• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğen azarlama

Çok pişmanım o an şoka girdim
Bi de misafirlikteyiz ya hani ne bileyim çok tedirgin oldum o an , şuan annemlerdeyim yarın gelecek karşdeşle gelin , herkesin olduğu ortamda konuşmak isiyorum gerekirse tartışmak
Onlarla kavga eder içimdekileri döker bir daha da asla görüşmezdim. Annenize söyleyin sizi ve kardeşinizi ayrı zamanlarda ağırlasın

Cocugunu alip gitse iyi olurmus ama gidememis. Kardesinin umursqmiyor olmasi konu sahibinin kayinvalideye saygisizlik etmesini gerektirmez. Belki kayinvalide cok israr etti, konu sahibi de kirk yilda bir gittigi icin ayip etmek iatemedi. Tekrarliyorum konu sahibi cok uzatmadan wvdwn ayrilsaymis iyiymis ama kesinlikle hatanin buyugu onda degil. Madem oyle damat cocugunu alip gitseymis dovecegine.
Diğer çocuğun babası evin oğlu
Gelinimizin abisi …
Mesajınız için teşekkür ederim , kardeşimin olayı bu kadar büyüteceğini bilsem kalmaZdım , belki de hiç gitmezdim

Onlarla kavga eder içimdekileri döker bir daha da asla görüşmezdim. Annenize söyleyin sizi ve kardeşinizi ayrı zamanlarda ağırlasın
Gelinimizin abisi ile ilk defa aynı ortamda bulunduk , vurduğu gibi götürdü zatne çocupj ben de oğlumu sakinleştirmeye çalışıyordum , o adamı uyarın tepki gösteremedim ben de, zaten ortam bir anda büyük bir kaosa dönüştü

Bir daha görüşmeyin. Onun ne yaparsanız yapın anlayacağını veya siz küsseniz bile umursayacağını düşünmüyorum. O yüzden en iyisi hayatınızda bulunmaması. Ne münasebet bağıracak çocuğuma dayısı da olsa kıyameti kopartırım. Bir sorun varsa bana söylenecek ben üslubunca anlatacağım. Veya insan gibi biryerlerini yırtmadan anlatacak. Neden kalktığınızı ve sessiz kaldığınızı anlayamadım. Anın şokuyla nutkunuz tutuldu sanırım. Oğlunuz adına çok üzüldüm, anlamda verememiştir muhtemelen neler olduğuna o unutur belki. Belkide hakkını savunamayan bir çocuk haline dönüşür bu anıdan sonra bilemiyoruz. İnşallah kalıcı bir etkisi olmaz. Bunu düşünüp ona göre davranamayan insanlara ananız babanız kardeşiniz eşiniz kim olursa olsun taviz vermeyin.

Israr ettiler yemek diye , ben her zaman burlarda olamıyorum
Pişmanım zaten

Gideceginiz yer yoktu ve gezmeye yer aramışsınız biraz gibi yorumladim nedense.😃 Yoksa kim bütün günü kardeşinin kv ile geçirir.
Hatır için gitmeyi teklif ettim demişsiniz de davet eden yokken ne hatırı olacak ki?
Kardesinizin kvsini ziyaretiniz zaten gereksiz olmuşken bir de uzattıkça uzatmissiniz.
Yani Türk toplumunda daha dün yaşamaya başlamadiysaniz misafire lafın gelişi de olsa ısrar edilir biliyor olmalisiniz. Yengenizin annesi sizi görmek için özlemle beklemiyordur yoksa.
Zamanında gitmeyi bilmek lazım, her şey normal olsa belki tamam ama çocuklar da huysuzlanmişken bu kadar orada kalma ısrarınız her şeyin üstüne eklenmiş. Kardeşiniz anlattığınız derecede bağırıyorken hala susup oturmaya devam etmişsiniz yani sizi o evden kaldıran da kardeş olmuş.

