yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

Dayağa ben de karşıyım ama benim evladım bana bu şekilde davranacak kadar şımardıysa (evet bu şımarıklık) önce bir destur der sonra tekrar eğitirim, siz şiddete karşı olmayı çocuğun oyuncağı olmakla karıştırmışsınız.

Beğenmedim yazanlara da şöyle bir açıklama yapayım, özellikle eğitimciler, hepimizin sınıflarında bütün yöntemlere direnen çocuklar vardı ve bunlara biz vurmasak bile o şiddeti uygulayan bir idareciye yönlendiririz, kimse inkar edemez bu gerçeği. Şahsen kendi çocuğum bana bu kadar terbiyesizlik yaparsa ben kesinlikle döverim sonra da yeniden terbiye ederim. Bunu da beğenmezseniz hakkınız var, istediğiniz kadar tepki verebilirsiniz, ben linçe hazırım 😘
Bir de og ret men mi si niiiiz:ruh:

Aramizda kimler yasiyor:olamaz:

Iyi ki kizim sizin gibi ogretmenlere rastgelmedi,hepsi bin kere sagolsun varolsun,benle isbirligi yapti,moral verdi hepsi de,kizim toparladi,bin sukur..

Okullar acilinca tatli alip gidecektim öğretmenlerine,ellerini opsem yeri var :KK200:
pandemide mezun oldu kizim,hepsinin candan ozverisiyle,emeklerini unutamam.
Gercekten ogretmen misiniz ya,saka deseniz keske :110:

sabah başlıyor stres ...kızım özellikle ..her sabah sormam lazım ne istersin diye ve bir saat düşünme süresi var neredeyse ..bu esnada ben ek gıdaya geçen bebegimi yedirmeye çalışıyorum o da oldukça memnuniyetsiz ek gıdalardan devam sütü bile içmiyor o ayrı bir uğraş ..kızım yumurta sevmiyor senelerdir zaten bununla ugrastim her sabah tost yemesini de ben istemiyorum..peynir falan koyulur içine buğday ekmeği ile belki faydalı olur ama peynir zeytin bile asla yemez ..çok uğraştım bebekken kapattı ağzını almadı daha ..melemen ister yaparım yumurta koktu der yumurtasız yaparım çok sade tatsız der ..tereyağ koktu der ..öylece kalkar ..bende kızarım yeme ozaman der kalkdiririm sonra aç diye vicdan yaparım yeniden sorarım ne istersin diye ..ama bu esnada benim biten psikolojimi soyleniyorum ..hazırlaması yıkaması topmasi tam oturacakken yeniden acıkan çocuklar ..bir bardak suyu bile benden ister ...konuştum artık sekiz yaşındasın suyunu alabilirsin ben getirmeyecegim istersen içme diye ..benimle kavga yapıyor bir laflar bir laflar sürekli tartışma halindeyiz ...ağlıyorum sinirden sonra ...bu şekilde yetiştirmedim hep görevler verdim hep istemedi yapmak hep geri cevaplar verdi ...iyice saldı ..ben gerçekten sorumsuz bir anne değilim...yapması gereken herşeyi biliyorum ama yaptiramiyorum..yatağını asla toplamaz arada tabağını tezgahın üstüne koyar o da bazen halimi görüp vicdana geliyor galiba ..bende çok teşekkür ettiğini söylerim ..bidahakine kaldırmaz falan...gerçekten çok bunaliyorum en çok da büyük kızımdan..bebek bile okadar bunaltmiyor ..minik bir kayınvalide gibi başımda ne yaparsam soyleniyor herşeye karışıyor ..duşa girmeme bile karışır oldu..az bir otursam benimle oynaman gerekiyor diye dadaniyor resmen ..biraz dinleneyim diyorum elleri belinde söylenmeye başlıyor o söyledikcr bende başlıyorum söylenmeye ..ilişkimiz berbat bir hal almaya başladı ...bazen diyorum Allah korusun ama düşman yetiştiriyorum sanki diyorum ..bazen çok iyidir gelir sarılır ama çoğunlukla anlattığım gibi ....keşke çalışan anne olsaydım değerim biraz daha anlasilirdi belki..fazla görmezdi beni ozlerdi...çok doluyum ya ..sebze yemez yumurta yemez peynir yemez varsa yoksa makarna hamur işi ...uzun zamandır yapmıyorum ıspanak brokoli takılıyorum ama yemiyor sevmedigi yemek olunca aç değilim diyor ..yasaklar kalksın ..verebildigim bütün kurslara verecem insalah düzelme olur...bu gidişle kurslarda pek olmaz gibime geliyor ..sizin aynı yaşta çocuklarınız varmı nasıl aranız ??

