yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

Ben de,odasini toplamayan kizima,sana yardima geldim,al bakalim bir poset,copleri toplayalim,sunlari suraya yerlestirelim diye yol gosterirdim,oyle oyle yol yordamla cabucak toplamaya basladi.
Simdi cani isterse piril piril yapiyor,istemezse disimi sıkıyorum bir muddet,yine o yapiyor..

Evet işte her ebeveyn , evine, çocuğunun karakterine göre biraz çocuk olup yol göstermesi lazım.
Ne güzel yapıyorsunuz.
Ben öyle yapıp gittiğimde , bir bakıyorum ki çoğu işi ben yapmışım. Karşı tarafı taktir ediyorum 🤭

robot olayı kadar basit değil bizimki anne kız tartışmasına dönüyor srtik....sen niye bunu dedin niye uzattına kadar gidiyor bagrislar ...daha sekiz yaşında böyle bana kavga anında yapisiyirsa ilerde napicaz ya biz ...ben tartışma anında mutfağa kaçıyorum peşime geliyor konuyu uzatıyor ..taş ola çatlar kim sakin kalabilriki

İşte o robot olayına gelene kadar yol aşmanız lazım.

Sabrınız taşıyor da ne oluyor, en sonunda sizin dediğiniz mi oluyor , boşuna yüzünüz eskiyor.

"Konuşurken saygıyı öğrenmedigin sürece seni asla duymayacagim" deyin ve gerçekten susun.

Önce kendisine saygısı olması lazım kişinin. Bununda farkındalığını oluşturmalısınız.

Diğer çocuğunuz büyümeye başlamadan bu sorunu çözmeniz gerekiyor.

Ön vagon nereye , arkasındaki oraya.

Birde oynarken ne oyunlar oynuyorsunuz ?

sabah başlıyor stres ...kızım özellikle ..her sabah sormam lazım ne istersin diye ve bir saat düşünme süresi var neredeyse ..bu esnada ben ek gıdaya geçen bebegimi yedirmeye çalışıyorum o da oldukça memnuniyetsiz ek gıdalardan devam sütü bile içmiyor o ayrı bir uğraş ..kızım yumurta sevmiyor senelerdir zaten bununla ugrastim her sabah tost yemesini de ben istemiyorum..peynir falan koyulur içine buğday ekmeği ile belki faydalı olur ama peynir zeytin bile asla yemez ..çok uğraştım bebekken kapattı ağzını almadı daha ..melemen ister yaparım yumurta koktu der yumurtasız yaparım çok sade tatsız der ..tereyağ koktu der ..öylece kalkar ..bende kızarım yeme ozaman der kalkdiririm sonra aç diye vicdan yaparım yeniden sorarım ne istersin diye ..ama bu esnada benim biten psikolojimi soyleniyorum ..hazırlaması yıkaması topmasi tam oturacakken yeniden acıkan çocuklar ..bir bardak suyu bile benden ister ...konuştum artık sekiz yaşındasın suyunu alabilirsin ben getirmeyecegim istersen içme diye ..benimle kavga yapıyor bir laflar bir laflar sürekli tartışma halindeyiz ...ağlıyorum sinirden sonra ...bu şekilde yetiştirmedim hep görevler verdim hep istemedi yapmak hep geri cevaplar verdi ...iyice saldı ..ben gerçekten sorumsuz bir anne değilim...yapması gereken herşeyi biliyorum ama yaptiramiyorum..yatağını asla toplamaz arada tabağını tezgahın üstüne koyar o da bazen halimi görüp vicdana geliyor galiba ..bende çok teşekkür ettiğini söylerim ..bidahakine kaldırmaz falan...gerçekten çok bunaliyorum en çok da büyük kızımdan..bebek bile okadar bunaltmiyor ..minik bir kayınvalide gibi başımda ne yaparsam soyleniyor herşeye karışıyor ..duşa girmeme bile karışır oldu..az bir otursam benimle oynaman gerekiyor diye dadaniyor resmen ..biraz dinleneyim diyorum elleri belinde söylenmeye başlıyor o söyledikcr bende başlıyorum söylenmeye ..ilişkimiz berbat bir hal almaya başladı ...bazen diyorum Allah korusun ama düşman yetiştiriyorum sanki diyorum ..bazen çok iyidir gelir sarılır ama çoğunlukla anlattığım gibi ....keşke çalışan anne olsaydım değerim biraz daha anlasilirdi belki..fazla görmezdi beni ozlerdi...çok doluyum ya ..sebze yemez yumurta yemez peynir yemez varsa yoksa makarna hamur işi ...uzun zamandır yapmıyorum ıspanak brokoli takılıyorum ama yemiyor sevmedigi yemek olunca aç değilim diyor ..yasaklar kalksın ..verebildigim bütün kurslara verecem insalah düzelme olur...bu gidişle kurslarda pek olmaz gibime geliyor ..sizin aynı yaşta çocuklarınız varmı nasıl aranız ??

