- 3 Kasım 2017
- 6.123
- 9.329
- 198
- Konu Sahibi Prensescann
-
Süre uzadığı için böyle oluyor zaten. Bayramlaşma 1 saat olsa,o çocuklar da bu hale gelmezdi,yetişkinler zaten çocuğa nasıl davranılır bilmiyorlar,üstüne de süre uzayınca bambaşka bir kaosa dönüyor etraf.Bizim kültürde var bu ,iyi insnaalr üstelik , gitmek içimden geldi bana değer verirler , zaten zor görüşüyoruz yemeğe kalın vs lerle olay bu hale geldi
Yine de kardeş hatrı İçin gittim tabi ama bir daha yapmam
MaalesefNerde çokluk orda... o ýuzden bayram kalabaligini sevmiyorum cocuklu olunca daha zor birde artik insanlarin sinirlenmeye bagirmaya yer aradığı dünya olmuş. Ben kalabaliga cok girmiyorum o yuzden cocuk durmuyor diyorum gecistiriyorum.
sizin konuda da cocuklar çocukluk yapmış normal durum lakin yetiskinler sabirsiz tahammulsuz bidaha gitmezsiniz...artik insanlar eskisi gibi degil cikismaya yer ariyor o yapmazsa oteki oteki yapmazsa bi yerden geliyor malesef
Maalesef , moralimi baya baya bozan bir tecrübe olduSüre uzadığı için böyle oluyor zaten. Bayramlaşma 1 saat olsa,o çocuklar da bu hale gelmezdi,yetişkinler zaten çocuğa nasıl davranılır bilmiyorlar,üstüne de süre uzayınca bambaşka bir kaosa dönüyor etraf.
Sözde nisanlisina mahcup kaldı.Bosverin bu gösteriyor ki ileride gelininizle anlasamazsin siz ikinci planda olacaksınız.Erkek kardeşimin Kv si gile bayramlaşmaya gittik , benim oğlum 3,5 yaşında , gelinimizin yeğeni de 3 e girecek ,ikisi de erkek,
çocuk sürekli mızmız mod , herşey benim modunda ,
Kreşe gitmiyor evde el bebek Gül bebek , oğlum kreşe gidiyor kurallara daha hakim , oyuncak kavgası yaptılar tüm gün ,
ara ara ayrı oynattık ama oğlum neyi eline alırsa çocuk benim diyo , oğlum ne yapsa çocuk ona sarıyor , oğlum da agresifleşti , gün içinde bu halde geçti derken akşam yemeğe oturuldu ev müstakil bahçedeyiz yine ,
oğlumun kendi oyuncağı da vardınyanımızda ,oğlum onu eline aldı ,
çocuk Bu defa onu istiyorum diye yine kovalıyor oğlumu , oğlum bağıra bağıra bana geldi sarıldı vermicem dedi , oğlum o küçük hadi baksın falan diyorum da zaten oyuncak bahçede yerdeydi , baktılar zaten ikisi de gğn boyu ,
diğer çocuk da geldi oyuncağı çekiştiriyor derken babası geldi aldı çocuğu yanımızdan, öçocuk aşırı derece bağırınca babası bir tane vurdu oğluna , arka bahçeye götürdü elinden tutup , gelinimiz de üzüldü yeğeni için hemen kalktı gitti abisinin ve yeğeninin arkasından , benim oğlum ne oldu anne dedi, babası kızdı oğlum dedim
Benim erkek kardeş yani dayı olacak yaratık senin yüzünden diye bağırmaya başladı oğluma herkesin içinde , oğşum da dayıı diye uyarı bağırışı yaptı ama sus sus sus lan diye erkek kardeşim bağırmaya başladı sinir krizi modunda bağırıyor sürekli ,
Ben şoka girdim o an gel oğlum yanıma dedim sadece , diğer çocuğa gelinimiz sarılmış öpüp koklaya koklaya getirirken , benim kardeş olacak yeğenine bağırıyor avaz avaz ki o anki oyuncağı diğer çocuk çekiştiriyordu , oyuncak oğlumundu , ortamda bağırılması gereken biri varsa o da oğluna vuran baba idi !
