yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

özellikle eğitimciler, hepimizin sınıflarında bütün yöntemlere direnen çocuklar vardı ve bunlara biz vurmasak bile o şiddeti uygulayan bir idareciye yönlendiririz, kimse inkar edemez bu gerçeği.
Vahh sizin elinize düşen çocuklara.
Bir de marifet gibi anlatıyorsunuz.
Üstüne bunu bir eğitim yöntemi gibi pazarlıyorsunız.
23 yıllık eğitimciyim, 11 yıldır okul müdürüyüm, dayağı bu kadar rahat, bu kadar aleni bir şekilde savunan bir meslektaşımla karşılaşmadım.
Şaşkınlık içerisindeyim.

Konu sahibi sizin evde roller birbirine karışmış.
Kızınızın davranışları da bunun göstergesi.
Çok geç olmadan çocuklara olumlu sınır koyma, tutarlı ebeveyn tutumları, ailedeki hak ve sorumluluklar, çocuklara hangi durumlarda, nasıl seçme hakkı tanınır?
Vb okuyup bilinçlenin.
Ben tek başınıza altından kalkabileceğinizi düşünmüyorum.
Bir uzman yardımı almanızı tavsiye ederim.

Sevgi göstermekle şımartmayı karıştırmamak lazım, 2 evladım var durup durup sarılırım, öperim iltifat ederim, yanlarına yatar uyurum ama asla bana emir vermez yemeğe burun kıvıramazlar
Hanımefendi çocuk anneye emir veriyosa ona göre ceza davranışta bulunur bakım verenleri. Dayanamayıp sınır anında vurmaktan bahsetmiyosunuz yok iyi egitimciymissiniz bilmem ne. Şoka uğratmışsınız bi de. Hiç yüzünüz kızarmiyo mu şiddeti mesrulastirirken. Dayaktan ne anlar çocuk ayı mi eğitiyosun sonra dayak arsizi olsun büyüsünde anasını babasını dovsun daha neler okicaz surda. Yok siddet gosteren egitimciye yonlendiriliyomus. Biri benim cocugumu kardesimi dovsun onun anasını bellerim ben. Ne yazarsanız da sizin gibi birine cevap vermicem allah sizin gibi eğitim fakultesini bitirmiş ama vicdanı olmayan 'eğitimcilerden' korusun

23 yıllık eğitimciyim, 11 yıldır okul müdürüyüm, dayağı bu kadar rahat, bu kadar aleni bir şekilde savunan bir meslektaşımla karşılaşmadım.
Şaşkınlık içerisindeyim.
Dayağı önerir ve överken eğitimciyim demeye utanır insan. Çok acayip...

Dayağı önerir ve överken eğitimciyim demeye utanır insan. Çok acayip...
Ne eğitimcisi arkadaşım?
Sözde eğitimci...
Tam bir ‘şecaat arz ederken sirkatin söyler’ durumu.
Hayvanlara şiddet için yasa çıkarılmasını savunduğumuz yıllardayız, birileri çocuğa şiddeti eğitim yöntemi olarak öneriyor.

-EarthLing- -EarthLing- çok merak ettim neyi beğenmediniz? Sağlık sorunum olmamasını mı yoksa boyumun uzun olmasını mı? Sizin için boyumu kısaltamam ama bir hasta olmayı deneyeyim 😂
Madem sordunuz soyleyeyim, her yemek yemeyen cocuk sizin gibi buyuyup serpilemiyor. Yemezse yemesin yea diyerek buyumeyebiliyor, bu yontem her cocukta ise yarayamayabiliyor. Iskembeden sallamakla olmuyor yani. Bu kadar kesin ve net konusmanizi begenmedim. Oldu mu?

