yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

Acimayin ki acinacak hale gelmeyin. Vay ne pasalar ne prensesler yetstrmssnz..diger cocugn akli basina gelene kadar umarim evnzdeki iki vicdanszi displin edeblrsnz.
insalah ederim ...eşimi ettim gibi eskiden daha beterdi ..şimdi sıra kızımda ..umarım doğru yollarla bunu cozerim

Yemesin. Ne olur ki? Ölmez. O tek tarafli beslenecek diye evdeki herkeste mi tek tarafli besleniyor? Yoksa ona ozel yemek mi yapiyorsunuz? Size yazik degil mi?
Evde herkes tek taraflı beslenmiyor ama eşim ve büyük kızım aynı eşimde sebze hiç yemez
Evde sebze yemeği varsa yumurta kırar yer

Büyük kızım bu yemekler arasında dönüp duruyor sevmediği yemekler varsa 2 kaşık yer kalkar hiç yemiyor değil ama doymuyor

Bende yemeği yapıyorum orta yolu bulmaya çalışıyoruz

Ama 2.5 yaşında küçük kızım ne versem yer

Bir evde baba nasilsa cocuk da onu taklit ediyor. Babam evde kabak yemezdi, biz de tadini bilmedigimiz kabagi sevmiyoruz derdik 4 kardes birden. Oysa babam yuzunden evde kabak pismiyordu. Kabak o kadar da kotu degilmis halbuki. Cocuklariniz babaya gore sekilleniyor.

Günümüzün klasik her isteği önüne sunulan, kendi anne babasının ebeveyni otoritesi olmuş çocuk modeli

Bu arada yemiyor içmiyor aç geziyor denilen çocuklar genelde abur cubura boğulan, sofrada yemeyip sürekli ayak üstü bir şeyler atıştıran çocuklar oluyor.

Tabiki çok doğru Kayınvalidem öyle alıştırmış eşimi ve abisini biri yemeği beğenmezse yumurta yer (eşim)
Diğeri beğenmezse peynir yer (kaynım)

İlk evlendiğimde Kayınvalidemle oturuyorduk kızım yemek istemezse hemen bir tavuk pilav patates sonuç böyle işte evi ayırdık kızım 3 yaşında marulun tadını öğrendi

Ama küçük kızıma alternatif yok ne varsa o yenecek herşeyi yiyor biraz alıltırılma biraz da içinde varsa yemiyorlar işte

Babanin karsisinda anne pasifse bu mumkun.
Benim babam hic bir sebzeyi yemezdi.
Biz yiyoruz. Cunku annem israrla pisirmeye devam etti. Yemeyen makarnayla karnini doyurmak zorunda kaldi.

+1 aynen aynen.

Benim oğlum 23 aylık.
Bı kaç zaman önce baktım yemek konusunda beni resmen maymuna çevirmeye başladı.
Sinirden bir gün kriz geçirecek duruma geldim, elimi kaldırıp vurucam. Geleneksel yöntemlere baş vurmak istemiyorum.

Eşimi aradım hemen. Bende bir ağlama krizi.
Eşim hemen geldi. Vallahi adam toplantıyı erteledi benim halimden.
Bırak yemiyorsa yemesin kendini bu hale sokma dedi.

Zor oldu ama bunu yapmaya başladım.
Yemediginde hemen bıraktım.
Yada güzel güzel yerken beni deli etmek için bı ağzını çevirme Faslı uydurdu hemen ağzına yemeğini veriyorum. Bekliyorum istemesini evet uzun sürüyor ama açıyorum telefondan youtube izliyorum. Oda canı artık nasıl isterse yiyor.

Şimdi mama diye kendi çıkıyor sandalyesine açıyor ağzını. Baktım güzel yedi biraz kaldı istemiyorsa hiç ama hiç ısrar etmiyorum.
Yada diyelim yemek istemedi mı hiç ısrar yok o midesi yapışınca kendi dönüyor etrafında.

