yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

Çok iyi bir eğitimci olarak bilinirim çevremde kolay kolay da çocuk dövmem rahat olun. Ayeıca halen eğitim alıp kendimi geliştirmeye de devam ediyorum. Yalnız bu durum normal sınırların çok çok üzerinde, hepimiz insanız, benim çocuğum karşıma geçip bana su getir, benimle oyun oyna, onu yemem şunu yap diye emir vermeye kalkarsa kesinlikle dayak yer. Ki diyemez çünkü asla o kadar taviz vermedim. Ha bu söylediğim de sabah akşam dövün falan demek değil. Sadece şoka girsin karşındakinin kim olduğunu hatırlasın diye olur.
Konu sahibi çok sabırlı allahtan, pedagoğa gidecek.
Kendinizi geliştirirken dayağı nasıl savunabiliyorsunuz hala 🤔

Dayağa ben de karşıyım ama benim evladım bana bu şekilde davranacak kadar şımardıysa (evet bu şımarıklık) önce bir destur der sonra tekrar eğitirim, siz şiddete karşı olmayı çocuğun oyuncağı olmakla karıştırmışsınız.

Beğenmedim yazanlara da şöyle bir açıklama yapayım, özellikle eğitimciler, hepimizin sınıflarında bütün yöntemlere direnen çocuklar vardı ve bunlara biz vurmasak bile o şiddeti uygulayan bir idareciye yönlendiririz, kimse inkar edemez bu gerçeği. Şahsen kendi çocuğum bana bu kadar terbiyesizlik yaparsa ben kesinlikle döverim sonra da yeniden terbiye ederim. Bunu da beğenmezseniz hakkınız var, istediğiniz kadar tepki verebilirsiniz, ben linçe hazırım 😘

Annemden yediğim dayaklar yüzünden hayatının büyük bir bölümünü acılar içerisin de geçirmiş biri olarak yutkunarak okudum.

Annemde 1-2 fiskeyle başlamıştı vurmaya. Zamanla arttı tabi.

Rüyalarımda uçmayı öğrenip yükseğe daha da yükseğe havalanarak kaçıyordum ondan.

Koşarak kapımızı kilitlerdim rüyalarımda terliksiz sokaklarda koşardım.

Bazen rüyalarım bile fecileşiyordu annemin ölmesini izliyor mutlu oluyordum.

Bugün ona lanet etmiyor evlatlık yapıyorsam allahtan korktuğumdan ve beni dünyaya getirdiğinden.

4 yıl psikoloji okudum alanında uzman hocalarımın danışmalarına katıldım. Fakat 25 yaşıma kadar şiddetin bende yarattığı tahribatı tedavi edecek şey bulamadım. Kendimi kapatmıştım uzun süre herşeye.

Ne olur ne öğrenciniz ne evladınız kimseye şiddetin en basit halini bile çözüm olarak sunmayın ve uygulamayın.

Dayak ile terbiye olsaydı köydeki gariban eşekler adam olurdu..

Sevgili A alonedark18 ,biraz yüz versem kızım aynı sizinki gibi olur. Ki eşim yorgun, hasta değilse hayatta hizmet beklemez. Sen yemek yaptın yoruldun der bulaşığı, çayı kahveyi o halleder. Kızım bana niye krep yapmıyorsun diye atarlandığında senin hizmetçin mi annen düzgün konuş diye uyarır. Birbirimizle sürekli lütfen ve teşekkür ederim kalıplarını kullanarak konuşuruz, küçükken kızımda öyleydi şimdi tam bir davar. Ne oldu bu çocuğa ne kaçtı içine diyoruz bazen.