Madem sordunuz soyleyeyim, her yemek yemeyen cocuk sizin gibi buyuyup serpilemiyor. Yemezse yemesin yea diyerek buyumeyebiliyor, bu yontem her cocukta ise yarayamayabiliyor. Iskembeden sallamakla olmuyor yani. Bu kadar kesin ve net konusmanizi begenmedim. Oldu mu?
E koşturun o zaman bebelerin arkasından, ağızlarına tıkıştırın zorla belki yerler 😂

Sevgi göstermekle şımartmayı karıştırmamak lazım, 2 evladım var durup durup sarılırım, öperim iltifat ederim, yanlarına yatar uyurum ama asla bana emir vermez yemeğe burun kıvıramazlar
Evlatlarınızı ögretmen döverse de eline sağlık dersiniz herhalde

E koşturun o zaman bebelerin arkasından, ağızlarına tıkıştırın zorla belki yerler 😂
Evet, bebem 1.5 yasinda, pesinden kosturmuyorum, agzina tikistirmiyorum cunku kostursam da yemiyor. Zorlamiyorum, saatlerce ac kaliyor yine yemiyor. Bebeginizin yeterince beslenememesinin ne kadar yorucu ve endise verici bir sey oldugunu bilmeden dalga gecer gibi yaziyorsunuz yine. Oyle ezbere konusmakla olmuyor bazi seyler.

Çok iyi bir eğitimci olarak bilinirim çevremde kolay kolay da çocuk dövmem rahat olun. Ayeıca halen eğitim alıp kendimi geliştirmeye de devam ediyorum. Yalnız bu durum normal sınırların çok çok üzerinde, hepimiz insanız, benim çocuğum karşıma geçip bana su getir, benimle oyun oyna, onu yemem şunu yap diye emir vermeye kalkarsa kesinlikle dayak yer. Ki diyemez çünkü asla o kadar taviz vermedim. Ha bu söylediğim de sabah akşam dövün falan demek değil. Sadece şoka girsin karşındakinin kim olduğunu hatırlasın diye olur.
Konu sahibi çok sabırlı allahtan, pedagoğa gidecek.
Iyi ki annem değilsiniz

Egtimciyle ağzının ortasına bir tokat yer hiç ama hiç uymadı.karsidakinin kim olduğunu hatırlamasi için kesinlikle tokat yer demek bunun arkasında ben.etrafimda iyi bir eğitimci olarak bilinirim kendimi de eğitirim demek te bu sözleri söyleyen birine uymadı sizin eğitim şiddet üstüne galiba çocuklarınıza bunları yapıyorsanız çocuklar için üzüldüm yazik

