• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu durumda kendimi nasıl değiştirebilirim?

Hatanın büyüğü senin yaranacak gibi paranı harcama annene beyaz eşya alacağına altın al kenara koy. Annen sana çok mu annelik yaptı annelik sadece karnını doyurup okutmak mı? Yaşı da gençtir bizden önceki nesil genç anne oluyor. Kızına hizmetçi köle gibi davranan biri benim için anne değildir. Tatillerde annenin yanına gidip hizmet edeceğine tatile git
Evet içimdeki kız çocuğu hala yaranmaya çalışıyor ve sürekli vicdan yapıp eski halime geliyorum. Mesela sınır koyma konusunda sorun yaşıyorum

Vallahi diyecek soz bulamiyorum.

Kapanmazsan bo*unu yediririz ne demek yahu?

Bana bunu ailem dese ellerinden kurtuldugum ilk firsatta kacip uzaklasirim, daha sonrada kapilarina bo* birakir, buyrun afiyet olsun, cok isterdiniz yememi ama size yaraşir yazar uzaklasir, bir daha da yuzlerine bakmam.
Keşke ben de öyle yapsaydım ama nerde çok bağımlıydım

Onu kendi hayatına bırakıp kendi yolunuzda yürümeye ne dersiniz o toksik travma içinde terapi alın çiçek açın .Düzgün bir terapiste gidin annenizi övmeyen kafası çalışan mümkünse her mesleğin kötüsü var çünkü onlarında içine hanimnine kaçmış kendini iyi edememisleri var buna dikkat.Onu yoluna yolda bırakın artık .

Onu kendi hayatına bırakıp kendi yolunuzda yürümeye ne dersiniz o toksik travma içinde terapi alın çiçek açın .Düzgün bir terapiste gidin annenizi övmeyen kafası çalışan mümkünse her mesleğin kötüsü var çünkü onlarında içine hanimnine kaçmış kendini iyi edememisleri var buna dikkat.Onu yoluna yolda bırakın artık .
Galiba öyle yapacağım, sürekli diş gıcırdatıyorum, her şeyimi içimde yaşıyorum galiba. İyi bir terapi almam şart oldu

Destek şart insana çoğu zaman en azından bundan sonrasını düzeltin hepimizde iyi kötü ufaklı büyüklü travmalar var çoğu insanda vardır .Anne baba arkadaş sevgili eş kaynaklı olabilir hayat işte.Bir yerden iyi etmek biraz merhem sürmek gerek Şimdi olduğumuz insan olanazdik o yaraları alıp onları iyileştirerek güçlendik.Yeni yaralara izin vermedik.Oyle yada böyle izleri tortusu kalsa bile onlarla bugünkü iyimser mutlu güçlü insan olduk .Küçük bile olsa ilerlemeniz ufak adımlarla bile olsa gelişmeniz yerinde saymaktan öfke nöbetlerine teslim olmaktan kendine acimaktan iyidir.Siz başarırsınız hayatın son nefesine gelmeden başlayın .İyi şanslar

Destek şart insana çoğu zaman en azından bundan sonrasını düzeltin hepimizde iyi kötü ufaklı büyüklü travmalar var çoğu insanda vardır .Anne baba arkadaş sevgili eş kaynaklı olabilir hayat işte.Bir yerden iyi etmek biraz merhem sürmek gerek Şimdi olduğumuz insan olanazdik o yaraları alıp onları iyileştirerek güçlendik.Yeni yaralara izin vermedik.Oyle yada böyle izleri tortusu kalsa bile onlarla bugünkü iyimser mutlu güçlü insan olduk .Küçük bile olsa ilerlemeniz ufak adımlarla bile olsa gelişmeniz yerinde saymaktan öfke nöbetlerine teslim olmaktan kendine acimaktan iyidir.Siz başarırsınız hayatın son nefesine gelmeden başlayın .İyi şanslar
Evet, bundan sonrası elimizde.