not; eşim pek fazla yemek seçmez ama o da sebze yemez ...birde hep hizmet bekler ben artık hayat müşterek lütfen birlikte yapalım en azından çayını corbani kendin al diye konuştum çayını demler alır bazen bana da verir saolsun ama o da genel anlamda hizmet bekliyor ..mesela ceviz kırıp getirirmisin diyor önüne koyuyorum kendin kır ye lütfen veya balkonda diyorum gidip alirmisin diyorum tamam yemiyorum ozaman diyor aynı kızımda ona çekmiş işte ...ben hizmet etmeyince yemiyor içmiyorlar cidden eşimin gunlerce eve gelip yemek yemedigini bilirim ..benim sofra kuramadigim durumlarda ...kızımla azonce oynayıp oturdum su konu yazarken bile onunla uğraşıyorum ne yazıyorsun bana da söyle bakim biraz daha oyna benle diye bagriyor ufacık bir kahve molası yapmıştım halbuki :KK43:
Kendi kendinize işkence ediyorsunuz
Bende 6,4 yaş iki çocuk 9 aylik bi bebe var kendimi bu kadar yipratamam
Ben hazırlarım ister yer ister yemezler bi bebeğim için ayriyeten hazırlarım
Ev işine gelince oyuncakları çıkarırken söz verdirerek toplayacaklarina dair öyle izin veriyorum
Onlara çok yorulduğunu anlatıyorum bazen de ödülle yaptırıyorum
Onun dışında iş yaparken çocukları da dahil ediyorum ev süpürür en sevdikleri mesela sprey ile ayna temizlemek ,toz almak. Birlikte yemek yapıyoruz
Arada oyunlarına katılırım
Iliskiyi duzeltin size bağırmasına izin vermeyin ama sizden de öyle görmeli evin içinde ne yaşanıyorsa çocuklar onun aynasıdır

Sabah kahvaltisina “ne istersin” niye?
Ne istenebilir ki sabah kahvaltisina,otel mi orasi ,alakart restoran mi? Kahvaltiyi hazirlarim ben sabahin 7sinde. Hafta ici haslanmis yumurta,cumartesi menemen ,pazar da sucuklu yumurta. Oglum zaten okulda yer, esimin de Yemek cani istemezse cikar isine gider ben kendim icin hazirliyorum,lutfetmisim, begenmeyen esegin bacagini yesin.

Yaa annem gibi konuşmuşsun ayni cok tatlısın:KK48:

Ya bazen de cocuklara hak veriyorum dogrusu. Storylerde falan cok igrenc kaskati yumurtalar görüyorum. Mesela:

Eki Görüntüle 2796747
Cocuk nasi yesin bunu ya. Azıcık guzel yemek yapmayi becerin de sonra dogurun. Cocugun da baska alternatifi yok ya ac kalacak ya abur cubur yiyecek ya da senin yaptigin kotu yemegi.
Niye ya ne guzel yumurta 😍 Diyetteyim, ozellikle gece yarisi her sey guzel geliyor bana🤣🤣