Oysa bağıran dayıya müdahale edip çocuğunuzu da alıp kendiniz gitmeniz lazimdi. Baya seviyorsunuz galiba onların aile ortamını, ısrarla hiç bir koşulda kalkmiyorsunuz ve yemek yarım kaldı diyorsunuz bunca şey varken.😄

Bi kere kardeşinin kayın ailesinin evine hadi bayram ziyareti yaptınız neyse ama yemeğe kalacak kadar uzun oturmanız çok saçma olmuş.
Ve benim minicik oğluma öyle bağıran dayının ses tellerine s..rdım. Yalakalık yapcam diye sen benim oğluma bağıramazsın pis yalaka diye rezil ederdim onu orda.
Gelin doğru olanı yapmış dayak diyen yeğenini sarıp sarmalamış. Yine herşeyin içine erkekler etmiş.

Benim gorumcekte benim çocuğumu sevmez 11yasindaki diğer yeğeni kıskanıyor diye geçen bayram çocuğu ne kucağına aldı ne de sevdi oda demek kan çekti sürekli yanına gitti eliyle itmiş geldi yanıma ağladı itti dedi sürekli çekil ayagimin altından falan demiş ben duymadım diğer kuzenin çocuğu söyledi ben duysam yolardim onu bu bayramda ilk gün gitmedik dün gittim kayinvalideme onu gormedim görmekte istemm anlasin saten konuşmuyorumda yani diyeceğim suki ufacık çocuklardan sırf birine yaranmak icin böyle yapılıyorsa defederim gider benim çocuğum herşeyden önce gelir

Bi kere kardeşinin kayın ailesinin evine hadi bayram ziyareti yaptınız neyse ama yemeğe kalacak kadar uzun oturmanız çok saçma olmuş.
Ve benim minicik oğluma öyle bağıran dayının ses tellerine s..rdım. Yalakalık yapcam diye sen benim oğluma bağıramazsın pis yalaka diye rezil ederdim onu orda.
Gelin doğru olanı yapmış dayak diyen yeğenini sarıp sarmalamış. Yine herşeyin içine erkekler etmiş.
🥇

Cocugunu alip gitse iyi olurmus ama gidememis. Kardesinin umursqmiyor olmasi konu sahibinin kayinvalideye saygisizlik etmesini gerektirmez. Belki kayinvalide cok israr etti, konu sahibi de kirk yilda bir gittigi icin ayip etmek iatemedi. Tekrarliyorum konu sahibi cok uzatmadan wvdwn ayrilsaymis iyiymis ama kesinlikle hatanin buyugu onda degil. Madem oyle damat cocugunu alip gitseymis dovecegine.
Ayy şaka gibisiniz. O ortamda bulunmaması gereken ve kimsenin davet etmediği kişi konu sahibi.
Konu sahibi orayı terk etmeyip kadının kizi/oglu ve torunu mu gideceklermiş? 😀 Damat dediğiniz o evin kızıyla evlidir ya hani.
Konu sahibi kim olarak orada ki? Bayram günü insanlar kendi çocuklarını görmek ister, kendi çocuklarıyla vakit gecrmek ister. Konu sahibi kalkmak bilmiyor diye evin kızı/oglu mu kalkıp gidecek. Gitseydi saygısızlık etmezdi, aksine yerinde olurdu. Kadin, kendi çocuklarından cok konu sahibiyle vakit geçirmek istemiyordur zaten.
Daha neler okuyacagim😄

Gün boyu orada kalmanız mi şart mıydı?
Ortamdaki çocuklar çok anlaşamıyorsa uzun uzun kalmanın hiç keyfi olmuyor.
Kardeşiniz de diğer çocuğa babası vurunca şov yapmış resmen.
İki tane kendini bilmez var ortada.
Sizde sessiz kalmasaydiniz keşke ne münasebet çocuğunuza bağırıyor.
Katılıyorum. Diğer çocuk başından beri öyleymiş. Yani sonlara doğru huysuzlanmamış. O yaşta çocuklarla ziyaret en fazla 2 saat olmalı. Yemeğe de kalın yatıya da kalın... Bir de yani erkek kardeşin karısının anne babasının evine gitmek zorunlu mu?

