Merhaha Hanımlar
Daha önce de kendileriyle ilgili konu açtığım, annelerini 4 yıl kadar önce kaybettiğimiz yeğenlerim var. Anneanne ve dayıları yasadığımız şehire uzak bir şehirde yaşıyorlardı. Bu dört yıllık süreçte yengemin ailesiyle yeğenlerim abimin iki kere yanlarına götürmesi sonucu görüştüler,toplamda 4-5 gün birarada kaldılar. Telefonla aramaları da çok sayılıdır, bizde ara ara arayıp çoculklarla konuşmalarını sağladık. Maksat varlıklarını bilsinler, istediklerinde arasınlardı.
Dayılarından birinin tayini bizim yaşadığımız şehire çıkmış 2 ay önce. Buraya taşınınca yeğenlerimle görüşmek istediler, bizde sevindik ilk başta bu duruma, yakın yaşlarda kuzenleri de var, dayıları kuzenleri olur hayatlarında güzel olur diye. İlk görüşmelerinde abimde yanlarında gitti, birbirlerini çok görmedikleri ve tanımadıkları için. Sonrasında dayıları aldı yeğenlerimi , kalma şeklinde değilde 3-4 saat beraber vakit geçirip bırakıyorlardı.
Abimde şuan nişanlı, birkaç aya evlenecekler bir aksilik olmazsa. İlk önce dayılarının eşinin vefat eden yengem ve abimin nişanlısını çocukların yanında kıyas ettiklerini anladık. Nişanlısının yanında güzellikle ilgili bir konu konuşurken yeğenlerimden biri, annem senden daha güzelmiş hemde mesleği daha iyiymiş X Yengem öyle dedi, dedi. Abimin nişanlısı da hiç bozuntuya vermeden yengeniz haklı anneniz hem daha güzeldi hemde daha bir mesleği vardı diyerek konuyu kapattı.
Bu konun üzerinde durmadık ama sonrasında onlarla görüşmeden bir önce abimler ve biz dışarıda birarada vakit gecirdik, eşya bakacakları için bende çocukları ben alayım siz daha rahat bakarsınız dedim, çocuklarla bize geldik. Ertesi gün dayılarına gittiler bu konu geçmiş nasıl olmuşssa orada ve yengeleri, şimdiden çocukları bırakıp gidiyorlar evlenince yüzlerine bakmaz bu sabilerin demiş eşine. Yeğenim babasına bunu gözleri dolu dolu söylemiş, bizi bırakacak mısın diye. Haliyle abim bu duruma çok sinirlendi. Ben kadını arayıp konuştum , çocukların yanında nasıl konuşuyorsunuz, babalarının babalığını sorgulamak size mi düsüyor diye, bu şekilde çocuklarla görüşmelerinin doğru olmayacağını söyledim, bu konuşmadan abimin haberi vardı. Kadın özür diledi bundan sonra dikkat ederim kusura bakmayın dedi.
Bu olaydan sonra 3 hafta görüşmediler, yeğenlerimin doğu gününün olduğu hafta, kuzenleri ile hediye aldık doğumgünü kutlamak istiyoruz diye aramışlar abimi. Akşam dışarı çıkmışlar,aile yapılarımız farklı, abim özellikle bir konuda dikkat etmesi için ricada bulunmuş dayıdan ilk görüşmeye başladıklarında. O akşam ki yemekten fotoğraf paylaşmışlar karı koca whatsap durumunda, ricada bulunduğu şeyi dikkate almadıklarını gayet açık eden bir fotoğraf. Sonra çocuklar geldi, yeğenlerimden biri dayısının yengesine sinirlenip çok kızdığını ve kötü sözler söylediğini söyledi, hatta baba şu lafı etti ben dayımla görüşmek istemiyorum, kuzenlerimi bize çağıralım dedi bundan sonra. Yeğenimin dediği küfürde , küfürün de öte bir laf bana göre.
Abim ertesi gün, dayılarıyla tüm bunları telefonla konuşup bundan sonra görüşmelerini istemediğini söylemiş ve tartışmışlar, kesinlikle görüşmelerini istemiyor.
Bugün yenge beni aradı açmadım sonra mesaj atmış, anneanneleri gelmiş çocuklarla görüşmek istiyormuş. Anneanne oldukça yaşlı bir kadın 4 yıl önce cenazede destekle yürüyordu , ayaklarında sıkıntı vardı, dışarıda buluşmamız zor olur. Evlerine çocuklarla beraber gündüz gidip 1 saat durup gelsem mi diye düşünüyorum. Abim ilk başta buna da sıcak bakmayacak sanırım. Cocukların hayatında bir anneanne kavramı yok ne yazık ki, yani götürmesek hayatlarında birsey eksilmeyecek ama kadın torunlarını görmek istiyorsa da bir saat görsün en azından diye düşünüyorum. Abimi ikna etmeye mi çalışsam mı çalışmasam mı bilemedim. Kadına cevap yazmadım henüz. Buradan fikir alayım dedim. Sizler ne yapardınız böyle bir durumda?