Sizin sorununuz tutarsız davranmanız. Bir şeye hayır dediğinizde o hayır olarak kalmalı. Ama siz önce hayır deyip mırıldanmasına dayanamayıp yaparsanız artık hiç söz dinletemezsiniz.
Sizi kızdırdığında odasına gönderip belli bir süre çıkmasına izin vermeyin. Eşyalarını toplamadığında belli bir süre verin eğer kaldırmazsa çöpe atacağınızı söyleyin. Dediğiniz sürede yapmazsa eski ya da gözünüze kestirdiğiniz vazgeçilebilir bir eşyasını çöpe atın. Örnek vereyim kızıma dolabını toplamazsa her seferinde bir kıyafetini atacağımı söyledim. Aldırmadığı her seferde atılabilir bir kıyafetini attım. Ne kadar ciddi olduğumu görünce dağınıklıktan vazgeçti.
Size kaba davrandığında yarım saat onunla konuşmayacağınızı söyleyin ve ne yaparsa yapsın hiç tepki vermeyin.
Yemek konusunda iki seçenek sunun ya bu ya da bu diye. Onun dışına asla çıkmayın.
Önemli olan karar almak, kural koymak ve taviz vermeden uygulamak. Çocuklar zayıf tarafınızı çok çabuk keşfeder ve sınıra kadar zorlar. Ne kadar kararlı olursanız o kadar söz dinletirsiniz.
valla çok iyi bir yorum ve öneriler...evet tutarsız davranmış olabilirim verdiğiniz örnekteki gibi....okudum anladım bundan sonra eyleme dökme zamanı ..umarım yeniden yenilmem daha önceki girişimlerim gibi ...odasında kalan yaş pasta tabağını mutfağa getirmesi için rica ettim getirmedi bende almadım günlerce durdu orda inatla getirmedi ve ben kokudan sinirim bozuldu ve nimet yani bu pes ettim ve aldım öğünden sonra korktum artık ben bu çocuğun inatindan

Bence sacmalamamis.
Ben cok sabrim tastiginda,bugun benim gucum yetiyor diye iter kakarsam,onun tarafindan da sevgisizligi haketmisim demektir diyorum,cozum ariyorum ve buluyorum.
Ne annelik tek yedirip icirmektir,ne de evlatlik.
Hepsinde sevgi ve anlayis gerek,onsuz olmaz.
Cocuk cimdiklemek,cocukken duyardim,hala varmiymis o_O

Aaa ben şok. Sanki bu satırları ben yazdım.
Gerçekten okurken şaşırdım çünkü çoğu şeyimiz aynı. Küçük bebeğim var. Yalnız büyük kızım 8 değil 6 yaşında.
Neyse. İlk yorumları okudum. Yerse yer yemezse aç kalır. 1 yemez 2 yemez 3.de yer diyorlar. Buna katılmıyorum. Benim kızımın açlıktan midesi gurulduyor yanımda yine de “aç mısın?” diye sorduğumda “yemekte ne var?” diye soruyor. Yemek konusunu ayrı tutuyorum ama bu hesap sormalar, iş yapmak istememeler tatlı dille düzelebilecek şeyler. Benim tecrübelerim bu yönde. Görev vermekten ziyade görev dağılımı yapın. Bir aile olduğunuzu, birlik olsuğunuzu hissettirin. Kızınıza sarılın. Onunla tek başınıza vakit geçirmeye çalışın. Onu dinleyin. Sabırlı olun. Kardeşi daha küçük. Onun önüne her şey gelirken, ondan bir iş beklemezken ablasının onu içten içe kıskanıyor olabileceğini gözardı etmeyin.

Aaa ben şok. Sanki bu satırları ben yazdım.
Gerçekten okurken şaşırdım çünkü çoğu şeyimiz aynı. Küçük bebeğim var. Yalnız büyük kızım 8 değil 6 yaşında.
Neyse. İlk yorumları okudum. Yerse yer yemezse aç kalır. 1 yemez 2 yemez 3.de yer diyorlar. Buna katılmıyorum. Benim kızımın açlıktan midesi gurulduyor yanımda yine de “aç mısın?” diye sorduğumda “yemekte ne var?” diye soruyor. Yemek konusunu ayrı tutuyorum ama bu hesap sormalar, iş yapmak istememeler tatlı dille düzelebilecek şeyler. Benim tecrübelerim bu yönde. Görev vermekten ziyade görev dağılımı yapın. Bir aile olduğunuzu, birlik olsuğunuzu hissettirin. Kızınıza sarılın. Onunla tek başınıza vakit geçirmeye çalışın. Onu dinleyin. Sabırlı olun. Kardeşi daha küçük. Onun önüne her şey gelirken, ondan bir iş beklemezken ablasının onu içten içe kıskanıyor olabileceğini gözardı etmeyin.
peki size karşı gelmesi dırdır tarzı bir sylenmeler böyle şeyler yasiyormusunuz evin icinde