benim evimde 4 sene sebze pismedi neden esim beyefendi yemiyor yememesini gectim bazi sebzeler pisince masaya bile oturmuyor kokuyormus.
tam bir et obur hamur obur, ben herseyi yerim ama sebzeyi ayri bir severim.
sonra birgun sabah kalktim hergun ne pisirecegim et tavuk balik baska bisey kalmiyor cunku sebze cikinca.
ve ben bunlari yemekten biktim.
kendim ne istiyorsam gittim onu aldim pisirdim yedimi hayir masaya oturdumu hayir keyfin bilir bundan sonra haftnin 2 gunu boyle dedim
kendisine disardan yemek soyledi yumurta kirdi yedi yinede yemedi iyimi tadina bile bakmadi.
en azindan artik sebzeninde oldugu masaya oturuyor buda bisey benim icin.
kizimda ayni babasi sebzeyi agzina surmuyor hanım kokuyomus ve bunu diyen cocuk daha 3 yasinda yani.
biz kendimizden odun verdikce hep daha fazlasini istiyorlar maalesef.
yapma onlarin istekleri varsa bizimde var.
temiz ev istiyorsa haftanin bir gunu esiniz bir zahmet yardim etsin.
yemek seciyorlarsa haftada bir gun otursun kahvaltilik yesinler yemiyorlarsa keyifleri bilir.
yoksa is icinden cikilmaz bir hal aliyor.

nerelisin sen?
ilk evlendiğimde kv dem bir şey sormuştum da terekte demişti aval aval suratına bakarken terekte terekte demişti:))

İlişkiniz berbat bir hal almış, uzman desteği alın muhakkak.

Cocuk bebek degil 8 yaşinda, 8 yasinda cocuk tabagi tezgaha kaldirdi diye bebekmiş gibi tesekkur etmeye gerek var mi? Kirk yilda bir bisey yapinca tesekkur ederek tesvik ettiginizi dusunuyorsunuz ama cocuk tesvik olmak yerine çok buyuk bisey yaptigini saniyor devam etmiyor. Yedigini kaldirmanin gorevi oldugunu bir anlasin önce sonra tesekkur edilir. Her kural her cocukta ayni etkiyi vermez. Cook tepenize cikmiş.

Hoş benim cocugum yok, olmadigindan konusmaya hakkim yok sanirim. Benden bu kadar.

cok haklisiniz esim hala sebze yemiyor ve verdigi cevap saglikli bisey olsaydi babam bize yedirirdi.
babayi siz dusunun artik.
mesela babasi lahana pisince eve girmezmis esimde ayni oyle resmen taklit ediyor hala.

Babanin karsisinda anne pasifse bu mumkun.
Benim babam hic bir sebzeyi yemezdi.
Biz yiyoruz. Cunku annem israrla pisirmeye devam etti. Yemeyen makarnayla karnini doyurmak zorunda kaldi.
Babam otoriter birisi. Bir bakisi yeter hepimizi muma cevirmeye O kabak sevmedigi icin kabak eve almazdi, sokmazdi. Annem kabak pisirip bize verseydi biz de yemiyoruz derdik cunku baba ne derse dogrusu oydu bizim icin. Annem o an israr etse, babam birak yemesinler, kabak da yenir mi derdi eminim cunku kendisi de sevmiyor. Yani annem bu konuda yalnizdi.

Muhtemelen kardeşini kıskanıyor, ilgiyi üzerine çekmeye çalışıyor. Onunla karşınızda yetişkin varmış gibi kavga etmeyin derim. Bağırdığı an sadece gözlerinin içine bakın. Çocuklar sessiz kaldığımızda bakışla beden diliyle daha iyi şekilleniyor. Annem bize hiç bağırmazdı ama bir kaş çatışı vardı ki, aman aman.. Anında toparlanırdık. Siz onla didiştikçe sizi arkadaşı gibi görmeye başlar. Bağırmamasını sakin olmasını söyleyin sürekli. 8 yaşındaki yeğenim de çok şımarık ve çooook bağırıyor. Ailede sadece benden çekiniyor. Ben de hiç bağırmıyorum, kendisi bağırmaya sızlanmaya başladığı an benle göz göze geldiğinde toparlanıyor. Sakinleşince konuşuyoruz. En son biz sana bağırıyor muyuz kalbini kırıyor muyuz, bak sakin sakin de konuşabiliyor derdimizi anlatabiliyoruz öyle değil mi dedim kafasını salladı geldi sarıldı. Böyle yapa yapa toparlanmaya başladı. Yemek konusunda kıyamamanızı anlıyorum. Yani ben de çocukken çok yemek seçerdim, et yemezdim. Annem yıllarca 2 ayrı tencerede yaptı yemekleri. Ama yaptığını yerdim. Yemezsem aç kalırdım. Su konusunda da bir termosu olsun doldurun verin eline, oyun oynadığı alanda olsun. Okula gidip geldikçe akranlarıyla zaman geçirdikçe sizi bu kadar yormaz emin olun. Ama anne olduğunuzu evdeki otorite olduğunuzu unutmayın.

