- 20 Temmuz 2016
- 622
- 31
- 98
- Konu Sahibi alonedark18
-
Siz bir anne olarak otorite kuramamissiniz ne demek.ne istersin yada 1 saat düşünme molasiymis hiç böyle şeyler duymadım hayatımda ev de çocuklara faydalı olan ne varsa o pisirilir ister yer ister yemez yemezse ac kalır bir daha ki önüne kadar birşey vermezsinizsabah başlıyor stres ...kızım özellikle ..her sabah sormam lazım ne istersin diye ve bir saat düşünme süresi var neredeyse ..bu esnada ben ek gıdaya geçen bebegimi yedirmeye çalışıyorum o da oldukça memnuniyetsiz ek gıdalardan devam sütü bile içmiyor o ayrı bir uğraş ..kızım yumurta sevmiyor senelerdir zaten bununla ugrastim her sabah tost yemesini de ben istemiyorum..peynir falan koyulur içine buğday ekmeği ile belki faydalı olur ama peynir zeytin bile asla yemez ..çok uğraştım bebekken kapattı ağzını almadı daha ..melemen ister yaparım yumurta koktu der yumurtasız yaparım çok sade tatsız der ..tereyağ koktu der ..öylece kalkar ..bende kızarım yeme ozaman der kalkdiririm sonra aç diye vicdan yaparım yeniden sorarım ne istersin diye ..ama bu esnada benim biten psikolojimi soyleniyorum ..hazırlaması yıkaması topmasi tam oturacakken yeniden acıkan çocuklar ..bir bardak suyu bile benden ister ...konuştum artık sekiz yaşındasın suyunu alabilirsin ben getirmeyecegim istersen içme diye ..benimle kavga yapıyor bir laflar bir laflar sürekli tartışma halindeyiz ...ağlıyorum sinirden sonra ...bu şekilde yetiştirmedim hep görevler verdim hep istemedi yapmak hep geri cevaplar verdi ...iyice saldı ..ben gerçekten sorumsuz bir anne değilim...yapması gereken herşeyi biliyorum ama yaptiramiyorum..yatağını asla toplamaz arada tabağını tezgahın üstüne koyar o da bazen halimi görüp vicdana geliyor galiba ..bende çok teşekkür ettiğini söylerim ..bidahakine kaldırmaz falan...gerçekten çok bunaliyorum en çok da büyük kızımdan..bebek bile okadar bunaltmiyor ..minik bir kayınvalide gibi başımda ne yaparsam soyleniyor herşeye karışıyor ..duşa girmeme bile karışır oldu..az bir otursam benimle oynaman gerekiyor diye dadaniyor resmen ..biraz dinleneyim diyorum elleri belinde söylenmeye başlıyor o söyledikcr bende başlıyorum söylenmeye ..ilişkimiz berbat bir hal almaya başladı ...bazen diyorum Allah korusun ama düşman yetiştiriyorum sanki diyorum ..bazen çok iyidir gelir sarılır ama çoğunlukla anlattığım gibi ....keşke çalışan anne olsaydım değerim biraz daha anlasilirdi belki..fazla görmezdi beni ozlerdi...çok doluyum ya ..sebze yemez yumurta yemez peynir yemez varsa yoksa makarna hamur işi ...uzun zamandır yapmıyorum ıspanak brokoli takılıyorum ama yemiyor sevmedigi yemek olunca aç değilim diyor ..yasaklar kalksın ..verebildigim bütün kurslara verecem insalah düzelme olur...bu gidişle kurslarda pek olmaz gibime geliyor ..sizin aynı yaşta çocuklarınız varmı nasıl aranız ??
