yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

sizin sorununuzun baş kahramanı kocanız!
bence sizin ailece yardım almanız lazım
kızınız rol model olarak babayı görüyor.
o size nasıl davranırsa kızınızda öyle davranıyor.
benim kocam haftasonları kahvaltı hazırlardı (şuan işinden dolayı ayrıyız izine geldiğinde yine yapar) ve hazırlarken hadi oğlum sen de masaya bunu götür hadi şöyle yapalım akşam yemeği seninle yapalım gibi vs..
evimizdeyken ben süpürürsem o silerdi hatta oda oda paylaşır iş yaparız oğlumda buna dahil olur
oğlum suan 5,5 yaşında anlatabildim mi ?
şimdi babası yanında değil ondan ne gördüyse onu yapıyor
yemek konusunda 3,5 yaşına kadar hiçbirşey yemedi gerçekten yemedi
süt cici bebe ekmek yumurta
aksamları corba makarna patates pilav
hiçbir sebzenin tadını bilmedi
ama şimdi çok şükür herşeyi yiyor
çıldırdığım zamanlar çok oldu çok kızdım ağladım konustum ama yok
bizde oyuna döktük aaa ama sen bunu yemezsen örümcek adam gibi atlayamazsın !
aaa ama bak bunu yiyince ağ atacaksın
sen bunu yiyen çocukların ejderhaya dönüştüğnü biliyomuydun =)
yemediği sebze yok diyebilirim bizde de ben seçerim yemek ama Allahtan herşeyi yiyor bende onun için pişiriyorum
tabi bu oyun aşamasını siz kızınızda yapamazsınız
ama kızınızın hatırlaması gereken birşey var siz hizmetçi değil annesisiniz!
ve bu gidişata bir dur demeniz lazım
yardım alın
hem kocanız hem kızınız için
aslında eşimden aşırı derecede sorunum yok onu biraz budadim sanırım...eskiye göre daha iyi ....sadece hizmet edilmesini seven biri etmezsende yemez öylece uyur buna kızıyorum ben ...ama düzeldi bazen akşam yemeği yapamadığım da oldu bebekten online derslerden ..eve geldi işten size güzel bir sucuklu yumurta yapıyorum.ozaman dedi :) bende bunlara seviniyorum ne yapayım.fukara tesellisi:) bir yumurta yapana kadar çok kez mutfağa cagrildim ama gitmedigimde oldu ...bazen kızımızı da cagardi gel beraber yapalım diye kızım.gitmedi ...tabi yetersiz bunlar ...hepsi yetersiz şeyler ...

sanki başınıza korkunç bir cadı musallat olmuş gibi yapılan bazı yorumları şaşırarak okudum. insta'da psikolog rumeysa demirörs takip edin, çocuğunuza sınır koyma kitabını okuyun. önemli olan sakinliğimizi koruyup seçenek sunmak:
-ağnneeee su ver.
-su içmek istiyorsan kendin alabilirsin.
-sen ver.
-alıp içebilirsin veya içmeyebilirsin, sen bilirsin.
... cevap hep aynı, pes etmek yok, sinirlenmek/bağırmak yok.

ben saçını süpürge ederek iyilik yaptığını düşünen bir anne ve eş gördüm sizde. gereksiz yere yaptığın iyilik görevin olur diye bir söz vardır. kızınız tembel ve beceriksiz olabilir ilerde, siz de çok yıpranırsınız.
bu arada çocuklarımız bize göre davranışlar sergiliyorlar. Yani 8 yaşındayken suyunu kesinlikle vermeyen bir annesi olsaydı, istemezdi zaten. benim kızım daha küçük ama şimdiden yapabildiği şeyleri yapmamaya çalışıyorum, umarım ilerde de kendisine yaptırırım kendi işlerini

Ya bazen de cocuklara hak veriyorum dogrusu. Storylerde falan cok igrenc kaskati yumurtalar görüyorum. Mesela:

_20210306_232421.webp

Cocuk nasi yesin bunu ya. Azıcık guzel yemek yapmayi becerin de sonra dogurun. Cocugun da baska alternatifi yok ya ac kalacak ya abur cubur yiyecek ya da senin yaptigin kotu yemegi.

bakın arkadaslar şuan kavgaya başladık yinee ...yatak odasindayiz kızımla yatıyoruz biraz oyun oynayıp uyuyacak telden...azonce su icmeeye gitti ..geldiğinde anne şarjım bitti getirirmisin dedi ..ben yatıyorum ...kendin alirmisin dedim ...birden üste çıkmaya başladı ...ben sana gün içinde birşeyler getiriyorum sende şimdi bana neden getirmiyormusin diye .. tamam takma ozaman şarja ben getirmiyorum keyfin bilir dedim dırdır dir söyleniyor ...yeter diye bagardim ben senin hizmetcin değilim senin yüzünden yasladım yeter dedim söylenerek gitti aldı ...ben ne yapayım ya gerçekten beni bu çocuk delirti ..bu saatte bebgeim uyumuş huzur ararken başımda yine kaynanam yaa

Ya bazen de cocuklara hak veriyorum dogrusu. Storylerde falan cok igrenc kaskati yumurtalar görüyorum. Mesela:

Eki Görüntüle 2796747
Cocuk nasi yesin bunu ya. Azıcık guzel yemek yapmayi becerin de sonra dogurun. Cocugun da baska alternatifi yok ya ac kalacak ya abur cubur yiyecek ya da senin yaptigin kotu yemegi.
Yürü be Samantha 😁

bugün yemek konusunda güzel şeyler oldu :) akşama sadece ıspanak yemeği pişirdim ...önce eşimle kızım duyunca başka alternatif istedi ...eşim şuan korona evde yatıyor kıyamıyorum ne isterse yapıyorum ama o da insafa geldi tamam yerim dedi ...kızım da acıktım dedi önüne çorba ve ıspanak koydum..ıspanağı koyma anne yemem dedigi halde tadına bakarsın en azından dedim..sonra çorbayı beğenmeyip ıspanağı yemiş ..hatta birdaha istedi ...akşam 22 de eşimle yeniden aciktilar ve istedikleri şey ispanakti:) çok sevindim bu duruma ...tabi yine burada hizmet eden ben oluyorum ama eşim kovid olduğu için onu saymıyorum tabiki ..kızımda yemeği ısıtma falan yapamadığı için ( yapabilmesi mi gerekiyor artık onu da bilmiyorum malesef ) önüne koyup bulasigini da ben yıkadım...tek sevindihim.nokta akşam yemegim ziyan olmadı:)

Dayağa ben de karşıyım ama benim evladım bana bu şekilde davranacak kadar şımardıysa (evet bu şımarıklık) önce bir destur der sonra tekrar eğitirim, siz şiddete karşı olmayı çocuğun oyuncağı olmakla karıştırmışsınız.

Beğenmedim yazanlara da şöyle bir açıklama yapayım, özellikle eğitimciler, hepimizin sınıflarında bütün yöntemlere direnen çocuklar vardı ve bunlara biz vurmasak bile o şiddeti uygulayan bir idareciye yönlendiririz, kimse inkar edemez bu gerçeği. Şahsen kendi çocuğum bana bu kadar terbiyesizlik yaparsa ben kesinlikle döverim sonra da yeniden terbiye ederim. Bunu da beğenmezseniz hakkınız var, istediğiniz kadar tepki verebilirsiniz, ben linçe hazırım 😘
pardon da hangi hakla siddeti uygulayan idareciye yonlendiriyorsunuz. siz akli basinda veliye denk gelmemissiniz.