not; eşim pek fazla yemek seçmez ama o da sebze yemez ...birde hep hizmet bekler ben artık hayat müşterek lütfen birlikte yapalım en azından çayını corbani kendin al diye konuştum çayını demler alır bazen bana da verir saolsun ama o da genel anlamda hizmet bekliyor ..mesela ceviz kırıp getirirmisin diyor önüne koyuyorum kendin kır ye lütfen veya balkonda diyorum gidip alirmisin diyorum tamam yemiyorum ozaman diyor aynı kızımda ona çekmiş işte ...ben hizmet etmeyince yemiyor içmiyorlar cidden eşimin gunlerce eve gelip yemek yemedigini bilirim ..benim sofra kuramadigim durumlarda ...kızımla azonce oynayıp oturdum su konu yazarken bile onunla uğraşıyorum ne yazıyorsun bana da söyle bakim biraz daha oyna benle diye bagriyor ufacık bir kahve molası yapmıştım halbuki :(
Yemeyen çocuk çok çok zor Allah yardımcınız olsun öncelikle. Benim kızım 1 buçuk yaşında aynı şekilde daha bebekken bile böyle. Makarna kızartma ve yoğurtlu çorbadan başka birşey yemiyordu. Sürekli bunları yiyince kilolu bir bebek oldu. Doktor kontrolünde doktor bana bı kızdı yerin dibine girdim resmen. Vermeyeceksin elleme aç kalsın, acıkınca öyle bir yer ki dedi. Obez olmuş çocuğun, sen alıştırmıssın bunu, 2 gün aç kalsa birşey olmaz falan diye baya bir sert çıkıştı. Bende dediği gibi yaptım koydum önüne yemedi mi kaldırdım. Biraz zayıfladı ama çokta iyi oldu şimdi ne versem yiyor. Meyve bile yemezdi muzu ağzına bile sürmezdi şimdi öyle bir yiyor ki maşallah. Annelik duygusu aç kalıyor diye canımız sıkılıyor ama yapacak birşey yok ileride daha çok sıkıntı yaşarız alıştırmazsak. Ha birde eşimde vardı kontrolümüzde sakın senin hayır dediğine eşin, eşinin hayır dediğine sen evet demeyeceksin sizi birbirinize düşürür bu yaşında evinize kesinlikle abur cubur girmeyecek falan da demişti.

8 yaşında halini hatırla ne yapıyordun kocası yapmıyor çocuktan beklemek sacma
Neden,siz 8 yasinizda suyunuzu icemiyormuydunuz,baskasina mi muhtactiniz,hayir arkadasimin elleri sakat cocugu bile kendi icmeye calisiyor da,annesi yardimci oluyor,kendi isini gormeye alissin diyor :işsiz:
Konu sahibi sakın buranın doldurusuna gelip kızınıza kızmayın ben zamanında burayı okuyup eşime çok kızdığım oldu:)
Ciddimisiniz:😂
Psikolojinizi mi bozdu okuduklariniz o_O
Esinizin ne sucu var,sanali gercekten ayirabilmelisiniz:))

Neden,siz 8 yasinizda suyunuzu icemiyormuydunuz,baskasina mi muhtactiniz,hayir arkadasimin elleri sakat cocugu bile kendi icmeye calisiyor da,annesi yardimci oluyor,kendi isini gormeye alissin diyor :işsiz:

Ciddimisiniz:😂
Psikolojinizi mi bozdu okuduklariniz o_O
Esinizin ne sucu var,sanali gercekten ayirabilmelisiniz:))
Ozamanlar dolduruşa gelebiliyordum valla öyle şeyler yazılıyor olmayan kaynanaya bile gıcık ettirir ben annemden istesem bile duymazdiki çok erken büyüdüm hep yaralıyım o konuda bu nednele ozverim

bu ne yemek istersin olayı son zamanlarda oldu neden biliyormusunuz artık yemedikleri israf oluyor bu durumun önüne geçmek için sormak çaresini bulduğumu sandım...ona sormadan hepimize birer adet yumurta hasladim koydum önüne bakın sekiz senedir neredeyse o yumurta akşama kadar da bekletilse çöpe gitti yazık degilmi ya :KK43:

O zaman bir tane eksik haşlayın. Yerde zaten biriniz eksik yemiş olursunuz o gün.

