Selam kızlar. Benim uzakta yaşayan 2 buçuk yaşında yeğenim var erkek. Yılda 1 kere görüyorum o yüzden sizlere danışmak istediğim bir konu var ilerde vicdan yapmak istemiyorum. Geçen sene buraya geldiklerinde dikkatimi çekti asla iletişim kurmuyor dinlemiyor göz teması kurmuyor öfke nöbetleri var ve oyuncaklarla oynamıyor. Benim bilgim yok yeni anne oldum 5 aylık kızım var Rabbim korusun evlatlarımızı başına gelen annelerimize sabır evlatlarına şifa diliyorum. O zamanlar küçük olduğu için normal gelsede haddime düşmez diye pek önemsemedim. Lakin yeğenim 2 buçuk yaşında 1 kere telefonda 10 sn görüştünüz mü diyin yok bakmıyor çocuk. Halacımm nasılsınn diyorum cevap vermiyor. Öfke nöbetleri de var. Her çocukta olur diye hiç aklıma gelmedi ama abim hemşirenin aşı sırasında “ bu çocuk ııı ııı diyor konuşmuyor doktora götürün” dediğini anlatınca vicdan yaptım keşke öncesinde mi söyleseydim diye. Sağlıkçıyım ben. Kliniğimizde psikolog ile de çalıştık.
Devlete götürmüşler ekranı kes demiş ama bu yeterli mi ? Kafasını duvara vurup vurup duruyor görüntülü görüşürken halamm bakk gel napıyorsunn diyorum yok. Yalnızlar orda onun etkisi diye düşünüyorum ama otizmle ilgili olursa ya geç kalırlarsa ? Haddime düşmez diye yengeme hep çocuktur öfkelenir vurur oynar konuşur yenge normal dedim ama bu seferde böyle bi durum varsa söylemediğim için sıkıntılı olurmu ? Ben sadece gelen çocuk hastaları hatırlıyorum bilgim yok abime söylesem canları sıkılır mı evham yapıyorsam boşuna üzmüş olurum hassas bir konu çünkü. Ne yapmalıyım ?
Devlete götürmüşler ekranı kes demiş ama bu yeterli mi ? Kafasını duvara vurup vurup duruyor görüntülü görüşürken halamm bakk gel napıyorsunn diyorum yok. Yalnızlar orda onun etkisi diye düşünüyorum ama otizmle ilgili olursa ya geç kalırlarsa ? Haddime düşmez diye yengeme hep çocuktur öfkelenir vurur oynar konuşur yenge normal dedim ama bu seferde böyle bi durum varsa söylemediğim için sıkıntılı olurmu ? Ben sadece gelen çocuk hastaları hatırlıyorum bilgim yok abime söylesem canları sıkılır mı evham yapıyorsam boşuna üzmüş olurum hassas bir konu çünkü. Ne yapmalıyım ?