Biberleri doğrayıp atabilirsin çok güzel oluyor ama şimdi yapma tadı olmaz yaz biberi ile yap.Yazdan yine sarımsakları soyup buzdolabı poşetine koyabilirsin lazım olunca içinden tek tek alırsın.Salatalıkları küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetine katıp buzluğa atabilirsin cacık olur.Fasulyeyi domastesle kavurup dolaba koyabilirsin yada konserve yapabilirsin.Bol bol patlıcan koyabilirsin,Dolmalık-karnıyarıklık-közlenmiş olarak hatta tavalık yada türlü yapmak için de katabilirsin küp küp doğradın patlıcanı domatesle kavurup katabilirsin lezzetli oluyor.yarın ben oturup 2 kilo soğan doğrayayım,bir de biberleri de öyle yapsam olur mu? ben yemeklerde yeşil biberi ve kırmızı biberi de çok seviyorum da
Zaten pazarda ıslak oluyor. Ben de hemen yıkayıp kuruluyorum. Bir haftalık alıyorum zaten. Kıvırcık bir hafta kalırsa bir haftadan fazla da gidiyor. Tere, maydonoz, roka, dere otu daha kısa ömürlü tabi.Bence yiyeceğin zaman yıka vitamini gider diyorlar birde ne kadar gidiyor yıkayınca çabuk bozulur diyorlar mesela yıkamadam koyduğum halde dolapta 15 günlük marul vardı unutmuşum öyle bozulma yoktu.
işte haklısınız,ama et yemiyorum. et cidden çok pratik pişirme açısından (çok alengirli bi'şey yapılmıyorsa) pırasa yemeği yapmak daha çok vaktimi alıyor. ama hızlanacağım,bir de salataları az çeşitli yapmaya karar verdim aynen :/
nasıl yani?annenize takıldım o yuzden size yorum yapamıyacam
Fırında pişen yemekletin üstü kapatılınca daha cabuk pişiyor o kesin , biraz yemegin üstü kızatsın diyorsan pişmesinin sonlarına yakın yemegin üstünü açıp biraz üstünü kîzartabilirsin . Ve direk folyo kullanma önce fırın kagıdı koy sonra folyo sar , birde tam bilmiyorum ama fırında ısıya dayanıklı streçfilm ler var .aa bunu hiç denemedim,yemeklerin üzerini örteyim mi yani? folyo zararlı değil değil mi
Siz hatta kapaklı borcam tencereler alın yemekleri hem ocakta hem fırında rahatça pişirebilirsiniz .hepsini not aldım hanımlar çok teşekkür ederim hepinize.
TATLIM ELİN YAPA YAPA HIZLANIR VİDEOLU ANLATIMLAR ONLARI İZLE SALATAYI 10 DK YAPARSIN 5 DK BEKLESİN YEŞİLLİK SİRKELİ SUDA ÇOK BEKLETMENİN ANLAMI YOK .... 1 SAATTE ÇOK KOLAY YEMEK YAPILIR BİLMEDİĞN İÇİN BELKİ BU KADAR YAVAŞSINBu kadar derdin içinde bu da dert mi derseniz evet dert,cidden dert. tencere yemeği dışında yemek yemiyorum,dışarıdan vs. beslenme stilime uygun değil çünkü. ama bir salatayı bile 1 saatte yapıyorum. iyice yıkanması,sirkeli suda beklemesi,cartı curtu sürüyor.onun dışında zamanım yok,bu sene benim için çok önemli bir sene, hazırlandığım bir sınav var. anne kız yaşıyoruz ama annem yemek yapmaktan nefret ediyor.sürekli yemek konusu kavga sebebi oldu evde,tamam artık ben yapacağım dediğimde saçmalama bu sene senin için çok önemli diyor yaptırmıyor lakin kendisi de ya unutuyor ya da ben hatırlatınca girişiyor ve 80 saat sonra pişiyor yemek akşam 10'da yiyoruz. zaten bir çorba yapılınca 5 gün içeriz,öğle ve akşam yemekleri diye bir şey yok günde tek öğün. aynı yemekler muhakkak ertesi günde yenir. ama ben bunu nasıl çözeceğim? yurtta kaldığım dönem çok rahattı,saatli yemek çıkıyordu en azından. çorbası,salatası,ana yemeği her şeyi oluyordu. annem ısrar etti,daha rahat edersin sınav zamanı yanıma gel dedi. bin pişman oldum. yaşım da küçük değil,22 yaşındayım. kendisi ne yapıyor derseniz zaten 50 kilo,sadece meyve ve kuruyemişle hayatta kalır yani. benim sayemde yemek yiyor.azıcık sağlıklı besleniyor.
dediğim gibi yaşım da küçük değil,ama elim ağır. vaktim yok,kendisi yapmıyor. birilerinden beklentiye girince insan mutsuz oluyor,en iyisi artık her şeyimi kendim yapmam. ama nasıl yapacağım,nasıl hızlanırım? mesela günde 1 saatimi ayırsam sadece o gün salata,çorba ve 1 ana yemek( zor bir yemek değil,pastalar börekler vs yemiyoruz zaten,barbunya yemeği mesela ya da taze fasulye gibi) yetiştirebilir miyim?
siz nasıl hızlısınız? bazen misafirliğe gidiyorum ben şok. çalışan kadınlar bir sofra dizmiş inanamıyorum. hanımlar yardım edin.