not; eşim pek fazla yemek seçmez ama o da sebze yemez ...birde hep hizmet bekler ben artık hayat müşterek lütfen birlikte yapalım en azından çayını corbani kendin al diye konuştum çayını demler alır bazen bana da verir saolsun ama o da genel anlamda hizmet bekliyor ..mesela ceviz kırıp getirirmisin diyor önüne koyuyorum kendin kır ye lütfen veya balkonda diyorum gidip alirmisin diyorum tamam yemiyorum ozaman diyor aynı kızımda ona çekmiş işte ...ben hizmet etmeyince yemiyor içmiyorlar cidden eşimin gunlerce eve gelip yemek yemedigini bilirim ..benim sofra kuramadigim durumlarda ...kızımla azonce oynayıp oturdum su konu yazarken bile onunla uğraşıyorum ne yazıyorsun bana da söyle bakim biraz daha oyna benle diye bagriyor ufacık bir kahve molası yapmıştım halbuki
Sokak hayvanlarina verirsiniz yemezlerse. Ama sordugunuz halde yine yemiyormus ki hanimefendi kizimiz. Onun bahanesi bitmez. Cunku yemek yemek degil derdi, size eziyet etmek.bu ne yemek istersin olayı son zamanlarda oldu neden biliyormusunuz artık yemedikleri israf oluyor bu durumun önüne geçmek için sormak çaresini bulduğumu sandım...ona sormadan hepimize birer adet yumurta hasladim koydum önüne bakın sekiz senedir neredeyse o yumurta akşama kadar da bekletilse çöpe gitti yazık degilmi ya
Dayağa ben de karşıyım ama benim evladım bana bu şekilde davranacak kadar şımardıysa (evet bu şımarıklık) önce bir destur der sonra tekrar eğitirim, siz şiddete karşı olmayı çocuğun oyuncağı olmakla karıştırmışsınız.lütfen öyle demeyin ben buna karşıyım
Bunlar bahane degil ki. Öğün saatinde yenir yemek. Ogun arasi ya da ogun dışı ben yemek hazirlamam. Cok acikiyorsa ekmek arasi birseyler hazirlasin kendine. 8 yasindayken de bu boyleydi. Isterse kuru ekmek yesin bana ne. Ekmegin uzerine salca sursun, yag bal sursun, kendi bilir. Peynir ekmek yesin isterse.15 yaşındaki ergenlik çağında coguga bu denebilir denemeli de ..insalah o yaşa geldiklerinde bende öyle olacağım şuan mesela tabağı terekten alamıyor tencereden alirkende yanma tehlikesi v.s ben önüne veriyorum yinede hatamı bu bilmiyorum ..ama şimdiden yetiştirmem lazım...ama mesela puding yapabiliyor ve hep kendi yapar seviyor onu yapmayı ..büyük cezveyi uzanabildigi yerden alıyor ben sadece ocağı açıyorum sütü pudungi pişirme yapıyor hatta cezve ile işi bitince içini su ile doldurup bırakıyor bunu dinliyor öğrendi hayrett yaniii...bilemiyorum umarım buradan güzel şeyler öğrenirim aynı yaş grubu veya tecrübeli annelerden ..
Ayyy yazını okuyunca aslında bende mi grev yapsam dedim işe yaramış sonuçtabenim kizimda çok seçici alternatif diye bir sey hic yok cocukta ama bu benim hatam eminim.
bebekken uyguladigim tecrubesiz yanlis ek gıda surecinden kaynakli bana gore.
bende sizin gibi yesin de ne istiyorsa onu yapayim yeterki yesin modundayim ama, bir yandan düşünüyorum ben bildiğiniz tok evin aç kedisiydim secerdim herşeyi.
tavuğun köftenin tadina baktigimda sanirim ilk okul 5 de falandım açlıktan da ölmedim yani.
yemiyorsan sen bilirsin başka yiyecek bir şey yok demek lazım ben yapamiyorumsiz yapabilirseniz uygulayin derim.
kızınız her konuda aynı ben ya
annemin bir grevine baktı herşey.
camasir yikamayi birakti yemek uapmayi ev temizlemeyi birakti sabah kalktik okula gidecek kiyafetler yikanmamis utulenmemis kahvalti hazirlanmamis evdeki kaosu anlatamam
o gün okula gidemedik ne yaptik kirlileri alip makinaya attik ev toparlandi kahvalti hazirlandi vs.
yapacak biri var rahatligi vermeyin cocugunuzda olsa.