Bu bir savaş değil ama yine de kaybeden siz olmuşsunuz. Basamak basamak ilerliyor zaten bu işler.
Şimdi " ne yersin " diye sorup bir saat cevap beklerseniz bir kaç sene sonra önüne gecemezsiniz.

Yemek konusunu kapatmalısınız evde. O an ne pisiyorsa sofrayi hazırlayın.

Yemezse oralı olmayın, sen bilirsin, zorlama yok deyin.
Abur cubur yasak olacak tabiki.

Bırakın elini beline koysun istediğini söylesin. Siz saygısızlık yapmana tahammülüm yok , böyle yaptıkça seni duymamaya başlarım deyin.

Ağız dalaşına girmeyin 8 yaşındaki bir çocukla. Bu sizin saygınızı yiyirmenize sebep olur.

Babasıyla da konuşun. Kızının yanında yemek muhabbeti yapmasın.
Sizden bir şey istemesin.
Önüne geleni yesin, bir şey alacaksa kendi alsın.

Yemeyen çocuk çok çok zor Allah yardımcınız olsun öncelikle. Benim kızım 1 buçuk yaşında aynı şekilde daha bebekken bile böyle. Makarna kızartma ve yoğurtlu çorbadan başka birşey yemiyordu. Sürekli bunları yiyince kilolu bir bebek oldu. Doktor kontrolünde doktor bana bı kızdı yerin dibine girdim resmen. Vermeyeceksin elleme aç kalsın, acıkınca öyle bir yer ki dedi. Obez olmuş çocuğun, sen alıştırmıssın bunu, 2 gün aç kalsa birşey olmaz falan diye baya bir sert çıkıştı. Bende dediği gibi yaptım koydum önüne yemedi mi kaldırdım. Biraz zayıfladı ama çokta iyi oldu şimdi ne versem yiyor. Meyve bile yemezdi muzu ağzına bile sürmezdi şimdi öyle bir yiyor ki maşallah. Annelik duygusu aç kalıyor diye canımız sıkılıyor ama yapacak birşey yok ileride daha çok sıkıntı yaşarız alıştırmazsak. Ha birde eşimde vardı kontrolümüzde sakın senin hayır dediğine eşin, eşinin hayır dediğine sen evet demeyeceksin sizi birbirinize düşürür bu yaşında evinize kesinlikle abur cubur girmeyecek falan da demişti.
güzel fikirler ..en çok da sizi birbirinize düşürür olayı :)

O zaman bir tane eksik haşlayın. Yerde zaten biriniz eksik yemiş olursunuz o gün.

Bu bir savaş değil ama yine de kaybeden siz olmuşsunuz. Basamak basamak ilerliyor zaten bu işler.
Şimdi " ne yersin " diye sorup bir saat cevap beklerseniz bir kaç sene sonra önüne gecemezsiniz.

Yemek konusunu kapatmalısınız evde. O an ne pisiyorsa sofrayi hazırlayın.

Yemezse oralı olmayın, sen bilirsin, zorlama yok deyin.
Abur cubur yasak olacak tabiki.

Bırakın elini beline koysun istediğini söylesin. Siz saygısızlık yapmana tahammülüm yok , böyle yaptıkça seni duymamaya başlarım deyin.

Ağız dalaşına girmeyin 8 yaşındaki bir çocukla. Bu sizin saygınızı yiyirmenize sebep olur.

