- 10 Aralık 2011
- 4.230
- 95
- 113
Kızlar günaydın,
Ben ataklardan kurtuldum. Ama sizi o kadar iyi anlıyorum ki, çünkü yaşadıklarınızın birebir aynılarını yaşadım, bu başlığı açtım ve eğer okuduysanız neler yaşadığımı görmüşsünüzdür. Çooook uzun bir süre böyle geçti benim için de.
Zaman zaman korkuyorum geri gelecekler diye ve zaman zaman çok yediğim de oluyor.Ama bu çok yeme o ataklardan değil artık, normal ya da iştahlı bir insanın canının çok isteyip de çok yemesi gibi...
Kendimi böyle anlarda kısıtlarsam eskiye geri dönebileceğimi de çok iyi biliyorum.
Buraya yazılanları takip ediyor olacağım, zira ben de psikolog ya da psiyatriste gitmeyi düşünüp sonra vazgeçmiştim ve çok şükür ki atlatabildim. Internetten de çok araştırma yaptım yeme bozuklukları ile ilgili, pek çok çeşidi var, anoreksia, bulimia, tıkınırcasına yeme gibi...
Umarım buradaki herkes başarır, ben de bu süreçte hem faydalanmaya hem de verebileceğim her türlü desteği vermeye hazırım.
Yolumuz açık olsun...
arkdaslr atak gecırıyorum demıssınız
ben buraya yazmıstım daha once ama cevap veren olmadı
bu ataka gece yemek yeme ıstegı de gırıyomu
hanı gce yedıkten sonra hemen uyuyunca o dah akolay hemen yag yapıyomus ya ben de gece yemek yemek ıstemıyorum ama ac hıssedıyorum kendımı yıyorum ıste bu da mı atak oluyo :2::2::2:
sana sa tesekkur ederım cnmambitious'cum desteğin için hepimiz çok çok teşekkür ederiz umarım ataklar bi daha hiç başına gelmez
merve'cim sanırım seninki normal açlık hissettiğin için yiyorsun bence sen yani atak olduğunu düşünmüyorum gerçi gece yemek yeme hastalığı diye bir şey de var ama istersen biraz araştır sendeki de öyle bir şey mi diye ama bence seninki sadece açlıktan yemek ki bu ataktan çok daha iyi en azından acıktığın için yiyorsun ama atakta öyle değil .persephonecik canım ben de aynı senin gibiyim bu çok iğrenç bisey bugün biraz daha normaldim sanki ben aslında normal denemz ama düne göre vs. çok daha iyiydim yani artık öyle duruma gelmişim ki bugüne iyi diyorum oof of neyse buna şükür canım
Peki sen nasıldın bugün umarım iyi geçmiştir günün
ambitious'cum desteğin için hepimiz çok çok teşekkür ederiz umarım ataklar bi daha hiç başına gelmez
merve'cim sanırım seninki normal açlık hissettiğin için yiyorsun bence sen yani atak olduğunu düşünmüyorum gerçi gece yemek yeme hastalığı diye bir şey de var ama istersen biraz araştır sendeki de öyle bir şey mi diye ama bence seninki sadece açlıktan yemek ki bu ataktan çok daha iyi en azından acıktığın için yiyorsun ama atakta öyle değil .persephonecik canım ben de aynı senin gibiyim bu çok iğrenç bisey bugün biraz daha normaldim sanki ben aslında normal denemz ama düne göre vs. çok daha iyiydim yani artık öyle duruma gelmişim ki bugüne iyi diyorum oof of neyse buna şükür canım
Peki sen nasıldın bugün umarım iyi geçmiştir günün
bılgı ıcın sagol cnm ben de mesela sole oluyo :
cok sevdıgım bıseyı mesela dun kısır yapmıstım bayılıyorum kısıra ıste bole cok sevdgım bıseyı ıstedgımkadar yıyebılıyorum takı mıdem bulanana kadar
bı de gece yemek yemeyım acıkmayım dıye de aksam yemegını dah acok yemeye calısıyorum yıne patlayana kadar ama nafıle vucut alıstı bı kere ve cok sınır bozucu ac ac da uyuyamıyorum
aslında kılom normal benımama ayva gobegım var ama bu gıdısle bu gobek dah da cok cıkcak dıye tırsıyorum
bılgı ıcın sagol cnm ben de mesela sole oluyo :
cok sevdıgım bıseyı mesela dun kısır yapmıstım bayılıyorum kısıra ıste bole cok sevdgım bıseyı ıstedgımkadar yıyebılıyorum takı mıdem bulanana kadar
bı de gece yemek yemeyım acıkmayım dıye de aksam yemegını dah acok yemeye calısıyorum yıne patlayana kadar ama nafıle vucut alıstı bı kere ve cok sınır bozucu ac ac da uyuyamıyorum
aslında kılom normal benımama ayva gobegım var ama bu gıdısle bu gobek dah da cok cıkcak dıye tırsıyorum
iyi gidiyodum canım ben de. ama az evvel tahin pekmez yedim epey. o da fazla yiyince çok rahatsız etti midemikeşke hiç başlamasaydım yemeye, bırakamadım bi türlü. midem çok kötü şu an ve çok pişmanım
yarın daha iyi olur umarım.