Küçüklükten beri çocuğu öyle alistirdiysaniz hala aynisini bekliyor kendine zaman ayirmayi bilmiyor birde rolmodel baab var o sizden istiyor oda aynısını yapıyor babayla konuşmalısınız ayrıca herkesin özel alanı olması gerektiğini ogretmelisijiz olmadı bir pedagogdan yardım alın bukadar size müdahil olması hoş değil gayet anlayacak yaşta onunla kavga ederk değil sakın çözün katsisinda ağlamayı. Güçlü ve kararlı durun otoritenizi koruyun

Ayrıca o henüz çocuk tabiki yemeği siZ yapıp koyacaksınız önüne si bunalmış siniz küçücük çocuktan hizmet bekliyorsunuz bence kocanizdan bekleyin

çok güzel :) peki siz sevdiğiniz yemekleri yaptığınızda onlar söylenmiyor mi hepnkendi istediklerini pişirip yiyorsun diye ..domatesli makarna tavuk falan yapmiyormusunuz artık veya hafta da bir kereye mi dusurdunuz
Kendi canım da isterse o zaman yapıyorum ama zaten yıllardır aynı şeyleri yemekten sıtkım sıyrıldı 😑 daha çok bolca sebze yemeği pişirip yiyorum. Önceleri biz ne yicez ya modundaydı eşim, şimdi akşama ne var diye soruyorlar ben yemeği söylüyorum eşim o zaman ben de şunu yapayım diyor genelde. Oğluma yemeklerin bol suyundan koyuyorum az az ekmek banıp yiyor, bazen de tanelerinden bir kaç çatal veriyorum ağzına.

Anlayacağınız ben artık yiyen yer yemeyenin keyfi bilir moduna girdim, resmen psikolojim düzeldi, zaten otçul bir insanım içim kurumuştu yıllardır😂

+1 aynen aynen.

Benim oğlum 23 aylık.
Bı kaç zaman önce baktım yemek konusunda beni resmen maymuna çevirmeye başladı.
Sinirden bir gün kriz geçirecek duruma geldim, elimi kaldırıp vurucam. Geleneksel yöntemlere baş vurmak istemiyorum.

Eşimi aradım hemen. Bende bir ağlama krizi.
Eşim hemen geldi. Vallahi adam toplantıyı erteledi benim halimden.
Bırak yemiyorsa yemesin kendini bu hale sokma dedi.

Zor oldu ama bunu yapmaya başladım.
Yemediginde hemen bıraktım.
Yada güzel güzel yerken beni deli etmek için bı ağzını çevirme Faslı uydurdu hemen ağzına yemeğini veriyorum. Bekliyorum istemesini evet uzun sürüyor ama açıyorum telefondan youtube izliyorum. Oda canı artık nasıl isterse yiyor.

Şimdi mama diye kendi çıkıyor sandalyesine açıyor ağzını. Baktım güzel yedi biraz kaldı istemiyorsa hiç ama hiç ısrar etmiyorum.
Yada diyelim yemek istemedi mı hiç ısrar yok o midesi yapışınca kendi dönüyor etrafında.
konu ile alakasız olacak ama adamı toplantıyı bırakıp eve gelmesini sağlayacak ne yaptınız :) ne dediniz :) AA benimki asla gelmezdidr helal valla