Konu sahibi, siz de çocuğunuzu korumamışsınız. Yaşıtı da olsa psikolojik şiddete uğramış. Her oyuncağın elinden alınması, kavga edilmesi, diğer çocuğun huysuzlanması bağırıp ağlaması... O yaşta çocuğa biraz sessizlik sakinlik gerekir. Biraz uyuması dinlenmesi lazım. Biz keyif yapalım sohbet muhabbet edelim boşver çocuğu. Böyle ortamlarda çocuklara bağırılmasının tek sebebi yetişkinler. Herkes vakitlice oturup kalksa çocuklar daha tahamüllü olur. Saatlerce oturun kalkmayın sizler.

Gözünüzün önünde bir çocuğa vuruluyor hem de sizin çocuğunuzla anlaşamadığı için. Siz hala ısrar ettiler yemeğe kalın dediler diyorusunuz. Çok mu lazım o ortamda yiyeceğiniz iki tabak yemek? Kardeşinize bir köşede sessizce "biz gidelim çocuklar durmuyor sen rahat rahat bayramlaş eşinin ailesiyle" diyemiyor musunuz? Tek araba gittiyseniz taksi çağırın dönün.

Katılıyorum. Diğer çocuk başından beri öyleymiş. Yani sonlara doğru huysuzlanmamış. O yaşta çocuklarla ziyaret en fazla 2 saat olmalı. Yemeğe de kalın yatıya da kalın... Bir de yani erkek kardeşin karısının anne babasının evine gitmek zorunlu mu?

Konu sahibi, siz de çocuğunuzu korumamışsınız. Yaşıtı da olsa psikolojik şiddete uğramış. Her oyuncağın elinden alınması, kavga edilmesi, diğer çocuğun huysuzlanması bağırıp ağlaması... O yaşta çocuğa biraz sessizlik sakinlik gerekir. Biraz uyuması dinlenmesi lazım. Biz keyif yapalım sohbet muhabbet edelim boşver çocuğu. Böyle ortamlarda çocuklara bağırılmasının tek sebebi yetişkinler. Herkes vakitlice oturup kalksa çocuklar daha tahamüllü olur. Saatlerce oturun kalkmayın sizler.

Gözünüzün önünde bir çocuğa vuruluyor hem de sizin çocuğunuzla anlaşamadığı için. Siz hala ısrar ettiler yemeğe kalın dediler diyorusunuz. Çok mu lazım o ortamda yiyeceğiniz iki tabak yemek? Kardeşinize bir köşede sessizce "biz gidelim çocuklar durmuyor sen rahat rahat bayramlaş eşinin ailesiyle" diyemiyor musunuz? Tek araba gittiyseniz taksi çağırın dönün.
Çocuklar bazı günler kuzenleriyle anlaşamıyor, onda bile kısa kesip kalkıyoruz biz. Dediğiniz gibi uzun saatlerde her türlü huzursuz olmalari normal, iki cocuğun yasi da kücük.
Konu sahibi gün boyu oğlunun huzursuz olduğu yerde kalmış ki hic gitmesine bile gerek olmayan bir yer. O kadar huzursuzlukta nasıl oturmuşlar anlaşılır değil cidden.

