Yeme Bozukluğu

Evet iyiydim hakikaten bayadır. Ama tekrar yediklerime baktım da, atağa girmiş ama kapıdan da dönmüşüm. Diğerlerinin yanında hiç kalır gerçekten.

Evet bitecek. Bitmesi gerek.

Kızlaaaarrrrr

Sabah tartıldım 52,7'yim yupppiiiii. Hemen 51 olayım, sonra o da yetmesin, 50 olmaya çalışayım....

Kızlaaaarrrrr

Sabah tartıldım 52,7'yim yupppiiiii. Hemen 51 olayım, sonra o da yetmesin, 50 olmaya çalışayım....

harikasin canim tebrikler
umarim en kisa surede istedigin kiloya dusersin
ben yine bol atakli bir gun gecirdim
yarin dikkat edicem olmadi bir kac gunlugune sok diyet yapicam son aldigim iki kiloyu vermek istiyorum eskisi gibi 56 olsam bile yeter insallah yapabiliriim motivasyonum yok uctu gitti:26:

Akşam yine tartıldım. 52,4. Çok sevindirici gerçi tartıldığımda çok açtım ve yürüyüş nedeniyle su kaybetmiştim ama olsun.

Tesekkürler canım, umarım sen de istediğin kiloya ulaşırsın çabucacık. Motivasyon elimizde... Kaybetme, biliyorum zor ama kendi kendini teşvik etmeye çalış, sıyrıl bu düşünceden.

bu ara sık oldu doğru değil ama tutamadım kendimi... Sabah yine çıktım tartının üzerine,rakam iç açıcı... 52,2

Ama daha bitmediiiiii..... önce 51 i sonra 50 yi hedefleyebilirim. ya da 51 de kalmayı. Zira sürdürebilirlik çok zor. nasıl olsa oldu die insan zıvanadan çıkabiliyor. üstelik önümde zorlu bir hafta var.

Canım teşekkürler.

Ben ekim 2010 da 60'ı bulmuştum, Ocak ortasında ise 50 oldum. yani yaklaşık 2,5 ay diyebilirim. Ama sonra koruyamadım, yeme atakları ile ilgili bir sorunum var çünkü. Geçmişi okursan ne tip ataklardan bahsettiğimi görebilirsin.

Diyetisyene gitmedim, ismi olan bir diyet yapmadım ama internetten ve sporcu arkadaşlarımdan öğrendiklerime göre kendime bir beselnem sitili oluşturdum:

kahvaltıda 1 dilim tam buğday ya da kepekli ekmek yanında genellikle lor ya da yağsız beyaz peynir
arada genellikle 6-8 çiğ badem ya da çiğ fındık, bazen yanına 1 fincan yağsız diyet süt ekledim. bazen 3 tane kuru kayısı ya da 2 tane kuru incir yedim. ya da bir porsiyon meyve.
Öğlenleri mutlaka yağsız protein (tavuk, kırmızı et ya da balık) salata (yağsız) ve yağsız karbonhidrat (haşlanmış kepekli pirinç, haşlanmış kepekli makarna ya da 1 dilim kepekli ya da tam buğday ekmeği) yedim.
Ara yine genellikle 1 porsiyon meyve, bazen 3-4 eti form bisküvi, bazen 1 bardak yağsız süt
Akşam da öğlenin aynısı.
Ara 1 porsiyon meyve ya da 1 kase yağsız yoğurt.

Genel prensip bu, 6 ana 6 ara öğün var ama tabiki bunun dışına çıktığım , çıkmak zorunda olduğum oldu. Çok canım çekerse 1 tane baklava, 1 dilim pasta, cookie , 1 etisticks kadar çikolata, 1 mini magnum vs de az miktarlarda yenebilir. ama sürekli değil, her gün değil, hafta 2 mesela.

İdeali bu. Ama ben hem yemeyi çok seven iştahlı bir insanım, hem de malesef yeme bozukluğu rahatsızlığım var. hedefime ulaşıyorum ama sonra ard arda gelen ataklar yüzünden onca çaba ile ulaştığım kiloyu koruyamıyorum.

50 kiloya düştükten sonra atak, dikkat etme, atak dikkat etme, atak, atak derken 54 oldum tekrar. ama dur dedim ve 2 haftadır bahsettiğim şekilde beslenme neticesinde (arada yine ufak atak yaşadım 2 kez) 51,9 a düştüm.

Bu arada ciddi spor yapıyorum.

Hemen her gün yürüyorum.

spor + yukarıda bahsettiğim beslenme şekli ile haftada ortalama 1 kilo gidiyor...

Darısı kilo vermek isteyen herkesin başına...

Bu arada bazen ana öğünlere haşlanmış yağsız ya da çiğ sebze de ekledim. ama çok sık olduğunu söyleyemeyeceğim.