şuan bu mesajida eşim içerde temizlik yaparken yaziyorum verin ellerine yapsinlar
evet alternatif pişirmek kesinlikle benim hatam...ve bundn sonra asla yapmayacağım bunu...ama şöyle bişey mesela kuru fasulyenin yanına pilav gider ama o fasulyeyi değilde pilavı yiyor bu durumlarda ...neyseki herzaman yapmam bu ikiliyi ...ama bundan sonra sebze yemeği çorba salata takılacam gerçekten yemesse yemesin...pes eder dicem ama okadar inat ki aynı babası gibi ...ya yemeden yatar ya istediğini yemek için uğraşırKadın zaten darlanmış konu açmış daha mı yumuşak yaklaşsak acaba?
Arkadaşım kuş yuvada gördüğünü işlermiş. Eşim istedikçe sen de vermişsin, cocuk da buna alışmış. Önce buna bir dur deyin. Babasının da bir seyler yaptığını görsün çocuk.
Diğer konuda da arkadaşlara şiddetle katılıyorum. Alternatif üretmeyin. Olanı yesin. Bunu 4 yaşında ve gerçekten cok zor yemek yiyen bir cocuk annesi olarak söylüyorum. Çok acıktıklarında gerçekten ne varsa yiyorlar. Ancak alternatif olduğunu bildikçe sizin yaptığınız sebze corbasını, türlü yemeğini falan yemezler.
Yemesin. Ne olur ki? Ölmez. O tek tarafli beslenecek diye evdeki herkeste mi tek tarafli besleniyor? Yoksa ona ozel yemek mi yapiyorsunuz? Size yazik degil mi?Konunu 14 yaşındaki kızıma okudum anne niye benim hakkımda böyle şeyler yazıyorsun dedi
Birde cevapları merak etti
Saygızılığı yok ama yemek konusunda makarna tavuk pilav patates arasında dönüp dolaşıyoruz
Aç kalsın diyorlar gerçekten yemeyen çocuk yemiyor dışardan konuşması kolay
çok haklısınız yaranamamk konusunda ..çocuğuma bile yaranamamisimki bu hale geldi okadar bakım sonrası ..yanlış yaptim bukadsr fazla ilgilenmekle ...Bunlar bahane degil ki. Öğün saatinde yenir yemek. Ogun arasi ya da ogun dışı ben yemek hazirlamam. Cok acikiyorsa ekmek arasi birseyler hazirlasin kendine. 8 yasindayken de bu boyleydi. Isterse kuru ekmek yesin bana ne. Ekmegin uzerine salca sursun, yag bal sursun, kendi bilir. Peynir ekmek yesin isterse.
1.80 boyu var adamin. 15 yasinda. Buyumedi mi, buyudu. Merak etme ac da kalmiyorlar, buyumemezlikte etmiyorlar.
Ben evli iken kocama yaptim yaptim da yaranamadim. Bosandim simdi ogluma yaranacak miyim sanki? Hayir. O yuzden fazla yuz vermenin anlami yok. Kimse sirtinda tasimiyor. Kimse madalya vermiyor. Kendi kiymetinizi bilince etraftan da kiymet goruyorsunuz. En basta siz kendinizi hizmetci gorurseniz onlar dunden tepenize biner. Kocaya ceviz kirmak ne ya? Siz herkesi o kadar kotu alistirmissiniz ki. Once bir kendinize gelmeniz lazim. Ben neyim diye bir sorgulamaniz lazim.
evet haklısınız aynen öyle olmak lazım bugünden sonra otoriter koyuyorumSiz menuyu belirleyip yapin. Yemeyen yemesin.
Cocuga belki haftasonu kahvaltisinda sorulur ne istersin diye. Gerisi gereksiz. O da sabah sorulmaz aksamdan konusulur.
Ben oglumun neyi guzel yedigini gorup ona yonelik menu olusturuyorum. Hep ona hitap ediyor, hem bazi gunler istemedigi seyleri de mecburen yiyor, hem de hangimiz anne hangimiz cocuk ilk bakista anlasiliyor.