Çocuklar bazı günler kuzenleriyle anlaşamıyor, onda bile kısa kesip kalkıyoruz biz. Dediğiniz gibi uzun saatlerde her türlü huzursuz olmalari normal, iki cocuğun yasi da kücük.
Konu sahibi gün boyu oğlunun huzursuz olduğu yerde kalmış ki hic gitmesine bile gerek olmayan bir yer. O kadar huzursuzlukta nasıl oturmuşlar anlaşılır değil cidden.
Tamam çocuğumuz var diye hayatımız evde geçmesin ama plansız programsız saatsiz de takılmayalım. Benim çocuğum kreşe gidiyor kuralları biliyor yazmış ama diğer çocuk öyle değilmiş. Ee ısrarın anlamı var mı? Bir elinden çeker alır oyuncağı, iki yapar üçüncüde kibarca mazeret uydurursun kalkar gidersin. Ver oyuncağını o senden küçük demiş, biri 3 diğeri 3,5 yaşında. Yani ille çocuklardan biri mutsuz olacak. Birinin üstüne yürünmüş bağırılmış, diğeri tokadı yemiş kolundan tutup sürüklenmiş. Yazık değil mi o bebeklere? Misafir diye bir şey diyememiş patlatmışlar kendi çocuklarına.

Davet eden bile olmamış, kendi kendilerine misafir olmuşlar. 2 saat bayramlaşın, hal hatır sorun kalkın gidin evinize. Konu üstüne konu muhabbet açılırsa insanlar da e kalın bari derler, yemekten sonra kalkmak bilmeyene de e yatın bari derler.

Ayy şaka gibisiniz. O ortamda bulunmaması gereken ve kimsenin davet etmediği kişi konu sahibi.
Konu sahibi orayı terk etmeyip kadının kizi/oglu ve torunu mu gideceklermiş? 😀 Damat dediğiniz o evin kızıyla evlidir ya hani.
Konu sahibi kim olarak orada ki? Bayram günü insanlar kendi çocuklarını görmek ister, kendi çocuklarıyla vakit gecrmek ister. Konu sahibi kalkmak bilmiyor diye evin kızı/oglu mu kalkıp gidecek. Gitseydi saygısızlık etmezdi, aksine yerinde olurdu. Kadin, kendi çocuklarından cok konu sahibiyle vakit geçirmek istemiyordur zaten.
Daha neler okuyacagim😄
Gercekten ne kadar farkli iki bakis acisiyiz :) evin damadi da degil ogluymus hatta yani direk evin insani. Konu sahibi misafir o evde. Rahat davranamiyor belki. Ama digeri evin insani. Ayrica bence konu sahibine de aaygi gostermesi gerekir cunku biri evin insani digeri misafir. Ben gitseymis demiyorum bu arada ama cocuga vurmak da cok asiri bir davranis , bu raddeye gelecegine cikip gidebilirmis.

