Yeme Bozukluğu

canım bu yöntemi hiç duymamıştım. ama tabii doktor önerirse böyle bişeyi neden olmasın? ben kabul ederim. yeter ki kurtulayımm

bence bı arastırın derım ben hıpnozla neler neler yapılıyo cıdden ıyı bı psıkayatr ya da psıkolagla gorusun yapsın hıpnoz seansları var dıye bılıyorum ama
bırde cok cok ısteklıolmanız gerekıyo hıpnoz ıcın kı gordugum kadaryıla cok ısteklısınız umarım ama fıyatlar konusunda bılgım yok sadece kabataslak bılgım var hıpnoz hakkında cnm

çok teşekkür ederrim canım soracağım bunu mutlaka

bugün çok mutsuzdum ağlaya ağlaya gittim okula pantolonlarımın içine sığamaz oldum artık giyecek hiçbir şeyim kalmadı

yarın büyük gün. randevumu aldım 1 buçukta psikiyatrdayım.
sormamı istediğiniz özel bir soru varsa mutlaka söyleyin arkadaşlar?

yarın büyük bir adım olacak hepimiz için... umarım işler yolunda gider kızlar, sizleri seviyorum

çok teşekkür ederrim canım soracağım bunu mutlaka

bırde cnm dooktor solerse hıpnozu o zaman olur demııssın ya hıpnoz kısıye baglı ılaclı bı tedavı degıl sonucta yanı ben gercekten bu hıpnozu ısıtoyurm dıyosan yapr bırde her doktor yapamıyo hıpnozu cnm ben ole bılıyorum yanı bu arada onemlı degıl cnm
sızınkı psıkolojık bı vaka gıbı geldı bana o yuzden bole bı onerıde bulundum cnm hanı estetık olsan kelepce faln taktırsan dıcem senınkı atakmıs canım ıstemese de yıyorum dıyosun o kelepce vs yag aldırma falan yemek yemenı engellıcenı sanmıyorum sızın olayınız beyınde bıtıyo kendınız kendınızın psıkologu olun derıdm ama kendımı tutamıyorum dıyosunuz bu psıkologların seans seans konusmasıyla olcanı da sanmıyorum psıkaytrın verdıgı ılaclar da kısılerde daha kotu etkıye yol acıyo bence onları da guvenılır bulmuyorum ben cogunu yanı hepsını degıl bence en ıyısı hıpnozla beynınızı yonlendırmek olur agrısız sızısız acısız bı yontem mis yanı
ayrıca bu konuda pek bılgım yok benım yanı psıkologlar daha ıyı bılır ama benım kısısel gorusum bu cnm bırde gordugum derslerden dolayı azcık bılgım var

Son düzenleme:

anlıyorum canım, gerçekten araştıracağım bunu. çok teşekkür ederim ilgin ve desteğin için
dediğin gibi kelepçe filan çözüm olmaz. çünkü midem kesinlikle istemiyor bir şeyler yemeyi. çok rahatsız oluyor midem ama ben yemeye devam ediyorum. nasıl oluyor neden oluyor anlayamıyorum

bir insan sürekli yemek ve kiloyu düşünür mü? bende böyle. gece yatarken bile bu aklımda. konsantre olamıyorum başka şeylere.
sürekli insanları inceler oldum. zayıf mı değil mi diye. bu da beni çok rahatsız ediyor. çünkü insanların dış görünüşlerine önem vermek çirkin bir şey. kötü bir insan mıyım ben diyorum kendi kendime yanlış anlaşılma olmasın, kimseyi o çirkin bu k,lolu ıy ne kötü gibi şekillerde yargılamıyorum, asla yapmam bunu. dış görünüş hiç önemlideğil. ama kilo takıntım çok üst düzeyde artık, insanları inceliyorum ve bu hiç hoş gelmiyor bana. çok rahatsız edici

canımm benim bugün büyük gün kendin için çok güzel bi adım attın eminim devamı gelicek ve düzeliceksin bu zor bi dönem olur eminim birden düzelemeyebilirsin bu normal sakın böyle anlarda canını sıkma ama sonunda elbet normal bi insan olacaksın senin yazdıklarını okurken aynı kendimi görüyorum sürekli yemek ve kilo düşünmek vs. bu çok can sıkıcı bisey sanki beynimizi başkası yönlendiriyor gibi güzel haberlerini bekliyorum canım

Son düzenleme:

çok sağol canım benim, umarım hepimiz normale döneriz.
doktordan geliyorum şimdi. yazacağım konuştuklarımızı birazdan.

merhaba kızlar.
psikiyatrla görüşmem vardı bugün. kendisine her şeyi anlattım. yemeye başlayınca kendimi durduramadığımı ve bütün zamanımı yemek ve kilo düşünerek geçirdiğimi söyledim. özellikle neye yöneldiğimi sordu. ben de abur cubur ve tatlı yediğimi anlatıım, ve adeta bir makine gibi durmadan yediğimi,midem rahatsız olsa bile devam ettiğimi anlattım.
eve kesinlikle abur cubur sokmamı yasakladı. zayıf anımı fark ettiğim an yiyeceklerin olduğu yerden uzaklaşmamı, dikkatimi başka bir şeye vermem gerektiğini söyledi.
kriz anında hemen bir durup düşün, sonucunu düşün dedi. yani kriz geldiğinde 2 bardak su içeceğim, sonucunu düşüneceğim ve hemen başka birşeye yoğunlaşacağım. ders kitap film müzik gibi...

rahatsızlığımın adı dürtü kontol bozukluğuymuş. ve bir de emosyenel yeme gibi bir şey söyledi.
bunun için ilaç verdi. her gün kullanacağım.
ve kesinlikle diyetisyene git, asla tek başına diyet yapma dedi. hafta içi diyetisyenle görüşüp, program hazırlayacakmışız. daha sonra psikiyatrımla telefonda görüşeceğim ve bir sonraki terapi de 1 ay sonra.

kısacası bana şu an için fayda vermedi pek. ama ilaç kullanınca belki durum değişir.
diyetisyenle konuştuklarımı da buraya yazacağım kızlar.

şimdilik tek çare eve abur cubur sokmamak gibi gözüküyor.

senın elınde hersey cnm umarım duzelr gecmıs olsun dıyım o zmaan

Şimdi kızlar, sizden istediğim herkes kriz anlarında yiyebileceği şeyleri gözünden uzak bir yerde tutsun. krizin geldiğini hissettiğimiz anlarda 2 bardak su içiyoruz. ve mümkünse buraya gelip yazıyoruz.
benim atağım tuttu, çikolata yemek istiyorum zor tutuyorum kendimi gibi...
burada olanlar onu telkin edip dikkatini dağıtmaya çalışabilirler.

bir de daha önemlisi her gün rapor yazalım buraya. bugün şunları şunları yedim gibi. ben kendi adıma her gün bunu yapacağım.

bu baş belasından kurtulmak dileğiyle...

senın elınde hersey cnm umarım duzelr gecmıs olsun dıyım o zmaan

teşekkür ederim canım. elimde olsa keşke tamamen. ama değil... dürtü kontolü bir hastalık. sanırım burda olan hepimizde de bundan var.
bunun tedavisitek başına pek mümkün değilmiş. o yüzden aslında hepimiz mümkünse gitmeliyiz psikiyatra.

verdıgıılacları da duzgun kullnırsan bence bı sorunun ustesınde gelırsın cnm azımlısın gordugumkadarıyla cunku

Merhaba, Persheponecim psikiyatrla ilgili yazdıklarını okudum, umarım tedavi kısa zamanda cevap verir ve kurtulursun. Ben psikiyatra gerek kalmadan atlatabildim çok şükür ki...

Emosyanel dediğin duygusal yeme bozukluğu sanırım. emotional yani...

özetle: İlaç verdi ve diyetisyene yönlendirdi, atak gelirse 2 bardak su iç ve dikkatini başka şeylere yönelt dedi bu kadar mı?

Başka hastalar ve nasıl başettiklerinden vs bahsetti mi? Terapi ne kadar sürdü?

Merak ediyorum çok, çünkü o dönemlerimde ben de gitmeyi pek çooook kez düşünüp sonra tek başıma atlatabileceğime inanıp sonuçta da başarmıştım.

