• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapamamak

Ben de pek beceremezdim evlenmeden önce. Nefis yemek tarifleri uygulamasını indirmeni tavsiye ederim. Orada tarif defterine çok eklenmiş popüler tarifler güzel oluyor :)
Bir dahakine de kremalı tavuklu köri soslu makarna yapıp yeyin benim favorim bayılırım :D canım çekti bak şimdi

Degisik tarifler deneyebilirsiniz, ama cok malzeme karistirmayin. Sarap sosu cok guzel olur ben de bayilirim ama domatesle gitmiyor bence.

Turk mutfagindan bana da fenalik geldi valla. Esim sevmez italyan diye ona Turk mutfagi yapiyoruz mecburen. Veya kendisi yapiyor. Dogruyu soylemek gerekirse nohuttan kurudan yildim yeminle. Ama seven ozleyen yesin kim ne karisir

Degisik tarifler deneyebilirsiniz, ama cok malzeme karistirmayin. Sarap sosu cok guzel olur ben de bayilirim ama domatesle gitmiyor bence.

Turk mutfagindan bana da fenalik geldi valla. Esim sevmez italyan diye ona Turk mutfagi yapiyoruz mecburen. Veya kendisi yapiyor. Dogruyu soylemek gerekirse nohuttan kurudan yildim yeminle. Ama seven ozleyen yesin kim ne karisir

ben bu makarnayı taktım kafaya,yapıp size de tarifini yazacağım çünkü çok güzeldi ya öf bi hevesle denemiştim:KK48:

ayy onu yapamam sanırıım:KK23: korkarım yahu.

peyniri bir döktüm var ya böyle hayvan gibi avuç avuç,ekşidi kötü oldu. yemeği dökmesem fotoğrafını atardım da,bir dahakine iyisini yapıp atayım :p

O zaman yine de vazgecme sen, buhari baya baya atsin bekle. Sadece buharlandirarak da yapabilirsin. Biz hizli olsun diye bi kibrit cakiyoruz 5 saniye isi var :)

Yalniz bence sarapla kuru domatesi bosver demko dogranmis konserve kullan. Meslek sirlarimi daha fazla dokmeden gidiyorum

O zaman yine de vazgecme sen, buhari baya baya atsin bekle. Sadece buharlandirarak da yapabilirsin. Biz hizli olsun diye bi kibrit cakiyoruz 5 saniye isi var :)

Yalniz bence sarapla kuru domatesi bosver demko dogranmis konserve kullan. Meslek sirlarimi daha fazla dokmeden gidiyorum

hahahah çok teşekkür ederiimmm:KK200:

herkese merhaba,

sürekli dışarıda yemekten sıkıldım ve artık evde yemek yapmaya başlamak istiyorum. yemek yapmayı severim ama genelde zamanım olmuyor. eve yemeği yiyip geliyorum yani. bir de sanırım beceremiyorum. sevdiğim bütün lezzetleri karıştırasım geliyor.

mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım. bence güzel oldu ama sevgilim beğenmedi biraz zorlama yedi. beceremiyorum yani her şey birbirine giriyor. aklımdaki şey ortaya çıkmıyor. aslında yapmak istiyorum ama ı ıh işte olmuyor.

siz yemek yapmaya nasıl başladınız? daha basit şeylerden mi başlayayım? aslında onları da yapıyorum. yani çorba çeşitleri,pilav vs onları beceririm. annemin yemeklerini taklit etmeye çalışıyorum ama olmuyor. maalesef ondan tarif alacak durumda da değilim.

siz de başladığınızda böyle saçma şeylerle karşılaştınız mı? inat edip hala kafamda uydurduğum tariflere devam edeyim mi yoksa kendi kendime "yassy o yemekler senin neyine yap salçalı makarnanı ye" mi diyeyim?
Bende evlendigimde bilmiyordum hic bisey hatta esime bigun tavuk yapayim dedim tam pismemis bilmedigimden kanli kanli yemisdi hic sesi cikmadi deneye deneye ogrendim internetde Hersey var basit seylerden basla pilav corba salata tavuk 8 yillik evliyim simdi bilmedigim sey yok icli kofte borek manti bile yapiyorum lezzetli oldugunu soylerler makarnayi tavuklu sebzeli domates soslu ve yogurtlu olarak yaparim birde kiymali sosluda guzel olur bu kadar karisik hic denemedim

S sassyassyy bide aklima su geldi, " Tasty" diye bi sayfa var facebookta, one pot makarnalar hazirliyorlar, farkli tarifleri de oluyor tabi.
Ben ozellikle one pot olanlari cok seviyorum cunku tek tencereyle sosu makarnasi herbiseyi hazir oluyor.
Takip et derim.
Mesela makarnanin sosuna gore yari yariya sut ve suyla hasladiklari da oluyor.
Gecen brokoli mantar ikilisini kullanarak yaptim cok sevdim.
Bide Chef diye fransiz bi sayfa var, o da efsane.
Suan Tasty Italy sayfasina bakiyorum bi taraftan da, gozyaslarina bogulmam an meselesi.:bicak:
Bnce makarna icin sayfa takibi yap
Tasty muhteşem
Bende özellikle tatlı ve atıştırmalık kısımlarına bakıyorum :)

Bazı insanların damak tadı şarapli yemeklere terstir bence bende yiyemiyorum şarap soslu et yapmıştı bir arkadaşımız yemeğe gitmiştik ciddi zehirleniyorum sanmıştım böyle birşey yok tadı hala damadigimda belki ondan yiyememistir adam ben böyle değişik bişey yapsam makarna olarak kocamada kıymalı soğanlı domatesli makarna yapıp önüne koyuyorum benim kendime yaptığımı hiç yemez bende çok severim değişik şeyler ama yemiyor napayim

Back
X