yemek pişirme derdi,siz nasıl yapıyorsunuz?

Bende cok pratigimdir. 10 dk da en basitindan patates yemegi pilav ve corbayi ocaga koyabilirim. Onlar pişerken bi yogurt ezerim falan :)
Salata için yesillikleri de yikayip saklama kabina koyarim. Kurutucu almadim süzgeçye kuruyana kadar beklerim.
Ayrica fissler düdüklü harika bisey. Pahali ama tehlikeli degil ve 7 dk da kurufasulye yemegi yaparsin. Sebzeler icin 3 dk yeter fazlasi zarar ezilir :) pilav bile 3 dk da harika oluyor. Onun haricinde tencerede yapsam da elim cok pratiktir cogu goren sasirir ama ben yemege hep merakliydim cok kucukken basladim yani. İlkokul 5. Sinifta koca tencere sarma sarardim annemin günlerine hemde kisa sürede. Yani ne kadar cok ugrasirsan elin o kadar hizlanir.

Ispanağı müsait zamanda yıkayıp, doğrayıp, kuruttuktan sonra derin dondurucuya atabilirsiniz..

Hmmm olabilir... Bizim babanneler annaneler suda bekletirdi koca koca kaplarda ama sirkeli su mu onu bilmiyorum. Daha ıspanağa sıra gelmedi hiç ıspanaklı bir yemek yapmadım. Sanırım vakti de geldi.
Ispanak suyuna tuz dok ilk sirke yerine daha kolay temizleniz
Sirkeli sudur o yoksa niye suda dursun sebzeler

Fisshler düdüklü tenceremi aldığımdan beri yemek Benim için çok kolaylaştı.

Fasulye, nohut gibi bakliyatlar gibi kaynara çıktıktan 9dk sonra hazır!!!
Kesinlikle benim de fissler mutfaktaki en buyuk yardimcim. Sebze yemek leri de 2-3 dk da pisiyor :) tavuk 15 dk kusbasi et bile 15-20 dk da hazir :)

Biraz beceri işi bu , biraz da tecrübe.
Ben evlendikten sonra yemek yapmaya başladım.
Elbette 1 saatte bi yemeği pişirmezdim , ama yineden uzun sürerdi biraz.
Şimdi el alıştı. Eğer uygun malzemem varsa
1 saat içinde çorbamıda yemeğimide pilavımı salatamı herşeyimi yaparım. Çay da demlenmiş olur.Zira sofradan kalkar kalkmaz çay soran bi eşim var
Fırın yemekleri kolay oluyor mesela , o pişerken pilav yapabilirsiniz. Hiç yapmam ama kullanıyorsanız hazır çorba yapın.Tamamdır.

Canım 2 yıllık evliyim inan ben de hala alışamadım. Her isim pratiktir, ev toplama bulaşık çamaşır hayret ederler ne çabuk hallettin diye. Ama tencere yemeklerinde çok fenayım. Zaten h.içi eve geç geliyorum tencere yemeği yapma lüksüm nerdeee. Haftasonlari da 3 saatim rahat gidiyor. Sebze yemegi yanina pilav yada makarna bir de salata derken günüm mutfakta geçiyor mecburen dışardan sık yiyoruz. Ben de artık hep firinda yapıyorum canim. Zaten eşim de fırın yemeği seviyor. Tavuk balık hindi kırmızı et marine edip koyuyorum fırına, yanına da bazen elma dilim patates, bazen karnibahar/brokoli haşlayıp sonra sosa batırıp fırına suruyorum, bazen fırında kabak yapıp üstüne kaşar rendeliyorum. İnan çok lezzetli oluyorlar. 45 dakikada hazir hersey. Bir de haftada bir mutlaka bol çorba yapıp dolaba koyarım 2-3 gün gidiyor, sıcak sıcak içiyoruz. Mercimek, şehriye pratik. Domates ve brokoli çorbası biraz daha zahmetli.

Taze fasülyeyi yazdan domatesle kavurup kavanozlara koyun.. yani konserve yapın.. yiyeceğiniz zaman soğanı kavurup konserveyi döküverirsiniz üstüne çok pratik oluyo.. barbunya bezelye bamyayı çiğden koyabilirsiniz onlarda sıkıntı olmuyo..

El alistikca pratiklesirsin baklagiller birgun onceden islatiliyor zaten ben duduklu bile kullanmiyorum ilk once haslayip sonra sogan kiyma salca karisimina katiyorum zaten ic malzemeleri karmak maksimum.10 dakika orda kendi kendie pisecek o sirada pilavi corbayi koysaniz tamam hergun yemek yapmayin iki gun yeter zaten bunlar salatalarida topluca yikayip buzdolabina kaldirin sirkeli suda bekletirseniz tum kiri dibe cokuyor bir sudan gecirin tamamdir

1saatten az bir surede bir tatli , bir pilav , bir sulu yemek , bir salata , birde ayran yapabilirim

Nasil mi yapiyorum etkili sekilde buzluk ve konserve kullaniyorum.Yikama bolmeleri tek zamanli yapiyorum.Sabit ölçülerinde yapiyorum kendi tarzima gore yapiyorum. Calisiyorum .Cocukluyum. Okuyorum bir yandan.Herseye de vaktim kaliyor .Birazcik kararinda uyuyorum.

