yemek pişirme derdi,siz nasıl yapıyorsunuz?

Benım bır çocuğum var bnımde hazırlanmam gereken bır. Sınavım vardı 1saate 3 yemek sığdırıyorum. Yemekle oynamayım yapın gecın çorba fırında tavuk pılav yapın knorr fırın posete at tavukları çorbayı normal yapamosan hazır çorba yap ama bı kadın yemek yapmayı bilmeli

ayni mantikla pirinc ve bulgurla yapiyorum ayri ayri elinuze saglik deneyecgim

19 sayfa var, yazıldı mı bilmiyorum ancak 1 gününüzü komple yemek yapmaya ayırın. Ne pişiriyorsanız yarı pişirin (yani biraz çiğ kalacak) ve buzluğa koyun. Bunun için özel kaplar var, yoksa alabilirsiniz (poşet çok sağlıklı değil o yüzden kap diyorum).
Sonra da tek tek çıkarır yersiniz. Fazla yaparsanız bir yemek 2-3 gün gidecektir.

1 gününüzü ayırıp 2 haftayı çıkarabilirsiniz yani.

Salata için de Tupperware markasının yeşillikler için olan serisi var, sirke-limon-tuz karıştırmadan salata yapar, kaba koyarsınız, o da uzun süre idare eder. Sınavınızda başarılar.

teşekkür ederim hayır bu hiç yazılmamıştı :) aslında pazar alışverişi yaptığım günleri biraz böyle yapmayı düşünüyorum çok sağ olun

Evde makarna yada kahvaltılık yaparım, genelde dışardan söyler yada dışarda yerim, yanlızım, pek elimden de gelmiyor yanlız olunca..

boş bir vaktinde sebzeleri temizle doğra poşetle buzluğa at. yemek yapmak istedikçe çıkar kullan vakit kazanırsın. mesela ıspanak, yeşil fasulye gibi.

Ben nohut, fasülyeyi fazla fazla bir gün suda bekletip poşetlere ayırıp buzluğa atıyorum
Pişme süresi kısalıyor

Soğan, taze fasülye ,ıspanağı metrodan doğranmış büyük poşetlerde alıyorum

Pazardan pırasa vs alınca yıkayıp doğrayıp doğru buzluğa

Meyvelerde aynı şekilde
Canım tatlı çekince biraz su biraz şeker komposto yapıyorum

Fırın yemekleri çok pratik oluyor
Patates vs fırın poşetinde pişir

Bezelye,mısır, meksika fasülyesi konservesi çok işe yarıyor

Salata malzemelerini aldığın gün yıka kurut bi kaba doldur koy dolaba
Her seferinde uğraşma

Tek öğün aşırı sağlıksız
Kendin ara öğünlerini ayarla en azından
Peynirli salatalar
Ceviz,badem
Yoğurt
Meyve gibi

Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Merhaba kızlar,hazır gıdayla ilgili neler düşünüyorsunuz,yeni evliyim ve yemek yapmayı bilmiyorum malasef..Tercih edermisiniz?

Merhaba kızlar,hazır gıdayla ilgili neler düşünüyorsunuz,yeni evliyim ve yemek yapmayı bilmiyorum malasef..Tercih edermisiniz?
Merhaba,

Konu önemli olduğu için biraz uzun yazabilirim.

Hazır gıdaların tümü, paketli gıdaların içeceklerin tümü kutu sütler, fırındaki ekmekler dahil kanserojen maddeler ve koruyucular içeriyor markette etiketlerine bakınca da görürsünüz zaten.

Bunun dışında, sebzeleri alıp doğrayıp dondurucuya atarsanız o doğranmış sebzenin size vereceği bir vitamini kalmıyor.

Zaten manav ve pazarlardaki sebzeler dahil tarım ilaçlı(ucuz sirke alıp suya döküp o su içinde bekletmeden sebze meyve tüketmeyin ki dışındaki zararlılar ölsün en azından) özellikle ince kabuklu yiyecekler domates üzüm gibi ve su bazlı salatalık karpuz gibi meyveleri organik bulamıyorsanız az tüketmeye çalışmak gerekli sulandıkları su sebebiyle, hele tavuk ve yumurta gezen tavuk değilse ikisi de resmen zehirli şu anda

Detay çok ama siz zaten google dan bakabilirsiniz kafanızı şişirmiyim,

İnternette videolar var gerekirse bişeyi 20 kere yapabilene kadar denersiniz ve sonunda yaparsınız çünkü bi ömür sizin eşinizin ve ilerde istiyosanız çocuğunuzun beslenmesi hayatı size bağlı
Siz çok önemlisiniz şu anda :) ve lütfen doğal sebze meyve alıp evinizde en kötü hiçbişey yapamıyosanız çiğ veya haşlayarak tüketin ama siz yaparsınız :))

Sorabileceğiniz kimse yoksa internette kafanız karışıyosa beni arayabilirsiniz kendim sebze ve meyve dışında birşey yemeyi doğru bulmadığım için yemesem de eşime ve öncesinde de aileme yemek yaptığımdan her sorunuzu yanıtlayabilirim (unlu şekerli yemek ve tatlılar hariç tabi,onları ailem de eve sokmazdı eşim de sokmaz)yeter ki kendinizi de ailenizi de doyurmak adına zehirlemeyin :))

Evliliğinizde mutluluklar güzellikler dilerim :)) Telaş etmeyin herşey zamanla oturur yeter ki mutlu ve keyifli olun
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…