yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

peki size karşı gelmesi dırdır tarzı bir sylenmeler böyle şeyler yasiyormusunuz evin icinde
Tabi ki yaşıyoruz ama ben ne kadar sabırlı ve sakin davranırsam o kadar olumlu tepkiler alıyorum. (Yemek konusu dışında.)
Mesela beş dakika oturup telefonuma baksam “oh sen keyif yap, benim burada canım sıkılsın” diyor. Ondan mesela bir bardak su istesem, evdeki bütün işleri ona yaptırıyormuşum gibi babasına şikayetlerde bulunuyor. Anlat anlat bitiremem söylediği lafları.
Pandemi durumu, arkadaş ve okuldan uzak kalma ve evde bakıma “daha çok” muhtaç bir bebek... Bunlar çocuklarımız için oldukça zor şeyler.

sabah başlıyor stres ...kızım özellikle ..her sabah sormam lazım ne istersin diye ve bir saat düşünme süresi var neredeyse ..bu esnada ben ek gıdaya geçen bebegimi yedirmeye çalışıyorum o da oldukça memnuniyetsiz ek gıdalardan devam sütü bile içmiyor o ayrı bir uğraş ..kızım yumurta sevmiyor senelerdir zaten bununla ugrastim her sabah tost yemesini de ben istemiyorum..peynir falan koyulur içine buğday ekmeği ile belki faydalı olur ama peynir zeytin bile asla yemez ..çok uğraştım bebekken kapattı ağzını almadı daha ..melemen ister yaparım yumurta koktu der yumurtasız yaparım çok sade tatsız der ..tereyağ koktu der ..öylece kalkar ..bende kızarım yeme ozaman der kalkdiririm sonra aç diye vicdan yaparım yeniden sorarım ne istersin diye ..ama bu esnada benim biten psikolojimi soyleniyorum ..hazırlaması yıkaması topmasi tam oturacakken yeniden acıkan çocuklar ..bir bardak suyu bile benden ister ...konuştum artık sekiz yaşındasın suyunu alabilirsin ben getirmeyecegim istersen içme diye ..benimle kavga yapıyor bir laflar bir laflar sürekli tartışma halindeyiz ...ağlıyorum sinirden sonra ...bu şekilde yetiştirmedim hep görevler verdim hep istemedi yapmak hep geri cevaplar verdi ...iyice saldı ..ben gerçekten sorumsuz bir anne değilim...yapması gereken herşeyi biliyorum ama yaptiramiyorum..yatağını asla toplamaz arada tabağını tezgahın üstüne koyar o da bazen halimi görüp vicdana geliyor galiba ..bende çok teşekkür ettiğini söylerim ..bidahakine kaldırmaz falan...gerçekten çok bunaliyorum en çok da büyük kızımdan..bebek bile okadar bunaltmiyor ..minik bir kayınvalide gibi başımda ne yaparsam soyleniyor herşeye karışıyor ..duşa girmeme bile karışır oldu..az bir otursam benimle oynaman gerekiyor diye dadaniyor resmen ..biraz dinleneyim diyorum elleri belinde söylenmeye başlıyor o söyledikcr bende başlıyorum söylenmeye ..ilişkimiz berbat bir hal almaya başladı ...bazen diyorum Allah korusun ama düşman yetiştiriyorum sanki diyorum ..bazen çok iyidir gelir sarılır ama çoğunlukla anlattığım gibi ....keşke çalışan anne olsaydım değerim biraz daha anlasilirdi belki..fazla görmezdi beni ozlerdi...çok doluyum ya ..sebze yemez yumurta yemez peynir yemez varsa yoksa makarna hamur işi ...uzun zamandır yapmıyorum ıspanak brokoli takılıyorum ama yemiyor sevmedigi yemek olunca aç değilim diyor ..yasaklar kalksın ..verebildigim bütün kurslara verecem insalah düzelme olur...bu gidişle kurslarda pek olmaz gibime geliyor ..sizin aynı yaşta çocuklarınız varmı nasıl aranız ??