Kızlar annem küçüklüğünden beri hep hastayım diyerek ev işlerini sürekli yaptırırdı, bulaşık, tuvalet yıkama banyo yıkama vs Küçüklüğümden beri abimin, erkek kardeşimin okul kıyafetlerini ütülerdim. Annem hep hastayım deyip bana zorla yaptırır, erken uyandırırdı. İş yapmayacak olunca sen nasıl kızsın erkek gibisin, işte seni doğuracağıma taş doğursaydım, ben sizi büyütmek için neler çektim, ben de vicdan azabı çekip yapardım. Annem beni zorla kapatmaya çalıştı çok baskı yaptı, lisede artık kapan diye bütün aileyi ikna edip benim liseye kapalı gitmem için ikna etmeleri için konuştu, anneannemin evine gittiğimizde bir odaya geçip her bir akraba bana bir öğüt verdi. Başarılı bir öğrenciydim, liseye kapalı gitmedim ama üniversiteye gidince kapanacaksın mecbursun söz verdin dediler. Daha sonra abimle ikisi çok üstüme geldi her sene bu konu döndü en sonunda üniversiteye giderken kapalı gitmezsen söz verdin tutmazsan bokunu yedireceğiz dediler. Ben lisede hiç kısa kollu giymedim hep uzun kollu gömlekler, kuaföre gidip gönlümce saçımı hiç yaptırmadım . Annem lisede çok baskı yaptı okuldan gelince bulaşığı hep ben yıkardım. Ev işleri annem ben güzel üniversite kazanayım bunlar her zaman yapılır diyordum yine vicdan yaptırıyordu. Neyse üniversiteye geçtim kapandım sevmeye çalıştım ama içinde lisede hiç güzel giyinemediğim için o genç kız olma hayali hep kaldı atandım açılmak istedim çok tepki gösterdi baya küstük konuşmadık.Ama ben çok iradeli olup açıldım şimdi tekrar kapatmaya çalışıyor .Neyse gelecek olursak konuya annem hep böyle mesela mutfak Amerikan mutfak benim işim varken bile kalkıp suyunu almaz hep herşeyi ayağına ister iki adımlık yere bile benden bir şey ister annemi affediyorum ama sınır koymam gerekiyor çünkü ben hala o eski kız çocuğu gibi hep onu mutlu etmeye çalışıyltum neler neler aldım beyaz eşya, kıyafetler vs. Ama yaptıklarını affetmeye çalışıyorum ama kendim olmam için bir şeyler yapmak istiyorum aslında beni hizmetçi ve kendisinin kuklası olmamı istemiş. Başarmış da ama ben artık böyle biri olmak istemiyorum .
Artık küçük kız değilsiniz.Kimsenin size zorla bi şey yaptırmaya hakkı yok istediği kadar anneniz abiniz olsun.Atanmışssınız farklı şehirdesiniz.Neden size baskı yapmasına izin veriyorsunuz.O da bi birey sizi manipüle ederek büyütmüş.Buna izin vermeyin.Hayır yok demeti bilin.Siz onu kırmadıkça o sizi kırıyor.Siz annemdir diye düşünüyorsunuz ama o sizi özür dilerim ama köle giib görüyor onın dedikleri olacak sadece.Zaten farklı şehirlerdeymişsinşz.Neden iletişimi minimum seviyeye indirmiyorsınız.Tatillerde gitmeyim yanlarına onlarında sizin yanınıza gelmesine izin vermeyin.Başa bi yere tatile gideceğim diyin hatta nereye gideceğiniizi bile söylemeyin ki uzaklaştırın .Sizinle ilgili bi şey bilmesinler.Sırf sizi doğurdu diye annenizde olsa kimsenin sizin hayatınıza bu kadar karışmasın izin vermeyin.İçinizde kalan ne varsa yapın.O size sürekli ben annenim hakkım var diye diye sizi manipule etmeye devam edecek.Lütfen artık sadece ama sadece kendi kıymetinizi bilin

