yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

Siz bir anne olarak otorite kuramamissiniz ne demek.ne istersin yada 1 saat düşünme molasiymis hiç böyle şeyler duymadım hayatımda ev de çocuklara faydalı olan ne varsa o pisirilir ister yer ister yemez yemezse ac kalır bir daha ki önüne kadar birşey vermezsiniz
Her dediğini yapmaktan herkesin her dediğini eşiniz de dahil bu size yapismis bir görev olmus
Size yapışan bir görev olunca tabi siz yapmayınca onlarda yapmamış
Bence sizde ilk once bir terapi alin

Sokak hayvanlarina verirsiniz yemezlerse. Ama sordugunuz halde yine yemiyormus ki hanimefendi kizimiz. Onun bahanesi bitmez. Cunku yemek yemek degil derdi, size eziyet etmek.

Son düzenleme:
benim kizimda çok seçici alternatif diye bir sey hic yok cocukta ama bu benim hatam eminim.
bebekken uyguladigim tecrubesiz yanlis ek gıda surecinden kaynakli bana gore.
bende sizin gibi yesin de ne istiyorsa onu yapayim yeterki yesin modundayim ama, bir yandan düşünüyorum ben bildiğiniz tok evin aç kedisiydim secerdim herşeyi.
tavuğun köftenin tadina baktigimda sanirim ilk okul 5 de falandım açlıktan da ölmedim yani.
yemiyorsan sen bilirsin başka yiyecek bir şey yok demek lazım ben yapamiyorum siz yapabilirseniz uygulayin derim.
kızınız her konuda aynı ben ya
annemin bir grevine baktı herşey.
camasir yikamayi birakti yemek uapmayi ev temizlemeyi birakti sabah kalktik okula gidecek kiyafetler yikanmamis utulenmemis kahvalti hazirlanmamis evdeki kaosu anlatamam
o gün okula gidemedik ne yaptik kirlileri alip makinaya attik ev toparlandi kahvalti hazirlandi vs.
yapacak biri var rahatligi vermeyin cocugunuzda olsa.
şuan bu mesajida eşim içerde temizlik yaparken yaziyorum verin ellerine yapsinlar

Benim iki kızım da yemek seçer. Kâh doğuştan gelen kâh sonradan oluşan huylar edindiler. Mesela kaşar hariç peynir hiç yemezler. Küçük kızımda patates ve menemene karşı sonradan bir sevmeme başladı. Neymiş menemenin domatesleri hoşuna gitmiyormuş Yemeklerde soğanın belli olmasını sevmez. Köfte yemez. Büyük kızım et tavuk sevmez. Sebzelerden sadece kabak mücver ve ıspanak yerler o da yoğurtlu olursa. Ben eskiden üzülürdüm artık bıraktım. Evde ne yemek yapıldıysa birşekilde doyursun herkes karnını. Sonuçta yemeğin yanına pilav oluyor salata oluyor Yemek suluysa suyuna bile banarak yesinler doysunlar diyorum.

Kızınızın size olan tavırları ise babasını örnek almış. Biraz da tembel galiba. Kızınızın yapabileceği işleri yapmayın tartışmayın bile. çünkü çocuklarla girdiğimiz kavgaların kaybedeni biz oluyoruz. Küçücük çocuk sizi parmağında oynatmasın izin vermeyin.

Kusura bakmayinda tepenize cikarmissiniz biraz tepkinizi gösterin bu ne be otelmi orasi yada kiziniz kraliyet ailesindenmi valla ac kalsada ac kalsin sofrayi kurun ne istiyorsaniz hazirlayin kizinizda ne halt yiyorsa yesin cocukdan sogutur böylesi

lütfen öyle demeyin ben buna karşıyım
Dayağa ben de karşıyım ama benim evladım bana bu şekilde davranacak kadar şımardıysa (evet bu şımarıklık) önce bir destur der sonra tekrar eğitirim, siz şiddete karşı olmayı çocuğun oyuncağı olmakla karıştırmışsınız.

Beğenmedim yazanlara da şöyle bir açıklama yapayım, özellikle eğitimciler, hepimizin sınıflarında bütün yöntemlere direnen çocuklar vardı ve bunlara biz vurmasak bile o şiddeti uygulayan bir idareciye yönlendiririz, kimse inkar edemez bu gerçeği. Şahsen kendi çocuğum bana bu kadar terbiyesizlik yaparsa ben kesinlikle döverim sonra da yeniden terbiye ederim. Bunu da beğenmezseniz hakkınız var, istediğiniz kadar tepki verebilirsiniz, ben linçe hazırım