not; eşim pek fazla yemek seçmez ama o da sebze yemez ...birde hep hizmet bekler ben artık hayat müşterek lütfen birlikte yapalım en azından çayını corbani kendin al diye konuştum çayını demler alır bazen bana da verir saolsun ama o da genel anlamda hizmet bekliyor ..mesela ceviz kırıp getirirmisin diyor önüne koyuyorum kendin kır ye lütfen veya balkonda diyorum gidip alirmisin diyorum tamam yemiyorum ozaman diyor aynı kızımda ona çekmiş işte ...ben hizmet etmeyince yemiyor içmiyorlar cidden eşimin gunlerce eve gelip yemek yemedigini bilirim ..benim sofra kuramadigim durumlarda ...kızımla azonce oynayıp oturdum su konu yazarken bile onunla uğraşıyorum ne yazıyorsun bana da söyle bakim biraz daha oyna benle diye bagriyor ufacık bir kahve molası yapmıştım halbuki :KK43:
Bence Öncelikle çocuğunuzun psikoloğu götürmeniz öneririm ve iplerin en başında elinizde tutmamışsınız kızınızın eline vermişsiniz bu da biraz yetiştirmekle kaynaklı

oglum %2 persentilde. mecburen alternatif de sunuyorum elimle doyuruyorum da. olmez yemezse diye bisey yok. kemikleri sayiliyor az ustune dusmesem.
kizimsa 70 persentil yemegi begenmezsen yeme diyorum ama baska bisey de vermiyorum.
tamamen cocugunuzun durumuna bagli.

sabah başlıyor stres ...kızım özellikle ..her sabah sormam lazım ne istersin diye ve bir saat düşünme süresi var neredeyse ..bu esnada ben ek gıdaya geçen bebegimi yedirmeye çalışıyorum o da oldukça memnuniyetsiz ek gıdalardan devam sütü bile içmiyor o ayrı bir uğraş ..kızım yumurta sevmiyor senelerdir zaten bununla ugrastim her sabah tost yemesini de ben istemiyorum..peynir falan koyulur içine buğday ekmeği ile belki faydalı olur ama peynir zeytin bile asla yemez ..çok uğraştım bebekken kapattı ağzını almadı daha ..melemen ister yaparım yumurta koktu der yumurtasız yaparım çok sade tatsız der ..tereyağ koktu der ..öylece kalkar ..bende kızarım yeme ozaman der kalkdiririm sonra aç diye vicdan yaparım yeniden sorarım ne istersin diye ..ama bu esnada benim biten psikolojimi soyleniyorum ..hazırlaması yıkaması topmasi tam oturacakken yeniden acıkan çocuklar ..bir bardak suyu bile benden ister ...konuştum artık sekiz yaşındasın suyunu alabilirsin ben getirmeyecegim istersen içme diye ..benimle kavga yapıyor bir laflar bir laflar sürekli tartışma halindeyiz ...ağlıyorum sinirden sonra ...bu şekilde yetiştirmedim hep görevler verdim hep istemedi yapmak hep geri cevaplar verdi ...iyice saldı ..ben gerçekten sorumsuz bir anne değilim...yapması gereken herşeyi biliyorum ama yaptiramiyorum..yatağını asla toplamaz arada tabağını tezgahın üstüne koyar o da bazen halimi görüp vicdana geliyor galiba ..bende çok teşekkür ettiğini söylerim ..bidahakine kaldırmaz falan...gerçekten çok bunaliyorum en çok da büyük kızımdan..bebek bile okadar bunaltmiyor ..minik bir kayınvalide gibi başımda ne yaparsam soyleniyor herşeye karışıyor ..duşa girmeme bile karışır oldu..az bir otursam benimle oynaman gerekiyor diye dadaniyor resmen ..biraz dinleneyim diyorum elleri belinde söylenmeye başlıyor o söyledikcr bende başlıyorum söylenmeye ..ilişkimiz berbat bir hal almaya başladı ...bazen diyorum Allah korusun ama düşman yetiştiriyorum sanki diyorum ..bazen çok iyidir gelir sarılır ama çoğunlukla anlattığım gibi ....keşke çalışan anne olsaydım değerim biraz daha anlasilirdi belki..fazla görmezdi beni ozlerdi...çok doluyum ya ..sebze yemez yumurta yemez peynir yemez varsa yoksa makarna hamur işi ...uzun zamandır yapmıyorum ıspanak brokoli takılıyorum ama yemiyor sevmedigi yemek olunca aç değilim diyor ..yasaklar kalksın ..verebildigim bütün kurslara verecem insalah düzelme olur...bu gidişle kurslarda pek olmaz gibime geliyor ..sizin aynı yaşta çocuklarınız varmı nasıl aranız ??