Artık küçük kız değilsiniz.Kimsenin size zorla bi şey yaptırmaya hakkı yok istediği kadar anneniz abiniz olsun.Atanmışssınız farklı şehirdesiniz.Neden size baskı yapmasına izin veriyorsunuz.O da bi birey sizi manipüle ederek büyütmüş.Buna izin vermeyin.Hayır yok demeti bilin.Siz onu kırmadıkça o sizi kırıyor.Siz annemdir diye düşünüyorsunuz ama o sizi özür dilerim ama köle giib görüyor onın dedikleri olacak sadece.Zaten farklı şehirlerdeymişsinşz.Neden iletişimi minimum seviyeye indirmiyorsınız.Tatillerde gitmeyim yanlarına onlarında sizin yanınıza gelmesine izin vermeyin.Başa bi yere tatile gideceğim diyin hatta nereye gideceğiniizi bile söylemeyin ki uzaklaştırın .Sizinle ilgili bi şey bilmesinler.Sırf sizi doğurdu diye annenizde olsa kimsenin sizin hayatınıza bu kadar karışmasın izin vermeyin.İçinizde kalan ne varsa yapın.O size sürekli ben annenim hakkım var diye diye sizi manipule etmeye devam edecek.Lütfen artık sadece ama sadece kendi kıymetinizi bilin
Çok güzel konuştunuz gerçekten.

Galiba yakıştıramıyordum ama beni bakıcı yetiştirmiş. Bana zaten evlen çocuğun olsun o sana bakar diyor anne ben çocuğum bana baksın diye doğurmak istemiyorum. Anne olmak için doğurmak istiyorum dedim.
Dogru demissin. Annen sadece sana karsı mı öyle? Anneanneniz annenize nasıl davranıyordu? Sakin sana manipülatör davranmasına izin vermeyin

Ben küçükken annem hasta diye hep yapıyordum, arkadaşlarım hiç yapmıyordu onlara özeniyordum. Ne güzel rahatlar diye kendimi de annem hasta diyordum. Ama annem hep hasta eskiden de hasta şimdi de hasta. Ev işlerini yapmayı sevmiyor,

Annem şuan evime geldi mesela ben çok yorgun geliyorum akşama yemek yapmayı bile istemiyor babam da var. Bir kere bir bardak yıkamamıştır. Bu kız işten gelecek yorgun olacak demiyor, yemeği birlikte yapalım diyor. Yemeği yapsa bile şöyle kötü oldum diyerekten yapıyor.
Asla sma asla memnun olmayacak annen. Çok üzgünüm ama bunu böyle kabullen artık.

Annem şuan evime geldi mesela ben çok yorgun geliyorum akşama yemek yapmayı bile istemiyor babam da var. Bir kere bir bardak yıkamamıştır. Bu kız işten gelecek yorgun olacak demiyor, yemeği birlikte yapalım diyor. Yemeği yapsa bile şöyle kötü oldum diyerekten yapıyor.
Alışmış sana hizmet ettirmeye. İyi bir kavga çıkar kaç yaşında annen

Annem 60 yaşında evet biraz yaşı var dizlerinde kireçlenme ve varis var. Hasta ama eskiden beri küçüklüğümden beri böyle. Hep öyle derdi hastayım kızım sen yap, sen yap. Yapmayınca yok şunun kızı nasıl yapıyor sen nasıl kızsın. Ne yaptırırsa artık. Ben sizi doğururken ne çektim. Annem mesela beni kızı olarak değil hizmetçi olarak görmüş, öyle yetiştirmiş. Ben bunu fark etmiyordum ama evlenip ayrılınca anladım. Eğitim ve destek alacağım ama.