sabah başlıyor stres ...kızım özellikle ..her sabah sormam lazım ne istersin diye ve bir saat düşünme süresi var neredeyse ..bu esnada ben ek gıdaya geçen bebegimi yedirmeye çalışıyorum o da oldukça memnuniyetsiz ek gıdalardan devam sütü bile içmiyor o ayrı bir uğraş ..kızım yumurta sevmiyor senelerdir zaten bununla ugrastim her sabah tost yemesini de ben istemiyorum..peynir falan koyulur içine buğday ekmeği ile belki faydalı olur ama peynir zeytin bile asla yemez ..çok uğraştım bebekken kapattı ağzını almadı daha ..melemen ister yaparım yumurta koktu der yumurtasız yaparım çok sade tatsız der ..tereyağ koktu der ..öylece kalkar ..bende kızarım yeme ozaman der kalkdiririm sonra aç diye vicdan yaparım yeniden sorarım ne istersin diye ..ama bu esnada benim biten psikolojimi soyleniyorum ..hazırlaması yıkaması topmasi tam oturacakken yeniden acıkan çocuklar ..bir bardak suyu bile benden ister ...konuştum artık sekiz yaşındasın suyunu alabilirsin ben getirmeyecegim istersen içme diye ..benimle kavga yapıyor bir laflar bir laflar sürekli tartışma halindeyiz ...ağlıyorum sinirden sonra ...bu şekilde yetiştirmedim hep görevler verdim hep istemedi yapmak hep geri cevaplar verdi ...iyice saldı ..ben gerçekten sorumsuz bir anne değilim...yapması gereken herşeyi biliyorum ama yaptiramiyorum..yatağını asla toplamaz arada tabağını tezgahın üstüne koyar o da bazen halimi görüp vicdana geliyor galiba ..bende çok teşekkür ettiğini söylerim ..bidahakine kaldırmaz falan...gerçekten çok bunaliyorum en çok da büyük kızımdan..bebek bile okadar bunaltmiyor ..minik bir kayınvalide gibi başımda ne yaparsam soyleniyor herşeye karışıyor ..duşa girmeme bile karışır oldu..az bir otursam benimle oynaman gerekiyor diye dadaniyor resmen ..biraz dinleneyim diyorum elleri belinde söylenmeye başlıyor o söyledikcr bende başlıyorum söylenmeye ..ilişkimiz berbat bir hal almaya başladı ...bazen diyorum Allah korusun ama düşman yetiştiriyorum sanki diyorum ..bazen çok iyidir gelir sarılır ama çoğunlukla anlattığım gibi ....keşke çalışan anne olsaydım değerim biraz daha anlasilirdi belki..fazla görmezdi beni ozlerdi...çok doluyum ya ..sebze yemez yumurta yemez peynir yemez varsa yoksa makarna hamur işi ...uzun zamandır yapmıyorum ıspanak brokoli takılıyorum ama yemiyor sevmedigi yemek olunca aç değilim diyor ..yasaklar kalksın ..verebildigim bütün kurslara verecem insalah düzelme olur...bu gidişle kurslarda pek olmaz gibime geliyor ..sizin aynı yaşta çocuklarınız varmı nasıl aranız ??

not; eşim pek fazla yemek seçmez ama o da sebze yemez ...birde hep hizmet bekler ben artık hayat müşterek lütfen birlikte yapalım en azından çayını corbani kendin al diye konuştum çayını demler alır bazen bana da verir saolsun ama o da genel anlamda hizmet bekliyor ..mesela ceviz kırıp getirirmisin diyor önüne koyuyorum kendin kır ye lütfen veya balkonda diyorum gidip alirmisin diyorum tamam yemiyorum ozaman diyor aynı kızımda ona çekmiş işte ...ben hizmet etmeyince yemiyor içmiyorlar cidden eşimin gunlerce eve gelip yemek yemedigini bilirim ..benim sofra kuramadigim durumlarda ...kızımla azonce oynayıp oturdum su konu yazarken bile onunla uğraşıyorum ne yazıyorsun bana da söyle bakim biraz daha oyna benle diye bagriyor ufacık bir kahve molası yapmıştım halbuki :KK43:
Benim kizim da 12 yasinda. Ayni anlattiginiz tip.

Ergenligine versem de cogu hareketini, yemek secmesi bebeklikten gelen bir durum.

Bebekken de deliye donerdim. Hazir mamadan baska bisey yemez. Yese de yarisini kusar. Goren de eli is tutmaz o yuzden hazir besliyor cocugu saniyordu ama gercek cok farkliydi..
Envai cesit evde mama hazirlarim kusar geri cevirir. Belli basli seyleri yer..

Buyudu halen yemez. Bunda et var, yumurta sevmem, sut icmem inek gibi kokuyor, ben bu sebzeyi yemem haberin olsun vs vs vs..
Ben de yeme kalk derim. Koskoca cocuk zerre de vicdan yapmam. 10 gun yemek verme yine istemez. Abur cuburu geri çevirmez. Kek , kurabiye yapsam atlar..

Bir de simdi ergenlikten zayiflama takintisi basladi mesela sabah menemen yaptim yedik. Oturmadi bile sofraya. Hic karismadim. Sutunu icmedi hic ses etmedim. Baktim abur cubur atiyor agzina. Ki cogunlukla eve abur cubur sokmam bugun canim istedi aldim okadar..
Yemege oturdum mis gibi kiymali patates yemegi iki mincikladi "bu yemek hayvan kokuyor, kiyma hayvandan yapiliyor ben yemem" kalkti halbuki normal dana kiyma kullandim. Umursamadim ama kizdim. "Yakinda anoreksiya olacaksin ve ben seni tedavi ettirmeyecegim!" Diye umrunda degil..

