- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi sassyassyy
-
Dikkate alacağım.peynir koymayın bence ya ekşidi benimki ama tavuk ve fesleğen deniycem bi dahakine,o güzel olabilir yani olmaması için bir sebep yok bence
asıl yemek boyle olur ama bizm öküzler kuru fasulye pilava alısmıs damak tadı yok oyle adama böyle soslu yemek zor anca kendine yap ama o zihniyette biri icin bu yemek fazlaherkese merhaba,
sürekli dışarıda yemekten sıkıldım ve artık evde yemek yapmaya başlamak istiyorum. yemek yapmayı severim ama genelde zamanım olmuyor. eve yemeği yiyip geliyorum yani. bir de sanırım beceremiyorum. sevdiğim bütün lezzetleri karıştırasım geliyor.
mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım. bence güzel oldu ama sevgilim beğenmedi biraz zorlama yedi. beceremiyorum yani her şey birbirine giriyor. aklımdaki şey ortaya çıkmıyor. aslında yapmak istiyorum ama ı ıh işte olmuyor.
siz yemek yapmaya nasıl başladınız? daha basit şeylerden mi başlayayım? aslında onları da yapıyorum. yani çorba çeşitleri,pilav vs onları beceririm. annemin yemeklerini taklit etmeye çalışıyorum ama olmuyor. maalesef ondan tarif alacak durumda da değilim.
siz de başladığınızda böyle saçma şeylerle karşılaştınız mı? inat edip hala kafamda uydurduğum tariflere devam edeyim mi yoksa kendi kendime "yassy o yemekler senin neyine yap salçalı makarnanı ye" mi diyeyim?
dedim ki hani güzel bir yemek yapayım,karşılıklı kadeh kaldıralım romantik bir akşam olsun. sonuç adam tost+çayla kapattı akşamı
ben teferruatlı yemek sevmiyorum sal biraz dedi bi dahakine bi tencere salçalı makarna koycam önüne
asıl yemek boyle olur ama bizm öküzler kuru fasulye pilava alısmıs damak tadı yok oyle adama böyle soslu yemek zor anca kendine yap ama o zihniyette biri icin bu yemek fazla
cok sevdigim bi italyan restorant var mesela kum midyei istiridyeli makarnası var bayılırım ama bizimkiyle ne zaman gitsek kavga kıyamet cakul cukul nasıl yiyosun onu diyo ama ben bayılıyorum italyan lezzetlerine ve degisik lezzetlere cok acıgım ama bizimki hemen ettt getirin bana öküz deme de durrherkese merhaba,
sürekli dışarıda yemekten sıkıldım ve artık evde yemek yapmaya başlamak istiyorum. yemek yapmayı severim ama genelde zamanım olmuyor. eve yemeği yiyip geliyorum yani. bir de sanırım beceremiyorum. sevdiğim bütün lezzetleri karıştırasım geliyor.
mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım. bence güzel oldu ama sevgilim beğenmedi biraz zorlama yedi. beceremiyorum yani her şey birbirine giriyor. aklımdaki şey ortaya çıkmıyor. aslında yapmak istiyorum ama ı ıh işte olmuyor.
siz yemek yapmaya nasıl başladınız? daha basit şeylerden mi başlayayım? aslında onları da yapıyorum. yani çorba çeşitleri,pilav vs onları beceririm. annemin yemeklerini taklit etmeye çalışıyorum ama olmuyor. maalesef ondan tarif alacak durumda da değilim.
siz de başladığınızda böyle saçma şeylerle karşılaştınız mı? inat edip hala kafamda uydurduğum tariflere devam edeyim mi yoksa kendi kendime "yassy o yemekler senin neyine yap salçalı makarnanı ye" mi diyeyim?
2 kişilik tencere al bunun içinde pişir yemeğin lezzetsiz oluşu çok fazla su katmasından oluyor herşeyi yarım kilo al 2 kışı için yeter 2 kişiye 2 çorba kasesi makarna yeter ölçü olarak domates olarakta hazır dilimlenmiş domatesleri al ayrıca ana malzemen domates salça ve zeytin yağ olmalı 1 kalıpta tereyağ tereyağ herşeye lezzet katar yemek pişirmem sende pişeceksin vip başka odada iş yapma mutlaka ocağın başında dur bence standart türk mutfağı yemekleri yap yurtdışında mi yaşıyorsun burda yemekte şarap kullanan olmaz
Fesleğen değilde kekik kat tavuğa kurumuş daha güzel tat verir.Eğer makarnada kullanacaksan soğan,sarımsak ve birazcık salça yeter bence,domatese,peynir ve şaraba gerek yok derim.peynir koymayın bence ya ekşidi benimki ama tavuk ve fesleğen deniycem bi dahakine,o güzel olabilir yani olmaması için bir sebep yok bence
Fesleğen değilde kekik kat tavuğa kurumuş daha güzel tat verir.Eğer makarnada kullanacaksan soğan,sarımsak ve birazcık salça yeter bence,domatese,peynir ve şaraba gerek yok derim.
Haşla makarnayı üzeri için ayrı yerde domates rendele içine sarımsak tuz iyice pişir sosu makarnaya karıştır bir güzel ye...
Hiç olmadı sarımsaklı yoğurt üzerine kavrulmuş salça misss...
Hazır mantı bile haşlasan şu söylediğin şaraplı fesleğenli makarnadan daha güzel...
Sen biraz restaurant usulu takılıyorsun ama o her zaman olmaz işte :) Yaz google Nefisyemektarifleri bu sitede çok güzel tarifler var illa sana hitap eden olacaktır...
sen kailtenden ödün verme o sana uysun salcalı makarnayı herkez yapardi mi ya,gereksiz atraksiyon yaratmışım
bu da bana ders olsun
sen kailtenden ödün verme o sana uysun salcalı makarnayı herkez yapar
enfes bi tat lüferden sonra en sevdigim balıkama gaza getiriyorsunuz beni
aklımda bir de portakallı somon fikri vardı yarın da onu mu yapsam
Çocukken dışarıda ne yemeğe gitsek tek istediğim menüydü kuru fasulye-pilav,annemler et-balık vs yiyeyim diye ısrar ederleri ama ben inatla kuru fasulye-pilav isterdim her gittiğim yemekte :)asıl yemek boyle olur ama bizm öküzler kuru fasulye pilava alısmıs damak tadı yok oyle adama böyle soslu yemek zor anca kendine yap ama o zihniyette biri icin bu yemek fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?