Kalkın gidiyoruz bu ne be diye bağırmalara bana da bağırmaya başladı , hazırlan gidiyoruz diye bana bağırıyor ,
diretmedim kalktık yemekler yarım , bindik arabaya eve geldik annemlere , bayram için oğlumla memlekete gelmiştim , o saatten sonra erkek kardeşimle konuşmuyorum ama umurunda da değil onun !
Annem ve bir kaç aile büyüğü bahçede değildi o an , ben hem şok hem üzüntü hem öfke içindeyim , yarın yaşadığım yere döneceğim ama içimde çok büyüyor kardeşimin yaptığı tavır ,
Gelinimİz yeğenini çok seviyor ama çok haylaz olduğundan da hep bahseder , olabilir neyse ne , babası vurmamalıydı , gelinimiz üzüldü ama bunun acısı neden oğlumdan çıkıyor , hayvan gibi bağırdı dayısı ve ben şoka girdim hiç bişey yapamadım diyemedim , tabaklarda yemekler yarım kaldı çıktık geldik , neymiş başı şişmiş beyfendinin , ben kardeşimin hatırına o eve gittim oysa
Ne yapmalıyım içinde kalsın istemiyorum ama söyleyince konuşunca anlayacak biri mi ona bile emin değilim , oğlumla ilgili onun ağzından tek yorum istemiyorum , ayrı illerdeyiz zatne şurda görüp göreceği dört beş gündü
Öncelikle bayram günü olmamış. Üzülmekte haklısınız. Bu konu ile ilgili önerim, bu kadar itiş kakış ortamında çocukları birbirinden uzaklasyırmakta fayda olduğu. Siz oğlanı alıp biraz civarı gezdirseydiniz, öteki çocuk içeride oynatılsaydı daha ii olabilirdi. Gün boyu bagrıs cagrıs olunca sinirler de gerilmiş.Erkek kardeşimin Kv si gile bayramlaşmaya gittik , benim oğlum 3,5 yaşında , gelinimizin yeğeni de 3 e girecek ,ikisi de erkek,
çocuk sürekli mızmız mod , herşey benim modunda ,
Kreşe gitmiyor evde el bebek Gül bebek , oğlum kreşe gidiyor kurallara daha hakim , oyuncak kavgası yaptılar tüm gün ,
ara ara ayrı oynattık ama oğlum neyi eline alırsa çocuk benim diyo , oğlum ne yapsa çocuk ona sarıyor , oğlum da agresifleşti , gün içinde bu halde geçti derken akşam yemeğe oturuldu ev müstakil bahçedeyiz yine ,
oğlumun kendi oyuncağı da vardınyanımızda ,oğlum onu eline aldı ,
çocuk Bu defa onu istiyorum diye yine kovalıyor oğlumu , oğlum bağıra bağıra bana geldi sarıldı vermicem dedi , oğlum o küçük hadi baksın falan diyorum da zaten oyuncak bahçede yerdeydi , baktılar zaten ikisi de gğn boyu ,
diğer çocuk da geldi oyuncağı çekiştiriyor derken babası geldi aldı çocuğu yanımızdan, öçocuk aşırı derece bağırınca babası bir tane vurdu oğluna , arka bahçeye götürdü elinden tutup , gelinimiz de üzüldü yeğeni için hemen kalktı gitti abisinin ve yeğeninin arkasından , benim oğlum ne oldu anne dedi, babası kızdı oğlum dedim
Benim erkek kardeş yani dayı olacak yaratık senin yüzünden diye bağırmaya başladı oğluma herkesin içinde , oğşum da dayıı diye uyarı bağırışı yaptı ama sus sus sus lan diye erkek kardeşim bağırmaya başladı sinir krizi modunda bağırıyor sürekli ,
Ben şoka girdim o an gel oğlum yanıma dedim sadece , diğer çocuğa gelinimiz sarılmış öpüp koklaya koklaya getirirken , benim kardeş olacak yeğenine bağırıyor avaz avaz ki o anki oyuncağı diğer çocuk çekiştiriyordu , oyuncak oğlumundu , ortamda bağırılması gereken biri varsa o da oğluna vuran baba idi !