dipnot: veganım (et yemiyorum)
Aksamdan yao yemegi yarina hazir olurBu kadar derdin içinde bu da dert mi derseniz evet dert,cidden dert. tencere yemeği dışında yemek yemiyorum,dışarıdan vs. beslenme stilime uygun değil çünkü. ama bir salatayı bile 1 saatte yapıyorum. iyice yıkanması,sirkeli suda beklemesi,cartı curtu sürüyor.onun dışında zamanım yok,bu sene benim için çok önemli bir sene, hazırlandığım bir sınav var. anne kız yaşıyoruz ama annem yemek yapmaktan nefret ediyor.sürekli yemek konusu kavga sebebi oldu evde,tamam artık ben yapacağım dediğimde saçmalama bu sene senin için çok önemli diyor yaptırmıyor lakin kendisi de ya unutuyor ya da ben hatırlatınca girişiyor ve 80 saat sonra pişiyor yemek akşam 10'da yiyoruz. zaten bir çorba yapılınca 5 gün içeriz,öğle ve akşam yemekleri diye bir şey yok günde tek öğün. aynı yemekler muhakkak ertesi günde yenir. ama ben bunu nasıl çözeceğim? yurtta kaldığım dönem çok rahattı,saatli yemek çıkıyordu en azından. çorbası,salatası,ana yemeği her şeyi oluyordu. annem ısrar etti,daha rahat edersin sınav zamanı yanıma gel dedi. bin pişman oldum. yaşım da küçük değil,22 yaşındayım. kendisi ne yapıyor derseniz zaten 50 kilo,sadece meyve ve kuruyemişle hayatta kalır yani. benim sayemde yemek yiyor.azıcık sağlıklı besleniyor.
dediğim gibi yaşım da küçük değil,ama elim ağır. vaktim yok,kendisi yapmıyor. birilerinden beklentiye girince insan mutsuz oluyor,en iyisi artık her şeyimi kendim yapmam. ama nasıl yapacağım,nasıl hızlanırım? mesela günde 1 saatimi ayırsam sadece o gün salata,çorba ve 1 ana yemek( zor bir yemek değil,pastalar börekler vs yemiyoruz zaten,barbunya yemeği mesela ya da taze fasulye gibi) yetiştirebilir miyim?
siz nasıl hızlısınız? bazen misafirliğe gidiyorum ben şok. çalışan kadınlar bir sofra dizmiş inanamıyorum. hanımlar yardım edin.
dipnot: veganım (et yemiyorum)
o corbati merak ettim nasil tarifiAnnem benimle mutfakta olunca kafayı yer genelde onun 5 dk da yaptığını 20 dk da yapıyorum elim acayip yavaş yemek yapmak ciddi anlamda bana göre bişey değil ama annem çalışıyo bazen girip mutfağa mecburen yapmak zorunda kaldigimda içinde sehriye olan yoğurt unla yapılan bir çorba var genelde onu yaparım en pratik çorba
Bir ıspanak yemeği yapma maceram var ıspanagı rezil etmek tam anlamıyla bu olmalı güzelim yemek elimde ne hale geldi
Herkes becerikli olamiyo belki de kabullenicem artık
Yaptığım salatayi dahi sevmiyorum kendi yaptığım yemekleri yiyemiyorum bir de nedense yemek yaparken o yemekten soğuyorum hazır yemeklerle meyve ekmek arası bana yeter ya yemek yaptığım gün üzerime mutsuzluk çöküyo
o corbati merak ettim nasil tarifi
Cok zararli kesinlikle buzluktaki birseyi cozdurmeden kullanin kofte yiyorsaniz kiyma olarak degil kofte olarak atin buzlu olarak kullanin.Fasulye bezelye hep buzluktan cikaririm mesela o gun pisireceksem sabahtan buzluktan alip buzdolabina koyarim aksama kadar orda cözülür
ben yumurta sarisida ekliyorum yani yaylayla ayni hesap oluyor :)Şey elimden geldiğince anlatim göz kararı şehriyeyi tencereye döküyorum üzerine tencerenin yarısından fazlasını kaplicak kadar su koyuyorum ocağa koyuyorum
Sonra göz kararı yoğurt ,2 kaşık un, tuz karışımı hazırlıyorum iyice karıştırıyorum
Şehriyenin olduğu su kaynayınca kaynamış sudan biraz alıp bu yoğurt sosunun içine katıyorum ki yoğurt kesilmesin iyice karıştırdıktan sonra yoğurdu suyun içine yavaş yavaş katıyorum bu sırada hızlı hızlı karıştırıyorum bir yandan
Çorba kaynayınca içine nane atıyorum çorba tamamdır
Yapmayı en sevdiğim çorba çok pratik ama yanlış yapıyo muyum bilmiyorum tadı güzel oluyo orası ayrı
Yoğurdun içine mi ?ben yumurta sarisida ekliyorum yani yaylayla ayni hesap oluyor :)
çocuklar çok sveiyor:)
evet yogurtun içine yumurta sarisi , kivami daha guzel oluyor sanki ouyle<wYoğurdun içine mi ?
Bende çok seviyorum yapmayı sevdiğim bir çorba yağı hangi evrede koymalıyız bunu bilmiyorum mesela :) naneyle birlikte mi yoksa en başta mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?