- Konu Sahibi Prensescann
-
Bazen hayat öğretir veya görmediklerimizi gösterir. Kardeşinizle hesaplaşacaksanız bile çocuğunuzun olmadığı yerde yapın. Bizim sülalede "atlı sığar ama çocuklu sığmaz" diye bir laf var. Evet çocuklar da insan içine çıksın sosyal olsun ama önemli olan süre. Biz saatlerce sohbet muhabbet edebiliriz ama çocuk dediğin sıkılır, evini ortamını arar.Tam bir g zekalıymış
Hala moralim çok bozuk uyuyamıyorum iki gündür
Aile büyüğü olarak bizden sadece annem vardı , gelinin anne babası vardı ama onalr bu saçmalığa şahit olmadılar evdelerdi , bahçede gençler vardı , tepki vermedi gereken en kilit kişi bendim ama anın şoku ile dondum kaldım , oğlumun bahçenin ortasında azar yiyip kalakalması sahnesi çıldırtıyor beni iki gündür , araba da da tepki vermedim neden vermedim güya kırıldım saçmalık benimkisi ,O ortamda bir mantikli insan yok muydu kardesinize tepki gosterecek? Hadi gidiyoruz diye bogururken evin aile buyukleri dahil sorgusuz sualsiz arabaya binip gittiniz mi? Kardesiniz hep bu sekilde pohpohlanip bogurerek her istedigini yaptirmaya alisiksa ailenizde, sasirtici bir davranis olmamis. Bizim ailenin damatlari ki buna kocam da dahil babamin annemin yaninda bogurecek ha...seslerini bile yukseltemezler, hele ki hadi gidiyoruz diye ultimatom verecek ve herkes uyacak ha...Mumkun degil bu saygisizligin yapilmasi. Ben kendi ailemi dusununce asla anlayamadim neden herkes uymus bu sahisa.
Evet hayat öğrettiBazen hayat öğretir veya görmediklerimizi gösterir. Kardeşinizle hesaplaşacaksanız bile çocuğunuzun olmadığı yerde yapın. Bizim sülalede "atlı sığar ama çocuklu sığmaz" diye bir laf var. Evet çocuklar da insan içine çıksın sosyal olsun ama önemli olan süre. Biz saatlerce sohbet muhabbet edebiliriz ama çocuk dediğin sıkılır, evini ortamını arar.
Ailenizin evi değil hatta kardeşinizin evi bile değilmiş bulunduğunuz ortam. Bu derece misafirlik en fazla 2 saat olmalı. Çocuklar huysuzlanınca izin isteyip kalkmak iki tarafı da rahatlatır. Çocuk madem huysuz yaramaz, sizin çocuğunuzu taciz rahatsız ediyor, yavaşça toparlanıp bana müsade deseydiniz ne o çocuk tokat yerdi ne de sizinkine hayvan gibi böğürülürdü.
Burası ikimizin de değil ailemizin evi, burada karşılaşırsak karşılaşırız onun dışında benimle ve çocuğumla iletişim kurmanı istemiyorum artık deyin ve dediğinizin arkasında durun.
