Sevgili
A
alonedark18
,biraz yüz versem kızım aynı sizinki gibi olur. Ki eşim yorgun, hasta değilse hayatta hizmet beklemez. Sen yemek yaptın yoruldun der bulaşığı, çayı kahveyi o halleder. Kızım bana niye krep yapmıyorsun diye atarlandığında senin hizmetçin mi annen düzgün konuş diye uyarır. Birbirimizle sürekli lütfen ve teşekkür ederim kalıplarını kullanarak konuşuruz, küçükken kızımda öyleydi şimdi tam bir davar. Ne oldu bu çocuğa ne kaçtı içine diyoruz bazen.
Sabah kahvaltı için çağırdığımda yine mi yumurta ben bunu yemem dediğinde tamam, kirlenmeden tabağını kaldırırmısın, boşuna iş çıkmasın bana diyorum, ısrarcı olmadığımı görünce oturup yiyor. Haftasonları sabah kalktığımızda yumurta dışında özel bir şey istiyorsan gelip bana yardım etmelisin diyorum, ediyor. Ama bunu her seferinde söylemem gerekiyor, hayatta kendi akıl etmez. Bende söylemiyorum bazen, her seferinde hatırlatamam sana çok istiyorsan sen düşünebilmelisin diyorum. Ama işte davarlık kanında var, kime çektiğini bir çözebilsek. Yontulmuşu bile sinir bızucu inanın. Ben açıkça söylüyorum çoğu zaman, seni aç bırakmıyorum, daha fazlasını yapamayacak kadar yorgunum, bana yardımcı olman lazım diye. Bazen anlıyor yardım ediyor bazen banane ben daha çocuğum diyor. Benim kızda 9 yaşında, bu yaşlarda artık kendi sorumluluklarını almaya başlamalılar, siz yıprandığınızla kalırsınız böyle devam ederseniz. Çamaşırlarını sepetle odasına koyuyorum yerleştirsin diye, sepet 1 hafta odada kalıyor. Önceden kızıp kendim yapıyordum şimdi hiç umursamıyorum. Sevdiği kıyafetlerini sorduğunda sepeti boşaltmadığın için yenilerini yıkayamadım, kirli maalesef diyorum sepet boşalıyor. Böyle kolay anlatıyorum ama bu aşamaya gelmek çok zor oldu. Ben uzman desteği aldım, adım adım planladık, kuralları kızıma anlattık ve uyguladık. Benim için zor bir dönemdi ve eşimin, kızımın bana yardım etmesi, hayatımı kolaylaştırmak için omzumdaki yükleri hafifletmeleri gerekiyordu. Eşinizin ilk aşamada tavrını değiştirmesi lazım, isyan mı edersiniz cinnet mi getirirsiniz bilemem. Ama bu tempo çok dayanılır gibi durmuyor.