Hiç ısrar etmeyin.
Sofrayı hazırlayın yemegini koyun yemek isterse yesin. Yoksa ısrar etmeyin.
Bende çok yemek seçerdim ama anamın yaptığını yemekten birini mutlaka yerdim.
Her dakika peşimde kosturtmazdim.
Çünkü sizin kiz artık olayı başka boyuta taşımış.
Her dakika ona zaman ayırmayacağinizi uygulamalı öğretin.
Kahvenizi de iceceksiniz.
Telefonunuza da bakacaksınız, kizinizda tek başına kendini oyalamasını öğrenecek.

Yumurta yemiyorsa şöyle yapın isterseniz benim oğlumda yemiyor.
Yumurtayı haşlayın.
Rondodan iki ceviz iki tahıllı bebe bisküvisi geçirin iyice toz olsun sonra yumurta, bi muz evde kendi yaptığınız tüysüz penir koyunn bırak ( sütü kaynatıp sirkeyle kestirerek yapıyorum ben peyniri ). İnanın muhteşem oluyor. Sana tatlı yaptım diye verin. O kadar lezzetli ki...
Baktım oğlum yumurta yemiyor bende bu tarifi buldum sabahları bunu yapıp yediriyorum.

6 yaşında oğlum var hiç "ne yapmamı istersin?" diye sormadım. Sadece yapabileceklerim arasında seçenek sundum ki doğrusu budur. "sandviç mi istersin tost mu?" gibi. Birkaç kez "ikisini de istemiyorum" dediği oldu. "başka bir şey yok öğle yemeğinde yersin o zaman" deyince mecburen yedi. Siz prenses yetiştiriyorsunuz ki ben çevremin dediğine göre oldukça yumuşak bir anneyim :) ancak belli başlı konularda oğluma söz hakkı tanımam.

Annem yapar sizin yaptığınızı torunlara. Sonra da söylenir durur beni dinlemiyorlar benimle tartışmaya giriyorlar diye. Örneğin uyku saati gelen çocuğa "artık uyuyalım mı? Uyumak istemiyor musun hala?" diye sorulursa normal olarak itiraz eder o çocuk. "uyku saati geldi" deyip yatağa götürmek gerekir. Çocuk eğer itiraz etmeye meyilli bir çocuk ise uyku saati gelmeden yarım saat önce "yarım saat vaktin var. Oyununu tamamla yarım saat sonra uyku vakti" demeli ki itiraz hakkı doğmasın, kendini hazırlasın.

Bir kahve içmeye oturmuştum benimle oyna diye söyleniyor diyorsunuz. Ne münasebet yahu. Çocuk oyun saatini bilmiyor mu? Az evvel mis gibi kahvemi içtim oğlan dokunmadı bile. Çünkü o an kahve içeceğimi, oyun saati olmadığını biliyor. Önceleri şansını denerdi. Şu an kahve içiyorum bitince oynarız dedim. Kahvem bitince başka işim varsa ve oynayamayacaksam, oynayacağımız zamanı belirttim.

Ben de otorite sağlama konusunda çok sıkıntı çektim. Çünkü fazla taviz veriyordum. Ancak bir yıldır ağlasa da, kendisini yerden yere atsa da ağzımdan çıkan cümleden geri dönmedim. Sonuç itibariyle düzeldi.

He diyeceksiniz ki saygısızlık yapıyor bağırıyor vs. Ben öyle bir durumda var olan hakkını elinden alıyorum. Uyardığım halde tutumunu sürdürüyor ise "böyle davrandığın/konuştuğun için bugün çizgi film hakkın yok" diyorum. Gayet de işe yarayan bir yöntem.

Sizi anlıyorum. Sanki her şeyi yapıyor da yine de işe yaramıyor gibi hissediyorsunuz ama hata sizde. Karşınızdaki sizin anneniz değil. O sizin kurallarınıza uyacak. 8 yaşında kocaman çocuk üstelik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…