çok harika bir yorumdu ..tam da olmak istediğim şekil...evet okuması kolaydı ama uygulaması da kolay olur insalah ...giysilerini odaya koyup haftalardır bekletmek güzel fikir valla ...bu giysi konusundada canımdan bezdim ..asla ya asla yapmıyor senede iki kere taş catlarsa anca ...sonra odası almış başını gidiyor ben dayanamayıp düzenliyorum...yerdeki kağıtları kalemlermi neler neler ..günlerce beklettim çöp eve döndük ...inat birde asla yapmaz ..yenilen ben oldum hep...birkaç kere çok dağınık odam diye ağladı ...toparlarkende çok söylendi her odayı toparliyorsun benimkini neden ayiriyorsun diye ...açıkladım da ..sonra yine vicdan yaptım yardım ettim...ama şu yorumlardan sonra tamamen kafam değişti ..ben kul kedisiymişim bu evde ...şimdi yarından itibaren asla odasına el atmayayimmi ? osikolojini de etkilemek istemiyorum ama hiryerden başlamak gerekiyor ...karantina gunleri de onu böyle bana sardirdi ...okullar açıldı o gidemedi babası kovid .şu günler gecincemi başlamalıyım sıkı yönetime ..en azından karantina tamamen bitince bizim evdeki..
Adım adım ilerlemek bizde işe yaradı, her hafta yeni bir görev şeklinde ilerledik. Birden yüklenmek ters tepebilir. En önemli konu neyse ondan başlayın bence. Önce sakince konuşup sizin ne yapacağınızı, onun ne yapacağını konuşun, anlaşın. Sonra başlayın. Yemek öncelik diyorsanız oradan, değilse odadan. Yaşı itibariyle çoğu şeyi yapabilir zaten, bizimki odasını bir topluyor pırıl pırıl oluyor. Toplama düzenleme ve toz alma işi onda, silme süpürme bende. Yemektede istediği, sipariş verdiği şeyler oluyor. Karşılığında iş veriyorum. Sofrayı sen kurarsan pankek yapabilirim diyorum mesela. Değişmeyecek, değiştirilmesi teklif dahi edilmeyecek kurallarda var hayatımızda. Ben eğitimciyim, terzi kendi söküğünü dikemiyor işte. ama danışmanın verdiği kuralları, görevleri uygularken disiplinimi kullandım. Eşiniz muhakkak destek olmalı size, önce onunla konuşmanız lazım. Böyle durumlarda ebeveynlerin fikir birliğinde olması işleri gerçekten kolaylaştırıyor.

pardon da hangi hakla siddeti uygulayan idareciye yonlendiriyorsunuz. siz akli basinda veliye denk gelmemissiniz.
Şiddet uygulayan idareci bile zor görürsünüz. Nasıl yonlendiriyormus anlamadım. Sadece çocuklar onları daha az gördüğü için ve yönetici konumunda olduğu için biraz daha çekiniyor o kadar. Kim kime şiddet uygulayabilir bu dönemde. Şiddet uygulayan birini görsem orda esas önünde ben dururum değil ona göndermek... Öğretmen sanırım bunu yazan da.

Küçüklükten beri çocuğu öyle alistirdiysaniz hala aynisini bekliyor kendine zaman ayirmayi bilmiyor birde rolmodel baab var o sizden istiyor oda aynısını yapıyor babayla konuşmalısınız ayrıca herkesin özel alanı olması gerektiğini ogretmelisijiz olmadı bir pedagogdan yardım alın bukadar size müdahil olması hoş değil gayet anlayacak yaşta onunla kavga ederk değil sakın çözün katsisinda ağlamayı. Güçlü ve kararlı durun otoritenizi koruyun
evet benim özelime çok karışıyor ..bunu da ikimizin de pek arkadaş ortamı olmadığına yoruyorum..karantina dolayısıyla da olanlarla da gorusmuyoruz gorussekte yeterli değil ..bana sardı ikimiz hep iç içe olduk özel mozel kalmadı galiba ..akşamki bir tartışmada şu ..kimle mesajlasiyosun ..adını bilmediği bir akrabamla vatsaptsn kısa birnkonusma oldu yazışma...tanimazsin dedim...üsteledi....Fatma dedim taniyormusun napicaksin ki dedim...fatma kim.peki bir sürü sorular ...bunlar beni çok yordu ya

Ya dayak yedigim öğretmenler ruh hastasiydi suçum yokken yedim yok yere hep. Ben anneme böyle yapsam okula gidecek bacaklarim kalmazdi zaten ogretmenden once 😁 arsizlasmis hic laf dinlemeyen surekli annesine laf soyleyen cocuga birazcik müdahale edilebilir diyorum. Eline koluna totosuna. Dayak atin demiorum.
Ele kola totoya da olsa şiddet şiddettir ve her insanda derin yaralar açar. Tıpkı sizde olduğu gibi.