Sabah kahvaltı için çağırdığımda yine mi yumurta ben bunu yemem dediğinde tamam, kirlenmeden tabağını kaldırırmısın, boşuna iş çıkmasın bana diyorum, ısrarcı olmadığımı görünce oturup yiyor. Haftasonları sabah kalktığımızda yumurta dışında özel bir şey istiyorsan gelip bana yardım etmelisin diyorum, ediyor. Ama bunu her seferinde söylemem gerekiyor, hayatta kendi akıl etmez. Bende söylemiyorum bazen, her seferinde hatırlatamam sana çok istiyorsan sen düşünebilmelisin diyorum. Ama işte davarlık kanında var, kime çektiğini bir çözebilsek. Yontulmuşu bile sinir bızucu inanın. Ben açıkça söylüyorum çoğu zaman, seni aç bırakmıyorum, daha fazlasını yapamayacak kadar yorgunum, bana yardımcı olman lazım diye. Bazen anlıyor yardım ediyor bazen banane ben daha çocuğum diyor. Benim kızda 9 yaşında, bu yaşlarda artık kendi sorumluluklarını almaya başlamalılar, siz yıprandığınızla kalırsınız böyle devam ederseniz. Çamaşırlarını sepetle odasına koyuyorum yerleştirsin diye, sepet 1 hafta odada kalıyor. Önceden kızıp kendim yapıyordum şimdi hiç umursamıyorum. Sevdiği kıyafetlerini sorduğunda sepeti boşaltmadığın için yenilerini yıkayamadım, kirli maalesef diyorum sepet boşalıyor. Böyle kolay anlatıyorum ama bu aşamaya gelmek çok zor oldu. Ben uzman desteği aldım, adım adım planladık, kuralları kızıma anlattık ve uyguladık. Benim için zor bir dönemdi ve eşimin, kızımın bana yardım etmesi, hayatımı kolaylaştırmak için omzumdaki yükleri hafifletmeleri gerekiyordu. Eşinizin ilk aşamada tavrını değiştirmesi lazım, isyan mı edersiniz cinnet mi getirirsiniz bilemem. Ama bu tempo çok dayanılır gibi durmuyor.
çok harika bir yorumdu ..tam da olmak istediğim şekil...evet okuması kolaydı ama uygulaması da kolay olur insalah ...giysilerini odaya koyup haftalardır bekletmek güzel fikir valla ...bu giysi konusundada canımdan bezdim ..asla ya asla yapmıyor senede iki kere taş catlarsa anca ...sonra odası almış başını gidiyor ben dayanamayıp düzenliyorum...yerdeki kağıtları kalemlermi neler neler ..günlerce beklettim çöp eve döndük ...inat birde asla yapmaz ..yenilen ben oldum hep...birkaç kere çok dağınık odam diye ağladı ...toparlarkende çok söylendi her odayı toparliyorsun benimkini neden ayiriyorsun diye ...açıkladım da ..sonra yine vicdan yaptım yardım ettim...ama şu yorumlardan sonra tamamen kafam değişti ..ben kul kedisiymişim bu evde ...şimdi yarından itibaren asla odasına el atmayayimmi ? osikolojini de etkilemek istemiyorum ama hiryerden başlamak gerekiyor ...karantina gunleri de onu böyle bana sardirdi ...okullar açıldı o gidemedi babası kovid .şu günler gecincemi başlamalıyım sıkı yönetime ..en azından karantina tamamen bitince bizim evdeki..

Benim oğlum da bazı yemekleri yemiyordu yaşı büyüdükçe o sevmediği yemekleri de yemeye başladı.Ama ben zorlamadım menümü ona göre de yapmadım.Bence size karşı tavırları hoş değil önce onu düzeltmekle başlayın işe.Kırmadan incitmeden ama ciddiyetle..Belki ceza ile ama sizin onun annesi olduğunun üstüne basa basa..Allah yardımcınız olsun.
saolun...yemek konusu artı birde bana tavırları son zamanlarda berbat halde...karantinalarda buna sebep oldu...hiç arkadaşı yok..olanlarla görüşmüyoruz. ...artık kızınca ona kaynanam diyorum ..çünkü gerçekten öyle herseye karışan kaynana gibi .. bakın teli anca alabilirim elime gece oldu saldı biraz ...arkadaşlarımla watsapta bile iki laf edemiyorum ..bir acayip oluyor yalandan laf atıyor tepemde bekliyor arkadaşın kim onla konuşana saklambaç oynayalım diye neler neler ..her defasında bagrismalarla sonlanıyor ...arada balkona kaçıyorum nefes almaya ihtiyacım oluyor ..hemennpesime geliyor söyleniyor git yalnız kalmak istiyorum diyorum içerde yüksek sesle söyleniyor ..

Kızınız kardeşini kıskanıyor olabilir mi? Ona olan ilginiz, ayırdığınız zaman ya da onun her şeyini karşılamanızdan dolayı size kızıyor olabilir mi? İçten içe ilginizi sürekli kendine çekmeye çalışıyor gibi geldi. Hırçınlığı da bu yüzden olabilir. Kardeşiyle ilgilenirken, kahvaltı hazırlarken yardım isteseniz. Belki sizin hayatınıza dahil olduğunu hissetmek iyi gelir. Tabii ki asla şiddet uygulamayın. Zaten şiddet başlarsa çocuğu eğitmeyi bırakın , çıkmaza girdiniz demektir.Disiplin kararlılıktır.

Şuanki yaşadığınız buhranı o kadar iyi anlıyorum ki inanın bende aynı durumdayım üzerine aile içi problemlerim var ve en önemlisi de özel bir bebekle uğraşıyorum. Emin olun bu konularda yalnız değilsiniz.