Annem 60 yaşında evet biraz yaşı var dizlerinde kireçlenme ve varis var. Hasta ama eskiden beri küçüklüğümden beri böyle. Hep öyle derdi hastayım kızım sen yap, sen yap. Yapmayınca yok şunun kızı nasıl yapıyor sen nasıl kızsın. Ne yaptırırsa artık. Ben sizi doğururken ne çektim. Annem mesela beni kızı olarak değil hizmetçi olarak görmüş, öyle yetiştirmiş. Ben bunu fark etmiyordum ama evlenip ayrılınca anladım. Eğitim ve
sadece şimdi yapsam başım gözüm üstüne. Küçüklükten başladım şuan belki fıtığı var ben de bana diyor ki o herkes de var ne var. Diş gıcırdatmaktan stresten erken yaşta diş kaybettim onları yaptırdım.

Annem 60 yaşında evet biraz yaşı var dizlerinde kireçlenme ve varis var. Hasta ama eskiden beri küçüklüğümden beri böyle. Hep öyle derdi hastayım kızım sen yap, sen yap. Yapmayınca yok şunun kızı nasıl yapıyor sen nasıl kızsın. Ne yaptırırsa artık. Ben sizi doğururken ne çektim. Annem mesela beni kızı olarak değil hizmetçi olarak görmüş, öyle yetiştirmiş. Ben bunu fark etmiyordum ama evlenip ayrılınca anladım. Eğitim ve

sadece şimdi yapsam başım gözüm üstüne. Küçüklükten başladım şuan belki fıtığı var ben de bana diyor ki o herkes de var ne var. Diş gıcırdatmaktan stresten erken yaşta diş kaybettim onları yaptırdım.
Liseden beri bel fıtığı oldu bana düşünün doktor bile nerde çalıştın dedi. Ama annem takmıyor oğullarına yaptıramıyor ev işini. Ben memlekete gelince yaptırmak istiyor.

Annem 60 yaşında evet biraz yaşı var dizlerinde kireçlenme ve varis var. Hasta ama eskiden beri küçüklüğümden beri böyle. Hep öyle derdi hastayım kızım sen yap, sen yap. Yapmayınca yok şunun kızı nasıl yapıyor sen nasıl kızsın. Ne yaptırırsa artık. Ben sizi doğururken ne çektim. Annem mesela beni kızı olarak değil hizmetçi olarak görmüş, öyle yetiştirmiş. Ben bunu fark etmiyordum ama evlenip ayrılınca anladım. Eğitim ve destek alacağım ama.
Güzel bi kavga çıkar içini dök. Sen de başkasını örnek ver millet çalıştığı halde çocuklarına bu kadar eziyet etmedi de. Sustukça tepene çıkar. İnsan kızının gelmesine bir çorba yapamaz mı? İş g""tü uok derler bizde. Herkes hasta hasta olmayan mı var yahu.

Liseden beri bel fıtığı oldu bana düşünün doktor bile nerde çalıştın dedi. Ama annem takmıyor oğullarına yaptıramıyor ev işini. Ben memlekete gelince yaptırmak istiyor.

Güzel bi kavga çıkar içini dök. Sen de başkasını örnek ver millet çalıştığı halde çocuklarına bu kadar eziyet etmedi de. Sustukça tepene çıkar. İnsan kızının gelmesine bir çorba yapamaz mı? İş g""tü uok derler bizde. Herkes hasta hasta olmayan mı var yahu.
Bir kere tak etmişti teyzelerimle karşılaştırmıştık susmuştu. Şimdi olsa yaşı var saygım var yaparım. Ama küçüklüğüm öyle geçti yaptıklarımı da beğenmezdi. İşleri hep 14 yapıyorsun, uluk felan diyerek beğenmezdi

Bir kere tak etmişti teyzelerimle karşılaştırmıştık susmuştu. Şimdi olsa yaşı var saygım var yaparım. Ama küçüklüğüm öyle geçti yaptıklarımı da beğenmezdi. İşleri hep 14 yapıyorsun, uluk felan diyerek beğenmezdi
Sen de artık çocuk değilsin. Bunu çekme. Gerekirse evine alma. Huzursuz et yat uyu işten gelince.

Back