Kalkın gidiyoruz bu ne be diye bağırmalara bana da bağırmaya başladı , hazırlan gidiyoruz diye bana bağırıyor ,
diretmedim kalktık yemekler yarım , bindik arabaya eve geldik annemlere , bayram için oğlumla memlekete gelmiştim , o saatten sonra erkek kardeşimle konuşmuyorum ama umurunda da değil onun !
Annem ve bir kaç aile büyüğü bahçede değildi o an , ben hem şok hem üzüntü hem öfke içindeyim , yarın yaşadığım yere döneceğim ama içimde çok büyüyor kardeşimin yaptığı tavır ,
Gelinimİz yeğenini çok seviyor ama çok haylaz olduğundan da hep bahseder , olabilir neyse ne , babası vurmamalıydı , gelinimiz üzüldü ama bunun acısı neden oğlumdan çıkıyor , hayvan gibi bağırdı dayısı ve ben şoka girdim hiç bişey yapamadım diyemedim , tabaklarda yemekler yarım kaldı çıktık geldik , neymiş başı şişmiş beyfendinin , ben kardeşimin hatırına o eve gittim oysa
Ne yapmalıyım içinde kalsın istemiyorum ama söyleyince konuşunca anlayacak biri mi ona bile emin değilim , oğlumla ilgili onun ağzından tek yorum istemiyorum , ayrı illerdeyiz zatne şurda görüp göreceği dört beş gündü
Gittikleri andan itibaren tüm gün yapmış çocuk. Devamlı ağlamış bağırmış ve konu sahibinin çocuğunun elinden oyuncak çekmiş. Nasıl kim bilebilirdi? Kardeşinin evi olsa yine hadi dersin de karısının ailesinin evinde de saatlerce kalınmaz. Ayrıca gitme fikri de konu sahibinden çıkmış, aileler iyi olursa evli çiftler de iyi olurmuş.Çoğunlukla konu sahibine gitmeseydin denmesine şaşırdım açıkçası çünkü bayramlaşmak için gidilmiş israr üzerine kalınmış herhalde bursa kimse gittiği misafirlikte yemeğe kal diye ısrar yaşamamış! Aynı yaşta 2 çocuğun oyununun böyle sonuçlanacağını kim bilebilirdi ki?baba ve dayi bozuntusunun cevabını vermeliymiş konu sahibine 1 konuda kızdım açıkçası o baba çocuğa tokat attığı an tepki göstermesini beklerdim bakıyorsunuz cocuk bunlar lütfen ' diye araya girmeliydi ama kendi çocuğuna babası kızdı gibi bir aciklama yapmış!kardeşinize tepkinizi koyun evet ama lütfen birdaha yanınızda bir bebeğe tokat atılmasına izin vermeyin
Ayyy kardeşiniz rezil biri.. Uzak durun ondan. Çocuğunuz duydu mu bu tartışmayı. Siz kardeşinize ne söylediniz?Arkadaşlar çok büyük kavga ettik , oğluma terbiyesine benim anneliğime laf söyledi , terbiyesiz ahlaksız hadsiz gibi şeyler söyledim ben de , oğluma sahip çıkacakmışım , ne yaptı söyle diyorum dur deyince duracakmış , annem e neden anlatmışım , annem hasta arkadaşlar .. anneme anlatmama çıkdırmış güya üstüme yürüdü bir şeyler fırlattı bana , bir daha görmeyeceksin zatn oğlumu ve beni dedim , gelin öok üzüldü ağladı eşine yalvardı yapma diye , bana şiddet uygulayacak ya beyfendi, evi dağıtttı herşeyi fırlattı bana küfürler etti , bu evden beni kovdu , sinir krizi geçirdi . Akşam zaten otobüsüm var , gitmiyorum izin kullanacağım dedim bağırdım ben de , küfürler ede ede gitti eşi yalvardı ağladı çok korktu …
Çıkıp gittiler sinir krizi geçirerek gitti