Siz fazla hizmetkar davranıyorsunuz. Herkesin her isteğine yetişmek zorunda değilsiniz sizin elinize bakan bir bebek var en önemlisi o.
Kızınız da artık 8 yaşına gelmiş neyin ne olduğunu en azından algılayacak durumda. Sizin bu durumunuzdan faydalanıyor gibime geliyor. Ne istersin diye sormak yerine evde ne varsa hazırlayıp oturun sofraya. Gelen gelir gelmeyen de kendi bilir. Kimse açlıktan ölmez merak etmeyin.

Bende çok yemek seçen bir çocuktum. Hatta evlenene kadar da devam etti. Ne annem ne babam yemem konusunda baskıda yapmadılar. Annem kafasına göre yemek yapıyordu, sofraya buyur ediyordu gitmesek dahi o sofra yiyenlerle kurulup kaldırılıyordu.

Hatta birgün babam yemek yemiyorum diye beni doktora götürdü. Doktor da yemek yemeseydi ayakta duracak dermanı kalmazdı demekki yendiği bir şeyler var dedi.

Bence biraz akışına bırakmanın zamanı gelmiş. Modunuz şu olsun “yemek var yiyen yesin yemeyen babasının p...knu yesin.🤪
aynen katılıyorum ..ben kafa gorede yaptım yemek ama begenmeyincrdr yemiyor aç bekliyor sonra vicdan yapıyordum..alışmış sanirim

Kızınız kardeşini kıskanıyor olabilir mi? Ona olan ilginiz, ayırdığınız zaman ya da onun her şeyini karşılamanızdan dolayı size kızıyor olabilir mi? İçten içe ilginizi sürekli kendine çekmeye çalışıyor gibi geldi. Hırçınlığı da bu yüzden olabilir. Kardeşiyle ilgilenirken, kahvaltı hazırlarken yardım isteseniz. Belki sizin hayatınıza dahil olduğunu hissetmek iyi gelir. Tabii ki asla şiddet uygulamayın. Zaten şiddet başlarsa çocuğu eğitmeyi bırakın , çıkmaza girdiniz demektir.Disiplin kararlılıktır.
kardeşini kiskanmiyor aslında ...hatta bana şey diyor annen kuzenim kardeşini neden kiskaniyorki baksana bu benim bebeğim yaa nasıl seviyorum nasıl kiskanabilirim canım o benim canım demişti çok hosuma gitmişti bu cümlesi ...hatta bana anne kardeşim neden ağlıyor acaba daha mı fazla oyun istiyor hadi onunla oyna biraz falan der gercejten kiskandigibi düşünmüyorum ..tabi çocuk bu belli olmaz ama gözlemlerim bu şekilde ...birde kardeşinin doğumu korona günleri ile eşzamanlı olduğundan , ben bunu daha çok kardeşi değil de karantinalara kovide yoruyorum

sizin sorununuzun baş kahramanı kocanız!
bence sizin ailece yardım almanız lazım
kızınız rol model olarak babayı görüyor.
o size nasıl davranırsa kızınızda öyle davranıyor.
benim kocam haftasonları kahvaltı hazırlardı (şuan işinden dolayı ayrıyız izine geldiğinde yine yapar) ve hazırlarken hadi oğlum sen de masaya bunu götür hadi şöyle yapalım akşam yemeği seninle yapalım gibi vs..
evimizdeyken ben süpürürsem o silerdi hatta oda oda paylaşır iş yaparız oğlumda buna dahil olur
oğlum suan 5,5 yaşında anlatabildim mi ?
şimdi babası yanında değil ondan ne gördüyse onu yapıyor
yemek konusunda 3,5 yaşına kadar hiçbirşey yemedi gerçekten yemedi
süt cici bebe ekmek yumurta
aksamları corba makarna patates pilav
hiçbir sebzenin tadını bilmedi
ama şimdi çok şükür herşeyi yiyor
çıldırdığım zamanlar çok oldu çok kızdım ağladım konustum ama yok
bizde oyuna döktük aaa ama sen bunu yemezsen örümcek adam gibi atlayamazsın !
aaa ama bak bunu yiyince ağ atacaksın
sen bunu yiyen çocukların ejderhaya dönüştüğnü biliyomuydun =)
yemediği sebze yok diyebilirim bizde de ben seçerim yemek ama Allahtan herşeyi yiyor bende onun için pişiriyorum
tabi bu oyun aşamasını siz kızınızda yapamazsınız
ama kızınızın hatırlaması gereken birşey var siz hizmetçi değil annesisiniz!
ve bu gidişata bir dur demeniz lazım
yardım alın
hem kocanız hem kızınız için