Babasıyla da konuşun. Kızının yanında yemek muhabbeti yapmasın.
Sizden bir şey istemesin.
Önüne geleni yesin, bir şey alacaksa kendi alsın.
en çok da ağız dalaşına grimeyin çocukla kısmı beni çok ilgiendirdi ..bu da ayrı bir dert çünkü bende ...valla eşim bazen kaçıyor yanımızdan ....ben küçücük çocuğun yanında susmuş kalmak istemiyorum bazen ozaman daha da azıyor bana karşı daha çok cevap veriyor diye onu susturmak adına o an onla ağız dalaşına giriyorum ..o anki durumdan çok ama çok rahatsızım ama o an susmak sabır taşı gibi bişey ..bende susamiyorum gerçekten çok kotu bir sahne oluyor ...inanamıyorum ne hevesle buyutttugum kızım şimdi bana nasıl cemkiriyor

bencede cogun değil evin kadrolusuyum acil değiştirmem lazim bu durumu ..eşimde büyük oranda değiştirdim ama şükür ama o da dediğim gibi ...benim için en büyük sorun kızım..bin kere söylemeden yerdeki defteri kitabı oyincagi kaldırmaz inat edip bende kaldırmam sonra yine toplamak zorunda olan ben olurum çöp eve dönüyor sonra ev

Ben biraz oyuna çevirdim bunu.

Evet geri sayım başlıyor . 10 dk. sonra poşet robot geliyor. Yerde gördüğünü poşete doldurup geri dönüşüme verecek.
Geri sayım başlamıştır diyorum.

Biraz bağırış çağırış yapıyorlar evde , sonra ciddi olduğumu görüp koşuşturuyorlar. 🤭

Sizde bunun gibi benzeri oyunlar oynayabilirsiniz.

Demem o ki zitlasmayin. Sonrasında , bir kaç yıl sonra artık hiç baş edemezsiniz .

Bizim evde bir çok şey oyuna çevriliyor , yoksa tatsızlık olur. Tatsızlık olursa bir sonraki aşaması inatlaşma olur.
Bende yüz göz olmak istemiyorum yillar sonrayı düşünerek.

Bir de gerçekten oyun dışında ciddi olduğunuz konularda sizi dinlemeye başlıyorlar.

Bir süre sonra oyun ile ciddi durumları ayırt etmeye başlıyorlar. Ama zıtlaştığınız zamanlarda istediğiniz kadar kızın dinlemezler.

Sizden ısrarla su istediğinde madem çözümü yok her hali denediniz o zaman bu seferde " bir hafta kendi suyunu sen alacaksın ama bana da getireceksin.
Sonraki haftada su getirme robotu ben olacağım deyin.

Ya da bir oyun oynayın kaybeden ona su getirsin.

Bilemiyorum aklıma gelenleri yazdım. Sizde kendi ev halimize göre bir şeyler bulabilirsiniz.

Ne yapalım böyle böyle buyuyecekler.
Biraz çocukluklarını beslemek lazım. :)

Ozamanlar dolduruşa gelebiliyordum valla öyle şeyler yazılıyor olmayan kaynanaya bile gıcık ettirir ben annemden istesem bile duymazdiki çok erken büyüdüm hep yaralıyım o konuda bu nednele ozverim
Oyle dusunmeyin,ben buralarda yazilanlarla olan kvme bile gicik olmadim,sorunlarim,oldugu kadar,burasi olmasa da olan sorunlar,buranin ne katkisi olabilir.
Anne demissiniz ya,biz neredeyse kendimiz buyuduk,saksi cicekleri gibiydik,ama unutulmus saksi cicekleri.
Hani dogada olan bitki arasira yagmur gorur de yasar,oysa saksilar kiyida kosede unutulmustur.
Arti her isimizi gormeyi birakin,kardeslerimizi de biz buyuttuk,kendimiz buyumeden.
Fakat bunlari yapmayacagiz diye de busbutun zit kutuplara kayamayiz.
3 cocugum var Allah bagislarsa,cokta sevdim,cokta destegim,fakat ayni zamanda bagimsiz birer birey olmalari en buyuk amacim.
Amacsiz kuralsiz anne daha cok sevilecegim sanir genelde,fakat oyle degil.
Cocuklarimla masallah guzel bir iletisimim var.
Daha bu cocuklugun ardi ergenlik,denge orada da lazim.
Simdi ergenligi duse kalka asiyoruz,ama bakiyorum ki dogru yoldayim,eksiklerim olsa da,cok sukur...