Velhasil bir cok konuda benim kizim da ayni senin kizim gibi.
Tembel bi kere..
Asi.. hadi onu ergenligine veriyorum ama tembellige tahammulum yok.
Stresten urtiker oldum.
Egzama oldum.
Hani herkes ister sozu gecsin cocuguna ama iste gel de yasa bir gun derler insana..
Yasa ve sen gor bakalim hadi goster maharetlerini de duzelt bu cocugu..
Uzaktan anneye yuklenmek kolay, yasamayan bilemez ve zaten en cok da sorumlu anne dert eder bunu kendine. "Ben ne yaptim da boyle oldu bu cocuk" diye..

Simdi bir de bizim ergenlikten oturu bas kaldiri, anneyle zitlasma vs olaylari basladi aman Allahim saglikli bir sekilde atlatsam su sureci baska birsey istemiyorum..
Yeme icme sorunu artik umrumda degil yuzune soyluyorum bebek degilsin yapacagin herseyin sorumlulugu sana ait , hastalanirsin cekersin okadar.

Cozumsuzum konunu okuyup cozum arayacagim.

Çok yüz veriosunuz şu bacak kadar cocuklara. Aklı yok fikri var saftiriklerin ne bu oyuncağı yapmis seni. Biz annemiz kizmasin diye yerimizden kipirdamazdik simdiki cocuklar misafirlige geldigi evin icine edip gidiolar. Arsiz cocuk yetistirmeyin lütfen ya ne demek dinlememek bu ozguven degil.

Benim kizim da 12 yasinda. Ayni anlattiginiz tip.

Ergenligine versem de cogu hareketini, yemek secmesi bebeklikten gelen bir durum.

Bebekken de deliye donerdim. Hazir mamadan baska bisey yemez. Yese de yarisini kusar. Goren de eli is tutmaz o yuzden hazir besliyor cocugu saniyordu ama gercek cok farkliydi..
Envai cesit evde mama hazirlarim kusar geri cevirir. Belli basli seyleri yer..

Buyudu halen yemez. Bunda et var, yumurta sevmem, sut icmem inek gibi kokuyor, ben bu sebzeyi yemem haberin olsun vs vs vs..
Ben de yeme kalk derim. Koskoca cocuk zerre de vicdan yapmam. 10 gun yemek verme yine istemez. Abur cuburu geri çevirmez. Kek , kurabiye yapsam atlar..

Bir de simdi ergenlikten zayiflama takintisi basladi mesela sabah menemen yaptim yedik. Oturmadi bile sofraya. Hic karismadim. Sutunu icmedi hic ses etmedim. Baktim abur cubur atiyor agzina. Ki cogunlukla eve abur cubur sokmam bugun canim istedi aldim okadar..
Yemege oturdum mis gibi kiymali patates yemegi iki mincikladi "bu yemek hayvan kokuyor, kiyma hayvandan yapiliyor ben yemem" kalkti halbuki normal dana kiyma kullandim. Umursamadim ama kizdim. "Yakinda anoreksiya olacaksin ve ben seni tedavi ettirmeyecegim!" Diye umrunda degil..

Velhasil bir cok konuda benim kizim da ayni senin kizim gibi.
Tembel bi kere..
Asi.. hadi onu ergenligine veriyorum ama tembellige tahammulum yok.
Stresten urtiker oldum.
Egzama oldum.
Hani herkes ister sozu gecsin cocuguna ama iste gel de yasa bir gun derler insana..
Yasa ve sen gor bakalim hadi goster maharetlerini de duzelt bu cocugu..
Uzaktan anneye yuklenmek kolay, yasamayan bilemez ve zaten en cok da sorumlu anne dert eder bunu kendine. "Ben ne yaptim da boyle oldu bu cocuk" diye..