Erkek kardeşimin Kv si gile bayramlaşmaya gittik , benim oğlum 3,5 yaşında , gelinimizin yeğeni de 3 e girecek ,ikisi de erkek,
çocuk sürekli mızmız mod , herşey benim modunda ,
Kreşe gitmiyor evde el bebek Gül bebek , oğlum kreşe gidiyor kurallara daha hakim , oyuncak kavgası yaptılar tüm gün ,
ara ara ayrı oynattık ama oğlum neyi eline alırsa çocuk benim diyo , oğlum ne yapsa çocuk ona sarıyor , oğlum da agresifleşti , gün içinde bu halde geçti derken akşam yemeğe oturuldu ev müstakil bahçedeyiz yine ,
oğlumun kendi oyuncağı da vardınyanımızda ,oğlum onu eline aldı ,
çocuk Bu defa onu istiyorum diye yine kovalıyor oğlumu , oğlum bağıra bağıra bana geldi sarıldı vermicem dedi , oğlum o küçük hadi baksın falan diyorum da zaten oyuncak bahçede yerdeydi , baktılar zaten ikisi de gğn boyu ,
diğer çocuk da geldi oyuncağı çekiştiriyor derken babası geldi aldı çocuğu yanımızdan, öçocuk aşırı derece bağırınca babası bir tane vurdu oğluna , arka bahçeye götürdü elinden tutup , gelinimiz de üzüldü yeğeni için hemen kalktı gitti abisinin ve yeğeninin arkasından , benim oğlum ne oldu anne dedi, babası kızdı oğlum dedim
Benim erkek kardeş yani dayı olacak yaratık senin yüzünden diye bağırmaya başladı oğluma herkesin içinde , oğşum da dayıı diye uyarı bağırışı yaptı ama sus sus sus lan diye erkek kardeşim bağırmaya başladı sinir krizi modunda bağırıyor sürekli ,
Ben şoka girdim o an gel oğlum yanıma dedim sadece , diğer çocuğa gelinimiz sarılmış öpüp koklaya koklaya getirirken , benim kardeş olacak yeğenine bağırıyor avaz avaz ki o anki oyuncağı diğer çocuk çekiştiriyordu , oyuncak oğlumundu , ortamda bağırılması gereken biri varsa o da oğluna vuran baba idi !
Kalkın gidiyoruz bu ne be diye bağırmalara bana da bağırmaya başladı , hazırlan gidiyoruz diye bana bağırıyor ,
diretmedim kalktık yemekler yarım , bindik arabaya eve geldik annemlere , bayram için oğlumla memlekete gelmiştim , o saatten sonra erkek kardeşimle konuşmuyorum ama umurunda da değil onun !
Annem ve bir kaç aile büyüğü bahçede değildi o an , ben hem şok hem üzüntü hem öfke içindeyim , yarın yaşadığım yere döneceğim ama içimde çok büyüyor kardeşimin yaptığı tavır ,
Gelinimİz yeğenini çok seviyor ama çok haylaz olduğundan da hep bahseder , olabilir neyse ne , babası vurmamalıydı , gelinimiz üzüldü ama bunun acısı neden oğlumdan çıkıyor , hayvan gibi bağırdı dayısı ve ben şoka girdim hiç bişey yapamadım diyemedim , tabaklarda yemekler yarım kaldı çıktık geldik , neymiş başı şişmiş beyfendinin , ben kardeşimin hatırına o eve gittim oysa
Ne yapmalıyım içinde kalsın istemiyorum ama söyleyince konuşunca anlayacak biri mi ona bile emin değilim , oğlumla ilgili onun ağzından tek yorum istemiyorum , ayrı illerdeyiz zatne şurda görüp göreceği dört beş gündü
Kardeşin bekâr olsa anlarım çocukların halinden anlamaz.
Aklı basında adamın çemkirdiği şeye bak. Sanırsın çocuk büyütme profesörü.
Çok biliyosa kriz çıkmadan orta yol bulsaymış.
İş işten geçtikten sonra bağırıp çağırmayı herkes bilir

Kardeşin bekâr olsa anlarım çocukların halinden anlamaz.
Aklı basında adamın çemkirdiği şeye bak. Sanırsın çocuk büyütme profesörü.
Çok biliyosa kriz çıkmadan orta yol bulsaymış.
İş işten geçtikten sonra bağırıp çağırmayı herkes bilir
Tam bir g zekalıymış
Hala moralim çok bozuk uyuyamıyorum iki gündür

O ortamda bir mantikli insan yok muydu kardesinize tepki gosterecek? Hadi gidiyoruz diye bogururken evin aile buyukleri dahil sorgusuz sualsiz arabaya binip gittiniz mi? Kardesiniz hep bu sekilde pohpohlanip bogurerek her istedigini yaptirmaya alisiksa ailenizde, sasirtici bir davranis olmamis. Bizim ailenin damatlari ki buna kocam da dahil babamin annemin yaninda bogurecek ha...seslerini bile yukseltemezler, hele ki hadi gidiyoruz diye ultimatom verecek ve herkes uyacak ha...Mumkun degil bu saygisizligin yapilmasi. Ben kendi ailemi dusununce asla anlayamadim neden herkes uymus bu sahisa.

Back