Çocuğunuza "ama o küçük, ver hadi" falan gibi şeyler söylemeyin bence bi daha, ne alaka, sizin çocuğunuz da çok çok küçük?
Bizim bi akrabanın çocuğu böyleydi, diğer çocuklar neyi eline alıp oynasa ona sarıyor, hatta saldırıyordu, herkes de aman zırlamasın diye diğer çocuğu susturup bu arsız çocuğun istediğini yapıyordu, bi kere kız kardeşime yaptı, çocuğa huzur vermiyor, ailesi "ayy verin hadi, ağlamasın, istediği olsun" modunda, ben de küçüğüm daha, tepem attı, kız kardeşimi de elindeki oyuncağı da aldım çektim kenara, hayır almayacak elinden, yeter artık çocuk neyle mutlu olsa oraya sarıyo, çocuğunuza kötülük yapıyorsunuz siz, ağlarsa ağlasın demiştim, ebeveynleri halası ebesi nenesi şok, hiç pişman değilim
O çocuk da benim kardeşim ne orada mesela? Herkesin evladı değerli, birini ağlatmamak için diğerini kenara atamazsın, kaldı ki çocuk arsız, sırf saldırmak için yapıyor.
Güya o çocuk diye sürekli dediğini yapma derdinlerdi, ilk torun diye buldumcuk havaları, ulan çocuğunuza en büyük kötülüğü yapıyorsunuz, ki o çocuk büyürken ergenliğinde asla başedemediler. Herkesin çocuğu kıymetli, herkes mutlu etmek ister de bile isteye arsız yetiştirmek bambaşka olay.
Kardeşin çok edepsiz biri, onu yüceltmek için dünür tarafına gitmişsin, hem kendini rezil etmiş hem de seni kırmış milletin içinde. Bi daha ayak basmam ben olsam. Ayrıca hatasını anlayıp haddini bilene kadar da konuşmam ama anne babama falan anlatırım yaptığı pisliği, siz de anlatın, umarım onlar ağzının payını verecek yapıdadır. Gelin de yeğenini savunur, ben suçluyum gibi tavır alırsa onla mesafe koyar muhatap olmam, ailem de aynı şekilde.