bakın arkadaslar şuan kavgaya başladık yinee ...yatak odasindayiz kızımla yatıyoruz biraz oyun oynayıp uyuyacak telden...azonce su icmeeye gitti ..geldiğinde anne şarjım bitti getirirmisin dedi ..ben yatıyorum ...kendin alirmisin dedim ...birden üste çıkmaya başladı ...ben sana gün içinde birşeyler getiriyorum sende şimdi bana neden getirmiyormusin diye .. tamam takma ozaman şarja ben getirmiyorum keyfin bilir dedim dırdır dir söyleniyor ...yeter diye bagardim ben senin hizmetcin değilim senin yüzünden yasladım yeter dedim söylenerek gitti aldı ...ben ne yapayım ya gerçekten beni bu çocuk delirti ..bu saatte bebgeim uyumuş huzur ararken başımda yine kaynanam yaa
sakinliğinizi koruyarak ayni cevabı verin söyler söyler vaz geçer. kendinizi dolduruşa getirmeyin o küçük bir çocuk daha. 50 yaşında kaynana değil, kızım, anne oynayalım mı dediğinde işim varsa bile boğazım düğümleniyor. aklıma ergenlik çağı geliyor, ben istesemde onun beni istemeyeceği zamanlar

Eki Görüntüle 2796747
Ben yumurtayı bu şekilde seviyorum 😂 Böyle kızarmış olmazsa yiyemem, yulaf koymuş sanırım o da. Daha iyi kızarıyor kaskatı oluyor dediğiniz gibi. Canım çekti şu an.

Ayrıca o henüz çocuk tabiki yemeği siZ yapıp koyacaksınız önüne si bunalmış siniz küçücük çocuktan hizmet bekliyorsunuz bence kocanizdan bekleyin
evet hep bu düşünce ile bu yaşına kadar hizmet ettim durdum ama yorumlara bakınca yanlış mı ettim acaba dedim ...ama hala kalbimin bir yerlerinde sandalye ile tabak almaya çalışması veya bardak almaya uğraşıp su içmesine vicdan yapıyorum evet çok sacma ama sizin bu yorumunuz da yeniden depreştirdi bunu:( ne biçim anneyim ben ya

sakinliğinizi koruyarak ayni cevabı verin söyler söyler vaz geçer. kendinizi dolduruşa getirmeyin o küçük bir çocuk daha. 50 yaşında kaynana değil, kızım, anne oynayalım mı dediğinde işim varsa bile boğazım düğümleniyor. aklıma ergenlik çağı geliyor, ben istesemde onun beni istemeyeceği zamanlar
yaaa yemin ederim.gozlerim doldu ...ağlamamak için zor tutuyorum...zaten hep gece olunca böyle oluyorum:(

evet benim özelime çok karışıyor ..bunu da ikimizin de pek arkadaş ortamı olmadığına yoruyorum..karantina dolayısıyla da olanlarla da gorusmuyoruz gorussekte yeterli değil ..bana sardı ikimiz hep iç içe olduk özel mozel kalmadı galiba ..akşamki bir tartışmada şu ..kimle mesajlasiyosun ..adını bilmediği bir akrabamla vatsaptsn kısa birnkonusma oldu yazışma...tanimazsin dedim...üsteledi....Fatma dedim taniyormusun napicaksin ki dedim...fatma kim.peki bir sürü sorular ...bunlar beni çok yordu ya
Empati yaptırın kızım bak sende bakıyorsun ben sana soruyormuyum neden böyle diye neden merak ediyorsun diyebilirsin okullar açıldı artık okulda vakit geçirebilir ona zaman yaratabilirsiniz kitap okusun parka götürün babayla konusun size emrivaki yapmasın onu rol model alıyor

Back
X