Simdi bir de bizim ergenlikten oturu bas kaldiri, anneyle zitlasma vs olaylari basladi aman Allahim saglikli bir sekilde atlatsam su sureci baska birsey istemiyorum..
Yeme icme sorunu artik umrumda degil yuzune soyluyorum bebek degilsin yapacagin herseyin sorumlulugu sana ait , hastalanirsin cekersin okadar.

Cozumsuzum konunu okuyup cozum arayacagim.
Azıcık etini burkuverin ya. Cok şımartıosunuz cok. Agzini burnunu kirin diyen yok hemen siddet diye atlamayin da yani biraz bilsin gücün kimde oldugunu. Son yillarda üredi bu tarz cocuklar önceden hic yoktu.

Şaşkınlık içerisindeyim.
Bu bi fact degil mi ama. Ilkokulda ortaokulda lisede ogretmeninden fiske yemeyen var mi? Dayak atmaktan korkan ogretmen mudure götürür müdür doverdi sahiden de :) savunulcak bi yani yok da boyleydi yani. Hic sevmem ogretmenleri o yuzden. Cocuklugumuz travma :) ama anne ya da babadan en azindan birinden korkmalı cocuk yoksa buyuyunce hic zapdolmaz.

Azıcık etini burk

Azıcık etini burkuverin ya. Cok şımartıosunuz cok. Agzini burnunu kirin diyen yok hemen siddet diye atlamayin da yani biraz bilsin gücün kimde oldugunu. Son yillarda üredi bu tarz cocuklar önceden hic yoktu.
Ne mumkun azcik ustune git bana dokunamazsin , bana bagiramazsin ben kole miyim benim de haklarim var diye basliyor nutuğa? Hani desen ki sen mi simarttin? Hayir elbette! Karakter bu maalesef yeni nesilde.. herseyi denedim. Hem de herseyi. Sert oldum olmadi, yumusak oldum olmadi, simdi umursamaz oldum cunku hastalaniyorum artik stresten bir de kotu anne yaftasi vuruyor bana baskici diyor deliriyorum..

Evet, bebem 1.5 yasinda, pesinden kosturmuyorum, agzina tikistirmiyorum cunku kostursam da yemiyor. Zorlamiyorum, saatlerce ac kaliyor yine yemiyor. Bebeginizin yeterince beslenememesinin ne kadar yorucu ve endise verici bir sey oldugunu bilmeden dalga gecer gibi yaziyorsunuz yine. Oyle ezbere konusmakla olmuyor bazi seyler.
Ama bu söylediğiniz insan doğasına aykırı. Hayatta kalma içgüdümüz var.

Ne mumkun azcik ustune git bana dokunamazsin , bana bagiramazsin ben kole miyim benim de haklarim var diye basliyor nutuğa? Hani desen ki sen mi simarttin? Hayir elbette! Karakter bu maalesef yeni nesilde.. herseyi denedim. Hem de herseyi. Sert oldum olmadi, yumusak oldum olmadi, simdi umursamaz oldum cunku hastalaniyorum artik stresten bir de kotu anne yaftasi vuruyor bana baskici diyor deliriyorum..
Allahim vala uzuluyorum halinize. Biz mi cok saftik acaba küçücük cocugun laflara bak :) küsüp ilgilenmesen ne oluyor?

Büyüyünce de o azıcık burku verir yaşlı anasının babasının etini. Ne de olsa güç el değiştirmiş olacak. Mükemmel toplum :KK200:

Annemin bana hiç ne istersin diye sorduğunu hatırlamam. O gün ne yemek varsa yenilir. Alıştırın bence çocuğunuzu.

Belki her hafta düşünüp okuldaki gibi haftalık yemek menüsü yazabilirsiniz. O da kendini hazırlar. 2-3 gün sevdiği yemekleri diğer günler de yararlı yemekleri yaparsınız. Eşinize bir şey demiyorum koca adam...

Back
X