yemek yapamamak

Kırmak istemiyorum da o yaptığın şeyi nasıl yedin? Kırmızı şarap tavuk yemeğine konulmaz, pesto zaten gitmez, üstüne üstlük tavuk ve deniz ürünü... Bence yapman gereken acemiyken bu kadar Gordon Ramsay olmaya zorlamamak. Daha basit yemeklerle başlayabilirsin, basit tatlar her zaman daha lezzetlidir. Her yemeğe şarap eklemek de sıkıntılıdır, ayarını tutturamazsan tadını bozarsın.

Çocukken dışarıda ne yemeğe gitsek tek istediğim menüydü kuru fasulye-pilav,annemler et-balık vs yiyeyim diye ısrar ederleri ama ben inatla kuru fasulye-pilav isterdim her gittiğim yemekte :)
küçükkende yemedim simdide o tarz sulu yemekleri sevmem bi tek barbunyayı severim oda bol zeytinyaglı domatesli mezelik balık et yanında bayılırım

Beyaz peynir tereyağ maydonoz haşlanmış makarna acaip lezzetli oluyor denemeni tavsiye ederim
Fesleğenli makarna fıstıkla ve zeytin yağı karışırsa lezzetli oluyor ama 3 karıştırmalısın rondoda italyanlar çok sever bu karışımı
Benim favorim kuzu kıymalı makarna yağda soğanı öldürüyorsun sonra kıymayı ekliyorsun ardından 2 domates yarın kaşık salça ve bol karabiber yağ olarak ayçiçek zeytinyağ ağır oluyor yoksa bir dene yanınada yoğurt çorbası yaparsın

ay deniz ürünü yoktu

içinde sadece bir parça tavuk,fesleğen,3 çeşit peynir,kurutulmuş domates,krema vardı ve şarap sosunda pişirdim. normal makarna yani sadece tam buğday ve şekli deniz kabuğu. yani biraz çok karışmış ama kötü değildi ya kendi kendimi avutuyor olabilirim

bi anda bi geldiler bana ama beceremedim sanırım kuru fasulye pilavdan başlayacağım ama bu tarif aklımda ilk gittiğimde soracağım adama tarifini

Nefis yemek tarifleri sitesinin uygulamasini indir ona gore yap ne istiyorsan oyle antin kuntin yemekler herzaman risktir adini bile okurken o ne be dedim

Deniz kabuğu yazınca deniz kabuğu da attın sandım vallahi dedim zehirlenmeseler bari. :) Yani bence kuru fasülye pilava da zorlama. Refika'nın Mutfağı var Youtube'ta onu takip et, çok kolay öğrenci işi tarifler veriyor yapması basit ve orijinal tarifler. Ben onun çok tarifini denedim hepsi çok güzeldi.

Bir adet düdüklü tencere al: içine hangi sebzeyi arzu edersen: fasulye,kabak, patates, barbunya Patlıcan Vs. Önce hangi sebze varsa onu doğra koy: soğan, salça, domates, biber yağ tuz at. Kısık ateşte al sana yemek. Tek fark Patlıcana fesleğen sarımsak ,kabağa nane sarımsak az , pırasaya havuç limon. Barbunyaya havuç toz şeker , taze fasulyeye bir çay kaşığı toz şeker. Gelelim yanına pilav, 1,5 su B pirinci yıka, soğuk suda 20 dk ıslat süz. Sıvı yağda önce 1 fincan şehriyeyi, sonra pirinci kavur. 2 sb su koy orta ateşte pişir. Piştikten sonra sıcakken tereyağ koyarsan hem burcu burcu kokar hemde tane tane olur. Tabiki her yiğidin yoğurt yiyişi ayrı, sen böyle başla 5,10 yapmada kendi stilini bulursun. Yemek yaptıkça öğrenilir. Dolmayı tariflerden yap, dolma en kolay yemektir cnm. En kolay fırında patatesli köfte, oda tariften yapılacak birşey, yanınada pilav birde ayran yap oldumu sana. Sonra karışık kızartma. En kolay çorba Tarhanadır git köy Tarhanası al anneciğine soruver. Hepsini uzun uzun yazamam. Böyle kolaylardan elini bi alıştır. Gerisi gelir cnm.

"mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım"..
Bu yemeği yapsam bile nasıl izah edicem. Dolma biber kabak yapmaya kaldığım yerden devam edeyim.

Sen acemiysen biz ölelim ya yaptigin yemegin bilmem neli neli makarnayi birlestirmen yeter

izah edemedim zaten kıvranıyorum hahahahhha

ben de başlığı okuyunca hiç yemek yapamıyorsun sanmıştım
kuzum sen yemek yapabiliyorsun ki, sadece yeni tarifler icat edemiyorsun

macronun kendi sattıkları var ya,ondandı işte. ama barilla tavsiye ederim o bundan çok çok daha güzel :)

Barilla'nınkileri denedim de deniz kabuğu göremedim 3 çeşidi var, ondan sordum deniz kabuğu da getirmişler mi diye tamamdır. Macrodan daimi alışveriş yapmıyorum (yapamıyorum daha doğrusu ehehe) tek düzenli aldığım şey Alaçatı ev kurabiyeleri.

Yemek tarifleride saçma soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ben hiç pembeleştiğini görmedim. Kırmızı mercimek diyorlar. O turuncu.

ben de sadece macroda gördüm barilla deniz kabuğunu kesin bulursunuz orada :)

Valla ben haftada bir gün Süleymaniye’ye kuru fasulye yemeye gidiyorum. Ohh somon da neymiş, hamileyim diye mecburi haftada iki kere somon yiyorum ama zorla. Hamile olmasam yemiycem. Ha bi de Balat’da çanak mangalda kuru fasulye yapıyorlar oof of!
Fatih kadınlar pazarına da ilk girişte soldaki Siirtlerin yerine de mumbar yemeye giderim.
Ben gelenekselciyim arkadaş, deniz kabuğu falan filan yiyemem yani.
Kuru fasulyeyi hor görmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…