Mantiken bile ayni degil ki, yasli diye insanlar cocuk gibi sacmalamaz. Kimse anne babasina durduk yere oyle davranmaz kendi cocukken siddet gormus olsa bile çünkü yillardan beri aktarilmis turk aile toplum duzeninin genlere sirayet etmis kaliplari var. Dedigin sey pratikte olmayacak bisey. Ha yapan vardir ama istisna. Koca koca oglanlar annesi vurunca annesine mi vuruyor nerde gorulmus boyle bisey. Ben dan dun geçirmekten bahsetmiyorum ayrica kolunu tutarsin sertce poposuna vurursun ne bileyim. Ruhunu incitmeden ama duzgun durmasini hatirlatacak fiziki seylerin bagirmaktan cok daha faydali olacagina eminim. Zan zan bağıran kadinlar görüyorum bostan yere yoruyorlar kendilerini. Laf anlamayana fiziki eylem sart.
Erkek arkadasiniz ruhunuzu aslaa incitmeden aynisini uyguluyor mu size?
Oyle ya,konusmaya zaman harcayacagina kisa yoldan sorunu cozmeyi tercih edebilir:işsiz:

sabah başlıyor stres ...kızım özellikle ..her sabah sormam lazım ne istersin diye ve bir saat düşünme süresi var neredeyse ..bu esnada ben ek gıdaya geçen bebegimi yedirmeye çalışıyorum o da oldukça memnuniyetsiz ek gıdalardan devam sütü bile içmiyor o ayrı bir uğraş ..kızım yumurta sevmiyor senelerdir zaten bununla ugrastim her sabah tost yemesini de ben istemiyorum..peynir falan koyulur içine buğday ekmeği ile belki faydalı olur ama peynir zeytin bile asla yemez ..çok uğraştım bebekken kapattı ağzını almadı daha ..melemen ister yaparım yumurta koktu der yumurtasız yaparım çok sade tatsız der ..tereyağ koktu der ..öylece kalkar ..bende kızarım yeme ozaman der kalkdiririm sonra aç diye vicdan yaparım yeniden sorarım ne istersin diye ..ama bu esnada benim biten psikolojimi soyleniyorum ..hazırlaması yıkaması topmasi tam oturacakken yeniden acıkan çocuklar ..bir bardak suyu bile benden ister ...konuştum artık sekiz yaşındasın suyunu alabilirsin ben getirmeyecegim istersen içme diye ..benimle kavga yapıyor bir laflar bir laflar sürekli tartışma halindeyiz ...ağlıyorum sinirden sonra ...bu şekilde yetiştirmedim hep görevler verdim hep istemedi yapmak hep geri cevaplar verdi ...iyice saldı ..ben gerçekten sorumsuz bir anne değilim...yapması gereken herşeyi biliyorum ama yaptiramiyorum..yatağını asla toplamaz arada tabağını tezgahın üstüne koyar o da bazen halimi görüp vicdana geliyor galiba ..bende çok teşekkür ettiğini söylerim ..bidahakine kaldırmaz falan...gerçekten çok bunaliyorum en çok da büyük kızımdan..bebek bile okadar bunaltmiyor ..minik bir kayınvalide gibi başımda ne yaparsam soyleniyor herşeye karışıyor ..duşa girmeme bile karışır oldu..az bir otursam benimle oynaman gerekiyor diye dadaniyor resmen ..biraz dinleneyim diyorum elleri belinde söylenmeye başlıyor o söyledikcr bende başlıyorum söylenmeye ..ilişkimiz berbat bir hal almaya başladı ...bazen diyorum Allah korusun ama düşman yetiştiriyorum sanki diyorum ..bazen çok iyidir gelir sarılır ama çoğunlukla anlattığım gibi ....keşke çalışan anne olsaydım değerim biraz daha anlasilirdi belki..fazla görmezdi beni ozlerdi...çok doluyum ya ..sebze yemez yumurta yemez peynir yemez varsa yoksa makarna hamur işi ...uzun zamandır yapmıyorum ıspanak brokoli takılıyorum ama yemiyor sevmedigi yemek olunca aç değilim diyor ..yasaklar kalksın ..verebildigim bütün kurslara verecem insalah düzelme olur...bu gidişle kurslarda pek olmaz gibime geliyor ..sizin aynı yaşta çocuklarınız varmı nasıl aranız ??

