- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.594
- 798
- Konu Sahibi sassyassyy
-
Süperdi ya15 senelik evliyim böylesini denemedim
Bir insanın yiyeceği türden yemek yaparak başlaherkese merhaba,
sürekli dışarıda yemekten sıkıldım ve artık evde yemek yapmaya başlamak istiyorum. yemek yapmayı severim ama genelde zamanım olmuyor. eve yemeği yiyip geliyorum yani. bir de sanırım beceremiyorum. sevdiğim bütün lezzetleri karıştırasım geliyor.
mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım. bence güzel oldu ama sevgilim beğenmedi biraz zorlama yedi. beceremiyorum yani her şey birbirine giriyor. aklımdaki şey ortaya çıkmıyor. aslında yapmak istiyorum ama ı ıh işte olmuyor.
siz yemek yapmaya nasıl başladınız? daha basit şeylerden mi başlayayım? aslında onları da yapıyorum. yani çorba çeşitleri,pilav vs onları beceririm. annemin yemeklerini taklit etmeye çalışıyorum ama olmuyor. maalesef ondan tarif alacak durumda da değilim.
siz de başladığınızda böyle saçma şeylerle karşılaştınız mı? inat edip hala kafamda uydurduğum tariflere devam edeyim mi yoksa kendi kendime "yassy o yemekler senin neyine yap salçalı makarnanı ye" mi diyeyim?
ahhaaa ayol italyada yasamis ve parasini gece alemlere harcadigi icin hergun paso makarna yemis insanim ben ayolYazıktır kadının 2 bebesi var
Şarap sosunu bilmiyorum ama muhakkak içindeki malzemelerden biriyle uyuşmamıştir diye düşündüm ; domatesmiş söndüren.
Bende yapıyorum bu makarnayı ama tavuk olunca sadece parmesan az miktarda kullanıyorum. Ya da tavuksuz bol peynirli .
Makarnadan anlamayan erkeklerdendir o da :)
amma goy goy yaptınız kızın konusuna yaa hemen cıvıma derdinsesiniz
tamam eskiden insanlar fakirmis kuru fasulye en iyi yemek katagorisindeymis ama zaman degisti yani erol tas gibi yemek yeme geride kaldı
bu kadar abartmayın yani herkezin yemek kültürü baskadır ama balıkta var ette var yani nedir bu kuru fasulye pilav salaslıgı anlamadım
Kız bana makarna yapmayı öğret demiyor kiahhaaa ayol italyada yasamis ve parasini gece alemlere harcadigi icin hergun paso makarna yemis insanim ben ayol
ama ben kiytirik kettleda su kaynatip makarnayi haslayip ketcapla yiyen insanimbenden tarif alamazsin sassy bebem
ama al dente'yi cok guzel tuttururum bak o konuda ustume yok , simdi de makarnayi ben yaparim kocam kiyma sosunu yapar oyle yeriz ketcaptan kiyma sosa terfi ettim kocam sayesinde
ahhaaa ayol italyada yasamis ve parasini gece alemlere harcadigi icin hergun paso makarna yemis insanim ben ayol
ama ben kiytirik kettleda su kaynatip makarnayi haslayip ketcapla yiyen insanimbenden tarif alamazsin sassy bebem
ama al dente'yi cok guzel tuttururum bak o konuda ustume yok , simdi de makarnayi ben yaparim kocam kiyma sosunu yapar oyle yeriz ketcaptan kiyma sosa terfi ettim kocam sayesinde
Hay ağzın bal yesinherkez değil herkes,
balıkta var ette var değil, balık da var, et de var.
insana yemek kültüründen çok genel kültür ve dil bilgisi lazım.
varsın karşımdaki 3 öğün soğan ekmek yesin ama herkese herkez demeyecek vizyona sahip olsun, ben ona saygı duyarım.
ben kafadan domatesle tavuğu yakıştıramam, domatesli tavuk sote de sevmem mesela,
tavuklu/peynirli makarnaları kremalı sevenlerdenim ama o da çoğunluğa ağır geliyor, yine de denemeden bilemezsin :)
Kız bana makarna yapmayı öğret demiyor ki
Yaptığım makarnadan ye şansın varsa zehirlenmezsin diyor
Farkediliyor
anlamamisim bile ne dedigini
bebem dis cikariyo abla 3 gecedir uykusuzum beyin sulanmasi yasiyorum
ayol gir internete bak afilli tarifler varben yaparken de evin içinde dolanıp "ketçap sıksak olmuyo mu yeeaaa" diyodu
ilerde ben de kıymalı sosa dönüş yaparım heralde bir hevesimi alayım
ayol gir internete bak afilli tarifler var
ayy ayy sen azicik yakin olsan girer mutfaga beraber yapardik cok uzaksin be datlum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?