Ben de aynı öyle oluyorum canım hiç başlamasam belki bi umut ama bi kere başladım mı yemeye midem alt üst oluncaya kadar yiyorum sende sakın sıkma canını bu ataklara birden gelmedik ki hemen bitirebilelim
canım ya çok zor gerçekten işimizpsikiyatra umut bağladım resmen, o da çözemezse artık alışıcam mecbur böyle yaşamaya
canım benim umutsuzluğa kapılma hemen nelerin çaresi bulunuyor artık elbet sen de bunu atlatıcaksın canını sıkma hiç bisey senden değerli değil önce kendini severek işe başla
Kizlar merhaba,
Bence de artik psikolojik olarak kendimizi nasil duzeltebiliriz hep beraber bakmamiz gerekiyor
Ben dun cok guzel bir sekilde yemeklerimi yedimm, saglikli bir nokta koydum, atak gecirmedim!!
Ama bugun,, ahh, butun gun cok dugun ve olculu beslenmistim, hic de ac degildim gayet iyiydim. Bir ara uyuyup uyandim, sonra manyak gibi dolaba saldirdim, ne bulduysam her seyi yedim bole nefes alamiycak hale gelene kadar. Ya aklim basimda degilmis de baska bi guc tarafindan kontrol ediyormusum gibi fenalasana kadar iyorum zaten.
Uff ya, ne yapilmali ki ne, ne, ne.
arakdaslar hıpnozla tedavı gorsenız bılıncaltınnıza yerlestırılse bı uzman tarafından yararlı olmazmı yanı benım aklıma bu geldı hıpnozla neler yapıyolar
yaa seni yeriiim kendi derdini geçmiş bana destek olmaya çalışıyorsun
canım birlikte atlatacağız inşallah. bu bizim kaderimiz olamazz. ömür boyu böyle yaşayamayız. fıstık gibi olacağız böyle inceciik. her istediğimizai giyip salına salına gezebileceğiz
bitanem benim yaa senin derdin benim derdim diye bisey yok benim için ben iyileşmişim sen iyileşmemişsin ne kadar sevinebilirim ne kadar mutlu olabilirim, onun için anca beraber kanca beraber bugün bende çok feci beslendim sen yazmışsınya tiksinirsiniz benden diye emin ol bende farklı değilim aslında hiçbirimiz farklı değiliz sanırım zaten sorunda bu ya bizler neden böyleyiz bazen düşünüyorum acaba bizler sadece yemek yerken mi mutlu oluyoruz diğer insanlar neden bizim gibi değil veya biz neden onlar gibi değiliz oof of girdap gibi içine çekiyo beni bu ataklar bu bi kısır döngü ve sonu yok sanki
Ben de sizler gibi hatta bana göre sizden beter durumdayım,benim durumum da çok kötü.Kaç gün üst üste yeme çıkarma ataklarıyla geçirdim,iki gündür atak yok ama kendime güvenmiyorum şimdilik.Umudumu tamamen kesmiş değilim ama benim kesinlikle normal menüm dışında bir şeylere ağzımı sürmemem lazım çünkü kendimi durduramıyorum,gözüm kararıyor.Gerçi ağzımı sürme durumunda da kendimi durduramıyorum.Bir şeyi yemeye karar verdiysem başka şey düşünmüyorum,iş işten geçiyor yani,o gün mutlaka ataklarla geçiyor çok fena şekilde.Ama atak dışı günlerimde normal yemeğimle ve sporumla mutluyum,kendimi sağlıklı hissediyorum o zamanlar.Atak sürelerim yakın zamana kadar iki haftada veya haftada bir iki iken son dönemde birkaç gün üst üste sürdü ve araları sıklaştı ne yazık ki.Şimdilik iyiyim ama ne kadar böyle kalırım bilmiyorum.Hepinizi o kadar iyi anlıyorum ki.Umarım hepimiz bir an önce kurtuluruz bu ataklardan.Bilemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?