not; eşim pek fazla yemek seçmez ama o da sebze yemez ...birde hep hizmet bekler ben artık hayat müşterek lütfen birlikte yapalım en azından çayını corbani kendin al diye konuştum çayını demler alır bazen bana da verir saolsun ama o da genel anlamda hizmet bekliyor ..mesela ceviz kırıp getirirmisin diyor önüne koyuyorum kendin kır ye lütfen veya balkonda diyorum gidip alirmisin diyorum tamam yemiyorum ozaman diyor aynı kızımda ona çekmiş işte ...ben hizmet etmeyince yemiyor içmiyorlar cidden eşimin gunlerce eve gelip yemek yemedigini bilirim ..benim sofra kuramadigim durumlarda ...kızımla azonce oynayıp oturdum su konu yazarken bile onunla uğraşıyorum ne yazıyorsun bana da söyle bakim biraz daha oyna benle diye bagriyor ufacık bir kahve molası yapmıştım halbuki :KK43:
ben de çocukken çorba, balık, bulgur, sebze, kırmızı et falan hiç yemezdim. annemin de en sevdiği yiyecekler. bir de limon takıntım vardı her şeyi limonla yerdim hala da var ekşiye bayılırım. ama her gün evde o tarz yemekler çıkardı. kimse ben sevmiyorum diye keyfinden ödün vermezdi. ben de salata pilav geçiştirirdim öyle öğünümü. baktım öyle olmuyor bir kaşık bir kaşık hepsinden yemeye başladım. siz de aynı taktiği uygulayın bence. ki benim annem obsesifti kimse ondan habersiz girip mutfakta bir şey pişiremezdi. kız kardeşim o evde değilken tavuk kızarttı diye ağlaya ağlaya mutfak temizlediğini bilirim. öyle yemeyen kendisi gitsin hazırlasın alternatifimiz de yoktu yani.

Kızınız ne gördüyse onu uyguluyor malesef. Yemicem diyorsa yemesin benmde kızım 5 yaşında sevmediği bir yemek varsa başka yemek yok yiyeceksin diyorum açlığı gidecek kadar didikler sonra yiyemiyorum der kalkar başka bişey hazırlamam kilosuda yerinde aşırı zayıf değil

evet alternatif pişirmek kesinlikle benim hatam...ve bundn sonra asla yapmayacağım bunu...ama şöyle bişey mesela kuru fasulyenin yanına pilav gider ama o fasulyeyi değilde pilavı yiyor bu durumlarda ...neyseki herzaman yapmam bu ikiliyi ...ama bundan sonra sebze yemeği çorba salata takılacam gerçekten yemesse yemesin...pes eder dicem ama okadar inat ki aynı babası gibi ...ya yemeden yatar ya istediğini yemek için uğraşır .
Benim oğlum pilavla karnını doyuramaz yani pilav bir seçenek hiç olmadı. Üç gün yemek yemediği oldu iki sene önce yine de pilav vermedim. Pilavı etin yanında kuru fasulyenin yanında yiyebilirsin sadece dedim o zamanlarda da. Şimdi altı yaşında herşeyi yer. Kendisi söyler hatta tadını sevmesem de yemem gerek yiyorum diye.

Kızım 6 yaşına girdi hiçte vicdan yapmıyorum 3 kere mi ne aç kaldı sonra akillandi sofrada önüne ne gelirse onu yiyor yemediği zamanlarda anne sen yeme bunu üzerini ortelim ben acıkınca yiyim diyor...anlattım ona annesi babası olmayan çocukları aç olan çocukları gösterdim yemeklerin vitaminleri den bahsettim sevmese hoşuna gitmese bile vücuda iyi geldiği için yemesi gerektiginden vs yüzü güzelleştiriyor dedim ..güzelliğine düşkün vs... Mesela bir kere yemek yemedi kahvaltı doydum dedi tamam dedim kalk 1 saat sonra açıktı tabiki kahvaltı yoktu ortada ben bebekle ilgileniyorum toplamisim herşeyi tam dinlenicem artık yorulmuşum ..kızım kusura bakma öğle vakti dahi gelmedi daha yeni kaldırdım sofrayı ..kahvaltini güzel yapsaydın acikmazdin dedim..bak orda ekmek var bal var çok aciktiysan onları ye ekstra bir şey yapamam dedim misal örnek yani....oyuncaklarıni o toplar suyunu kendi doldurur vs ..arada ben yaparım tabiki ama özellikle aç cocuklari anasız babasız kalan cocukalri gösterime sukretmesi gerektiğini söyleyin eğer şükür olmazsa elindeki nimetlerin alınacağından bahsedin ben böyle yapıyorum . İşe yarar mı bilemem Allah yardımcınız olsun ...1öğün aç kaldı diye kimse ölmez o kadar vicdan yapmayın birde..