Bunlar bahane degil ki. Öğün saatinde yenir yemek. Ogun arasi ya da ogun dışı ben yemek hazirlamam. Cok acikiyorsa ekmek arasi birseyler hazirlasin kendine. 8 yasindayken de bu boyleydi. Isterse kuru ekmek yesin bana ne. Ekmegin uzerine salca sursun, yag bal sursun, kendi bilir. Peynir ekmek yesin isterse.
1.80 boyu var adamin. 15 yasinda. Buyumedi mi, buyudu. Merak etme ac da kalmiyorlar, buyumemezlikte etmiyorlar.
Ben evli iken kocama yaptim yaptim da yaranamadim. Bosandim simdi ogluma yaranacak miyim sanki? Hayir. O yuzden fazla yuz vermenin anlami yok. Kimse sirtinda tasimiyor. Kimse madalya vermiyor. Kendi kiymetinizi bilince etraftan da kiymet goruyorsunuz. En basta siz kendinizi hizmetci gorurseniz onlar dunden tepenize biner. Kocaya ceviz kirmak ne ya? Siz herkesi o kadar kotu alistirmissiniz ki. Once bir kendinize gelmeniz lazim. Ben neyim diye bir sorgulamaniz lazim.

Ayyy yazını okuyunca aslında bende mi grev yapsam dedim işe yaramış sonuçta

Konunu 14 yaşındaki kızıma okudum anne niye benim hakkımda böyle şeyler yazıyorsun dedi

Birde cevapları merak etti

Saygızılığı yok ama yemek konusunda makarna tavuk pilav patates arasında dönüp dolaşıyoruz

Aç kalsın diyorlar gerçekten yemeyen çocuk yemiyor dışardan konuşması kolay

Size garantili öneri:
2.5-3 yaşında ise kreşe yazdırın.

Kreşte doğal olarak yemek pişirtemeyeceği ve daha önemlisi arkadaşlarının yediğini görünce kendisi de örnek alıp yiyecektir.

Nazı başka yerde geçmez size geçiyor. Hatalarınızı da biliyorsunuz zaten sadece bu durumdan nasıl kurtulacağınızı soruyorsunuz. En temizi yemek yediği ortamı değiştirmek.

Sabah kahvaltısı için sevdiği birşeyi hemen yapın, yok yemem derse kreşe gidilecek vakit yok diyip yemeği paketleyin. Koca kreşte elinde yemek kutusuyla tek giden kişi olduğunu görünce hızlı yiyecektir. Eğer kahvaltı özelinde bir ihtiyacı varsa bir gece önceden söylemeli.

Siz menuyu belirleyip yapin. Yemeyen yemesin.

Cocuga belki haftasonu kahvaltisinda sorulur ne istersin diye. Gerisi gereksiz. O da sabah sorulmaz aksamdan konusulur.

Ben oglumun neyi guzel yedigini gorup ona yonelik menu olusturuyorum. Hep ona hitap ediyor, hem bazi gunler istemedigi seyleri de mecburen yiyor, hem de hangimiz anne hangimiz cocuk ilk bakista anlasiliyor.

Yemek pisen bir evde yasayip acliktan ölen cocuk yoktur. Cok dusunmeyin. Allah afrikadakilerin yardimcisi olsun.

evet alternatif pişirmek kesinlikle benim hatam...ve bundn sonra asla yapmayacağım bunu...ama şöyle bişey mesela kuru fasulyenin yanına pilav gider ama o fasulyeyi değilde pilavı yiyor bu durumlarda ...neyseki herzaman yapmam bu ikiliyi ...ama bundan sonra sebze yemeği çorba salata takılacam gerçekten yemesse yemesin...pes eder dicem ama okadar inat ki aynı babası gibi ...ya yemeden yatar ya istediğini yemek için uğraşır

Yemesin. Ne olur ki? Ölmez. O tek tarafli beslenecek diye evdeki herkeste mi tek tarafli besleniyor? Yoksa ona ozel yemek mi yapiyorsunuz? Size yazik degil mi?

çok haklısınız yaranamamk konusunda ..çocuğuma bile yaranamamisimki bu hale geldi okadar bakım sonrası ..yanlış yaptim bukadsr fazla ilgilenmekle ...

evet haklısınız aynen öyle olmak lazım bugünden sonra otoriter koyuyorum

başka şekillerde cezalandırmak daha doğru ..dövmek falan asla çözüm değil ..yazık ..o çocuğa ..tamam şımarık olması iyi değil ama bunu psikolojik olarak düzeltmeye çalışacağım ...gerekirse oedagoga götüreceğim

haklısınız aynen böyle yapmak gerekir benim büyük derdim bu yemek konusuydu ...restoran işletmecisi gibiyim . salak gibi herkese ne yersiniz diye sordum durdum ...beraber karar verdiğimiz gunlerde oldu ama yemek seçildiği için bende sormak zorunda kaldım eşimle kızım çok inat ..ama yemesseler yemesinler artık ..

Cinsellik konusunda araştırdığınızın çeyreği kadar çocuk eğitimi konusunda mı araştırsanız acaba birazcık. Eğitimci olmamız eğitimden anladığımız anlamına gelmiyor her zaman. Biraz okuyup araştırması, önce kendini eğitmesi lazım insanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…