Yani bence de. Bir gun oglum 2 yasindayken, komsum sabah kahveye cagirdi. Normalde baska sehirde yasiyor, bayram icin gelmisti. 3 yasinda oglu vardi o zaman. Neyse gideyim dedim 40 yilda bir. Oglu ogluma rahat vermedi. Surekli ogluma bagirdi, elindekileri almaya calisti. Kahvemi zor bitirip kactim. Bir daha da ne ben onu davet ettim ne de onun davetine icabet ettim. Anlasamayan cocuklari bir arada tutmamak lazim. Bu kadar saat olaylarin buraya gelecegi belliymis. Oradaki buyukleri de geriyor cunku bu durum. Ben bir saatte cok gerilmistim. Bir yandan oglumu korumaya calisiyorum, bir yandan diger cocugu kirmadan arayi bulmaya calisiyorum. Saatlerce oldugunu dusunemiyorum. Cok gereksiz uzamis misafirlik. Tabi ki bu cocuga bagirmak icin bir bahane degil.Gittikleri andan itibaren tüm gün yapmış çocuk. Devamlı ağlamış bağırmış ve konu sahibinin çocuğunun elinden oyuncak çekmiş. Nasıl kim bilebilirdi? Kardeşinin evi olsa yine hadi dersin de karısının ailesinin evinde de saatlerce kalınmaz. Ayrıca gitme fikri de konu sahibinden çıkmış, aileler iyi olursa evli çiftler de iyi olurmuş.
Kardesiniz hep mi boyle agresif? Insallah oglunuz sahit olmamistir bu duruma. Gorusmemeniz daha hayriniza. Uzak durun bosverin. Kendi cocugu olunca gorecegiz bakalim, 3 yasindaki cocuk dur deyince duruyormuymus.Arkadaşlar çok büyük kavga ettik , oğluma terbiyesine benim anneliğime laf söyledi , terbiyesiz ahlaksız hadsiz gibi şeyler söyledim ben de , oğluma sahip çıkacakmışım , ne yaptı söyle diyorum dur deyince duracakmış , annem e neden anlatmışım , annem hasta arkadaşlar .. anneme anlatmama çıkdırmış güya üstüme yürüdü bir şeyler fırlattı bana , bir daha görmeyeceksin zatn oğlumu ve beni dedim , gelin öok üzüldü ağladı eşine yalvardı yapma diye , bana şiddet uygulayacak ya beyfendi, evi dağıtttı herşeyi fırlattı bana küfürler etti , bu evden beni kovdu , sinir krizi geçirdi . Akşam zaten otobüsüm var , gitmiyorum izin kullanacağım dedim bağırdım ben de , küfürler ede ede gitti eşi yalvardı ağladı çok korktu …
Ne kadar terbiyesiz bir kardeşiniz var .Arkadaşlar çok büyük kavga ettik , oğluma terbiyesine benim anneliğime laf söyledi , terbiyesiz ahlaksız hadsiz gibi şeyler söyledim ben de , oğluma sahip çıkacakmışım , ne yaptı söyle diyorum dur deyince duracakmış , annem e neden anlatmışım , annem hasta arkadaşlar .. anneme anlatmama çıkdırmış güya üstüme yürüdü bir şeyler fırlattı bana , bir daha görmeyeceksin zatn oğlumu ve beni dedim , gelin öok üzüldü ağladı eşine yalvardı yapma diye , bana şiddet uygulayacak ya beyfendi, evi dağıtttı herşeyi fırlattı bana küfürler etti , bu evden beni kovdu , sinir krizi geçirdi . Akşam zaten otobüsüm var , gitmiyorum izin kullanacağım dedim bağırdım ben de , küfürler ede ede gitti eşi yalvardı ağladı çok korktu …
Hangi insanların ?Ne kadar terbiyesiz bir kardeşiniz var .
İnsanların bayramını zehir ettiniz .
Ne siz gidin ne onlar gelsin .
Oğlum babasında görmediKardesiniz hep mi boyle agresif? Insallah oglunuz sahit olmamistir bu duruma. Gorusmemeniz daha hayriniza. Uzak durun bosverin. Kendi cocugu olunca gorecegiz bakalim, 3 yasindaki cocuk dur deyince duruyormuymus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?