yo nasıl alıştırırsanız öyle gider.
çocuğun damak tadını oluşturmak bizim elimizde.
bu akşam kapuska var mesela kapuska yemem ben demezler.
büyüğe sorsan en sevdiği yemek karnıbahar ben bile sevmem.
çocuğu ıvır zıvıra alıştırmadan önce damak zevkinin öğretilmesi gerek.

Çocuğum olmadan once sizin gibi dusunuyordum ama her cocuk bir değil.

Oğlumun 2 yasinda videoları var onune koymusum haslanmis yumurtayı tabakla dogramisim eliyle alıp ağzına atıyor ciğneyip yutuyor. kasar peynir deseniz yine oyle.

1 yasindayken brokoli verirdim kemirirdi.

Muzu mandilanı kendi soyar yerdi.

Şimdi o videolara baktıkça ağlıyorum.

Buyudukce yemek secmeye basladı. onu yemem bunu yemem.

Simdi kasari yumurtayi ağzina surmuyor giderek daraltti yemesi gereren seyleri. Muzdan mandalinaden nefret ediyor. guzel güzel ne olur oğlum tadına bak diyorum çığlık atarak uzaklaşıyor.

inatlastik karsilikli. sofraya koydum bu yenilecek yoksa kalk sen bilirsin dedim. kalkti gitti butun gun ac gezdi. inat ettim gezsin dedim. Bu sefer karnı aç olduğu icin huysuzlanıp her seye ağlamaya, krizlere girmeye basladı. bana vurmaya basladı ki bende oğlumdan once vurmak ogrenilen bir davranistir evde kimse kimseye vurmazsa ogrenmez derdim. Evimizde kimse kimse sakayla bile vurmaz ne babası ne ben sakayla seviyoruz diye ona vurmayız ama kriz anında o bize vuruyor.

Yemeyen inat cocuklar var. zor cocuk dediğimiz benim oğlumda onlardan biri malesef cocuğun karakteri.

Kresinde aile katılımına gittim meyve salatası yaptık cocuklarla. uzerine bal döktük. tüm cocuklar salatayi kasik kasik bitirdi cok guzel olmus diye birtek benim sipam yemedi. o gun eve geldiğimde o kadar uzulmustum ki ben nerede yanliş yaptım diye.

Bu arada doktorada gorurdum. doktor sağlik problemi yok zorlamayın dedi.

Simdi balık yagina basladık sukur onu seker zannedip ciğniyor. bakalım inşsllah istahina faydası olur.

Niye ya ne guzel yumurta 😍 Diyetteyim, ozellikle gece yarisi her sey guzel geliyor bana🤣🤣
Ya bu guya omlet, ben başta krep gibi bisey sandim bakip duruyorum bu ne diye arkadasim yapmis cocuguna yememis, ya pişirmis de pisirmis. Yagda yumurta yaparken de bu hale getiriolar. Halbuki önce beyazi pisecek sarisini sonra acicaksin sarisi az pisecek bana göre yani. Boyle yanmak üzere olan yumurta seven varsa bilemiyorum 😁