Erkek kardeşimin Kv si gile bayramlaşmaya gittik , benim oğlum 3,5 yaşında , gelinimizin yeğeni de 3 e girecek ,ikisi de erkek,
çocuk sürekli mızmız mod , herşey benim modunda ,
Kreşe gitmiyor evde el bebek Gül bebek , oğlum kreşe gidiyor kurallara daha hakim , oyuncak kavgası yaptılar tüm gün ,
ara ara ayrı oynattık ama oğlum neyi eline alırsa çocuk benim diyo , oğlum ne yapsa çocuk ona sarıyor , oğlum da agresifleşti , gün içinde bu halde geçti derken akşam yemeğe oturuldu ev müstakil bahçedeyiz yine ,
oğlumun kendi oyuncağı da vardınyanımızda ,oğlum onu eline aldı ,
çocuk Bu defa onu istiyorum diye yine kovalıyor oğlumu , oğlum bağıra bağıra bana geldi sarıldı vermicem dedi , oğlum o küçük hadi baksın falan diyorum da zaten oyuncak bahçede yerdeydi , baktılar zaten ikisi de gğn boyu ,
diğer çocuk da geldi oyuncağı çekiştiriyor derken babası geldi aldı çocuğu yanımızdan, öçocuk aşırı derece bağırınca babası bir tane vurdu oğluna , arka bahçeye götürdü elinden tutup , gelinimiz de üzüldü yeğeni için hemen kalktı gitti abisinin ve yeğeninin arkasından , benim oğlum ne oldu anne dedi, babası kızdı oğlum dedim
Benim erkek kardeş yani dayı olacak yaratık senin yüzünden diye bağırmaya başladı oğluma herkesin içinde , oğşum da dayıı diye uyarı bağırışı yaptı ama sus sus sus lan diye erkek kardeşim bağırmaya başladı sinir krizi modunda bağırıyor sürekli ,
Ben şoka girdim o an gel oğlum yanıma dedim sadece , diğer çocuğa gelinimiz sarılmış öpüp koklaya koklaya getirirken , benim kardeş olacak yeğenine bağırıyor avaz avaz ki o anki oyuncağı diğer çocuk çekiştiriyordu , oyuncak oğlumundu , ortamda bağırılması gereken biri varsa o da oğluna vuran baba idi !
Kalkın gidiyoruz bu ne be diye bağırmalara bana da bağırmaya başladı , hazırlan gidiyoruz diye bana bağırıyor ,
diretmedim kalktık yemekler yarım , bindik arabaya eve geldik annemlere , bayram için oğlumla memlekete gelmiştim , o saatten sonra erkek kardeşimle konuşmuyorum ama umurunda da değil onun !
Annem ve bir kaç aile büyüğü bahçede değildi o an , ben hem şok hem üzüntü hem öfke içindeyim , yarın yaşadığım yere döneceğim ama içimde çok büyüyor kardeşimin yaptığı tavır ,
Gelinimİz yeğenini çok seviyor ama çok haylaz olduğundan da hep bahseder , olabilir neyse ne , babası vurmamalıydı , gelinimiz üzüldü ama bunun acısı neden oğlumdan çıkıyor , hayvan gibi bağırdı dayısı ve ben şoka girdim hiç bişey yapamadım diyemedim , tabaklarda yemekler yarım kaldı çıktık geldik , neymiş başı şişmiş beyfendinin , ben kardeşimin hatırına o eve gittim oysa
Ne yapmalıyım içinde kalsın istemiyorum ama söyleyince konuşunca anlayacak biri mi ona bile emin değilim , oğlumla ilgili onun ağzından tek yorum istemiyorum , ayrı illerdeyiz zatne şurda görüp göreceği dört beş gündü
Babası ile ayrıyız bir de , dayı olacak şahıs için oradaydımHala ne söyleyeyim mi diyorsun? Yemekler yarım kaldı vs bunlar değil takılman gereken. Kardeşimi ben olsam silerim. Çocuğunun babası yanınızda olsaydı acaba yer miydi bağırmak?
