyorsun pirinçler diri kalır ki altını kısık pişirmen gerek puf noktası bu güzelim
Teşekkürler. :)ayyyy hayran kaldım size, nasıl bi beceri bu yaa
hayatta aklıma gelmez bu şekilde yapmak
sağolun bana da fikir vermiş oldunuz
Ay bir de benim numune 2 gün üst üste aynı yemeği yemez. Kalan yemeği ikinci gün ısıtıp yanına da ilave yemekler de yapsam yine mi bu yemek var daha dün yedik bunu der. Bulmuş bulanıyor. Geçen akşam yine yaptı hiç sesimi çıkarmadım. Ertesi gün geldi ne yemek var dedi hiçbir şey dedim nasıl yani dedi. Sen nasıl ki 2 gün aynı yemeği yemek istemiyorsan bende 2 gün üst üste yemek yapmak istemiyorum. Çocuklar ve ben hazırız bu arada dışarıda yemek için hazırlandık dedim. Grev yapıyorsun yani dedi yes aşkımmm dedim hadi gidelim bari ne yapalım yapacak bir şey yok, bir daha da laf edersem önceki günden kalan yemeğe hayır niye laf ediyorsun ki be adam yemiyorsan yeme yeni yapılanlardan ye evin hanımıyla aşık atılır mı diye kendi kendine söylendi durdu.
valla ben diyorum eğer çalışsaydım kıyameti koparırdım bugün ben yemek yaptım yarın sen yap diye
çalışmıyorum da sorun olmuyor..
yaaa benim kocam deil yemek yapmak bana aldığı şeyi yerine koysa kirlileri sepete atsa yetecek..
hakkını yemeyeyim yemek aramaz patates kızartsam yer..ama çok dağınık yaaaa
ben de bu beceriksizlğime rağmen misafire bayılırım.
hep özenirim şu buzluktan pasta,börek çıkarıp ısıtanlara....
ama ben de haber vermişse misafirim bakkala koşarım
ya da ben çayı yaparken eşimi yollarım..
ben onu seviyorumya ben temizlik yapmayı da sevmiyorum yaa..