Sagol canim. Dengeli ve saglikli besleniyorsun bence. Umarim kilonu korursun hep. spor cok onemli bende hergun 40-50 dk yuruyus yapiyorum. Yeme bozuklugu rahatsizligi ne demek ? Allah sifa versin ...:87:

Sagol canim. Dengeli ve saglikli besleniyorsun bence. Umarim kilonu korursun hep. spor cok onemli bende hergun 40-50 dk yuruyus yapiyorum. Yeme bozuklugu rahatsizligi ne demek ? Allah sifa versin ...:87:

Yeme bozukluğunun çeşitleri var.

Anoreksialar var, zayıf olmalarına rağmen kendilerini yeterince zayıf görmeyip bir deri bir kemik vaziyette hala doğru dürüst hiçbir şey yemeyenler bunlar.

Bulumialar var, bunlar yeme atakları yaşıyorlar, daha sonra vicdan azabı çekip yediklerinden kurtulma yoluna gidiyorlar, çıkararak, laksatif kullanarak ya da aşırı egzersiz yaparak.

Tıkınırcasına yiyenler var. Duygusal yeme atakları... Çok ama çok fazla yiyip (normal insanın 3-4 misli) pişman olanlar. Açlık yerine duygusal nedenlerle yeme. Canı sıkkın olunca vs.

Hepsinin birbirine geçtiği durumlar da olabilir.

Akılda devamlı yemek olması, devamlı kalori hesaplamak, sürekli birşeyler yemek istemek vs. gibi semptomlar da var.

Ben önceden böyle değildim ama ilk diyet deneyimimden sonra malesef yeme bozukluğu yaşıyorum. Acaip ataklar. 19 tane sütlü nuriye yemek gibi, ya da 20 tane cookie. 6 tane mini magnumu mideye indirip üstüne yetinmeyip yarım kilo puding, tabaklarça çerez yemek gibi. Çatlayana, ertesi gün gaz sancıları, bağırsak bozuklukları çekene kadar. Bu yemeler ne zevk için, ne açlık için. Savaş gibi, duygusal anlar.

İradeli olup kurtulmaya çalışıyorum ve bu ara da iyi gidiyor diyebilirim. ama süreklilik sağlamak çok zor. Bir kere yapıştı, düşüncelerimin büyük kısmı 'yemek' konusu ile ilgili...

Bilmem anlatabildim mi.

Aynı duyguları ve faaliyetleri bende yapıyorum.İradesizliğimden dolayı kendimi suçlayıp,üzülüyorum,ağlıyorum.Kör bir döngü bu.Sabah öğlene kadar iyi ve düzenli bir diyete başlıyorum,akşam delicesine kola,çukulata,cips yıyorum.Yatarken pişmanlık ve vicdan azabı ile uyuyor ertesi gün tüm motıvasyonum yıkılmış halde günlerce tembel tembel geziniyorum.
İradesizliğime çok kızıyorum ve kılolarım her gün daha da artıyor.Şu sıralar 90 buldum

Riskli haftamın ilk gününü ataksız atlattım.

Ama çok iyi oldu da diyemiycem kotu degildi neyseki... Tatlı yemedim cookie yemedim.

Spor da yapıcam + yazmaz :)

Riskli dönemi avantaja çeviriyorum.

Bunun dönemin sandığım kadar büyük bir risk ortamı yaratmıyor oluşunun etkisi çok büyük. Şans faktörü de benden yana.

Ayrıca değişimi de hissediyorum.

Sanırım bu dönemi iyi bir gelişim ile kapatacağım.

merhaba cok güzel zayiflamissiniz kizlar..size bakarken insanin ici aciliyor.malesef bende cok iradesizim(önerileriniz varsa seve seve dinlerim..ben 79 dayim5:

merhaba cok güzel zayiflamissiniz kizlar..size bakarken insanin ici aciliyor.malesef bende cok iradesizim(önerileriniz varsa seve seve dinlerim..ben 79 dayim5:

Canım sen de çok başarılısın 11 kilo vermişsin baksana, tebrikler... Böyle devam et den başka şey demek gelmedi içimden ilk etapta

Çok iyi tanımlamışssın kör döngü.

İrade sadece ve sadece kendimizin elinde. Hepimiz başarabiliriz. Gerçekten isteyip hedefe kilitlenerek planlı hareket etmek gerekiyor. Söylemesi kolay biliyorum, pratikte uygulaması zor olanı...

Bugün çok gergin olduğum için atağa hazır bir durumum vardı ama yapmadım.

Başarabildim.

Sen de dene.

Hiçbirşey için geç de erken de değil. Elimizde 'şimdi'miz var ve bu 'şimdi'yi hedeflerimize göre şekillendirmeliyiz.

Günaydın bayanlar...

Yeni bir gün, akşam ara öğünde yeşil erik yemiştim herşey sindirilmiş, midem bomboş karnım aaaaçççççç.

Bugün 2 tane cookie yedim.

Ama 2 'de kaldım.

Kötü değil...

Meyve de birazcık çok kaçtı diyebilirim ama olsun.

atak yaşamadım en azından.

Çok sıkıcı bi gün......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…