Doğru …birincisi kardesimin kayinvalidesinde (hem de erkek) saatler boyu oturmam. ne münasebet canim. gidilir bir bayram tebriği yapılır çay kahve tatlı neyse yenilir içilir sonra müsaade istenir ve gidilir. ne demek öyle saatler boyu çaylı çorbası yemekli kalacağım evde. ustelik hiçbir şeyim olmayan insanların evinde. evin çocuğu şımarık olabilir rahatsız olduysanız kalksaydiniz. ikincisi erkek kardesi veya abisi olanlara gerçekten üzülüyorum. cunku bir yerden sonra cidden çoğu bağ kopuyor. karilarina ve karilarinin tarafına tapıyorlar sen hep 4.5. planda kalıyorsun. allahtan abim de erkek kardesim de yok çok şükür. kardeşimle muhabbeti keserim. benim cocuguma eve kizabilir uyarabilir ama milletin yanında veya baş başa iken öküz gibi böğüremeZ kızamazsın bagiramaz. herkes bi haddini bilsin
Daha da abartmayin isterseniz. Ortada iki gun uyunmayacak bir sey yok. Ne tepki vereceksiniz? Alin kardesinizi karsiniza konusun. Rahatsizliginizi dile getirin. Tekrarlamamasi icin uyarin.Aile büyüğü olarak bizden sadece annem vardı , gelinin anne babası vardı ama onalr bu saçmalığa şahit olmadılar evdelerdi , bahçede gençler vardı , tepki vermedi gereken en kilit kişi bendim ama anın şoku ile dondum kaldım , oğlumun bahçenin ortasında azar yiyip kalakalması sahnesi çıldırtıyor beni iki gündür , araba da da tepki vermedim neden vermedim güya kırıldım saçmalık benimkisi ,
Bugün gelecek karısı ile anneme , bir tepki vermek istiyorum ama o canavar hangi tepkiden anlar onu kestiremiyorum
İşte iki çocuk devamlı kavga dövüş bağır çağır ağlayınca herkes kendi tarafındakine şiddet göstermiş. Karşı tarafa bir şey diyemeyip 3 yaşında bebeğe vurmuşlar. Gelinin abisi de sizin kardeşiniz de kendi yeğenlerine saldırmış. İnsanlar gerilmiş sinirlenmiş dolmuş.Bura deprem bölgesi
Deprem olunca benim yaşadığım ile geldiler bende iki ay kaldılar , kalacaklar da tabi , hiç.mi bişeyin hatrı yok insanlarda anlamıyorum
Başı şişmiş bilmem ne
Bana göre çok ağır birşey yaşadım ama gıkım çıkmadı , iki gündür ciddi yıprandım
Keyifli bir gündü esasında , adam birden vurdu çocuk sürekli bağırıyor sürekli oğlumun elinde ne varsa almak istiyordu , babası baya oyalamaya çalıştı vs ama çocuoun odak noktası oğlumdu ,Çok üzücü olmuş. Hem ayrı şehirlerde yaşamanız zaten az görüşecek olmanız hem de bayram olması üstüne birde gelin Hanım'ın annesinin evinde misafirsiniz çok ayıp etmiş. Neden sustun diyenler olmuş bence en iyisini yapmışsınız onun ayıbına aynı şekilde karşılık vermeye hiç gerek yok. Ha kendi evinizde olsanız başka insanlar olmasa sende ona bağırırsın ama orda o çok saçmalamış. Eş ailesine yaranmak için yapmış gibi duruyor. Ne olursa olsun çocuk için asla kavga edilmemeli ben çok yanlış buluyorum. Birde o çocuğuna vuran adam da suç var acaba başka bir konunun gerginliği mi vardı
Bizim kültürde var bu ,iyi insnaalr üstelik , gitmek içimden geldi bana değer verirler , zaten zor görüşüyoruz yemeğe kalın vs lerle olay bu hale geldiHep gereksiz bayram ziyaretlerinden dolayı oluyor bunlar. Kardeşinizin kvsi ne alakasız bir seçim,ben olsam asla gitmezdim daha en başından
Erkekler fevri ve bana göre biraz saf oluyorlar. Silmek falan olmuyor kardeşiniz çünkü neler yaşıyoruz ama maalesef biraz üzerinden Zaman geçince unutuyoruz unutmak zorundayız çünkü kendinizi doldurmayın olan olmuş. Kendisi de anlar hatasını herhalde adam çocuğa vurunca belki oda kendi yeğeni bir şey yaptı sandı birden parladı saçma ama onunda ne düşündüğünü bilemeyiz.Keyifli bir gündü esasında , adam birden vurdu çocuk sürekli bağırıyor sürekli oğlumun elinde ne varsa almak istiyordu , babası baya oyalamaya çalıştı vs ama çocuoun odak noktası oğlumdu ,
Keşke yemeğe kalmasaydık diyorum da neyse olan oldu
Kardeş olacakla konuşacağım ne kadar anlarsa . Gelin ve ailesi iyi insanlar görüşmek bayramlaşmak içşn gittim , kalbimi duygumu dinlersem kardeşi silip atmak istiyorum ama mantık ve bazı şeyler dur diyor . Görüştüğümüz bayram seyran zaten Onunda içine etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?