Esimin hocası vardi bir gün karisi isi için şehir dışına çıkmış cocuk babasıyla kalmis
Babasi yemeğe çağırmış beğenmemiş gelmemiş bir olmus iki olmus babasi demis ki eger yemezsen mutfağın kapısını kilitleyecegim cocuk yine sallamamis adam cidden kilitlemiş mutfağı sonraki gün cocuk bakmış ac kalacak yavaş yavaş yemeye başlamış kadın bir gelmis bakmış ki cocuk kilo almış şaşırmış
Bazen biz anneler kıyamıyoruz ama cocuklar bunu kullanıyor maalesef biraz da kendinize izin verin elbette yiyecek ac kalacak degil ya eşiniz de bir zahmet azıcık yardim etsin

bencede cogun değil evin kadrolusuyum acil değiştirmem lazim bu durumu ..eşimde büyük oranda değiştirdim ama şükür ama o da dediğim gibi ...benim için en büyük sorun kızım..bin kere söylemeden yerdeki defteri kitabı oyincagi kaldırmaz inat edip bende kaldırmam sonra yine toplamak zorunda olan ben olurum çöp eve dönüyor sonra ev
"Çocuğunuza sınır koyma" diye bir kitap var. Alın okuyun aynı sizin gibi anneleri anlatıyor. Söylenip söylenip sonra çocuğun işini pes edip yapmak. Bu huyunuzu acilen bırakmanız lazım. Çocuk sorunlu değil siz yanlış yönlendirmişsiniz. Lütfen çocuğunuza kızmayın, o sizin düşmanınız değil. Yanlış davranışları varsa onun değil ebeveynlerinin yanlışıdır o. Şefkatle yaklaşın çocuğunuza. Dediğim kitapta davranışçı ekolle çocuğa sınır koymak için çok güzel pratik yöntemler var. Şiddetle tavsiye ediyorum size. Pdf si bile var muhakkak okuyun ama not alarak okuyun.

Oğlum sizin kızınızla aynı yaşta sabah canlı dersi oluyordu. Benimde bebek olunca uyanmak zor oluyor tabi ama gözüm yarı açık tabi .Kendisine iki tane yumurta kırar yağda .Sütünü koyar ... Zaten bal ,zeytin yer genelde onları koyar yer kalkar.Büyük ihtimal babasında bitiyor iş.Babası size nasıl davranıyorsa oda öyle davranıyor.Babanın konuşması davranışları değişirse çocukta değişir. Yemek konusundada oğlum önceden yemediği şeyleri şimdi bayıla bayıla yiyor. Hatta biz frenleyoz.

çok güzel :) peki siz sevdiğiniz yemekleri yaptığınızda onlar söylenmiyor mi hepnkendi istediklerini pişirip yiyorsun diye ..domatesli makarna tavuk falan yapmiyormusunuz artık veya hafta da bir kereye mi dusurdunuz
Kızınız var ya benim kocamla aynı 🤦🏻‍♀️
adam çocuk menüsüyle besleniyor, kvgil her şeyi yer pişirir ama eşim yemek seçiyor diye ona ayrı pişirmiş hep ve ben lanet ettim artık!! Domates soslu makarna, haşlanmış tavuk, kuru köfte, bulgur pilavı, hamurişi ve kahvaltılık dışında bir şeyi severek yediğini görmedim. Ben ki çocukluğumdan beri yemek yaparım her yemeği yapabilirim ama yemin ederim hayattan soğudum artık hiçbir şey pişirmek istemiyorum. Senelerce eşimin sevdiği şeyler oldu sofrada, oğluma ek gıdaya geçişte her şeyi vermeye çalıştım ama bir süre sonra babayı model alıyor işte! O da babası gb besleniyor!

Şu an üçüncü evladıma gebeyim ve bir milat oldu benim için, pazara gidiyorum her sevdiğimi istediğimi alıp pişiriyorum, oturup afiyetle yiyorum. Oğlum bazen yemeklerin suyundan istiyor ekmek banıyor, bazen de onlar tost kahvaltılık yiyor ben mis gb tencere yemeği yiyorum. Gerçekten dünya varmış!

Diyeceğim o ki lütfen evin aşçısı gb davranmayı bırakın, o yol iyi bir yere gitmiyor. Akşam toplayın milleti masaya deyin ki ben şu şu durumdan memnun değilim, bundan sonra kurallarımız bir olacak! Ve taviz vermeyin.