not; eşim pek fazla yemek seçmez ama o da sebze yemez ...birde hep hizmet bekler ben artık hayat müşterek lütfen birlikte yapalım en azından çayını corbani kendin al diye konuştum çayını demler alır bazen bana da verir saolsun ama o da genel anlamda hizmet bekliyor ..mesela ceviz kırıp getirirmisin diyor önüne koyuyorum kendin kır ye lütfen veya balkonda diyorum gidip alirmisin diyorum tamam yemiyorum ozaman diyor aynı kızımda ona çekmiş işte ...ben hizmet etmeyince yemiyor içmiyorlar cidden eşimin gunlerce eve gelip yemek yemedigini bilirim ..benim sofra kuramadigim durumlarda ...kızımla azonce oynayıp oturdum su konu yazarken bile onunla uğraşıyorum ne yazıyorsun bana da söyle bakim biraz daha oyna benle diye bagriyor ufacık bir kahve molası yapmıştım halbuki :KK43:
Canım genç annesin sanırım,benim çocuğum yok ama annemden örnek vereceğim sana..3 kardeştik annem çalışan anneydi arada bize göre yemek yapmıştır ama genel olarak evde ne pişiyorsa evde bu var yemek istemezseniz ister yumurta kırın ıster dısardan söyleyin ben bunu yaptım derdi :) Elbette senin çocuklarının yaşı küçük ama aynı tavrı takınırsan evde ne varsa evde bugun bu pişti bu yenecek dersen biraz aglar zırlar belkı ama aç kalınca herşeyi yer..Eğer böyle her istediğini yaparsan ilerde çok çekersin..İnan bu küçük hanımefendinin büyümüş hali benim görümcem :) 27 yaşında ve evde hep ona göre yemek pıser..Istedıgı yemek bıle pişse niye ıcınde bu var,bu konur mu..Olmamıs guzel yapamamıssın sureklı kayınvalıdemın ömrünü yer..Eğer otorite kurmazsan şimdiden,ılerde böyle bır cocugun olur başa cıkamazsın.Ama şöyle bir şey var bir de..Çocukları küçüken hamur işine,pilava makarnaya alıstırıyoruz sonra sureklı zararlı seyler ıstıyorlar dıye sıtem edıyoruz..Çocuk evde ne yenırse onu görür onu ister.Babası da biraz secıyormus dolayısıyla onu rol model almıs.Eşine de gelince,çocuklardan çok bunaldığını,yardıma ihtiyacın oldugunu güzelce anlat.Çocuklarla ılgılı ıs bolumu yapın..Yemegını almak zor gelıyorsa cocuklarla o ılgılensın o oynasın sen yemegı hazırla..Artık senın yükünü hafifletecek ne yapabılıyorsa yanı.Keşke böyle bir adama 1 cocuktan fazlasını yapmasaydın kadınların ömrü gidiyor erkege hıc bısey olmuyor...Allah yardımcın olsun

sanırım herkes aynı şeyi uygulamış ..sabah aklıma ilk gelen şeyi pişirip haydi sofraya demek...aslında ben bunu da denedim ama bana kaldı herşey :KK43: bende çareyi ne yersiniz diye sormakda bulduğumu sandım
Kimse sonuna kadar aç oturamaz. İnatlaşır inatlaşır seve seve yer bence. Ama bir uzmana danışın isterseniz

valla çok iyi bir yorum ve öneriler...evet tutarsız davranmış olabilirim verdiğiniz örnekteki gibi....okudum anladım bundan sonra eyleme dökme zamanı ..umarım yeniden yenilmem daha önceki girişimlerim gibi ...odasında kalan yaş pasta tabağını mutfağa getirmesi için rica ettim getirmedi bende almadım günlerce durdu orda inatla getirmedi ve ben kokudan sinirim bozuldu ve nimet yani bu pes ettim ve aldım öğünden sonra korktum artık ben bu çocuğun inatindan
tabağı almasıni sonsuza kadar beklemenize gerek yok ki, istediği bir şeyi reddedersiniz. tv ya da neyi seviyorsa

Back
X