Kızım 6 yaşına girdi hiçte vicdan yapmıyorum 3 kere mi ne aç kaldı sonra akillandi sofrada önüne ne gelirse onu yiyor yemediği zamanlarda anne sen yeme bunu üzerini ortelim ben acıkınca yiyim diyor...anlattım ona annesi babası olmayan çocukları aç olan çocukları gösterdim yemeklerin vitaminleri den bahsettim sevmese hoşuna gitmese bile vücuda iyi geldiği için yemesi gerektiginden vs yüzü güzelleştiriyor dedim ..güzelliğine düşkün vs... Mesela bir kere yemek yemedi kahvaltı doydum dedi tamam dedim kalk 1 saat sonra açıktı tabiki kahvaltı yoktu ortada ben bebekle ilgileniyorum toplamisim herşeyi tam dinlenicem artık yorulmuşum ..kızım kusura bakma öğle vakti dahi gelmedi daha yeni kaldırdım sofrayı ..kahvaltini güzel yapsaydın acikmazdin dedim..bak orda ekmek var bal var çok aciktiysan onları ye ekstra bir şey yapamam dedim misal örnek yani....oyuncaklarıni o toplar suyunu kendi doldurur vs ..arada ben yaparım tabiki ama özellikle aç cocuklari anasız babasız kalan cocukalri gösterime sukretmesi gerektiğini söyleyin eğer şükür olmazsa elindeki nimetlerin alınacağından bahsedin ben böyle yapıyorum . İşe yarar mı bilemem Allah yardımcınız olsun ...1öğün aç kaldı diye kimse ölmez o kadar vicdan yapmayın birde..
Bravo valla duruş bu olmali iste. Bir gun ac kalsa bir sey olmaz. Zaten dayanamaz kendi ister. Biz cocugu olmayanlar söyleyince anne olunca görürüm seni cocugunu nasi ac birakican cevabı geliyor. Sanki zindana at diyoruz. Alt tarafi 1-2 öğün ac kalacak yani.

Sizin dik durmanız lazim yemek konusunda.
Istedigi olmayınca sofraya küsüp giden çocuk istediği yapıldığı anda kendine hak doğurmuş olur.
Yemedi mi pisirdiginiz her neyse tamam akşam yemeğine kadar ekstra bir şey atıştırmak yok diyerek konuyu kapatabilirsiniz. 1 öğün aç kalınca ölmez ama acıkınca önüne ne koyarsanız yer.

Ayrıca her şeyi ayağına götürmeyin ne eşinizin ne de kızınızın. Sorumluluk sahibi olması lazım her ikisinin de
Allah korusun yarin obur gün yapamayacak halde olsanız nolacak ev halkı komple sürünür

Anlıyorum siz vicdanınız elvermediği için yapıyorsunuz ama iyilikten çok kötülük oluyor bu onlara bilesiniz

Ben biraz oyuna çevirdim bunu.

Evet geri sayım başlıyor . 10 dk. sonra poşet robot geliyor. Yerde gördüğünü poşete doldurup geri dönüşüme verecek.
Geri sayım başlamıştır diyorum.

Biraz bağırış çağırış yapıyorlar evde , sonra ciddi olduğumu görüp koşuşturuyorlar. 🤭

Sizde bunun gibi benzeri oyunlar oynayabilirsiniz.

Demem o ki zitlasmayin. Sonrasında , bir kaç yıl sonra artık hiç baş edemezsiniz .

Bizim evde bir çok şey oyuna çevriliyor , yoksa tatsızlık olur. Tatsızlık olursa bir sonraki aşaması inatlaşma olur.
Bende yüz göz olmak istemiyorum yillar sonrayı düşünerek.

Bir de gerçekten oyun dışında ciddi olduğunuz konularda sizi dinlemeye başlıyorlar.

Bir süre sonra oyun ile ciddi durumları ayırt etmeye başlıyorlar. Ama zıtlaştığınız zamanlarda istediğiniz kadar kızın dinlemezler.

Sizden ısrarla su istediğinde madem çözümü yok her hali denediniz o zaman bu seferde " bir hafta kendi suyunu sen alacaksın ama bana da getireceksin.
Sonraki haftada su getirme robotu ben olacağım deyin.

Ya da bir oyun oynayın kaybeden ona su getirsin.

Bilemiyorum aklıma gelenleri yazdım. Sizde kendi ev halimize göre bir şeyler bulabilirsiniz.

Ne yapalım böyle böyle buyuyecekler.
Biraz çocukluklarını beslemek lazım. :)
Oyun çok önemliymiş, geç fark ettim ben.
Oyuna vurmaya başladıktan beri çatışmalar biraz azaldı.
Aylardır bana gına geldi ama el yıkamayı oyunla yapıyoruz biz de hep mesela.
Günde milyon kez ellerindeki mikropların rolüne bürünüyorum.
Sonuç olarak oyun demek çocukların dünyası demek.
Birçok sorunun oyunla çözülebileceği çok doğruymuş.
Bu da sabır istiyor tabii her şey gibi.

