- 24 Eylül 2010
- 6.053
- 19.710
- 448
- Konu Sahibi alonedark18
Neden? Güçlünün zayıfı terbiyesi işte. Ne farkı var?Sacmaladın.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden? Güçlünün zayıfı terbiyesi işte. Ne farkı var?Sacmaladın.
Hic yemiyor degil tabi ki. Istahsiz bebekten bahsediyorum. Istah surubu iciyor ona ragmen acikma belirtisi hic yok. Nadiren kendi kendine mama istese bile 2 lokma yiyor sadece. Tirnaklari beyazlamaya basladi. Doktor randevumuz var yakinda, kan degerlerine bakilacak. Burada kimseden tavsiye de istemiyorum, cunku denenecek her seyi denedim. Yemek yemeyi sevmiyor. Yapisi bu artik kabullendim. Ama kabullenmekle olmuyor iste, yetersiz beslenmenin sonuclari var, bebekten bahsediyoruz cunku. Yemezse yemesin deyip rahat olamiyorum.Ama bu söylediğiniz insan doğasına aykırı. Hayatta kalma içgüdümüz var.
Benim annem anne değilmiş demek ki ne diyeyim...Evet, bebem 1.5 yasinda, pesinden kosturmuyorum, agzina tikistirmiyorum cunku kostursam da yemiyor. Zorlamiyorum, saatlerce ac kaliyor yine yemiyor. Bebeginizin yeterince beslenememesinin ne kadar yorucu ve endise verici bir sey oldugunu bilmeden dalga gecer gibi yaziyorsunuz yine. Oyle ezbere konusmakla olmuyor bazi seyler.
Mantiken bile ayni degil ki, yasli diye insanlar cocuk gibi sacmalamaz. Kimse anne babasina durduk yere oyle davranmaz kendi cocukken siddet gormus olsa bile çünkü yillardan beri aktarilmis turk aile toplum duzeninin genlere sirayet etmis kaliplari var. Dedigin sey pratikte olmayacak bisey. Ha yapan vardir ama istisna. Koca koca oglanlar annesi vurunca annesine mi vuruyor nerde gorulmus boyle bisey. Ben dan dun geçirmekten bahsetmiyorum ayrica kolunu tutarsin sertce poposuna vurursun ne bileyim. Ruhunu incitmeden ama duzgun durmasini hatirlatacak fiziki seylerin bagirmaktan cok daha faydali olacagina eminim. Zan zan bağıran kadinlar görüyorum bostan yere yoruyorlar kendilerini. Laf anlamayana fiziki eylem sart.Neden? Güçlünün zayıfı terbiyesi işte. Ne farkı var?
Bu cikarimi nasil yaptiniz? Ben her cocuk ayni degil, her yontem her cocukta ise yaramiyor diyorum. Konuyu carpitarak ne yapmaya calisiyorsunuz? Herkesin tecrubesi farkli, anlamamakta israrciysaniz sizin bileceginiz is.Benim annem anne değilmiş demek ki ne diyeyim...
Çocuğun da ruhu incinir. Çocuğun da gururu vardır. Mantıken de aynıdır. Çocuğa “fiziki” müdehale de yaşlıya fiziki müdehale de aynıdır. Çünkü ikisinde de karşıdaki kişi karşı koyamayacak kadar zayıftır. Hatta çocuk daha zayıftır. Onu itip kakan, hakaret eden anne babasından başka gidecek kimsesi yoktur.Mantiken bile ayni degil ki, yasli diye insanlar cocuk gibi sacmalamaz. Kimse anne babasina durduk yere oyle davranmaz kendi cocukken siddet gormus olsa bile çünkü yillardan beri aktarilmis turk aile toplum duzeninin genlere sirayet etmis kaliplari var. Dedigin sey pratikte olmayacak bisey. Ha yapan vardir ama istisna. Koca koca oglanlar annesi vurunca annesine mi vuruyor nerde gorulmus boyle bisey. Ben dan dun geçirmekten bahsetmiyorum ayrica kolunu tutarsin sertce poposuna vurursun ne bileyim. Ruhunu incitmeden ama duzgun durmasini hatirlatacak fiziki seylerin bagirmaktan cok daha faydali olacagina eminim. Zan zan bağıran kadinlar görüyorum bostan yere yoruyorlar kendilerini. Laf anlamayana fiziki eylem sart.
Ben çoktan vurmuştum ağzına, çok sabırlısınız bence
Ben eğitim hayatım boyunca bir fiske bile yemedim öğretmenlerimden.Bu bi fact degil mi ama. Ilkokulda ortaokulda lisede ogretmeninden fiske yemeyen var mi? Dayak atmaktan korkan ogretmen mudure götürür müdür doverdi sahiden de :) savunulcak bi yani yok da boyleydi yani. Hic sevmem ogretmenleri o yuzden. Cocuklugumuz travma :) ama anne ya da babadan en azindan birinden korkmalı cocuk yoksa buyuyunce hic zapdolmaz.
Öyle ölmez füze atCinsellik konusunda araştırdığınızın çeyreği kadar çocuk eğitimi konusunda mı araştırsanız acaba birazcık. Eğitimci olmamız eğitimden anladığımız anlamına gelmiyor her zaman. Biraz okuyup araştırması, önce kendini eğitmesi lazım insanın.
Öğretmenlerden dayak yediğiniz için travmanız var, öğretmenleri sevmiyorsunuz ama dayağı savunuyorsunuz...Bu bi fact degil mi ama. Ilkokulda ortaokulda lisede ogretmeninden fiske yemeyen var mi? Dayak atmaktan korkan ogretmen mudure götürür müdür doverdi sahiden de :) savunulcak bi yani yok da boyleydi yani. Hic sevmem ogretmenleri o yuzden. Cocuklugumuz travma :) ama anne ya da babadan en azindan birinden korkmalı cocuk yoksa buyuyunce hic zapdolmaz.
Çok iyi bir eğitimci olarak mı biliniyorsunuz? Hayal dünyasında mı? Zira eğitimin e si yok sizdeÇok iyi bir eğitimci olarak bilinirim çevremde kolay kolay da çocuk dövmem rahat olun. Ayeıca halen eğitim alıp kendimi geliştirmeye de devam ediyorum. Yalnız bu durum normal sınırların çok çok üzerinde, hepimiz insanız, benim çocuğum karşıma geçip bana su getir, benimle oyun oyna, onu yemem şunu yap diye emir vermeye kalkarsa kesinlikle dayak yer. Ki diyemez çünkü asla o kadar taviz vermedim. Ha bu söylediğim de sabah akşam dövün falan demek değil. Sadece şoka girsin karşındakinin kim olduğunu hatırlasın diye olur.
Konu sahibi çok sabırlı allahtan, pedagoğa gidecek.
Dayağı savunan eğitimci de ilk defa gördüm, ey kk sen nelere kadirsinÇok iyi bir eğitimci olarak bilinirim çevremde kolay kolay da çocuk dövmem rahat olun. Ayeıca halen eğitim alıp kendimi geliştirmeye de devam ediyorum. Yalnız bu durum normal sınırların çok çok üzerinde, hepimiz insanız, benim çocuğum karşıma geçip bana su getir, benimle oyun oyna, onu yemem şunu yap diye emir vermeye kalkarsa kesinlikle dayak yer. Ki diyemez çünkü asla o kadar taviz vermedim. Ha bu söylediğim de sabah akşam dövün falan demek değil. Sadece şoka girsin karşındakinin kim olduğunu hatırlasın diye olur.
Konu sahibi çok sabırlı allahtan, pedagoğa gidecek.