Kolay gelsin desteğe ihtiyacın olursa burdayım.

teşekkür ederim canım.
evet duygusal yeme bozukluğu + dürtü kontrol bozukluğu.

diğer hastalarından hiç bahsetmedi. terapi de 45 dk sürdü.

diyetisyensiz olmaz, sağlıklı beslenmeyi öğrenip yaşam biçimi haline getirmen lazım dedi. 1 ay sonra da tekrar çağırdı.
ve haftaya mutlaka ara beni diyetisyen görüşmeni anlat dedi.

arkadaşlar yaklaşık 7 8 yıl bulumia ile mücadele ettim .yaklaşık 5 6 yıldır temizim :) bu süre içerisinde atak geçirmedim ve kusmadım .durumun çok vahimdi ( Günün büyük bir bölümünü (uyanık olduğum her an diyeyim ) yemek düşünerek geçiriyordum , sık sık kağıt kalem elimde kalori hesabı yapıyordum, spor yapmayı takıntı halıne getırmıstım .... Yeme atakları geçiriyor ve ardından kusuyordum . Kusmak ilk başlarda beni rahatsız etmezken son zamanlarımda tam bir işkenceye donusmustu . Ağlaya ağlaya yapıyordum bu işi ( halsizlik ve devamlı bir sinirlilik hali vardı . sosyal ortamlara girmek istemiyordum yemek yememek için (

atak sırasında neler yediğimi tahmin edebilirsiniz:) atak geldiği an markete gırıp tatlı seyler alıyordum . Helva ,çıkolata vb. seyler ama şükürler olsun ki kurtuldum .... Öncelikle şunu belirtmek istiyorum amacınız zayıflamak değil ilk olarak bu hastalıktan kurtulmak olmalı , yani atak gecırmemek ,kusmamak ....Kolay bir şey değil ,yaşayan bilir (

Hayatınızda ters giden bir şeyler olduğu en tehlikeli anlardır. Atak gecırılebılır . Ardından kusma ve pişamnlık ,sonra yeniden yeme ve kusma .... Bu kısır döngünün içine giriverirsiniz ...

arkadaşlar atak geldiği anda kendinizi hemen dışarı atın . Markete degıl ama :)) şöyle bir yürüyüş alanına gidin 1 saat boyunca yürüyün derin derin nefes alın ...

mutlaka bir doktora gidin ... Doktor kontrolunde antidepresan kullanın . Tedavinizi sakın yarıda bırakmayın...

Yeme bozukluklaıyla ilgili bir kitap edinin , okuyun ... Hastalığınızı ve önüne geçmediğiniz sürece nelerle karşılaşacağınızı mutlaka öğrenin

Belirtileri
Aşırı yemek
Gizli yemek (öğünleri kaçırmak)
Yemekten hemen sonra banyoya gitmek
Kusmak
Laksatif, diyet hapı yada vücuttaki fazla suyu atmaya yarayan haplardan kullanmak
Ani kilo değişimi
Boğazların şişmesi
Damar çatlaması
Aşırı egzersiz rejimleri
Oruç tutma
Duygularda ani değişimler
Depresyon
Aşırı derecede kendini eleştirme
Ağırlığa bakarak kendi değerini belirleme
İsteyince yemeyi bırakamayacağından korkma
Yedikten sonra kendini küçük ve aşağı görme
Yorgunluk
Kas Yorgunluğu
Diş çürümesi
Kalp atışlarında düzensizlik
Restorantlardan, planlı yemeklerden yada sosyal toplantılardan kaçınma
Boğazın ağrıması
Başkalarının onayına ihtiyaç duyma
Madde kullanımı
Bedensel ve Tıbbi Komplikasyonlar
Yorgunluk ve enerji kaybı
Adet görmemek yada görmekte düzensizlik
Baş dönmesi
Baş ağrıları
Dehidrasyon (Su kaybı)
Kabızlık ve ishal
Nefes darlığı
Kalp atışlarında düzensizlik
Depresyon
Boğazda yırtılma
Saç Kaybı
Mide ağrısı ve şişme
Diş minesinde aşınma
Kronik boğaz ağrısı
Karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları
Kulak altı tükürük bezlerinin büyümesi
Ellerde ve ayaklarda şişme (ödem)
Tansiyon düşüklüğü
Göğüs ağrıları
Mide ülseri ve Pankreasta şişme
Midede genişleme ve yırtılma
Elin üstünde ve eklem yerlerinde yıpranma
Kansızlık (Anemi)
Kalp krizi ve ölüm

elftt, merhaba canım.

bu baş belası hastalıktan kurtulmana çok sevindim. sanıyorum ki psikiyatrik tedavi gördün ve bu şekilde yendin hastalığını?
ben çok şükür ki kusmuyorum. bunu denedim, ama zararlarını bildiğimden vazgeçtim.

inşallah bizler de senin gibi kurtulabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…