"Çocuğunuza sınır koyma" diye bir kitap var. Alın okuyun aynı sizin gibi anneleri anlatıyor. Söylenip söylenip sonra çocuğun işini pes edip yapmak. Bu huyunuzu acilen bırakmanız lazım. Çocuk sorunlu değil siz yanlış yönlendirmişsiniz. Lütfen çocuğunuza kızmayın, o sizin düşmanınız değil. Yanlış davranışları varsa onun değil ebeveynlerinin yanlışıdır o. Şefkatle yaklaşın çocuğunuza. Dediğim kitapta davranışçı ekolle çocuğa sınır koymak için çok güzel pratik yöntemler var. Şiddetle tavsiye ediyorum size. Pdf si bile var muhakkak okuyun ama not alarak okuyun.
çok okumak isterim ..PDF nedir ...netten okumak gibi birşey mi bilmiyorum valla kusura bakmayin

Kardeşini kıskanıyordur, o nedenle iyice sabrınızı deniyordur. Kıskanmaz demeyin. Benim oğlum ds 8 yaşında, kardeşiyle çok ilgilendigimde yüzü düşüyor.
Ben oyunla çok eğittim oğlumu. Oyunda bi karakter belirler çaktırmadan oğlumun kötü huylarını karaktere yüklerdim. Oyun terapisi gibi.Hatalarını görmesinde çok faydasi oldu.
Eninde sonunda düzelecektir, olgunlasacaktir annesi.
Bu kadar bunaltmayın kendinizi.
Dayak diyenlere de aldırmayın. Dayak cennetten çıkma filan degil. Cehennemin dibidir.
yok canım.bu tam tersi ben bebekle ilgilenince çok mutlu oluyor bezini alırken bile aşkla seyrediyor ..hatta bebeğime minik oyunlar yapıyorum okadar mutlu oluyorki..inanın böylesi de var :) Allah'tan bu kıskançlık işi yok Allah'ın bir hediyesi oldu bu da bana :)
yok canım ne dayağı ...anne baba bile olsa kimsenin kimseye vurmak hakkı yoktur ..ama ben de çok bagriyorum bu da kötü birşey belkide psikolojik şiddete giriyor ama getirldigim radde yüzünden bagriyorum ..bu da elimde değil artık..

çok okumak isterim ..PDF nedir ...netten okumak gibi birşey mi bilmiyorum valla kusura bakmayin
Aynen telefondan ya da bilgisayardan da okuyabilirsiniz internetten araştırın vardı pdf si. Veya direkt kitabı sipariş edebilirsiniz, çok faydasını görürsünüz ben de okudum. Çok pratik örnekler var zaten çok satan bir kitap. Sadece not alarak okuyun, birkaç haftada farkı görürsünüz inşallah.

Çocuğun da ruhu incinir. Çocuğun da gururu vardır. Mantıken de aynıdır. Çocuğa “fiziki” müdehale de yaşlıya fiziki müdehale de aynıdır. Çünkü ikisinde de karşıdaki kişi karşı koyamayacak kadar zayıftır. Hatta çocuk daha zayıftır. Onu itip kakan, hakaret eden anne babasından başka gidecek kimsesi yoktur.
Iyi aile yoktur 😊

Aynen telefondan ya da bilgisayardan da okuyabilirsiniz internetten araştırın vardı pdf si. Veya direkt kitabı sipariş edebilirsiniz, çok faydasını görürsünüz ben de okudum. Çok pratik örnekler var zaten çok satan bir kitap. Sadece not alarak okuyun, birkaç haftada farkı görürsünüz inşallah.
birşeyler buldum ama indir falan diyor ..canım.yonlendirirmisin ..play storeden mi indirmem gerekiyor ..direkt Google de okunmuyor

biz kalabaligiz en kucuk kardesim dogdugunda annem asiri ustune dustu ozel yemekler degisik meyveler sirf yesin diye o da hep miy miy yemedi sonra annem pes etti herkes ne yiyosa onu yiceksin dedi bi kac gun ac birakti kendini sonra bi baktik mutfakta kuru ekmege yag surmus yiyo😹 dusmeyin o kadar ustune bizimki asla ayirmadi o gunden berl

Öğretmenlerden dayak yediğiniz için travmanız var, öğretmenleri sevmiyorsunuz ama dayağı savunuyorsunuz...
Ya dayak yedigim öğretmenler ruh hastasiydi suçum yokken yedim yok yere hep. Ben anneme böyle yapsam okula gidecek bacaklarim kalmazdi zaten ogretmenden once 😁 arsizlasmis hic laf dinlemeyen surekli annesine laf soyleyen cocuga birazcik müdahale edilebilir diyorum. Eline koluna totosuna. Dayak atin demiorum.

Back
X