yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

evet hep bu düşünce ile bu yaşına kadar hizmet ettim durdum ama yorumlara bakınca yanlış mı ettim acaba dedim ...ama hala kalbimin bir yerlerinde sandalye ile tabak almaya çalışması veya bardak almaya uğraşıp su içmesine vicdan yapıyorum evet çok sacma ama sizin bu yorumunuz da yeniden depreştirdi bunu:KK43: ne biçim anneyim ben ya
Hayır siz iyi bir annesiniz bazen bilemeyiz iyi yapıyoruz sanariz iyi anne olmasanız burda konu acmazsiniz

Ya bazen de cocuklara hak veriyorum dogrusu. Storylerde falan cok igrenc kaskati yumurtalar görüyorum. Mesela:

Eki Görüntüle 2796747
Cocuk nasi yesin bunu ya. Azıcık guzel yemek yapmayi becerin de sonra dogurun. Cocugun da baska alternatifi yok ya ac kalacak ya abur cubur yiyecek ya da senin yaptigin kotu yemegi.
Biz buna omlet diyoruz Türkiyede ve gayet lezzetli bir kahvaltı alternatifidir. 😂

insalah daha güzel olacak herşey ...şimdide söküldü bana neguzel şeyler söylüyor :KK43:
Onun dünyada sizden başka kimsesi yok anne çok önemli sizi hep sever o cimcime çok bilmiş halleri küçük olmasından kaynaklı sizi çok sevdiğinden tamamen ilgi icin

yaaa yemin ederim.gozlerim doldu ...ağlamamak için zor tutuyorum...zaten hep gece olunca böyle oluyorum:KK43:
bu sakinliği korumanın, kararlı olmanın güzel tarafı, sinirlenmiyorsunuz, yıpranmıyorsunuz, çocuk doğru davranışı sağlıklı bir şekilde kazanıyor

Şiddet uygulayan idareci bile zor görürsünüz. Nasıl yonlendiriyormus anlamadım. Sadece çocuklar onları daha az gördüğü için ve yönetici konumunda olduğu için biraz daha çekiniyor o kadar. Kim kime şiddet uygulayabilir bu dönemde. Şiddet uygulayan birini görsem orda esas önünde ben dururum değil ona göndermek... Öğretmen sanırım bunu yazan da.
cocuklugumda dayak yiyen erkek arkadaslarim gozumun onune geldi resmen tuylerim urperdi. kucuk bi odaya kapatip burnundan kan gelne kadar dovdukleri olurdu cok buyuk bir suclari da olmazdi. ki ne sucu olursa olsun haklari yok dokunmaya bile. biz de sesleri duymamak icin siniflara kacardik. biz sesinden bile korkarken o cocuk orda ne yasiyordu kim bilir. sadece ego tatmini baska bisey degil. yani su kadinin sozleri aklima unuttugum anilari getirdi. basima agri girdi.

Kesinlikle hata sizde.. kusura bakmayin lütfen.. 8 yasinda ki cocuk herseyi yapabilir ama sizi hizmetcisi olarak kabul etmis.. öyle davranmissiniz.. oda onu kabul etmis normal goruyor.. 5 yasinda oglum var asla sormam ne yemek istersin diye.. ben ne uygun gorursem onu pisiririm.. yemek yada yememek konusunda secimi ona birakirim.. yemezse ac yatar.. asla vicdan yapmam..sonrasinda ben aciktim deme sansi yok.. sofrada yemezse ac yatar.. bunu bilir ve hic bir seye itiraz etmeden yer.. öyle alisti cunku..

cocuklar iyi niyeti cok kolay suistimal edebiliyolar.. cunku adi ustunde cocuk..
Onun vicdanina birakirsaniz cok yorulursunuz..
Ben ogluma odasini her gun duzenli toplatirim..
Uzerini kendi cikarip kirlileri sepete atma onun gorevi..
Artik battaniyesini katlayip dolaba kaldirip yatagini duzeltmeye de basladi..
Cunku böyle alisti..
3 yasindan beri yaptiriyorum..
Yanlis anlamayin amacim cocugumu ovmek degil eger firsat verilirse her cocugun yapacagi basit seyler bunlar..
Siz onlarin hizmetcisi degilsiniz..
Bunu degistirmeniz lazim

Benimde o yaşta kızım var kimi zaman ben yediririm kendini değerli hissediyor mutlu oluyor küçüklük yaraları hiç unutulmuyor kendimden biliyorum o nedenle onu kırmak istemiyorum o bir çocuk annelik ömür boyu bitmeyen birşey sizinkide çocuk işte

Kahvaltıya 1 saat düşünecek ne gibi alternatifleriniz var onu merak ettim ben. Ne olabilir yani uzun uzun düşünecek. Birgün yumurta haşlanır, başka birgün ya sucuğa yada melemene kırılır. Arada simit, pankek, krep olur. Bazen kuymak. Çocuklar başka ne yerde 1 saatde karar veremiyor kızınız.

konu ile alakasız olacak ama adamı toplantıyı bırakıp eve gelmesini sağlayacak ne yaptınız :) ne dediniz :) AA benimki asla gelmezdidr helal valla
Sor canım sor alakalı mı olacak illa 🙂

Eşim gerçekten ama gerçekten çok iyi bı insan.
O gün ben çok kötü oldum ama inanın sinirden artık tir tir titriyordum.
Aylardır birikti.