Sürekli isteklerini yerine getirmeyin. Çok zor biliyorum. Sabahları okula aç göndermek çok zor, bütün gün ağzına lokma koymaması içinizi cız ettiriyor. Ama onun iyiliği için sofrada ne varsa onunla idare etmesi gerektiğini öğretin. Yoksa büyüdükçe daha da zorlaşacak.

birşeyler buldum ama indir falan diyor ..canım.yonlendirirmisin ..play storeden mi indirmem gerekiyor ..direkt Google de okunmuyor
Google üzerinden aratmak lazım vardı diye hatırlıyorum yoksa satın alabilirsiniz uygun fiyatlı bir kitaptı.

Bence siz çocuğa kaynanam falan diyerek yönlendiriyorsunuz biraz. Kendini kaynana yerine koyup devam ediyor hatta dozu arttırıyor, hem bu söz bana söylense annem tarafından kendimi aşağılanmış ve değersiz hissederdim.

Bir evde tek menü çıkar herkes ondan yer.
Kimse için ayrı ayrı sofra hazırlanmaz.
Çocuğum şunu yer, kocam bunu yer olaylarına girersen yorulursun.
Kimse bana küçükken sormadı ne yersin diye önümüze ne konulduysa onu yedik.

Şükür elimiz ayağımız sağlam :D

Sizinle elini beline koyup konuşması bani acaba sizinle bu sekilde konusan birilerine mi oykunuyor diye düşündürdü.
Hayatinizda olan akraba , arkadas vs size karsi üslubu nasildir?

Dayak cennetten çıkmadır diye boşuna dememişler, öğretmenim eğitim psikolojisini de iyi bilirim ama kızınızın şu anda en büyük ihtiyacı ağzının ortasına inecek bir tokat.
Kızınız evde otoritenin kim olduğunu bilmiyor, hatta otoriteyi kendisi sanıyor, koyun önüne yemezse aç kalsın, susamış mı kendi almazsa susuz kalsın hiç oralı olmayın, 1 yıl daha kontrol altına alamazsanız bir daha hiç kabul etmez otorite olmanızı
Siz mi eğitimicisiniz şu söylediklerinize bakın. Öncelikle kendinizi eğitin olur mu

Yazinizin cogu kısmında kendimi gördüm ve benim de çıkmazda oldugum konularla ilgili takipteyim.
6 yasinda kizim, dogdugundan beri yemekle arasi yok..
Bebekken piyasadaki bütün mamalari denemiştik icirememistik
Erken doğduğu ve cok üzüldüğüm icin sütüm de kesilmisti
Beslemem gerek ama 3 günde 50cc mama iciremedim
Suda pirinç kaynatip suyunu vermistim en son care de cok şükür öyle öyle besleyebildim
Ek gida dönemi kabuslar büyüdü
Bu arada zaten premature oldugu icin sürekli dr gozetiminde, dr istahsiz oldugu icin vitaminler cinkolar vs yazıyor ama ise yaramiyor
Hani çocuğum sadece pilav, makarna yiyor diyen anneler var ya ben onlara giptayla bakardim keske bir sey yese de ama güzelce yese diye
Agzina bir lokma yemek verirdim sonra meyve suyunun pipetini alırdı onu içerken yemegi de yutardı
Aslinda uysal uyumlu bir çocuktur
Saygisiz değildir arada olan bir kac tartisma haric
Inanin evde kuralciyim aslinda her seyim saatlidir
Bu saatleri bilir ve uyum gösterir..
Hey gidi günler
Kac cesit yemek yapardim yesin diye
Simdi geldiğimiz noktada yemekleri saatlerinde az da olsa yiyor ama hep benim yedirmemi istiyor
Kasad zeytin peynir hala yemez
Düzeni cok seviyor ama benim toplamami bekliyor
Afedersiniz hala poposunu silmem icin beni çağırıyor
Biraz otoriter davraninca aglayip bagiriyor
Yemek olayi o kadar kabustu ki cogu konuda sanirim simarik oldu ve ben nasil davranacagimi bilemiyorum bazen

Back
X