en çok da ağız dalaşına grimeyin çocukla kısmı beni çok ilgiendirdi ..bu da ayrı bir dert çünkü bende ...valla eşim bazen kaçıyor yanımızdan ....ben küçücük çocuğun yanında susmuş kalmak istemiyorum bazen ozaman daha da azıyor bana karşı daha çok cevap veriyor diye onu susturmak adına o an onla ağız dalaşına giriyorum ..o anki durumdan çok ama çok rahatsızım ama o an susmak sabır taşı gibi bişey ..bende susamiyorum gerçekten çok kotu bir sahne oluyor ...inanamıyorum ne hevesle buyutttugum kızım şimdi bana nasıl cemkiriyor

Susmayacaksiniz , net ifadelerle bağırmadan bir kaç cümle kuracaksınız.

Ve gerçekten o dakika itibariyle onu duymayacaksiniz. Düzgün konuşmaya başladığı an gelip sizinle iletişim kurabileceğini kavrayacak.

Yaşı küçük ama ergenliğe doğru gidiyor. Bu yaşlarda nefret ve sevgi bir kazanda kaynıyor.

Sizi düşmanı gibi görmeye başladığında geri dönüşü olmaz.

Her çocuk ama her çocuk sınırlarını , anne babasının sözleri ve hareketleri üzerine kurar.

Deneme yanılma yoluyla bulurlar bunu.

Yenilmeyin.

Evet geri sayım başlıyor . 10 dk. sonra poşet robot geliyor. Yerde gördüğünü poşete doldurup geri dönüşüme verecek.

Biraz bağırış çağırış yapıyorlar evde , sonra ciddi olduğumu görüp koşuşturuyorlar. 🤭

Demem o ki zitlasmayin. Sonrasında , bir kaç yıl sonra artık hiç baş edemezsiniz .

Bizim evde bir çok şey oyuna çevriliyor , yoksa tatsızlık olur. Tatsızlık olursa bir sonraki aşaması inatlaşma olur.

Bir de gerçekten oyun dışında ciddi olduğunuz konularda sizi dinlemeye başlıyorlar.

Bir süre sonra oyun ile ciddi durumları ayırt etmeye başlıyorlar. Ama zıtlaştığınız zamanlarda istediğiniz kadar kızın dinlemezler.

Sizden ısrarla su istediğinde madem çözümü yok her hali denediniz o zaman bu seferde " bir hafta kendi suyunu sen alacaksın ama bana da getireceksin.

Bilemiyorum aklıma gelenleri yazdım. Sizde kendi ev halimize göre bir şeyler bulabilirsiniz.

Ben de,odasini toplamayan kizima,sana yardima geldim,al bakalim bir poset,copleri toplayalim,sunlari suraya yerlestirelim diye yol gosterirdim,oyle oyle yol yordamla cabucak toplamaya basladi.
Simdi cani isterse piril piril yapiyor,istemezse disimi sıkıyorum bir muddet,yine o yapiyor..

Oyle dusunmeyin,ben buralarda yazilanlarla olan kvme bile gicik olmadim,sorunlarim,oldugu kadar,burasi olmasa da olan sorunlar,buranin ne katkisi olabilir.
Anne demissiniz ya,biz neredeyse kendimiz buyuduk,saksi cicekleri gibiydik,ama unutulmus saksi cicekleri.
Hani dogada olan bitki arasira yagmur gorur de yasar,oysa saksilar kiyida kosede unutulmustur.
Arti her isimizi gormeyi birakin,kardeslerimizi de biz buyuttuk,kendimiz buyumeden.
Fakat bunlari yapmayacagiz diye de busbutun zit kutuplara kayamayiz.
3 cocugum var Allah bagislarsa,cokta sevdim,cokta destegim,fakat ayni zamanda bagimsiz birer birey olmalari en buyuk amacim.
Amacsiz kuralsiz anne daha cok sevilecegim sanir genelde,fakat oyle degil.
Cocuklarimla masallah guzel bir iletisimim var.
Daha bu cocuklugun ardi ergenlik,denge orada da lazim.
Simdi ergenligi duse kalka asiyoruz,ama bakiyorum ki dogru yoldayim,eksiklerim olsa da,cok sukur...
Tabiki kural var ama incitmeden kırmadan ben zaten küçüklüğümu yazsam ayrı bir konu çıkar iyi normal oldum okadar travmadan sonra ben 13 yaşında elektrik su yaturiyordum bankaya maşallah deyim kızımla hiç inatlasmam empati yaptirirm sesimi yukseltmem oda sakindir bu sayede ama nazlarimda çünkü buna hakkı var çocuk olmaya yemeğinde yediririm yeri gelir giydiririmdenlendini değerli hissetsin ama ben rahatsizlaniyim yataktan cikamayim herşeyi yapar kuzum henüz sekiz yaşına girecek maşallah annemle ben basit bir piknik bile yapmadım ya cokmu zor ekmek arası yapıp parka çıkmak sarılmak saçını yapmak ben küçük beni büyütüyorum