Eve geldiğinde de uzun süre ağladım. Baya ağladım hemde.
Beni dışarı gönderdi sitenin etrafında bı kaç tur attım.
Ağlaya ağlaya.

Geceleri uykumda çok bölünüyor kıza mamaya kalkıyorum.
Uykumu şöyle hiç değilse 5 saat yatsam o arada bölünme olmasa sinirlerim yıpranmaz.
Kızın emziği düşüyor ağlıyor takıyorum.
Geceleri uykumda çok bölünüyor.

Bizim oralarda eşegin bacagını yesin demezler başka şey derler ya neyse 😁
Kayinvalidem de essssegin ayagini yesin der😂
Dark Bursada yasiyor,geneli muhacir,esimin ailesi de oyle,ortak dil:))
Sizin dediginizi karadenizin agzi bozuklari soyler,bilirim,akrabalarim var,pardon kuzenimin akrabalari😜😜

evet hep bu düşünce ile bu yaşına kadar hizmet ettim durdum ama yorumlara bakınca yanlış mı ettim acaba dedim ...ama hala kalbimin bir yerlerinde sandalye ile tabak almaya çalışması veya bardak almaya uğraşıp su içmesine vicdan yapıyorum evet çok sacma ama sizin bu yorumunuz da yeniden depreştirdi bunu:( ne biçim anneyim ben ya
surahinin yanina temiz bir bardak koyun her zaman masanin uzerine ters cevirin pecetenin uzerinde dursun boylelikle vicdan yapmaniza grek kalmaz ☺️

cocuklugumda dayak yiyen erkek arkadaslarim gozumun onune geldi resmen tuylerim urperdi. kucuk bi odaya kapatip burnundan kan gelne kadar dovdukleri olurdu cok buyuk bir suclari da olmazdi. ki ne sucu olursa olsun haklari yok dokunmaya bile. biz de sesleri duymamak icin siniflara kacardik. biz sesinden bile korkarken o cocuk orda ne yasiyordu kim bilir. sadece ego tatmini baska bisey degil. yani su kadinin sozleri aklima unuttugum anilari getirdi. basima agri girdi.
Benim de bir tane sınıfın içinde yerlerde tekmeleyerek döven öğretmenim olmuştu yarim dönem. Tahtanın önünde büzüşmesini falan unutamıyorum arkadaşımin. Ki bazen derinlere itiliyor ama geri geliyor konusu geçince. Ilkokulda 4 tane öğretmenim oldu sadece 1i böyleydi. 1 tanesi hicbir şekilde dövmezdi. Geri kalan 2si küçük cetvelle ele vurma yapardı. Dövmeden ziyade gözdağı gibi. Yani eski zamanda iyiler de vardı. Neyse ki 4te 3 onlara denk geldim.

Ayrıca o henüz çocuk tabiki yemeği siZ yapıp koyacaksınız önüne si bunalmış siniz küçücük çocuktan hizmet bekliyorsunuz bence kocanizdan bekleyin
Yemegi anne yapacak,ama kurallari da anne koyacak.
Ve evet 8 yasinda bir cocuk bir cok isini pekala gorebilir,yemek pisirmesini beklemiyordur kimse zaten...

Sizin sorununuz tutarsız davranmanız. Bir şeye hayır dediğinizde o hayır olarak kalmalı. Ama siz önce hayır deyip mırıldanmasına dayanamayıp yaparsanız artık hiç söz dinletemezsiniz.
Sizi kızdırdığında odasına gönderip belli bir süre çıkmasına izin vermeyin. Eşyalarını toplamadığında belli bir süre verin eğer kaldırmazsa çöpe atacağınızı söyleyin. Dediğiniz sürede yapmazsa eski ya da gözünüze kestirdiğiniz vazgeçilebilir bir eşyasını çöpe atın. Örnek vereyim kızıma dolabını toplamazsa her seferinde bir kıyafetini atacağımı söyledim. Aldırmadığı her seferde atılabilir bir kıyafetini attım. Ne kadar ciddi olduğumu görünce dağınıklıktan vazgeçti.
Size kaba davrandığında yarım saat onunla konuşmayacağınızı söyleyin ve ne yaparsa yapsın hiç tepki vermeyin.
Yemek konusunda iki seçenek sunun ya bu ya da bu diye. Onun dışına asla çıkmayın.
Önemli olan karar almak, kural koymak ve taviz vermeden uygulamak. Çocuklar zayıf tarafınızı çok çabuk keşfeder ve sınıra kadar zorlar. Ne kadar kararlı olursanız o kadar söz dinletirsiniz.

Bilinen bir söz vardır ya 'vur tepesine al ekmeği ağzından 'diye hani uslu sessiz manasında

Burdaki yazılan bazı şiddet eylimleri için vur ağzının ortasına sok yemeği boğazına gibi oldu

Back
X