Son bir not yikanmis pakt ispanaklar bar buyuk marketlerde bir kere denedim baya da verimli cikiyor valtin yoksa denemelisin

bekarken bir çorba yapmışlığım bile yoktu ve yeni evlendiğimde mutfaga sabah bir girerdim akşam 5te zor çıkardım. sanarsınki mum ateşinde yapıyorum yemeği. zaman geçtikçe öğrenemey başaldıkça elimde hızlanmaya başladı çünkü mutfakta çok kalmak insanı sıkıyor. sonrasında 1 saatte 3 çeşit yemeği çıkartıyor, sofrayı hazırlıyor oldum.yavaş yavaş oluyor inan bana. yaptıkça pratikleşiyor.

böyle yeşil yapraklı sebzeleri özellikle muhakkak sirkeli suya koyarım. her gün yeşillik yiyince vücutta tarım ilaçları birikir diye korkuyorum. ya da smoothie falan yapacaksam. elimin hızlanması gerekiyor,o da pratikle olacak sanırım

Merhaba :)
Okurken yazıda sana çok hak verdim ve bende yemek yapmayı yeni öğrendim sayılır. İki yıl önce salatayı aynen bir saatte neredeyse yapıyordum. Ama üstüne düşmedim kendimi geliştirmeye çalışmadım. Smdi evlendim bir yıl olmadı daha ama yapa yapa insan pratik oluyor bide benimde elim ağır ama kendimle yarisiyorum
O zaman daha iyi oluyor

Mesela önce abartma basit şeylerden başla mercimek çorbası mesela
Kısır
Konserve barbunya fasulye pişmemiş Önce oluyor sonra sen yemeğini yapıyorsun
Bunlar benim favorilerm.

Arada kendimi zorlayıp balık tavuk da yaptım ama çok zorlandım tiksindim.

Her gün yemek yapmam lazım ve üşeniyorum yapmaya salata bile:)
İstersen her gün seninle yarışalım birbirimize yazalım şu yemek bu yemek yapıyorum vs. Şu yemeği şunu bunu şu saatte yaptım diyerek
:)

Kısacası zaman ve azim lazım öyle hemen kısa sürede olmuyor maalesef

Bide yemek ve temizlik birinin eline bakılarak en iyi olarak öğreniliyor bence

Ben yemeği resmen kend başıma öğrendim benim annem döktürüyorDu yemekleri ama ogrenemedim ondan sorun oluyordu

İnternetten hep baktım
Öyle işte:)

çook teşekkür ederim,komik bir soru olacak ama kuru soğanları doğradıktan sonra buzluğa atacağım değil mi?

kuru fasulyeyi geceden ıslatmadan mı pişiyor yoksa ıslatacak mıyız yine?

ouuvv hangi birine şaşıracağıma şaşırdım şu an:)
3 dk sebze yemeği dediniz gönlümü çaldınız. inanamıyorum ,ben bütün bursumu falan buna yatırıp alayım en iyisi hayat kurtarıcı gibi bi'şeymiş resmen.

ayy nasıl özeniyorum. ben de böyle olacağım

teşekkür ederim çok motive edici oldu

ben yarışsam sondan birinci olurum kesin ama yazalım bence de :) ben sadece sebze yiyorum yalnız bir de baklagil tabii ki. bana yazabilirsin her yaptığında ben de yazarım. üşengeçlik bende de var ama sebebi mutfağa girince saatlerce çıkamama korkusu. 1 saatte yapacağımızı bilsek üşenmeyiz bence,o da yapa yapa olacak. birkaç ay sıkmak lazım dişi

Hadi bakalım o zaman yarınki menü ne olsun düşünelim:)

Çorba ana yemek salata
daima bu üçü diyorsun değil mi
Hadi bakalım olması gereken bu zaten..
Ben çorbayı da ana yemek gibi saydığım için

Hadi bakalım o zaman yarınki menü ne olsun düşünelim:)

Çorba ana yemek salata
daima bu üçü diyorsun değil mi
Hadi bakalım olması gereken bu zaten..
Ben çorbayı da ana yemek gibi saydığım için
yarın ana yemeğim var. bugün 80 saatte de olsa yaptım. soya soslu istiridye mantarı ve pırasam var. o yüzden benim çorba ve salata yapmam gerekiyor :) zaten ana yemekleri net iki gün yerim. hanımların da dediği gibi 2 kişiyiz yeter. çorbayı 3 gün içerim. salata taze taze olmalı onu da kasmayacağım az çeşitli yapacağım. kırmızı lahana,turp,siyah havuçlu falan yapacağım yarın planım bu. çorbayı karar veremedim ama,sen ne düşünüyorsun yemek olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…