Yemek pisen bir evde yasayip acliktan ölen cocuk yoktur. Cok dusunmeyin. Allah afrikadakilerin yardimcisi olsun.
başka şekillerde cezalandırmak daha doğru ..dövmek falan asla çözüm değil ..yazık ..o çocuğa ..tamam şımarık olması iyi değil ama bunu psikolojik olarak düzeltmeye çalışacağım ...gerekirse oedagoga götüreceğimDayağa ben de karşıyım ama benim evladım bana bu şekilde davranacak kadar şımardıysa (evet bu şımarıklık) önce bir destur der sonra tekrar eğitirim, siz şiddete karşı olmayı çocuğun oyuncağı olmakla karıştırmışsınız.
Beğenmedim yazanlara da şöyle bir açıklama yapayım, özellikle eğitimciler, hepimizin sınıflarında bütün yöntemlere direnen çocuklar vardı ve bunlara biz vurmasak bile o şiddeti uygulayan bir idareciye yönlendiririz, kimse inkar edemez bu gerçeği. Şahsen kendi çocuğum bana bu kadar terbiyesizlik yaparsa ben kesinlikle döverim sonra da yeniden terbiye ederim. Bunu da beğenmezseniz hakkınız var, istediğiniz kadar tepki verebilirsiniz, ben linçe hazırım
haklısınız aynen böyle yapmak gerekir benim büyük derdim bu yemek konusuydu ...restoran işletmecisi gibiyim . salak gibi herkese ne yersiniz diye sordum durdum ...beraber karar verdiğimiz gunlerde oldu ama yemek seçildiği için bende sormak zorunda kaldımbenim kizimda çok seçici alternatif diye bir sey hic yok cocukta ama bu benim hatam eminim.
bebekken uyguladigim tecrubesiz yanlis ek gıda surecinden kaynakli bana gore.
bende sizin gibi yesin de ne istiyorsa onu yapayim yeterki yesin modundayim ama, bir yandan düşünüyorum ben bildiğiniz tok evin aç kedisiydim secerdim herşeyi.
tavuğun köftenin tadina baktigimda sanirim ilk okul 5 de falandım açlıktan da ölmedim yani.
yemiyorsan sen bilirsin başka yiyecek bir şey yok demek lazım ben yapamiyorumsiz yapabilirseniz uygulayin derim.
kızınız her konuda aynı ben ya
annemin bir grevine baktı herşey.
camasir yikamayi birakti yemek uapmayi ev temizlemeyi birakti sabah kalktik okula gidecek kiyafetler yikanmamis utulenmemis kahvalti hazirlanmamis evdeki kaosu anlatamam
o gün okula gidemedik ne yaptik kirlileri alip makinaya attik ev toparlandi kahvalti hazirlandi vs.
yapacak biri var rahatligi vermeyin cocugunuzda olsa.
şuan bu mesajida eşim içerde temizlik yaparken yaziyorum verin ellerine yapsinlar
Cinsellik konusunda araştırdığınızın çeyreği kadar çocuk eğitimi konusunda mı araştırsanız acaba birazcık. Eğitimci olmamız eğitimden anladığımız anlamına gelmiyor her zaman. Biraz okuyup araştırması, önce kendini eğitmesi lazım insanın.Dayağa ben de karşıyım ama benim evladım bana bu şekilde davranacak kadar şımardıysa (evet bu şımarıklık) önce bir destur der sonra tekrar eğitirim, siz şiddete karşı olmayı çocuğun oyuncağı olmakla karıştırmışsınız.
Beğenmedim yazanlara da şöyle bir açıklama yapayım, özellikle eğitimciler, hepimizin sınıflarında bütün yöntemlere direnen çocuklar vardı ve bunlara biz vurmasak bile o şiddeti uygulayan bir idareciye yönlendiririz, kimse inkar edemez bu gerçeği. Şahsen kendi çocuğum bana bu kadar terbiyesizlik yaparsa ben kesinlikle döverim sonra da yeniden terbiye ederim. Bunu da beğenmezseniz hakkınız var, istediğiniz kadar tepki verebilirsiniz, ben linçe hazırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?