Az söyleyin,öz soyleyin.
"Bitti mi,simdi odani topluyorsun."
"Odani topluyorsun,copleri kagitlari cope atiyorsun"
Kizmayin,sinirlenen kolay alt edilir.
Az.sozle,ama.israrci olun.
Kirici kelimeler sakin kullanmayin.8 10 yil sonra size hatirlatir,uzulursunuz..

Çocuğunuzla aranızda bir savaş var gibi ve siz ona karşı sadece kendinizi koruyoruz gibisiniz karşısında sinmişsiniz bir de sürekli asla asla yapmaz asla asla toplamaz gibi ifadeleriniz var çok inattir gibi en baştan kabullenmişsiniz yapmayacak, toplamayacak, yemeyecek onu yapabilir mi bilmiyorum gibi ifadeleriniz var bir arkadaş aynin yastaki oğlunun kahvaltısını hazırlandığından bahsetmiş ne kadar güzel anne karnında öğrenip doğmadı ya sorumluluk verilmiş kendine yetebilme güzelliğini tatmış bir çocuk siz bun hiç fırsat vermemissiniz yaşından büyük konuşmalarla, konularla cok ilgili sizin arkadaslarinizla sohbetinizden bu cocuk ne anlıyor acaba sormuş önce direnmissiniz sonra Fatma demişsiniz kendinizi inkar etmişsiniz resmen ben olsam bend dozu arttirirdim bu durumda Allah yardımcınız olsun benim çocuğum yok üzüldüm doğrusu

Tabiki kural var ama incitmeden kırmadan ben zaten küçüklüğümu yazsam ayrı bir konu çıkar iyi normal oldum okadar travmadan sonra ben 13 yaşında elektrik su yaturiyordum bankaya maşallah deyim kızımla hiç inatlasmam empati yaptirirm sesimi yukseltmem oda sakindir bu sayede ama nazlarimda çünkü buna hakkı var çocuk olmaya yemeğinde yediririm yeri gelir giydiririmdenlendini değerli hissetsin ama ben rahatsizlaniyim yataktan cikamayim herşeyi yapar kuzum henüz sekiz yaşına girecek maşallah annemle ben basit bir piknik bile yapmadım ya cokmu zor ekmek arası yapıp parka çıkmak sarılmak saçını yapmak ben küçük beni büyütüyorum
Tabii ki degerli hissetsin,o apayri birsey.
Essek kadar kizim az once dizimde yatiyordu,saclarini oksuyordum,bu bana da iyi geliyor,gecmisi siliyor,yerine iyi resimler koyuyor..

robot olayı kadar basit değil bizimki anne kız tartışmasına dönüyor srtik....sen niye bunu dedin niye uzattına kadar gidiyor bagrislar ...daha sekiz yaşında böyle bana kavga anında yapisiyirsa ilerde napicaz ya biz ...ben tartışma anında mutfağa kaçıyorum peşime geliyor konuyu uzatıyor ..taş ola çatlar kim sakin kalabilriki

robot olayı kadar basit değil bizimki anne kız tartışmasına dönüyor srtik....sen niye bunu dedin niye uzattına kadar gidiyor bagrislar ...daha sekiz yaşında böyle bana kavga anında yapisiyirsa ilerde napicaz ya biz ...ben tartışma anında mutfağa kaçıyorum peşime geliyor konuyu uzatıyor ..taş ola çatlar kim sakin kalabilriki
Sarılın o an seni seviyorum lütfen çok üzülüyorum deyin tamam sen kazandın deyin inatladmayin sakın kalmalisiniz

Back
X